1) Η αλήθεια είναι πως μαζί με 'μένα που ξεκίνησα το θέμα κι εσένα είμαστε μόλις 7.
2) Αν μιλάς για το LiquidFeedback, δεν το φτιάξαμε εμείς. Εμείς το πήραμε έτοιμο, το εγκαταστήσαμε, το μεταφράσαμε, λύσαμε 2-3 προβληματάκια και το βάλαμε σε δοκιμαστική λειτουργία. Συμφωνώ ότι πολλές φορές οι "σχετικοί" δεν καταλαβαίνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι "άσχετοι", για αυτό και ζήτησα να αναφέρουν τα προβλήματα τους. Πολύ σημαντικό είναι να γράψουμε και έναν οδηγό χρήσης (θέμα στο Κουμπάσο) αλλά δεν το έχουμε ξεκινήσει ακόμα.
3) Δεν σε κατάλαβα, γίνε πιο συγκεκριμένος.
Σχετικά με τις προτάσεις σου, το 1 έχει καταχωρηθεί κι αυτό ως πρόβλημα. Το 2, αν κατάλαβα καλά, θέλεις να βγαίνει "tooltip" όταν πηγαίνεις το ποντίκι πάνω από κάποια πράγματα στην οθόνη... θα πρέπει να το δούμε ακριβώς ώστε να διαμορφώσουμε συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση πριν το παρουσιάσουμε στους developers του LiquidFeedback.
Διαδικτυακές πλατφόρμες ΠΕΙΡ
-
Re: Διαδικτυακές πλατφόρμες ΠΕΙΡ
Ιστορικα δεν ξερω αν εχουν αποτυχει ολα τα συστηματα για διαφανεια και αμεση δημοκρατια. Δεν ειμαι ιστοριολογος. Μου φαινεται ομως δυσκολο να πιστεψω οτι επρεπε να εφευρεθει το ιντερνετ για να την αποκτησουμε.
Ιστορικά η μόνη περίοδος που αποδεδειγμένα εφαρμόστηκε επιτυχώς η άμεση δημοκρατία ήταν η αρχαία Αθήνα από το 462πΧ ως το 322πΧ. Τα αποτελέσματα όπως όλοι ξέρουμε ήταν λαμπρά. Ουσιαστικά μέσα σ' αυτά τα 140 χρόνια δημιουργήθηκε όλος ο δυτικός πολιτισμός. Έκτοτε μόνο μικρές ομάδες ανθρώπων μπόρεσαν να λειτουργήσουν αμεσοδημοκρατικά, διότι οι ανθρώπινες κοινωνίες έγιναν πολυπληθείς, αλλά και γιατί το σύστημα αυτό καταπολεμήθηκε άγρια από τους ολιγαρχικούς.
Τον 21ο αιώνα η άμεση δημοκρατία ξαναέρχεται στο προσκήνιο, εξαιτίας ακριβώς της ύπαρξης του διαδικτύου. Μέσω του ίντερνετ μπορούν πλέον μεγάλες ομάδες ανθρώπων να συνδιαμορφώνουν απόψεις. Αυτό προϋποθέτει βέβαια την ανάλογη εκπαίδευση στους Η/Υ. Δεν είναι όμως και πολύ δύσκολο να αποκτηθεί η εκπαίδευση αυτή. Πάντως, ακόμα είμαστε στα πρώτα βήματα...
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Σταμάτης έγραψε:Παρατηρήσεις:
Προτάσεις για καλυτέρευση του project (εσείς θα κρίνετε τι είναι τεχνικά εφικτό):
1) Αν μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα με το πιστοποιητικό.
2) Αν γίνετε να υπάρχει help με την προσέγγιση του δείκτη (πχ κίτρινο συννεφάκι).
Αυτά για την ώρα, θα το τρέξω λίγο για να δω αν χρειάζεται κάτι άλλο.
1. Αναφέρεσαι μάλλον στο πιστοποιητικό για το Κουμπάσο. Με 60 ευρώ δωρεά λύνεται, αλλά πρέπει κάποιος να μου τα στείλει γιατί για να πάρω το ένα τζάμπα πιστοποιητικό (που έχει μπει στο liquid) έχω δηλώσει την πιστωτική μου και έχω στείλει την ταυτότητα μου.
2. Αυτό έχει να κάνει με τους δημιουργούς του software. Δεν φτιάχνουμε εμείς τα software που χρησιμοποιούμε. Έτοιμα τα παίρνουμε. Προτάσεις μπορούν να γίνουν στους developers ναι, αλλά μην περιμένεις κάτι άμεσο.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
baskin έγραψε: Προτάσεις μπορούν να γίνουν στους developers ναι, αλλά μην περιμένεις κάτι άμεσο.
....εκτός και αν απευθυνθείς στους ανώνυμους.
Aλλά μετά Σταμάτη, δυστυχώς θα πρέπει να παρακαλάς τους admin να βάλουν το patch ή να εγκαταστήσουν αυτό που έφτιαξαν οι ανώνυμοι στο σύστημα τους.
και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα, του στυλ "δεν προλαβαίνω" "δεν ξέρω" "δεν τρέχει"(ενώ τρέχει) και λοιπά....
Μπορείς βέβαια, σαν απάντηση, να βάλεις ψηφοφορία , του στυλ:
"Αυτό το ανώνυμο Patch, αυτή την εγκατάσταση, να την βάλουν οι admin θέλουν-δεν θέλουν;"
-
O Ανώνυμος μπορεί να κάνει commit τα patch του upstream στα ίδια τα project, δεν χρειάζεται να κάνουμε εμείς τους ενδιάμεσους. Μην ανακαλύπτουμε τον τροχό.
baskin έγραψε:O Ανώνυμος μπορεί να κάνει commit τα patch του upstream στα ίδια τα project, δεν χρειάζεται να κάνουμε εμείς τους ενδιάμεσους. Μην ανακαλύπτουμε τον τροχό.
Μα και εκεί, στα development προτζεκτς, το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει. Kαι τα προτζεκτ διαχειριστές έχουν, και τις ίδιες δικαιολογίες με τους διαχειριστές των websites λένε, αφού στην ίδια "φυλή" ανοίκουν....
Το "δεν προλαβαίνω"-"δεν ξέρω"-"δεν τρέχει"(ενώ τρέχει) είναι στάνταρντ απάντηση από τους διαχειριστές όλων των κατηγοριών, ακόμα περισσότερο θα έλεγα στην κατηγορία των διαχειριστών project. Εκεί μάλιστα έχουν και την έχτρα δικαιολογία "unofficial patch" ή "insecure patch" και οι άσχετοι στον προγραμματισμό χρήστες εξακολουθούν να εμπιστεύονται τους "official", παρόλο που ο κώδικας που γράφουν μπορεί να είναι χειρότερος από τον unofficial.
-
Αν γράψεις patch για το Liquid, στείλε το σε εμένα που έχω CLA Agreement με τους devs και θα φτάσει (παράδειγμα).
Είναι λογικό να θέλουν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του κώδικα και το ότι θα μείνει ανοικτός. Το πρόβλημα δημιουργείται από τις πατέντες και το copyright και όχι από τους developers. Μην είσαι κακεντρεχής.
Είναι λογικό να θέλουν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του κώδικα και το ότι θα μείνει ανοικτός. Το πρόβλημα δημιουργείται από τις πατέντες και το copyright και όχι από τους developers. Μην είσαι κακεντρεχής.
baskin έγραψε:Είναι λογικό να θέλουν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του κώδικα
Αυτό που θέλει ο κάθε διαχειριστής προτζεκτ είναι να διασφαλίσει εκτός από την ακεραιότητα, και την γραμμή πλεύσης που έχει το πρότζεκτ, την ιδεολογία, την προσωπική του άποψη για το πως πρέπει να είναι αυτό το προτζεκτ. Και εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα, ειδικά με τους καταξιωμένους διαχειριστές γνωστών πρότζεκτ, που κάποτε ήταν πρωτοπόροι, αλλά από ένα σημείο και μετά γίνονται βαρίδια, χωρίς καν καμιά φορά να το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι.
Το πρόβλημα αυτό λύνει η ψηφοφορία.
θα πρέπει να καταλάβουν οι διαχειριστές (είτε είναι διαχειριστές website, είτε είναι διαχειριστές project) ότι εφόσον έχουν κοινό, αποτελούν εκτελεστική εξουσία και όχι νομοθετική. Οπότε θα πρέπει να υποτάσσονται στην θέληση του κοινού που χρησιμοποιεί το πρότζεκτ, και όχι να κάνουν του κεφαλιού τους. Και αν θέλουν να κάνουν του κεφαλιού τους, αυτοί οι ίδιοι είναι που πρέπει να κάνουν νέο branch και να δίνουν νέο όνομα στην νέα παραλλαγή του προτζεκτ, ξεκινώντας από την αρχή, και αφήνοντας το παλιό και πετυχημένο-γνωστό "brandname" προτζεκτ τους στο "ελεος" των αποφάσεων της ψηφοφορίας των χρηστών, και του πλήθους των ανώνυμων developers που και ικανοποιούν τις περισσότερες φορές με καλύτερο τρόπο τις επιθυμίες του κοινού, αλλά και λογω του πλήθους που κοιτάει τον ίδιο ανοικτό κώδικα συμβάλουν επίσης και στην ακεραιότητα του κώδικα.
Αυτό που έχει βέβαια μεγάλη σημασία είναι να μην ισχύει το μπάτε σκύλοι αλέστε, τόσο για τον κώδικα των ανωνύμων όσο και για τις επιθυμίες του κοινού. Αλλά και ο κώδικας των ανωνύμων developers, και οι επιθυμίες του κοινού να περνάνε από το φίλτρο της ψηφοφορίας.
Αυτό το θέμα δυστυχώς για αλλού ξεκίνησε και αλλού έφτασε.
Αν μου επιτρέπεται, μια που το άνοιξα εγώ, ζητώ να κλειδωθεί.
Αν μου επιτρέπεται, μια που το άνοιξα εγώ, ζητώ να κλειδωθεί.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες