Ελληνική ναυτιλία.

seawolf

Ελληνική ναυτιλία.

Δημοσίευσηαπό seawolf » 19 Ιαν 2012, 16:31

Καλησπέρα. Θα ήθελα να θέσω το θέμα της ελληνικής ναυτιλίας προς συζήτηση έτσι ώστε να δούμε τι απόψεις θα συγκεντρωθούν καθώς είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει. Πρώτα από όλα θα μου επιτρέψετε να αναφέρω μερικά στοιχεία για να βάλουμε κάποιες βάσεις στη συζήτηση.

1) Η ελληνική ναυτιλία είναι η πρώτη δύναμη παγκοσμίως με το λόμπι των Ελλήνων εφοπλιστών να είναι από τα πιο ισχυρά στο Λονδίνο.
http://www.24h.gr/section/naytilia/i-el ... pagkosmios

2) Τα ελληνικά νησιά είναι "καυτός" τουριστικός προορισμός (και αυτό δεν αλλάζει).

3) Η ανεργία των Ελλήνων ναυτικών είναι κοντά στο 40%.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112802617

4) Το ΝΑΤ είναι σε άθλια κατάσταση.

5) Κάποια νησιά δεν έχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση.

και το απίστευτο για τη χώρα με τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη:
ΔΕΝ έχουμε υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας!

Για να καταλάβετε τι ανοργανωσιά υπάρχει στο θέμα "ναυτιλία" από το κράτος, πέρυσι ο πρώην υπουργός ξέχασε να υπογράψει ένα έγγραφο το οποίο ουσιαστικά θα επέτρεπε σε ένα ελληνικό κρουαζιερόπλοιο να αποπλεύσει (ασφαλώς αφήνοντας στον αέρα την εταιρία, τους ναυτικούς αλλά και τους τουρίστες) και τον πρόλαβαν στο αεροδρόμιο πριν φύγει για διακοπές. Αν έχετε όρεξη διαβάστε και αυτό το άρθρο:
Η Λιβύη "πρόδωσε" την ναυτιλιακή …γύμνια της Ελλάδας!
http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=263:-qq-&catid=56:2010-10-05-18-48-27&Itemid=92

Έχετε κάποια άποψη επί του θέματος; Ας προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε κάποιες ιδέες!
Τελευταία επεξεργασία από 1 και seawolf, έχει επεξεργασθεί 23 φορά/ες συνολικά

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Ελληνική ναυτιλία.

Δημοσίευσηαπό anestis » 19 Ιαν 2012, 17:05

Για το μόνο που έχω καταλάβει κάτι είναι το ΝΑΤ, ότι του φόρτωσαν παλιννοστούντες και "παλιννοστούντες", αντιστασιακούς και "αντιστασιακούς" και το τίναξαν στον αέρα.
Οπως κάνανε και με το ΤΕΒΕ(ΟΑΕΕ).
Βέβαια πηγαίνουμε προς μια κατάσταση "όλο το κράτος ένα ταμείο" μέσα στην οποία όλοι θα βράζουμε σε ένα άθλιο καζάνι...

Θα ήταν χρήσιμο να διαμορφωνόταν προτάσεις, οι οποίες να πατάνε πάνω στις βασικές Αρχές μας,
ιδίως για Διαφάνεια και Ανοιχτές διαδικασίες.
Γιατί υπάρχει η αίσθηση ότι πολλά γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες και ότι αυτό συμφέρει πολλούς...
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

seawolf

Δημοσίευσηαπό seawolf » 19 Ιαν 2012, 17:18

anestis έγραψε:Θα ήταν χρήσιμο να διαμορφωνόταν προτάσεις, οι οποίες να πατάνε πάνω στις βασικές Αρχές μας,
ιδίως για Διαφάνεια και Ανοιχτές διαδικασίες.

Μα ασφαλώς... αν δεν το κάνουμε με αυτό το τρόπο καλύτερα να μείνουμε όπως είμαστε που από ότι φαίνεται είναι και τελειοποιημένοι οι τομείς της αδιαφάνειας και των κλειστών διαδικασιών. :P

Rognan

Δημοσίευσηαπό Rognan » 22 Ιαν 2012, 08:34

Αυτο που θα ηθελα εγω προσωπικα να "ζητησω" απο καθε εμπλεκομενο, ειναι να αρχισουν να ξεμπλεκουν το κουβαρι και να παψει να υπαρχει παραπληροφοριση! Την πατισα ο ιδιος καποτε και ειδα πολλα παιδια να την πατανε (μαζι μου, πριν απο εμενα αλλα μετα απο εμενα). Κυκλοφορει πολλα παραμυθακια εκει εξω και η αληθεια ειναι πολυ βαθια χωμενη! Να διαδιδουμε μονο την αληθεια, οχι την προσωπικη μας αποψη η την εμπειρια απο τον προπαπου μας που ητανε ναυτικος την δεκαετια του 1920!

mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό mankasp » 22 Ιαν 2012, 11:36

Rognan έγραψε: ...Να διαδιδουμε μονο την αληθεια, οχι την προσωπικη μας αποψη η την εμπειρια απο τον προπαπου μας που ητανε ναυτικος την δεκαετια του 1920!

συμφωνώ, και αν είναι εφικτό, να προσθέτουμε παραπομπές και την πηγή.
https://twitter.com/e_kastrinakis

seawolf

Δημοσίευσηαπό seawolf » 23 Ιαν 2012, 10:54

Έχετε δίκιο.. έβαλα κάποιους συνδέσμους στο αρχικό ποστ, για τα υπόλοιπα θέματα δεν έχω συνδέσμους αλλά είναι ευρέως γνωστά θέματα (π.χ. ότι δεν υπάρχει κανονικό υπουργείο). Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση στην ελληνική ναυτιλία είναι πολύ περίεργη αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσει για το καλό όλων των εμπλεκομένων.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες