Προτάσεις για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι....

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Σταμάτης

Re: Προτάσεις για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι....

Δημοσίευσηαπό Σταμάτης » 25 Ιουν 2012, 14:52

Όποιος δεν έχει προτάσεις διαθέτει ειρωνεία. Είναι για μερικούς ένα παυσίπονο που όμως δεν έχει μεγάλη διάρκεια.
Μήπως όμως έτσι φτάσαμε σε τόσο τραγικά αποτελέσματα, σαν Ελλάδα αλλά και ως Πειρατές.

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό baskin » 25 Ιουν 2012, 18:59

Σταμάτης έγραψε:Όποιος δεν έχει προτάσεις διαθέτει ειρωνεία. Είναι για μερικούς ένα παυσίπονο που όμως δεν έχει μεγάλη διάρκεια.
Μήπως όμως έτσι φτάσαμε σε τόσο τραγικά αποτελέσματα, σαν Ελλάδα αλλά και ως Πειρατές.

Σωστό, αλλά τι σχέση έχουν η εθελοντική αιμοδοσία, η δωρεά οργάνων και οι στρατιωτικές υποχρεώσεις με την δυνατότητα κάποιου να πολιτευτεί;

Μήπως να βάλουμε να είναι και ψηλός, ξανθός με γαλανά μάτια;
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Σταμάτης

Δημοσίευσηαπό Σταμάτης » 26 Ιουν 2012, 10:33

Πρώτα απ'όλα δεν έθεσα σωματικά κριτήρια. Δεν με πειράζει καθόλου αν ο βουλευτής είναι νέγρος, κουτσός, ή βουδιστής. Και μη χρησιμοποιούμε λέξεις που δεν έγραψα σε κανένα post μου.
Εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να μη σε ενδιαφέρει αν κάποιος βουλευτής είναι αιμοδότης, δωρητής, κλπ, αλλά δεν μπορείς να αφαιρέσεις και από μένα αυτό το δικαίωμα να γνωρίζω πράγματα για την ηθική υπόσταση ενός δημόσιου προσώπου.
Γιατί κάποιος που δίνει το αίμα του εδώ και χρόνια στους συνανθρώπους του με ανιδιοτέλεια (αφού το αίμα δεν πωλείται, και δεν μαθαίνετε καν ο λήπτης), ή κάποιος που δωρίζει το σώμα του ή τα όργανα του μετά θάνατο, ή ακόμα πολύ περισσότερο και εν ζωή (γιατί υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις), για μένα έχει δώσει δείγμα γραφής ότι ενδιαφέρετε για το καλό του κοινωνικού συνόλου, και κατ'επέκταση θα συνεχίσει να το κάνει κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας (υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ ιδιοτέλειας και ανιδιοτέλειας. Κάποιος που είναι ανιδιοτελής δεν μπορεί να είναι και ιδιοτελής ταυτόχρονα).
Επιπλέον η προβολή της αιμοδοσίας και άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων διαμέσου ανθρώπων υψηλού αξιώματος, θα "τραβήξει" και άλλους απλούς ανθρώπους να συμμετάσχουν σε τέτοιες δραστηριότητες.
Όσοι Πειρατές δεν έχετε γίνει αιμοδότες σας προτρέπω να γίνετε. Εγώ έχω γίνει ήδη, και για το μόνο πράγμα μετανιώνω είναι που δεν το έκανα πριν.
Όσον αφορά τη στρατιωτική θητεία, πιστεύω ότι γνωρίζεται ότι αρκετοί βουλευτές, υπουργοί, ακόμα και πρωθυπουργοί έχουν αποφύγει ή δεν έχουν ολοκληρώσει, την στρατιωτική τους θητεία, τις περισσότερες φορές με εξαγορά. Έχω κάθε δικαίωμα να θεωρώ φυγόπονο έναν τέτοιο άνθρωπο (όπως και εσείς έχετε κάθε δικαίωμα να μην τον θεωρείτε), και ακατάλληλο να λάβει οδυνηρές αποφάσεις όταν αυτές χρειαστούν (και δεν νομίζω να διαφωνεί κάποιος ότι η σημερινή κατάσταση της χώρας μας οφείλετε και σε φυγόπονες αποφάσεις), αλλά θα πρέπει να έχουμε διαθέσιμη αυτή τη πληροφορία, και να την εκτιμήσει ο καθένας όπως νομίζει.
Στο θέμα μας τώρα, περιμένω αντίστοιχες προτάσεις...

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό baskin » 26 Ιουν 2012, 12:44

Δικαίωμα σου, αλλά δεν μπορούν αυτά τα "χαρακτηριστικά" να αποκλείουν κάποιον από το να είναι βουλευτής, ούτε κάποιος πρέπει να είναι υποχρεωμένος να τα ανακοινώσει, επειδή εσύ γουστάρεις να τα ξέρεις.

Εγώ μπορεί να μην πήγα στρατό από πολιτική άποψη (θεωρητικά μιλάμε) και επίσης έχω κάθε δικαίωμα να μην το ξέρει κανένας. Επίσης μπορεί να με κόψανε για δήθεν ψυχολογικούς λόγους γιατί είμαι gay. Και πάλι είναι δικαίωμα μου να μην το ξέρει κανένας. Τέλος μπορεί να έχω AIDS και να μην μπορώ να γίνω αιμοδότης και να μην θέλω να το ξέρει κανένας.

Κάνεις ακριβώς την ίδια διάκριση με το να είναι κάποιος βουδιστής, κουτσός ή νέγρος.

Όλα αυτά δεν με κάνουν φυγόπονο ή ανεύθυνο, όπως με ορίζεις εσύ.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες