Επεξεργασία πρότασης Απλής Αναλογικής

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
agelos

Re: Επεξεργασία πρότασης Απλής Αναλογικής

Δημοσίευσηαπό agelos » 22 Ιουν 2012, 10:01

ας διαμορφωθει μια λιστα mail τωνατομων πιυ θελουν (για να μη φτιαξυμε κι αλλο χωρο στο φορουμ) για να μπορουμε να μιλαμε και να δουμε πως θα το δουλεψουμε. νομιζω οτι με ενα απλο σχεδιασμο του τυπου

α) παρουσιαση ολων των συστηματων που χρησιμοποιηθηκαν στο αρλεθον, ανευρεση πλεονεκτηματων και μεινοεκτηματων
β) χρονος σκεψης και διαμορφωσης αποψης του καθε ενδιαφερομενου
γ) παρουσιαση σκεπτικου του καθε ενα (χωρις αεναες συζητησεις και αμπελοφιλοσοφιες που εχω ακουσει κατα τοπους)
δ) επικρατηση των καλυτερων συστηματων (πληρως παρουσιασμενων απο τους δημιουργους τους)
κια τελος μια ψηφοφορια για να δουμε ποιο μας κανει.

αν θέλετε να μπορούσα να κάνω τον συντονιστη για να μη χαθούμε, και να κανουμε σουσιαστικο και γρήγορο έργο.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

plessas
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 22 Ιουν 2012, 10:09

Ίσως θα ήταν καλύτερα να συναντηθούν πρώτα όσοι είναι Αθήνα για να δούμε και ποιοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν από ΕΔΗΚ και ποιες διαδικασίες τους βολεύουν. Υποθέτω, ότι αφού θα δουλέψουμε σε κοινή ομάδα θα βγει ένα κοινό αποτέλεσμα; Οι υπόλοιποι μπορούμε να ξεκινήσουμε διάβασμα για τα εκλογικά συστήματα απλής αναλογικής.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 22 Ιουν 2012, 13:34

Θεωρώ ότι όποια συνεργασία με άλλα κομματικά σχήματα δεν έχει αποφασιστεί, οπότε ότι συζητήσεις ή συναντήσεις θα γίνεται σε προσωπικό επίπεδο?
Και πάνω από όλα υπάρχει άποψη γιά το ελάχιστο ποσοστό πανελλαδικά που μπορεί να καταλάβει ένα κόμμα γιά να μπορεί να πάρει έδρες στη βουλή?
Αν δεν βρεθεί φόρμουλα σε αυτό τότε τι συζητήσεις να κάνουμε?
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 22 Ιουν 2012, 14:00

Οι συναντήσεις (αν γίνουν) θα γίνουν γιατί εδώ πήραμε /θα πάρουμε απόφαση να διερευνήσουμε την δυνατότητα συνεργασίας για το συγκεκριμένο θέμα, Αν το σώμα ψηφίσει να μην πάμε γιατί δεν θέλει συνεργασία τέτοιου τύπου, δεν θα πάμε. Φυσικά αν πάμε το σώμα θα έχει συνεχή ενημέρωση και θα κληθεί να ψηφίζει στα σημαντικά.
Και όχι δεν έχουμε αποφασίσει αν και πιο threshold θα υπάρχει, που είναι ταυτόχρονα πολιτικό και τεχνικό θέμα. Αν ήμασταν άλλο κόμμα και είχαμε ήδη διαμορφωμένη πρόταση θα μπορούσαμε να τους την στείλουμε να την αποδεχτούν η οχι. Αλλά εμείς είμαστε πειρατές και δεν έχουμε διαμορφωμένη πρόταση και μας αρέσει να ανταλλάξουμε πληροφορίες :) οπότε εδω πάμε να δούμε αν και σε πια βάση μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε κάτι.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 22 Ιουν 2012, 15:02

Οι συναντήσεις (αν γίνουν) θα γίνουν γιατί εδώ πήραμε /θα πάρουμε απόφαση να διερευνήσουμε την δυνατότητα συνεργασίας για το συγκεκριμένο θέμα, Αν το σώμα ψηφίσει να μην πάμε γιατί δεν θέλει συνεργασία τέτοιου τύπου, δεν θα πάμε. Φυσικά αν πάμε το σώμα θα έχει συνεχή ενημέρωση και θα κληθεί να ψηφίζει στα σημαντικά.
Και όχι δεν έχουμε αποφασίσει αν και πιο threshold θα υπάρχει, που είναι ταυτόχρονα πολιτικό και τεχνικό θέμα. Αν ήμασταν άλλο κόμμα και είχαμε ήδη διαμορφωμένη πρόταση θα μπορούσαμε να τους την στείλουμε να την αποδεχτούν η οχι. Αλλά εμείς είμαστε πειρατές και δεν έχουμε διαμορφωμένη πρόταση και μας αρέσει να ανταλλάξουμε πληροφορίες :) οπότε εδω πάμε να δούμε αν και σε πια βάση μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε κάτι.

Αρχικά, συμφωνώ με την λογική του Νίκου, με μία επισήμανση:
Ιδιαίτερη προσοχή και μικρά βήματα κατά την διαδικασία του "φλερτ" (φλερτ = διερευνητικές συζητήσεις)
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 22 Ιουν 2012, 15:21

Dimitris Zappas έγραψε:Θεωρώ ότι όποια συνεργασία με άλλα κομματικά σχήματα δεν έχει αποφασιστεί, οπότε ότι συζητήσεις ή συναντήσεις θα γίνεται σε προσωπικό επίπεδο?
Και πάνω από όλα υπάρχει άποψη γιά το ελάχιστο ποσοστό πανελλαδικά που μπορεί να καταλάβει ένα κόμμα γιά να μπορεί να πάρει έδρες στη βουλή?
Αν δεν βρεθεί φόρμουλα σε αυτό τότε τι συζητήσεις να κάνουμε?

Δημήτρη, μην στρεσσάρεσαι. Το θέμα του ελάχιστου ποσοστού είναι κι αυτό και πολιτικό, αλλά ακόμα πιο σημαντικά, τεχνικό θέμα προς διερεύνηση. Υπάρχουν και πολιτικές και τεχνικές προεκτάσεις δηλαδή στο αν θα υιοθετηθεί ή όχι. Η ομάδα εργασίας η δικιά μας, θα διαβάσει, και θα σκεφτεί, και θα κάνει μαθηματικές δοκιμές. Μετά θα μιλήσει με την ομάδα της Ε.ΔΗ.Κ, να δει τί σκέφτονται κι εκείνοι για το θέμα. Μπορεί με την πρώτη να δουν πως οι δυο ομάδες συμφωνούνε. Μπορεί και όχι. Όπως και να'χει θα μας ενημερώσουν πως έχει το θέμα. Όταν έχουν μια ή δυο διαμορφωμένες προτάσεις, θα μας ενημερώσουν διεξοδικά για τα υπέρ και τα κατά της κάθε πρότασης, και εμείς θα ψηφίσουμε ποια προτιμάμε. Αν τύχει και είναι η ίδια με αυτήν που προτιμάει η Ε.ΔΗ.Κ, τότε μπορούμε να την παρουσιάσουμε στον κόσμο εν γένει, για να ενημερώνεται. Αυτό δεν θέλουμε, να ενημερώνονται οι πολίτες; ΑΝ λοιπόν συμφωνούμε με την Ε.ΔΗ.Κ, μπορούμε επίσης να κατεβάσουμε την συγκεκριμένη πρόταση νόμου μαζί. Μας ενδυναμώνει αυτό. Δυο κόμματα να κατεβάσουν την ίδια πρόταση νόμου. Πάλι, αν το σώμα δεν θέλει να κατεβάσουμε την πρόταση νόμου μαζί, τις κατεβάζουμε χώρια --αν και, αν είναι η ίδια πρόταση, δεν βλέπω σε τί θα εξυπηρετεί αυτό. Αλλά έστω.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι, κάλμα. Μια προσπάθεια συνδιαμόρφωσης μιας πρότασης νόμου δεν σημαίνει πως θα παντρευτούμε κιόλας. Απλά θα δούμε αν συμφωνούμε και αν έχουμε τις ίδιες ιδέες και στόχους.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 22 Ιουν 2012, 15:54

Οι τελικές μου σκέψεις και θα προσπαθήσω να μην απασχολήσω άλλο το "νήμα" αυτό:
Καταλαβαίνω απόλυτα τον Δημήτρη αλλά, βρίσκω ενδιαφέρουσες και τις σκέψεις της Λουίζας και του Νίκου. Γιατί;
Διότι, έχουμε ανάγκη να βρεθούμε στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής. Είναι πάγια σκέψη μου η μεταστροφή προς την εξωστρέφεια!!!
Διακυβεύονται "θέματα" έτσι, για αυτό και η προτροπή μου στην λογική των μικρών και προσεκτικών βημάτων αλλά: Πρέπει να κάνουμε "πολιτικές" κινήσεις.
Να διερευνήσουμε τις δυνάμεις μας, τις ικανότητές μας, το υπόβαθρό μας (σαν άτομα και σαν πολιτικός σχηματισμός). Ακόμα και οργανωτικά θα μας ωφελήσει διότι θα
βάλει τους "μηχανισμούς" μας σε ένα "λειτουργικό" test.

Ταύτα και μένω!!!! :) :) :) :) :) :)
(Λεφτά περιμένω..... σας φιλώ απείρως!!!!
Σπύρος)
Off topic το τελευταίο. Είναι ένα αστείο των φοιτητών στην δεκαετία του 40` όταν "έκλειναν" τις επιστολές τους
Τελευταία επεξεργασία από 1 και laskaris_vasilis, έχει επεξεργασθεί 22 φορά/ες συνολικά
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 22 Ιουν 2012, 17:27

LouisaT έγραψε:Αυτά; Τρεις ενδιαφέρονται; plessas, headofthebored, agelos?

Κανείς άλλος; Γιώργο (omissman)? ;)

Αν έχουμε κλείσει και δεν υπάρχει κανείς άλλος, να επικοινωνήσω με τον Γιάννη να δω τί μπορεί να κανονιστεί. Just say the word, που λένε...

ευχαριστω για την εμμεση προ[σ]κληση, θα μπορουσα να συμμετασχω στις συζητησεις για τη διαμορφωση της θεσης μας, εντελως επικουρικα γιατι ειδικα τον Ιουλιο εχω ελαχιστο χρονο λογω συνεχων μετακινησεων. Επι πλεον δε τον Αυγουστο ...μετακομιζω στις Μηλιες για ενα μηνα και η μονη επαφη που κρατω ειναι μεσω νετ.

Σε καθε περιπτωση εχω τη διαθεση , απλα ειδοποιηστε με λιγο νωριτερα για να προσαρμοσω το προγραμμα μου.
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 23 Ιουν 2012, 11:59

Λουίζα δεν είμαι στρεσαριζμένος, ούτε τσιτομένος, μιλάς, και οι άλλοι, γιά συνεργασία με άλλα κόμματα, ποιά ? τι είναι η ΕΔΗΚ ? κόμμα? παραμένει κόμμα, κάποιος κατέχει τις σφραγίδες και λέει ότι έιναι κόμμα?

Σας ξαναλέω ότι η επιτροπή γιά την αλλαγή του Συντάγματος Ας ασχοληθεί. Με το θέμα και μη ξεχνάτε, το ποσοστό ? είναι πολύ σημαντικό.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 23 Ιουν 2012, 12:19

Κατάργηση του ποσοστού μαγειρέματος. Ούτε καν πλαφόν. Αυτό μπήκε για να μην μπαίνουν στη βουλή οι μειονότητες.

Όταν καταδιώκεις αυτόν που διαφέρει, δίνεις άλλοθι να καταδιωχθείς κι εσύ όταν σε κάποια στιγμή θα διαφέρεις ο ίδιος.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες