Τα καραγκιοζιλίκια των "επωνύμων".

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
ergoil
Επικοινωνία:

Re: Τα καραγκιοζιλίκια των "επωνύμων".

Δημοσίευσηαπό ergoil » 01 Ιούλ 2012, 16:10

StathisZante έγραψε:Εχω βγαλει ενα συμπερασμα,

καθε φορα που ανοιγει ενα θεμα που αντιφάσκει καποιον/καποιους απ τα εσω γινεται χαμος απο απαντησεις,
οταν αντιθετα ανοιγει ενα πιο κοινωνικο θεμα δεν ασχολειται κανεις
οποτε δεν ειναι ανενεργο το φορουμ απλα κανεις δεν ασχολειται με τις επιτροπες η τις ομαδες που κατα την γνωμη μου επείγουν οργάνωσης

οι ομάδες που ασχολούνται με τα γενικά θέματα της κοινωνίας, το είχαμε πει από την αρχή, είναι ένα αποτυχημένο μοντέλο που δεν θα δουλέψει.
Και δεν δούλεψε. Απλά γιατί ως πρότζεκτ είναι πολύ μακρινό, και θα χρησιμεύσει μόνο όταν οι πειρατές γίνουν κυβέρνηση και αναγκαστούν να προτείνουν νομοσχέδια. Μέχρι τότε οι επιτροπές είναι ανούσιες.

Αυτό που χρειάζεται είναι το pirategov, δηλαδή μια σκιώδης πειρατική βουλή, που θα απαντάει ναι-όχι στα ουρανοκατέβατα νομοσχέδια που μας φοράει καπέλο η πραγματική βουλή. Μια σκιώδης βουλή στα πρότυπα της συμμετοχικής (και όχι της άμεσης) δημοκρατίας, που πρέπει οι πειρατές να φροντίσουν να διαδωθεί και να γίνει γνωστή σε όλους, ακόμα και σε μη μέλη του κόμματος.

Η μόνη ομάδα που πραγματικά χρειάζεται, είναι αυτή που ασχολείται με τους εσωτερικούς κανονισμούς, το καταστατικό του κόμματος και την μελέτη της πραγματικής δημοκρατίας (δηλαδή της άμεσης). Και επειδή χρειάζεται αυτή η ομάδα, γιαυτό και υπάρχει έντονη κινητικότητα όταν τίθεται ένας εσωτερικός κανονισμός σε αμφισβήτηση, όπως αυτός που έθεσα και σε αυτό το θρεντ.

Ο κόσμος δεν είναι χαζός, δεν ακολουθεί τα οράματα και τους σχεδιασμούς του κάθε καβαλιμένου.
Εκεί που κατευθύνεται ο κόσμος, εκεί είναι που υπάρχει η πραγματική ανάγκη.

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 01 Ιούλ 2012, 16:19

StathisZante έγραψε:Εχω βγαλει ενα συμπερασμα,

καθε φορα που ανοιγει ενα θεμα που αντιφάσκει καποιον/καποιους απ τα εσω γινεται χαμος απο απαντησεις,
οταν αντιθετα ανοιγει ενα πιο κοινωνικο θεμα δεν ασχολειται κανεις
οποτε δεν ειναι ανενεργο το φορουμ απλα κανεις δεν ασχολειται με τις επιτροπες η τις ομαδες που κατα την γνωμη μου επείγουν οργάνωσης

Δυστυχώς StathisZante είναι αλήθεια αυτό που λές.

Αλλά για να δουλέψουν οι ομάδες και οι επιτροπές σημαίνει ότι χρειάζονται πολλά άτομα που να τους ενδιαφέρει κιόλας. π.χ. εμένα με ενδιαφέρει το περιβάλλον οπότε ασχολούμε εκεί, εάν εσένα σε ενδιαφέρει η Δικαιοσύνη θα ασχοληθείς εκεί. Δεν μπορούμε λίγα άτομα να ασχοληθούμε με τα πάντα και μάλιστα όταν κάτι μας αφήνει εντελώς αδιάφορο.

Δηλαδή εάν μας αφήνει εντελώς αδιάφορο π.χ. η παιδεία. δεν πρόκειται κανείς να ασχοληθεί.

Έστω και αυτές οι λίγες επιτροπές που δουλεύουν καλά είναι για αρχή, ωστόσο οι ομάδες δουλεύουν απ'ότι μπορείς και εσύ να δεις. Έστω κάποιες λιγότερο αλλά δουλεύουν.

StathisZante
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό StathisZante » 02 Ιούλ 2012, 00:29

Κολλήσατε όλη στην παρατήρηση για τις ομάδες, κανένα σχόλιο που υπάρχει ένα θέμα για 'καυγά'

Κατά την προσωπική μου άποψη η αν ήμουν συντονιστής του φόρουμ,θα κλείδωνα η θα έσβηνα το θέμα κι ας είναι φασιστικό...

και απορώ που ασχολήθηκα

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 02 Ιούλ 2012, 00:53

StathisZante έγραψε:Κολλήσατε όλη στην παρατήρηση για τις ομάδες, κανένα σχόλιο που υπάρχει ένα θέμα για 'καυγά'
Κατά την προσωπική μου άποψη η αν ήμουν συντονιστής του φόρουμ,θα κλείδωνα η θα έσβηνα το θέμα κι ας είναι φασιστικό...

Γιατί τι πρόβλημα έχεις με τους καυγάδες; καρδιακός είσαι; ή σου αρέσει περισσότερο το στυλ "χρυσή μου, το συνολάκι σου είναι μούρλια!" και από πίσω θάψιμο;

Το θέμα μεταφέρθηκε από τις ιδέες προς συζήτηση, εδώ, στην χαλαρή συζήτηση, επειδή ακριβώς κάποιοι σκέφτονται σαν και σένα, και δεν τους αρέσει η χύμα κριτική. Τώρα αν εσύ θες να πας ένα βήμα παραπάνω, και ενάντια στις πειρατικές αρχές, να εφαρμόσεις λογοκρισία σε ιδέες προς συζήτηση, τι να πω.... :roll:

Δεν θίγεται κανένας επώνυμος σε αυτό το θρεντ προσωπικά, αλλά όλοι μαζί ως είδος. Και εφόσον δεν υπάρχει προσωπική επίθεση σε κάποιον, αυτή η γενική θέση κατά των επωνύμων αποτελεί μια ιδέα, την οποία θα έπρεπε ως πειρατής να προστατέψεις στο όνομα της ελευθερίας των ιδεών και του λόγου, ακόμα και αν δεν συμφωνείς με αυτήν.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες