iznogood wrote:

Rainmaker

Re: «Σύνθεση!», για μια εκλογική συνεργασία νίκης

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 28 Μάιος 2012, 14:55

ergoil έγραψε:
φυσικά θα συνεχίσω, αφού είμαι οπαδός των ζωντανών ψηφοφοριών (αυτών δηλαδή που είναι πάντα ενεργές) και όχι των νεκρών του τύπου ψεκάστε-ψηφίστε-τελειώσαμε για πάντα.
το 50%+1 σε μια ζωντανή ψηφοφορία μπορεί εύκολα να ανατραπεί, αρκεί να πάρω με το μέρος μου αυτόν τον ένα που μου ξέφυγε.
Αν βέβαια απορριφθούν από το 99%, με ζωντανο δημοκρατικό τρόπο και όχι πραξικοπηματικά με νεκρή ψηφοφορία, ε τότε θα χάσω λίγο την φόρα μου.
Όχι ομως και την ελπίδα.

Άξια μπορεις να κερδίσεις το όνομα ΠΑΠΑΡΗΓΑ είσαι ένας γνήσιος κκετζής. στείρα αντίδραση για την αντίδραση ούτε με τον εαυτό σου είσαι ικανοποιημένος! θλιβερό!!

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 28 Μάιος 2012, 17:23

Rainmaker έγραψε:
ergoil έγραψε:
φυσικά θα συνεχίσω, αφού είμαι οπαδός των ζωντανών ψηφοφοριών (αυτών δηλαδή που είναι πάντα ενεργές) και όχι των νεκρών του τύπου ψεκάστε-ψηφίστε-τελειώσαμε για πάντα.
το 50%+1 σε μια ζωντανή ψηφοφορία μπορεί εύκολα να ανατραπεί, αρκεί να πάρω με το μέρος μου αυτόν τον ένα που μου ξέφυγε.
Αν βέβαια απορριφθούν από το 99%, με ζωντανο δημοκρατικό τρόπο και όχι πραξικοπηματικά με νεκρή ψηφοφορία, ε τότε θα χάσω λίγο την φόρα μου.
Όχι ομως και την ελπίδα.

Άξια μπορεις να κερδίσεις το όνομα ΠΑΠΑΡΗΓΑ είσαι ένας γνήσιος κκετζής. στείρα αντίδραση για την αντίδραση ούτε με τον εαυτό σου είσαι ικανοποιημένος! θλιβερό!!

λες να βγάλω τον εφιάλτη από την προσωπική μου ιστοσελίδα, και να βάλω μια φώτο της παπαρήγα; δε ν' κακό!

αυτή πως σου φαίνεται;
http://2.bp.blogspot.com/-1x-6PaHZeXQ/T ... PAPARI.jpg

:)

ergoil
Επικοινωνία:

Re: Προτάσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Δημοσίευσηαπό ergoil » 28 Μάιος 2012, 17:36

SteFOS έγραψε:Αυτές είναι μερικές "ανεπίσημες" σκέψεις μου για το e-government:

http://savekaname.blogspot.com/2012/01/e-gov.html

Πέρα απ' τη πλάκα όμως συμφωνώ με όλα τα προηγούμενα και να προσθέσω άλλα 2:

Άμεση ανάπτυξη και προώθηση της "κάρτας του πολίτη". Χοντρικά το έχω στο μυαλό μου σαν μια καρτούλα που θα περιέχει όλα τα ζωτικής σημασίας δεδομένα ενός πολίτη (ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμό μητρώου φορέα ασφάλισης και ότι άλλο θεωρηθεί χρήσιμο) και θα μπορεί να αντικαθιστά το χαρτομάνι που απαιτείται για κάποια δουλειά με το δημόσιο (πιστοποιητικά γέννησης, φωτοτυπία ταυτότητας, βιβλιάριο υγείας κτλ κτλ). Τεχνικές λεπτομέρειες θα τεθούν προς συζήτηση, αλλά το φαντάζομαι ως ένα XML έγγραφο σε μια smartcard με κρυπτογράφηση. Κλειδί της κρυπτογραφησης θα μπορεί να είναι κάποιο προσωπικό PIN ή βιομετρικά δεδομένα ή και 'γώ δε ξέρω τι άλλο, πάντως πρέπει να είναι πολύ ασφαλές, ώστε αν το κλέψει κάποιος να μη μπορεί να το χρησιμοποιήσει και η ανανέωση των δεδομένων της να γίνεται από εξουσιοδοτημένο υπάλληλο στα ΚΕΠ για να μπορεί ο χρήστης να βάζει ότι θέλει.

Κι ένα λίγο μακάβριο αλλά σημαντικό, μέσω πληροφοριακών συστημάτων μπορούμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο των συντάξεων σε νεκρούς. Με την έκδοση πιστοποιητικού θανάτου μπορεί να ενημερώνεται αυτόματα: το ληξιαρχείο, το δημοτολόγιο, ο ασφαλιστικός φορέας και όποιος τελοσπαντων οφείλει να ενημερωθεί. Έτσι γλιτώνουμε δημόσιο χρήμα (κάποια ρεπορτάζ το δείχνουν ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως) και γλιτώνουμε από εξτρά ταλαιπωρία τους συγγενείς του εκλιπόντος.

Αντί τα λαμόγια της κρατικής ολιγαρχίας να σκέφτονται τρόπους να εξασφαλίσουν την "ψήφο του πολίτη", να του επιτρέψουν δηλαδή να ψηφίζει σε δημοψηφίσματα και να αποφασίζει για την χώρα του, μελετάνε και σκέφτονται την "κάρτα του πολίτη", για να τον γδύσουν φορολογικά και να τον υποδουλώσουν ακόμα περισσότερο.

Περισσότερα για την φορολογική υποδούλωση, εδώ.

SteFOS έγραψε:Επίσης δείτε κι αυτό:

http://folders.skai.gr/main/theme?id=280&locale=el

Τα υποθηκοφυλάκια δεν έχουν μηχανοργάνωση και έτσι οι εφορίες δεν έχουν έναν αποτελεσματικό (πολλές φορές και κανέναν) τρόπο να ελέγξουν την ακίνητη περιουσία των πολιτών. Ένα τέτοιο συστηματάκι και bam! φοροδιαφυγή τέλος. Είναι εύκολο να γίνει, αλλά δεν έγινε επίτηδες για να συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν οι πλούσιοι που (κυριολεκτικά) δε ξέρουν τι έχουν.

Και εννοείται να γίνει ηλεκτρονικό το σύστημα ψηφοφορίας σε βουλευτικές, δημοτικές, ευρωπαϊκές εκλογές, όπως είναι ήδη στην Αμερική, για να μη χρωστάμε για ψηφοδέλτια αφ' ενός, και για να διευκολυνθεί ο ρόλος των δημοψηφισμάτων στο μέλλον αφ' ετέρου.

πρώτα δημοψήφισμα για το προϋπολογισμό, να αποφασίζουμε δηλαδή εμείς και όχι οι ολιγάρχες που πάνε οι φόροι μας, και μετά να χρησιμοποιηθεί η "ψήφος του πολίτη" ως εργαλείο ταυτοποίησης για φορολογικούς ή άλλους λόγους.

Πρώτα "ψήφος του πολίτη" και μετά "κάρτα του πολίτη". Το αντίστροφο θα είναι καταστρεπτικό.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 28 Μάιος 2012, 17:52

ergoil έγραψε:
λες να βγάλω τον εφιάλτη από την προσωπική μου ιστοσελίδα, και να βάλω μια φώτο της παπαρήγα; δε ν' κακό!

αυτή πως σου φαίνεται;
http://2.bp.blogspot.com/-1x-6PaHZeXQ/T ... PAPARI.jpg

:)

:lol: :lol: :lol:

Rainmaker

Re: Προτάσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 28 Μάιος 2012, 17:56

ergoil έγραψε:
SteFOS έγραψε:Αυτές είναι μερικές "ανεπίσημες" σκέψεις μου για το e-government:

http://savekaname.blogspot.com/2012/01/e-gov.html

Πέρα απ' τη πλάκα όμως συμφωνώ με όλα τα προηγούμενα και να προσθέσω άλλα 2:

Άμεση ανάπτυξη και προώθηση της "κάρτας του πολίτη". Χοντρικά το έχω στο μυαλό μου σαν μια καρτούλα που θα περιέχει όλα τα ζωτικής σημασίας δεδομένα ενός πολίτη (ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμό μητρώου φορέα ασφάλισης και ότι άλλο θεωρηθεί χρήσιμο) και θα μπορεί να αντικαθιστά το χαρτομάνι που απαιτείται για κάποια δουλειά με το δημόσιο (πιστοποιητικά γέννησης, φωτοτυπία ταυτότητας, βιβλιάριο υγείας κτλ κτλ). Τεχνικές λεπτομέρειες θα τεθούν προς συζήτηση, αλλά το φαντάζομαι ως ένα XML έγγραφο σε μια smartcard με κρυπτογράφηση. Κλειδί της κρυπτογραφησης θα μπορεί να είναι κάποιο προσωπικό PIN ή βιομετρικά δεδομένα ή και 'γώ δε ξέρω τι άλλο, πάντως πρέπει να είναι πολύ ασφαλές, ώστε αν το κλέψει κάποιος να μη μπορεί να το χρησιμοποιήσει και η ανανέωση των δεδομένων της να γίνεται από εξουσιοδοτημένο υπάλληλο στα ΚΕΠ για να μπορεί ο χρήστης να βάζει ότι θέλει.

Κι ένα λίγο μακάβριο αλλά σημαντικό, μέσω πληροφοριακών συστημάτων μπορούμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο των συντάξεων σε νεκρούς. Με την έκδοση πιστοποιητικού θανάτου μπορεί να ενημερώνεται αυτόματα: το ληξιαρχείο, το δημοτολόγιο, ο ασφαλιστικός φορέας και όποιος τελοσπαντων οφείλει να ενημερωθεί. Έτσι γλιτώνουμε δημόσιο χρήμα (κάποια ρεπορτάζ το δείχνουν ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως) και γλιτώνουμε από εξτρά ταλαιπωρία τους συγγενείς του εκλιπόντος.

Αντί τα λαμόγια της κρατικής ολιγαρχίας να σκέφτονται τρόπους να εξασφαλίσουν την "ψήφο του πολίτη", να του επιτρέψουν δηλαδή να ψηφίζει σε δημοψηφίσματα και να αποφασίζει για την χώρα του, μελετάνε και σκέφτονται την "κάρτα του πολίτη", για να τον γδύσουν φορολογικά και να τον υποδουλώσουν ακόμα περισσότερο.

μα γιατί κάρτα, τσιπάκι ενσωματομένο μέσα μας ... και μετά λουράκι για να μην έχουμε καμια διαφορά με συμπαθή τετράποδα :lol: :lol:

ergoil
Επικοινωνία:

Re: SOS - Η Εφορία ανοίγει όλους τους λογαριασμούς

Δημοσίευσηαπό ergoil » 31 Μάιος 2012, 03:42

Για μια ακόμα φορά βλέπετε το δέντρο και δεν βλέπετε το δάσος.

Το θέμα δεν είναι να πιάσουν τους φοροφυγάδες.
το θέμα είναι, αφού τους πιάσουν και τους πάρουν τα λεφτά, που θα πάνε αυτά τα λεφτά.

άρα πρώτα αποφασίζουμε που πάνε τα λεφτά των φοροφυγάδων, και μετά τους πιάνουμε (ακόμα και με τους ακραίους τρόπους που αναφέρονται παραπάνω).
το αντίστροφο όμως, να κυνηγάνε τους φοροφυγάδες χωρίς να έχουμε εμείς ως πολίτες αποφασίσει τι θα γίνεται με τα λεφτά των φόρων, είναι άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία και την χώρα μας.

Γιατί κακά τα ψέμματα, ας μην γελιώμαστε, σκοπός αυτου του κυνηγιού των μαγισσών είναι να πάρουν τα λεφτά τους οι γερμανοί και το ΔΝΤ, και αυτό δεν πρέπει να το ανεχτούμε σε καμιά περίπτωση. Αντίθετα όσο παραμένουμε υπό την ξένη κατοχή του μνημονίου, πρέπει να στηρίξουμε τον έλληνα φοροφυγά που δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να προσπαθεί να διασώσει τα χρήματα του (χρήματα τα οποία ανοίκουν σε έλληνα και στην ελλάδα θα έρθουν ξανά κάποια στιγμή) για να μην τα πάρουν οι γερμανοί και το ΔΝΤ.

ergoil
Επικοινωνία:

Θέμα: Θέμα για ψηφοφορία

Δημοσίευσηαπό ergoil » 01 Ιουν 2012, 09:57

Rainmaker έγραψε:7.2 Το Σώμα των Μελών μπορεί να κληθεί να ψηφίσει και να αποφασίσει πάνω σε οποιοδήποτε θέμα συμπεριλαμβανομένων και των αποφάσεων της Επιτροπής Διαιτησίας, μετά από αίτημα της Διοικούσας Επιτροπής ή μετά από αίτημα οποιουδήποτε μέλους υποστηριζόμενο από το 10% του Σώματος των Μελών.
Η μέγιστη χρονική διάρκεια για την διεξαγωγή της διαδικασίας διαβούλευσης και ψηφοφορίας, για οποιοδήποτε θέμα, είναι 30 ημέρες. Ελάχιστη χρονική διάρκεια δεν ορίζεται. Η ακριβής χρονική διάρκεια καθορίζεται από τη Διοικούσα Επιτροπή για το κάθε θέμα ξεχωριστά, με βάση το πόσο σημαντικό ή επείγον είναι το υπό συζήτηση ζήτημα.
Το Σώμα των Μελών δεν μπορεί να αποφασίσει την εκλογή προσώπων, εκτός των περιπτώσεων αναπλήρωσης όπου αυτό προβλέπεται από το παρόν καταστατικό.

Rainmaker έγραψε:και το ερώτημα παραμένει τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη ή τα εγγεγραμμένα μέλη?

Μα καλά τι ρωτάς; η απάντηση έχει δοθεί στο ερώτημά σου. Το αν είναι τα οικονομικώς τακτοποιημένα ή τα εγγεγραμμένα ή τα ενεργά μέλη, αυτό το αποφασίζει η ΔΕ. Έτσι πήρανε και την απόφαση για κάθοδο στις εκλογές χωρίς συνεργασία. Γιαυτό το αφήσανε και εξακολουθούν να το αφήνουνε φλου, για να κάνουν ότι βολεύει κάθε φορά. Και γιαυτό άλλωστε επιμένουν και στην δήλωση υπακοής και πίστης στο ιερό αψήφιστο κείμενο του καταστατικού, κατά την εγγραφή οποιουδήποτε μέλους στο κόμμα. Για να υπάρχει μια μοναδική απάντηση σε ερωτήματα σαν και αυτά που θέτεις. Η ιερή απάντηση: "το λέει το καταστατικό, προσκυνήστε ευλογημένοι!"

Και εσείς οι υπόλοιποι, οι σόφρωνες, ακόμα ασχολείστε με το ιερό αψήφιστο κείμενο που ονομάζεται καταστατικό; Θέλει τρελό τσεκούρωμα, να κοπούν τα σάπια κλαδιά και να φυτρώσουν νέα που να μπορούν να φέρουν καρπούς. Και αφού τσεκουρωθεί, να παραμείνει σε διαρκή ψηφοφορία, ως δέντρο ζωντανό και όχι νεκρό. Αγνοήστε το ιερό κείμενο, και προχωρήστε στις ψηφοφορίες.

ergoil
Επικοινωνία:

Re: UPDATE - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Δημοσίευσηαπό ergoil » 05 Ιουν 2012, 08:23

omissman έγραψε:Σωστα !
Ουτε τη συνδρομη των 12 € δεν πρεπει να πληρωνει Θαναση ;;;
αλλα να ψηφιζει - επειδη δεν ελεγχεται απο κανενα η οικονομικη ενημεροτητα του - να κατεβαινουν "οι αλλοι" στις εκλογες με τα εξοδα και το τρεξιμο ολο δικο τους :!: !!! μπορει ωραιοτατα και επαναστατικοτατα εκ του πειρατικου του πληκτρολογιου ! :lol: :lol: :lol:

η γνησια πειρατικη "λογικη"

Ενώ αν δώσει 12 ευρώ , και ψηφίσει να φτιάξουμε το τσάλεντζερ και να μεταναστεύσουμε στον άρη, τότε όλα καλά.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΔΙΝΕΙΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΨΗΦΟΥ-ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ!

ergoil
Επικοινωνία:

UPDATE - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Δημοσίευσηαπό ergoil » 05 Ιουν 2012, 17:18

omissman έγραψε:απο τα ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (1~ 210) εχουν πληρωσει συνδρομη τα 54 δλδ το 26%

Αυτό είναι πολύ σημαντικό που λες, γιατί το καταστατικό ισχύει ως κείμενο επειδή το υπογράψανε τα ιδρυτικά μέλη.

Αν λοιπόν θεωρήσετε ότι όσοι δεν πληρώνουν δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, τότε το καταστατικό δεν ισχύει επειδή συμφωνήσανε με αυτό μόνο 54 άτομα δηλαδή μόνο το 26% των ιδρυτικών μελών!

ergoil
Επικοινωνία:

Χαστούκι Κασιδιάρη σε Κανέλλη/

Δημοσίευσηαπό ergoil » 07 Ιουν 2012, 17:46

Έτσι είναι οι γυναίκες. Σου σπάνε τα νεύρα οι γλωσσούδες, αλλά δεν μπορείς να τις βαρέσεις. Σε προκαλούν φορώντας μίνι, αλλά δεν μπορείς να τις χουφτώσεις. Έχουν οι γυναίκες τις πλάτες του νόμου, και με τις πλάτες αυτές καμιά φορά προκαλούν σύριζα μέχρι τα άκρα, σε σημεία που η ανδρική αδρεναλίνη αρχίζει να υπερέχει της λογικής. Όσο άνανδρο είναι να ασκήσεις βία σε μια γυναίκα, άλλο τόσο άσχημο είναι για τις γυναίκες να εκμεταλεύονται τις πλάτες του νόμου που προστατεύει (και καλώς κάνει) τα θύματα της σωματικής βίας , για να προκαλούνε τους άνδρες (είτε λεκτικά αφού έχουν γενικά υπεροχή σε αυτό τον τομέα, είτε και σεξουαλικά).

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τώρα, η μία ήξερε ότι έχει τις πλάτες του νόμου, γιαυτό πέταξε το ντοσιέ στον άλλο. Αν δεν υπήρχε τηλεόραση και ήταν οι δύο τους σε ένα σκοτεινό στενό, σε μια περιοχή που δεν υπάρχει ή δεν μπορεί να δει ο νόμος, σιγά μην τολμούσε να του πετάξει ντοσιέ. Αλλα σου λέει υπάρχει τηλεόραση που καταγράφει, προστατεύομαι από τον νόμο, σιγά μην με βαρέσει. Αλλά του άλλου η αδρεναλίνη είχε πιάσει κόκκινο, δεν λειτουργούσε με λογική και τις έδωσε τα δυο χαστουκάκια.

Βάζοντας σε μια ζυγαρία τα συγκεκριμένα δύο ελαφριά χαστουκάκια που έφαγε η γυναίκα, και την δίωξη που θα υποστεί (και καλώς) από τον νόμο ο άνδρας , το αποτέλεσμα είναι ότι το θύμα της όλης ιστορίας είναι ο άνδρας. Δυστυχώς η φύση έδωσε την αδρεναλίνη στους άνδρες που τους τυφλώνει, και τους κάνει να μην σκέφτονται λογικά. Αυτό απουσία νόμου και οργανωμένης κοινωνίας ίσως να είναι προσόν επιβίωσης, γιαυτό άλλωστε το έδωσε η φύση, όμως του νόμου παρόντος, γίνεται μέγιστο μειονέκτημα για το ανδρικό φύλο. Ίσως γιαυτό γεμίσαμε ομοφυλόφυλους, γιατί η οργανωμένη κοινωνία, η αυστηρή επιτήρηση του νόμου, η εκπαίδευση από μικρά παιδιά, ευνοεί και εκπαιδεύει τους άνδρες χωρίς αδρεναλίνη, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στην σύγχρονη κοινωνία.

Έτσι βλέπω το συγκεκριμένο περιστατικό, ως σύγκρουση ανάμεσα σε μια γυναίκα, και σε έναν άντρα που (δικαίως ή αδίκως δεν το εξετάζουμε) του έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι. Και όχι ως πολιτική πράξη. Αλλά δυστυχώς κάποιοι, και το κόμμα σας μαζί, πάνε να το εκμεταλευτούν πολιτικά.
Τελευταία επεξεργασία από 7 και ergoil, έχει επεξεργασθεί 7 φορά/ες συνολικά

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες