Ξήνω, ξήνω τα @@@ μου τα ξήνω
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Ξήνω, ξήνω τα @@@ μου τα ξήνω
Άλλο ένα δύσκολο και ουσιαστικό κομμάτι που εμπλέκει το liquid με το καταστατικό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και την συμμετοχή όλων: https://teams.pirateparty.gr/issues/65
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Πολύ σημαντική συζήτηση που αφορά το καταστατικό και τις απαιτούμενες πλειοψηφίες σε σχέση με τα διαδικτυακά συστήματα διαβούλευσης https://teams.pirateparty.gr/issues/75.
Συμμετοχή ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
Συμμετοχή ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
δε θελω να κανω αντιλογο συνεχεια αλλα θα κανω. πως περιμενουμε να μαθει ο κοσμος οτι η ΙΤ θελει βοηθεια και να μπει να βοηθησει???? πως απο το φορουμ? εγω το εχω παρατησει καιρο οπως εγινε. μονο τα μαιλ κοιταω. δεν μου ηρθε κανενα μαιλ απο το κομμα που να λεει θελουμε τι βοηθεια σας, μπειτε εκει και βοηθηστε μας. μεχρι να γινει ετσι και μεχρι να καταλαβετε οτι για να υπαρξει συμετοχη πρεπει πρωτα να υπαρξει ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τοτε ετσι θα πηγαινουνμε... 2-3 θα περνουν αποφασεις και στο τελος θα παμε ολοι σπιτια μας. ξυπνηστε επιτελους. της τελευταιες μερες τρεχω να μαθω κουμπασο και wiki και ξαφνικα βλεπω και feedback. δεν μπορω να ειμαι 24ωρες πανω και να τρεχω να τα μαθω ολα τα οποια δεν ξερουμε κι αν μας κανουν. ποιος εχει αυτη τη λγικη δεν καταλαβαινω.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
Re: Ξύνω, ξίνω τα @@@ μου τα ξείνω
Έχεις θέματα με τη συμμετοχή στις ψηφοφορίες και την ενεργότητα των μελών.
Θα διατυπώσω την άποψη που έχω αυτή τη στιγμή με σκοπό να βοηθήσω τον συλλογισμό σου
(έστω ότι βάζω "πρέπει" αντί "θα έπρεπε, σύμφωνα με τη γνώμη μου") .
Πρέπει καταρχήν να λάβεις υπόψη πως το σύστημα ψηφοφοριών οφείλει να ανοίξει και για διαδικασίες εκτός μελών
(αυτό θα γίνει για να μαζέψεις κόσμο). Αυτό σημαίνει παραμετροποίηση είτε κατά βούληση ή profiles τύπου ψηφοφοριών.
Για οποιεσδήποτε αποφάσεις θα πρέπει να ισχύει η "δικτατορία των παρόντων" για πολλούς λόγους.
Αν τους δίνεις να φορτώσουν την ψήφο σε άλλον, στο τέλος θα αράξουν στον καναπέ και τους σπρώχνεις εσύ.
Αν δεν ενδιαφέρονται, δεν έχουν λόγο να συμμετέχουν και δεν έχει νόημα να ζητάς την κρυφή γνώμη τους.
Επίσης δεν υπάρχει λόγος να σε "σαμποτάρουν" να εξελίσσεσαι ή να προχωράς λόγω αδιαφορίας η μη ικανότητας για συμμετοχή.
Όποιος γνωστός, με συμμετοχή στην επιχειρηματολογία ή γενικά τις διαδικασίες, δεν μπορεί να είναι παρών στην ψηφοφορία
και μπορεί να παρακολουθεί μόνο από μακριά τη διαδικασία, να ψηφίζει με φανερή ψήφο.
Η ανάθεση ψήφου είναι μυστική ή όχι; Είναι ψήφος από μακριά;
Τα μαγειρέματα τύπου 10% επί του 30% επί του 50% είναι μπακαλιές.
Το να τιμωρείς με χρόνο στέρησης δικαιωμάτων, μέλη σου, επειδή για κάποιο διάστημα έμειναν ανενεργά
(άσε που αφήνεις απέξω πως ενδεχομένως δεν είσαι εσύ σε θέση να τους μαζέψεις),
είναι εις βάρος σου, καθώς είσαι μικρός ακόμα.
Να ειδοποιείς έγκαιρα περί της θεματολογίας και να αφεθείς στη δικτατορία των παρόντων.
Το κίνητρο συμμετοχής είναι ακριβώς αυτό, και υπεύθυνος πλέον μόνο ο απών.
Οι λοιποί καταναγκασμοί είναι εις βάρος σου.
Αν δεν είναι σε θέση να παράγει αξία το εγχείρημά σου, κάτι δεν έχεις σκεφτεί εσύ.
Λειτούργησέ το με όσους πιστεύουν σε αυτό και ενδιαφέρονται πραγματικά
και δες πώς αυτοί γίνονται πιο πολλοί. Όχι να το εκβιάζεις να λειτουργεί.
Επίσης δεν καταλαβαίνω με ποιον τρόπο ένα θέμα μπορεί να υποστηριχθεί με το 10%
ώστε να προκριθεί για ψήφιση, και παίρνω την περίπτωση μιας φρέσκιας ιδέας.
Αυτό που θα έπρεπε να φιλτράρει είναι η συζήτηση πάνω στην ιδέα
και όχι το αν κατάφεραν να την καταλάβουν και να την προτείνουν το 10%.
Το πλαφόν για την σοβαρή συζήτηση πρέπει να είναι πολύ πιο μικρό.
Θα διατυπώσω την άποψη που έχω αυτή τη στιγμή με σκοπό να βοηθήσω τον συλλογισμό σου
(έστω ότι βάζω "πρέπει" αντί "θα έπρεπε, σύμφωνα με τη γνώμη μου") .
Πρέπει καταρχήν να λάβεις υπόψη πως το σύστημα ψηφοφοριών οφείλει να ανοίξει και για διαδικασίες εκτός μελών
(αυτό θα γίνει για να μαζέψεις κόσμο). Αυτό σημαίνει παραμετροποίηση είτε κατά βούληση ή profiles τύπου ψηφοφοριών.
Για οποιεσδήποτε αποφάσεις θα πρέπει να ισχύει η "δικτατορία των παρόντων" για πολλούς λόγους.
Αν τους δίνεις να φορτώσουν την ψήφο σε άλλον, στο τέλος θα αράξουν στον καναπέ και τους σπρώχνεις εσύ.
Αν δεν ενδιαφέρονται, δεν έχουν λόγο να συμμετέχουν και δεν έχει νόημα να ζητάς την κρυφή γνώμη τους.
Επίσης δεν υπάρχει λόγος να σε "σαμποτάρουν" να εξελίσσεσαι ή να προχωράς λόγω αδιαφορίας η μη ικανότητας για συμμετοχή.
Όποιος γνωστός, με συμμετοχή στην επιχειρηματολογία ή γενικά τις διαδικασίες, δεν μπορεί να είναι παρών στην ψηφοφορία
και μπορεί να παρακολουθεί μόνο από μακριά τη διαδικασία, να ψηφίζει με φανερή ψήφο.
Η ανάθεση ψήφου είναι μυστική ή όχι; Είναι ψήφος από μακριά;
Τα μαγειρέματα τύπου 10% επί του 30% επί του 50% είναι μπακαλιές.
Το να τιμωρείς με χρόνο στέρησης δικαιωμάτων, μέλη σου, επειδή για κάποιο διάστημα έμειναν ανενεργά
Να ειδοποιείς έγκαιρα περί της θεματολογίας και να αφεθείς στη δικτατορία των παρόντων.
Το κίνητρο συμμετοχής είναι ακριβώς αυτό, και υπεύθυνος πλέον μόνο ο απών.
Οι λοιποί καταναγκασμοί είναι εις βάρος σου.
Αν δεν είναι σε θέση να παράγει αξία το εγχείρημά σου, κάτι δεν έχεις σκεφτεί εσύ.
Λειτούργησέ το με όσους πιστεύουν σε αυτό και ενδιαφέρονται πραγματικά
και δες πώς αυτοί γίνονται πιο πολλοί. Όχι να το εκβιάζεις να λειτουργεί.
Επίσης δεν καταλαβαίνω με ποιον τρόπο ένα θέμα μπορεί να υποστηριχθεί με το 10%
ώστε να προκριθεί για ψήφιση, και παίρνω την περίπτωση μιας φρέσκιας ιδέας.
Αυτό που θα έπρεπε να φιλτράρει είναι η συζήτηση πάνω στην ιδέα
και όχι το αν κατάφεραν να την καταλάβουν και να την προτείνουν το 10%.
Το πλαφόν για την σοβαρή συζήτηση πρέπει να είναι πολύ πιο μικρό.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.
Re: Ξύνω, ξίνω τα @@@ μου τα ξείνω
manos_ έγραψε:
δεν νομίζω να τίθεται θέμα τιμωρίας.
απλά όποιος έχει να πατήσει π.χ. 6 μήνες, τότε όλες οι ψήφοι που έχει βάλει σε όλα τα θέματα γίνονται αυτομάτως ανενεργές (αλλάζοντας κατά κάτι και τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών). Αν δεήσει και θυμηθεί και έρθει και δώσει το ελάχιστο σημάδι ζωής, τότε αυτομάτως όλες οι ψήφοι του γίνονται πάλι ενεργές πάλι.
αυτό δεν είναι τιμωρία, είναι αυτονόητη λογική. Οι νεκροί δεν ψηφίζουν, ούτε πρέπει η άποψή τους να επηρεάζει τους ζωντανούς.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες