Που και αυτη εχει συζητηθει παλαιοτερα και σημερα μου την ξαναειπε ο Γιωργος είναι η δημιουργία ενός Φεστιβαλ του οποίου τα έσοδα θα διατεθουν ως εξής
1. Ενα μικρό μέρος στο κόμμα
2. Το μεγαλύτερο μέρος σαν δωρεά προς το Ελληνικό κράτος.
Ο Γιώργος απο οτι μου είπε είναι κατι που γίνεται συχνα στην Γερμανία με μεγάλη επιτυχία
Εχω εμπειρία στην διοργάνωση Συναυλιών (είχα εταιρεία που διοργανωνε συναυλίες και έχω διοργανωσει 54 συναυλίες μικρές και μεγάλες) και ξέρω οτι και ο Σταθης ο Λειβαδίτης έχει ανάλογη εμπειρία.
Ισως θα μπορουσαμε να εξετασουμε το ενδεχόμενο να κανουμε κατι τετοιο.
Πρωτη σκεψη που μου ερχεται στο μυαλο
Στην Αθηνα σε Σημειο που να μπορούμε να το παρουμε Δωρεάν απο τον Δημο (Θεατρο Βράχων για παραδειγμα ίσως και καποιο κτίριο Ολυμπιακών εγκαταστάσεων)
2ημερο Φεστιβάλ - Σεπτέμβριο μεχρι 20 σε ανοιχτο χωρο μετα τις 20 σε κλειστο
2 "Μεγαλα" Ονόματα να κλείσουν την κάθε ημέρα και πολλα μικρά Ελληνικά συγκροτήματα, από όλη την Ελλάδα που θα γεμίσουν και τις 2 ημερες
Πιστευω οτι μπορούμε να διοργανωσουμε κατι τετοιο
Κοστος
Το μεγαλύτερο είναι Ηχος - Φωτα - Γεννητρια - εξέδρα - security που πάει ανάλογα με τον χώρο
Σκεφτείτε ότι για μια συναυλια 2 ημερών θα έχουμε (χωρις να υπάρχουν απαιτήσεις απο τα συγκροτήματα)
Εξέδρα 2000 - 3000 (αν δεν υπάρχει ετοιμη στον χωρο)
Ηχος - φωτα - οργανα 3000 - 5000
Γεννητρια 800 - 1500
Security - cattering 500 - 1500
Μπορούμε να μειωσουμε ΠΟΛΥ τα κόστη με την χρηση εθελοντων και με την εξευρεση καταλληλου χωρου
Σκεφτείτε
για ενα διημερο Φεστιβαλ μπορουμε να εχουμε 30€ εισιτηριο (και για τις 2 ημερες)
ΑΝ καταφερουμε και μαζεψουμε 5000 ατομα τοτε μαζευουμε 150.000€
Αεπι = 7% δηλαδη -10.500
ΦΠΑ 23% = - 28.050
Διαφορα έξοδα 20.000 (τα φουσκωνω πααααρααααα πολυ)
Συνολο Καθαρο 91.450
Κραταμε 20.000 και τα υπολοιπα 71.450 τα δινουμε στο ταμειο του κρατους σαν ΔΩΡΕΑ του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΤΩΝ
Και προβολή και διαφημιση και λεφτα στην τσεπη
Για να γινει ομως χρειαζομαστε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που θα τρεξουν για την υλοποιηση και που θα δουλεψουν σκληρα πριν, κατα την διαρκεια και μετα το φεστιβαλ...
Τι λετε?
Αλλη μια ιδεα
Re: Αλλη μια ιδεα
τα χρήματα για να το στήσουμε όμως μέχρι να μαζευτούν τα χρήματα που θα τα βρούμε? για εξοπλισμο κυριως αφου θα στηθει εθελοντικα. αυτο εύκολο θα γίνει αρχικά σε αθηνα θεσσαλονικη και πιο εύκολα κατα τη άποψη μου στη θεσσαλονίκη που υπάρχει περισσότερος κόσμος σαν εθελοντης. αλλα και πάλυ θα πρέπει κάποιος να "ηγηθεί" της προσπάθειας. ίσως με σειρα
α)συγκέντρωση εθελοντων
β)κοστολόγηση και εύρεση χρημάτων
γ)σχεδιάγραμμα εργασιων
δ) σχεδιασμός διαφίμησης και προώθησης ενέργειας
ε) απο τον σχεδιασμό στην πράξη.
α)συγκέντρωση εθελοντων
β)κοστολόγηση και εύρεση χρημάτων
γ)σχεδιάγραμμα εργασιων
δ) σχεδιασμός διαφίμησης και προώθησης ενέργειας
ε) απο τον σχεδιασμό στην πράξη.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Αγγελε
αυτα που γραφεις τα θεωρω ευκολο να γινουν και οπως ειπα υπαρχουν ανθρωποι με μεγαλη εμπειρια σε τετοια θεματα.
Το ζητουμενο προς το παρον ειναι να δουμε αν μια τετοια σκεψη εχει αποδοχη απο τα μελη του κομματος ετσι ωστε να προχωρησουμε στις διαδικασιες που αναφερεις.
Αν δεν εχει την αποδοχη τζαμπα θα πανε ολα.
αυτα που γραφεις τα θεωρω ευκολο να γινουν και οπως ειπα υπαρχουν ανθρωποι με μεγαλη εμπειρια σε τετοια θεματα.
Το ζητουμενο προς το παρον ειναι να δουμε αν μια τετοια σκεψη εχει αποδοχη απο τα μελη του κομματος ετσι ωστε να προχωρησουμε στις διαδικασιες που αναφερεις.
Αν δεν εχει την αποδοχη τζαμπα θα πανε ολα.
δεν ξερω αν εχει (εγω το θεωρω χαζο να μην εχει προσωπικα). είμαι απόλυτα σύμφωνως με το μόνο ερωτηματικό μου να είναι στα χρήματα που θα χρειαστούμε σαν "μαγιά"
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
Πως να διαφωνήσει κανείς, επί της αρχής; Κάνουμε φεστιβάλ, μας μαθαίνει ο κόσμος, περνάμε καλά και μαζεύουμε χρήματα.
Εγώ, που δεν έχω σχέση με το αντικείμενο, φοβάμαι μήπως δεν βγάλουμε ούτε τα έξοδα και υπάρχει έλλειψη στα άτομα που θα τρέξουν.
30€ εισιτήριο, 5000 άτομα, γίνεται;
ΑΕΠΙ γιατί; Για πριν και μετά των ζωντανών εμφανίσεων;
Τα συγκροτήματα δεν θα ζητήσουν να πληρωθούν;
Ο χώρος;

Εγώ, που δεν έχω σχέση με το αντικείμενο, φοβάμαι μήπως δεν βγάλουμε ούτε τα έξοδα και υπάρχει έλλειψη στα άτομα που θα τρέξουν.
30€ εισιτήριο, 5000 άτομα, γίνεται;
ΑΕΠΙ γιατί; Για πριν και μετά των ζωντανών εμφανίσεων;
Τα συγκροτήματα δεν θα ζητήσουν να πληρωθούν;
Ο χώρος;
-
Είμαι μέσα 1000%.
Αν αποφασιστεί θα μπορούσα να βοηθήσω στην εξεύρεση καλλιτεχνών.
Αν αποφασιστεί θα μπορούσα να βοηθήσω στην εξεύρεση καλλιτεχνών.
-
Επειδή, και εγώ, δεν έχω σχέση με το αντικείμενο, έχω τις ίδιες ανησυχίες με τον Παύλο.
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
Η εμπειρια μου μου δείχνει οτι αν κάτι οργανωθεί ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ και προβληθεί σωστά τότε έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.
- 30€ 5000 δύσκολο και εύκολο μαζι. Πρεπει να υπάρχουν πιασιάρικα ονόματα, που θα τραβήξουν νεολαία..
Αν προβληθεί σωστά στα ΜΜΕ οτι το Φεστιβαλ γίνεται για Φιλανθρωπικό σκοπό θα μαζέψουμε και ονόματα και χορηγούς (πουθα πληρωσουν τα έξοδα) και κόσμο.
- Εθελοντες. Θα ειμαστε κάφροι αν δεν μπορούμε να μαζέψουμε 20-30 άτομα να βοηθήσουν
- ΑΕΠΙ. Αν υπάρχει στο φεστιβάλ καλιτέχνης συμβεβλημένος με ΑΕΠΙ ο διοργανωτής είναι υποχρεωμένος να πληρώσει
- Τα συγκροτήματα τουλάχιστον τα "μικρά" δεν ζητάνε έτσι και αλλως χρήματα, Στο κέχρι μας είναι να πείσουμε τα "μεγαλα" να έρθουν δωρεάν για την προβολή και μόνο.
- Χώρος. Για φιλανθρωπική εκδήλωση συνήθως δίνεται δωρεάν απο τους Δήμους.(θέατρο βράχων για παράδειγμα)
- Χρήματα, Με χορηγίες μπορούμε να καλύψουμε όλα τα έξοδα....(ηχος,οργανα,αφισες,spot,προβολή. γενητρια κλπ)
- 30€ 5000 δύσκολο και εύκολο μαζι. Πρεπει να υπάρχουν πιασιάρικα ονόματα, που θα τραβήξουν νεολαία..
Αν προβληθεί σωστά στα ΜΜΕ οτι το Φεστιβαλ γίνεται για Φιλανθρωπικό σκοπό θα μαζέψουμε και ονόματα και χορηγούς (πουθα πληρωσουν τα έξοδα) και κόσμο.
- Εθελοντες. Θα ειμαστε κάφροι αν δεν μπορούμε να μαζέψουμε 20-30 άτομα να βοηθήσουν
- ΑΕΠΙ. Αν υπάρχει στο φεστιβάλ καλιτέχνης συμβεβλημένος με ΑΕΠΙ ο διοργανωτής είναι υποχρεωμένος να πληρώσει
- Τα συγκροτήματα τουλάχιστον τα "μικρά" δεν ζητάνε έτσι και αλλως χρήματα, Στο κέχρι μας είναι να πείσουμε τα "μεγαλα" να έρθουν δωρεάν για την προβολή και μόνο.
- Χώρος. Για φιλανθρωπική εκδήλωση συνήθως δίνεται δωρεάν απο τους Δήμους.(θέατρο βράχων για παράδειγμα)
- Χρήματα, Με χορηγίες μπορούμε να καλύψουμε όλα τα έξοδα....(ηχος,οργανα,αφισες,spot,προβολή. γενητρια κλπ)
Το rockwave πουλαει τριημερο με 85€ και μπαντες απο ολο τον πλανητη και εμεις θα χρεωνουμε 30 για δυο μερες με Ελληνικες μπαντες?
Τα μεγαλα ονοματα που ειναι στην ΑΕΠΙ ΔΕΝ θα ερθουν. Ουτε νομιζω να θελουν, ουτε μπορουν.
Ακομα και να μπορουσαν δεν θα ημουν συμφωνος να πληρωσουμε στην ΑΕΠΙ.
Ακομα και για μικρες μπαντες που κοιταζαμε για ενα live την Αθηνα πριν τις εκλογες τρωγαμε πορτα απο οσους ειχαν (ή μιλαγαν με) εταιρια.
Αν αποκτεισουμε κοινοτιτα Creative Commons κατι μπορει να γινει αλλα μεχρι τοτε ουτε μπορουμε να κανουμε κατι τετοιο, ουτε θελουμε*.
Καλη ιδεα αλλα οταν θα μπορουμε να την κανουμε με ορους δικους μας, Μεχρι τοτε ας κανουμε μικρα φεστιβαλ (100-300 ατομων) μονο με μπαντες που μας πανε και μονο για την προοθηση του CC και της πειρατικης ιδεας.
* Σκεψου ορο στα εισιτηρα οτι απαγορευεται η καταγραφη με οποιοδηποτε μεσο του προγραμματος, και απο κατω φαρδια πλατια την υπογραφη μας σαν διορανωτη. Fail!
Τα μεγαλα ονοματα που ειναι στην ΑΕΠΙ ΔΕΝ θα ερθουν. Ουτε νομιζω να θελουν, ουτε μπορουν.
Ακομα και να μπορουσαν δεν θα ημουν συμφωνος να πληρωσουμε στην ΑΕΠΙ.
Ακομα και για μικρες μπαντες που κοιταζαμε για ενα live την Αθηνα πριν τις εκλογες τρωγαμε πορτα απο οσους ειχαν (ή μιλαγαν με) εταιρια.
Αν αποκτεισουμε κοινοτιτα Creative Commons κατι μπορει να γινει αλλα μεχρι τοτε ουτε μπορουμε να κανουμε κατι τετοιο, ουτε θελουμε*.
Καλη ιδεα αλλα οταν θα μπορουμε να την κανουμε με ορους δικους μας, Μεχρι τοτε ας κανουμε μικρα φεστιβαλ (100-300 ατομων) μονο με μπαντες που μας πανε και μονο για την προοθηση του CC και της πειρατικης ιδεας.
* Σκεψου ορο στα εισιτηρα οτι απαγορευεται η καταγραφη με οποιοδηποτε μεσο του προγραμματος, και απο κατω φαρδια πλατια την υπογραφη μας σαν διορανωτη. Fail!
-
Καμια σχεση το rockwave
Οι Ελληνικές συναυλίες έχουν εισιτήριο 15€ προπώληση - 17 € ταμείο
Μικρές μπάντες θα έρθουν. Πρεπει να εισαι σε θέση να τις προσεγγίσεις κατάλληλα (οι κατάλληλοι άνθρωποι) και να δωσεις προβολή στο γεγονός
Ονόματα όπςω πχ Αλκίνοος Ιωαννίδης με κατάλληλη προσέγγιση θα έρθει.
Αεπι δεν μπορεις να αποφύγεις δε παει να εισαι ο Θεός ο ίδιος!!!.
μπορείς να μην πληρωσεις και να τρεχεις μετα δικαστηρια (1-2 χρόνια φυλάκιση)
Μουσική CC την ξεχνας για συναυλίες θα ειμαστε εσυ και εγω εκει και κανενας αλλος.
Η ιδέα μπορεί να λειτουργήσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ στους παρακάτω άξονες
- Μεγαλη προώθηση και Διαφημιση στα ΜΜΕ οτι τα έσοδα πάνε στο κράτος
- 2 δυνατά ονόματα (Ιωαννιδης οπως ειπα ή παραπλήσια) για να κλεισουν την καθε μερα
- Πολλές μικρές μπάντες που έτσι και αλλιως παίζουν δωρεάν όπου βρούν
- Κατάλληλος χώρος
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ οτιδήποτε άλλο δεν θα έχει καμία πιθανότητα επιβίωσης.
Οι Ελληνικές συναυλίες έχουν εισιτήριο 15€ προπώληση - 17 € ταμείο
Μικρές μπάντες θα έρθουν. Πρεπει να εισαι σε θέση να τις προσεγγίσεις κατάλληλα (οι κατάλληλοι άνθρωποι) και να δωσεις προβολή στο γεγονός
Ονόματα όπςω πχ Αλκίνοος Ιωαννίδης με κατάλληλη προσέγγιση θα έρθει.
Αεπι δεν μπορεις να αποφύγεις δε παει να εισαι ο Θεός ο ίδιος!!!.
μπορείς να μην πληρωσεις και να τρεχεις μετα δικαστηρια (1-2 χρόνια φυλάκιση)
Μουσική CC την ξεχνας για συναυλίες θα ειμαστε εσυ και εγω εκει και κανενας αλλος.
Η ιδέα μπορεί να λειτουργήσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ στους παρακάτω άξονες
- Μεγαλη προώθηση και Διαφημιση στα ΜΜΕ οτι τα έσοδα πάνε στο κράτος
- 2 δυνατά ονόματα (Ιωαννιδης οπως ειπα ή παραπλήσια) για να κλεισουν την καθε μερα
- Πολλές μικρές μπάντες που έτσι και αλλιως παίζουν δωρεάν όπου βρούν
- Κατάλληλος χώρος
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ οτιδήποτε άλλο δεν θα έχει καμία πιθανότητα επιβίωσης.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 10 και 0 επισκέπτες