Υπάρχει Θεός;

Εδώ συζητιέται ότι δεν συμπεριλαμβάνεται σε κάποια άλλη κατηγορία, σε χαλαρούς τόνους.
pelinio

Re: Υπάρχει Θεός;

Δημοσίευσηαπό pelinio » 05 Ιουν 2012, 20:28

Zekvyrin έγραψε:2 εκδοχές υπάρχουν:

Α. Δεν υπάρχει

Β. Υπάρχει, αλλά (σύμφωνα με τα λεγόμενα της εκκλησίας, αγίας γραφής κτλ.. ) δεν παρεμβαίνει καθόλου στις ζωές μας (γιατί αλλιώς δεν θα ίσχυε κάποιο τα κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση, δεν θυμάμαι.. ).

Οπότε αυτό που συμπεραίνω είναι ότι η απάντηση του ερωτήματος δεν έχει καμία πρακτική σημασία...
Οπότε δεν αξίζει να ασχοληθούμε περισσότερο...

(και αυτό νομίζω λέει και ο laskaris_vasilis ..)

Αλλά και η προσέγγιση του hephaestus μπορώ να πω ότι μου άρεσε και θα την λάβω υπ'όψιν μου.

Εγώ προσωπικά είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Μπορεί και να αξίζει γιατί και το αν Δεν υπάρχει ή αν υπάρχει δεν είναι ακόμα σίγουρο και ούτε έχει απαντηθεί πλήρως απο την επιστήμη οπότε είτε το ένα είτε το άλλο. Άρα όλα είναι θέματα ΠΙΣΤΗΣ (ή στο ότι δεν υπάρχει είτε οτι υπάρχει είτε ότι πιστεύω στον εαυτό μου κ.ο.κ) και στην τελική στην πράξη θα δει κάποιος αν η ορθοδοξία είναι η αλήθεια η οποιαδήποτε άλλη πίστη.
και τι εννοούσε επιτέλους ο Ήφαιστος θα πει κάποιος και σε μενα;;; :?:

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 05 Ιουν 2012, 20:43

@pelinio
Αυτοί που σε "έστειλαν" δεν σου εξήγησαν(;) πως δεν μπλέκεται η πολιτική με την θρησκεία;
Οι δύο αυτές "κοσμοθεωρίες" είναι μόνιμα αλληλοσυγκρουόμενες. Άλλες φορές όμως, συμπορεύονται (το πως, μην το ρωτάς!!!. Αρκεί να ταυτίζονται τα συμφέροντα).
Προσωπικά, δεν μου αρέσει να μπλέκω τα σουβλάκια με τις φράουλες!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

pelinio

Δημοσίευσηαπό pelinio » 05 Ιουν 2012, 21:22

laskaris_vasilis έγραψε:@pelinio
Αυτοί που σε "έστειλαν" δεν σου εξήγησαν(;) πως δεν μπλέκεται η πολιτική με την θρησκεία;
Οι δύο αυτές "κοσμοθεωρίες" είναι μόνιμα αλληλοσυγκρουόμενες. Άλλες φορές όμως, συμπορεύονται (το πως, μην το ρωτάς!!!. Αρκεί να ταυτίζονται τα συμφέροντα).
Προσωπικά, δεν μου αρέσει να μπλέκω τα σουβλάκια με τις φράουλες!!!

Σου δηλώνω απο τώρα χωρίς εχθρική διάθεση ότι δεν με έστειλε κανένας. Απλά είδα το κόμμα σας (απο τα σποτ) και μου φάνηκε ενδιαφέρον και ήρθα στο φόρουμ για να θέσω κάποιες ερωτήσεις και να σας δοκιμάσω, απλά μόλις είδα ένα βίντεο εδώ που υποτιμά τα πιστεύω μου είπα να σας πω και την δικιά μου πλευρά. Και ναι έχεις δίκιο, η εκκλησία έχει εμπλακεί με την πολιτική σε όλες τις χώρες (απο τις αρχαίες θρησκείες σε όλα τα χρόνια) αλλά εγώ μιλάω για την ορθοδοξία ως αλήθεια, δεν σου είπα ότι δεν την έχουν εκμεταλλευτεί άνθρωποι τα τελευταία χρόνια (και τις υπόλοιπες θρησκείες και μην σου κάνει εντύπωση γιατί το είχε πει ο ίδιος ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει: "οι κληρικοί θα γίνουν οι ασεβέστεροι όλων!". Και σου δίνω και την άλλη απάντηση που είναι (δεν ξέρω αν ισχύει για σένα) : Η εκκλησία είμαστε εμείς ο λαός και αυτά εξαρτόνται απο εμάς (δηλαδή τον αν δίνουμε δικαιώματα για εκμετάλλευση της πίστης μας).

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 05 Ιουν 2012, 22:00

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει: "οι κληρικοί θα γίνουν οι ασεβέστεροι όλων!".

Και που να ακούσεις τι είπε ο Νοστράδαμος πατριώτη!
Γι` αυτό!!!! Μετανοείτε!!!!!!
Μην κοτάς εμένα. Έχω ανοίξει νταλαβέρια με τον διάβολο! Την ψυχή σου κοίτα να σώσεις!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

pelinio

Δημοσίευσηαπό pelinio » 05 Ιουν 2012, 22:25

laskaris_vasilis έγραψε:
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει: "οι κληρικοί θα γίνουν οι ασεβέστεροι όλων!".

Και που να ακούσεις τι είπε ο Νοστράδαμος πατριώτη!
Γι` αυτό!!!! Μετανοείτε!!!!!!
Μην κοτάς εμένα. Έχω ανοίξει νταλαβέρια με τον διάβολο! Την ψυχή σου κοίτα να σώσεις!

Δεν σε κατηγόρησα καθόλου και εσύ προσπαθείς να με δείξεις ως "Ελληναρά" χωρίς να με ξέρεις μόνο και μόνο επειδή σου έγραψα μία προφητεία ενός αγίου. Και πάλι εγώ δεν σε κατέκρινα καθόλου λόγω των πιστεύω σου κ.ο.κ, ούτε σε δείχνω ως προληπτικό ενώ εσύ αποφεύγεις να απαντήσεις λέγοντας τα δικά σου για να με βγάλεις τρελό.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 06 Ιουν 2012, 00:23

Αυτό που υπάρχει είναι κάτι πολύπλοκο που φαίνεται πως αλληλεπιδρά, κάπως, μαζί μας.
Δεν ξέρουμε τι μορφή έχει και για να το κατανοήσουμε του φοράμε σαρίκι, μούσια ή δεν ξέρω τι άλλο.

Ένα θέμα είναι πως στο κρεβάτι του πόνου, όσους πιστεύουν τους κάνει καλά γιατί βρίσκουν δύναμη.
Εκεί λοιπόν για πολλούς παίρνει μορφή, αλλιώς πώς να σε βοηθήσει, αν δεν έχει μορφή να του μιλήσεις κάπως;

Αν τώρα έχει συνείδηση και ακούει τις προσευχές, τότε δεν είναι απόλυτο, το αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι.
Αν μας ακούει, η προσευχή καταγράφεται στη μνήμη του, άρα το "απόλυτο" μεταβάλλεται, αλλάζει.

Αυτό που υπάρχει, και δεν ξέρω πώς ονομάζεται, εξελίσσεται μαζί μας, και μέσα από εμάς.
Το πώς μοιάζει, να έχετε υπομονή.

Εκτός αν ξέρει από πριν τα πάντα, αλλά και πάλι τότε, γιατί να ακούει τις προσευχές, αφού τις ξέρει ήδη;
Στην περίπτωση αυτή είναι πιο δύσκολο να μάθουμε πώς μοιάζει.

Αυτά.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 06 Ιουν 2012, 00:40

Ιστοριούλα, στα αγγλικά: http://www.jhuger.com/kisshank.php :D

pelinio

Δημοσίευσηαπό pelinio » 06 Ιουν 2012, 00:58

pav έγραψε:Ιστοριούλα, στα αγγλικά: http://www.jhuger.com/kisshank.php :D

Τελείως εξωπραγματικό.

manos_ έγραψε:Αυτό που υπάρχει είναι κάτι πολύπλοκο που φαίνεται πως αλληλεπιδρά, κάπως, μαζί μας.
Δεν ξέρουμε τι μορφή έχει και για να το κατανοήσουμε του φοράμε σαρίκι, μούσια ή δεν ξέρω τι άλλο.

Ένα θέμα είναι πως στο κρεβάτι του πόνου, όσους πιστεύουν τους κάνει καλά γιατί βρίσκουν δύναμη.
Εκεί λοιπόν για πολλούς παίρνει μορφή, αλλιώς πώς να σε βοηθήσει, αν δεν έχει μορφή να του μιλήσεις κάπως;

Αν τώρα έχει συνείδηση και ακούει τις προσευχές, τότε δεν είναι απόλυτο, το αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι.
Αν μας ακούει, η προσευχή καταγράφεται στη μνήμη του, άρα το "απόλυτο" μεταβάλλεται, αλλάζει.

Αυτό που υπάρχει, και δεν ξέρω πώς ονομάζεται, εξελίσσεται μαζί μας, και μέσα από εμάς.
Το πώς μοιάζει, να έχετε υπομονή.

Εκτός αν ξέρει από πριν τα πάντα, αλλά και πάλι τότε, γιατί να ακούει τις προσευχές, αφού τις ξέρει ήδη;
Στην περίπτωση αυτή είναι πιο δύσκολο να μάθουμε πώς μοιάζει.

Αυτά.

Αν πιστεύεις ότι αυτό είναι Θεός τα'χεις σε σύγχηση (σκέψου λίγο ο νοών νοείτο!)

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 06 Ιουν 2012, 01:09

Αν πιστεύεις στο θεό και τελικά δεν υπάρχει, δεν τρέχει και τιποτα. Αν δεν πιστεύεις στο θεό και τελικά υπάρχει, την π...σες

Ευτυχώς που δεν υπάρχει.
https://twitter.com/e_kastrinakis

pelinio

Δημοσίευσηαπό pelinio » 06 Ιουν 2012, 01:12

mankasp έγραψε:Αν πιστεύεις στο θεό και τελικά δεν υπάρχει, δεν τρέχει και τιποτα. Αν δεν πιστεύεις στο θεό και τελικά υπάρχει, την π...σες

Ευτυχώς που δεν υπάρχει.

Δεν έχεις αποδείξεις για το ότι δεν υπάρχει.
(όπως και πολλά άλλα πράγματα που δεν τα βλέπει το υλικό σου μάτι)

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες