ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Rainmaker

Re: ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 29 Μάιος 2012, 19:57

arisnek έγραψε:Ναι εχουμε αποφασισει να τραβηξουμε μονοι μας την δικη μας πολιτικη ροτα. Δεν εχω καταλαβει ομως αυτο το φοβικο συνδρομο που μας εχει πιασει σε οτι αφορα αλλους πολιτικους συνδυασμους.
Δε καταλαβαινω για ποιο λογο φοβομαστε να αντιπαρατεθουμε, να συζητησουμε και να διαφωνησουμε η να συμφωνησουμε με τον οποιοδηποτε.
Δεν ειμαστε πολιτικο κομμα? Δεν εχουμε αρχες? Δεν εχουμε ιδεες και αποψη για την κοινωνια μας και την χωρα μας?

όποιος έχει παρακολουθήσει το φόρουμ από την επομένη των εκλογών καταλαβαίνει γιατί... ''μας γυρίζει το ματι''!

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 29 Μάιος 2012, 20:02

@arisnek
Θα μιλήσω προσωπικά:
Έχω την διάθεση και τα επιχειρήματα να αντιπαρατεθώ και με τον "διάολο".
Θα λειτουργήσω όμως σαν "καταδύτης".
Πριν "βουτήξω" θέλω να εξερευνήσω τα νερά.
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

thok12

Δημοσίευσηαπό thok12 » 29 Μάιος 2012, 20:49

το μνημονιο ειχε συγκεκριμενη πολιτικη υφη. ειναι διαχωρισμενο σε δυο κομματια. το διαρθρωτικο και το μισθολογικο/φορολογικο. οποιος παιρνει θεση για το μνημονιο μπορει ανετα να πεσει στην παγιδα της καταγγελιας και της μεταθεσης ευθυνων σε αυτους που εχουν το λιγοτερο μεριδιο ευθυνης για την σημερινη κατασταση.
πιστευω οτι μια γενικη αποκριση περι αναδιαπραγματευσης, σε αυτη τη φαση, θα καλυπτε την απορια ενος τριτου που δεν διακρινει καποια συγκεκριμενη αποψη εκ μερους μας.
η αφελεια και ο ρομαντισμος ειναι το καταλληλο φαρμακο για την ηλιθιοτητα.

Z53

Δημοσίευσηαπό Z53 » 29 Μάιος 2012, 22:05

Βασίλη,
όταν λέω εύσχημο τρόπο, εννοώ κάτι σαν "Ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε γιατί ....". Εκεί βάλε ότι θέλεις, αλλά πολιτισμένα :mrgreen: Δε χρειάζεται να δημιουργούμε εντυπώσεις. Ολοι καταλαβαίνουμε γιατί γίνονται αυτά τα πράματα.
baskin έγραψε:Εμένα πάντως, πολύ μου βρωμάει, αυτή η τάση που έχουν οι οικολόγοι πράσινοι, να κάνουν "προεκλογικά" στρογγυλά-με γωνίες τραπέζια.
Ζαννής Φραγκάκης (Αρχιτέκτονας)

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 30 Μάιος 2012, 01:33

Διαφωνώ με την συμμετοχή μας σε αυτό το "τραπέζι".
Κατ'αρχήν θα μας εντάξει πολιτικά σε συγκεκριμένο χώρο. Δεν είναι ανοικτή πρόσκληση, είναι πρόσκληση σε κλειστό κύκλο, στον οποίο βάση καταστατικού δεν ανήκουμε.
Πώς θα βγούμε μετά να πούμε ότι είμαστε εκτός του φάσματος, όταν οι μόνες συμμετοχές μας σε πολιτικές πρωτοβουλίες είναι σε συζητήσεις κλειστού κύκλου αντιμνημονιακών κεντροαριστερών κομμάτων;
Δεύτερο τι έχουμε να προσφέρουμε σαν ομιλητές σε μία συζήτηση για το μνημόνιο; Όταν η συζήτηση θα επεκταθεί σε τεχνικά θέματα το μέλος μας που θα βρίσκεται εκεί θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέληση να τεντώσει τις θέσεις μας για να καλύψει τα τεχνικά ζητήματα.
Τρίτο, σαν συνεπαγωγή του δεύτερου, υπάρχει ο κίνδυνος από άτομα που ανήκουν στον κεντροαριστερό χώρο και μας βλέπουν θετικά, να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ακόμα δεν είμαστε ώριμος πολιτικός χώρος ικανός να διαχειριστεί τα φλέγοντα άμεσα ζητήματα της χώρας οπότε να θεωρήσουν ασφαλέστερη λύση για αυτές τις εκλογές τους Οικολόγους.
Τέλος πιστεύω ότι αυτή η κίνηση γίνεται περισσότερο για βολιδοσκολπηση και για να περάσει το μήνυμα στον κεντροαριστερό ψηφοφόρο, ότι μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οικολόγοι έχουν τον ηγετικό-συντονιστικό ρόλο των κομμάτων της κεντροαριστερής πτέρυγας, στην οποία μας κατατάσσει και εμάς.

Θεωρώ ότι μία ανακοίνωση του κόμματος του τύπου "Ευχαριστούμε για την πρόσκληση αλλά δεν θεωρούμε ότι μία συζήτηση για το μνημόνιο έχει νόημα σε αυτή την χρονική περίοδο. Η διαφάνεια των σχέσεων και των πράξεων όλων των εμπλεκομένων που μας οδήγησαν μέχρι σήμερα και η αμεσοδημοκρατική έκφραση του Λαού που θέλει να οδηγηθεί με δημοψήφισμα, που είναι και πάγιες αρχές του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος, είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στη λύση και όχι οι συζητήσεις και οι διαλέξεις. " Θα δείξει ότι έχουμε σταθερές θέσεις και η ήπια επιθετικότητα θα δείξει ότι δεν είμαστε φοβισμένοι μικρό κόμμα που ψάχνουμε απελπισμένα μία αγέλη για να επιβιώσουμε, αλλα τρελαμένοι τσαμπουκάδες πειρατές ( σαν τα Μπαόκια ένα πράμα).
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

yuishosetsu

Δημοσίευσηαπό yuishosetsu » 30 Μάιος 2012, 02:45

Μιλώντας ως 1 απλό μέλος, που δεν έχει συμετάσχει ενεργά στο όλο εγχείρημα, λόγω καταστάσεων κυρίως, αλλά παρακολουθώντας όσο μπορούσα τις συζητήσεις στο φόρουμ, έχω τις παρακάτω απόψεις. Όποιος θέλει διαφωνεί, ή και το αντίθετο.
1. Δε μου αρέσει η τακτική του δεν συνεργάζομαι σε τίποτα γιατί οι άλλοι έχουν κάποιες απόψεις διαφορετικές μαζί μου. Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε είναι συγκεκριμένη κατ'εμέ, και είναι να βοηθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε στο να δούμε αυτό το τόπο να πηγαίνει όσο το δυνατόν πιό μπροστά. Είτε με πειρατές, είτε με ναυτικούς, ή ξέρω και γω τι... Ο παλαιοκομματισμός είχε αυτή τη τακτική και είδαμε όλοι που βρεθήκαμε... Στην ίδια χώρα ζούμε όλοι νομίζω. Φανταστείτε στην εργασία του καθενός από σας/μας σε κάθε τι που διαφωνούμε με τον συνεργάτη μας ( τρόπος εργασίας, ιδέες κ.α.) να μη κάνουμε τίποτα. Αποτέλεσμα? Κλείνει η επιχείρηση, και μεις χωρίς εργασία... Συμβιβασμοί με συνεργάτες (και λέω συνεργάτες, γιατί όλοι στην ίδια χώρα ζούμε) είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει στη πραγματική ζωή.
2. Βλέπω κόμματα νέα σαν κι εμάς να είναι όλο και πιο συχνά στο προσκήνιο. Εμείς απ' την άλλη ούτε 1 video στο youtube νέο δεν έχουμε σε προεκλογική περίοδο. ( Καλά, τι μας τσαμπουνάς, γιατί δεν φτιάχνεις εσύ 1? Θα πουν κάποιοι. Δεν έχω σκοπό να συμμετέχω τόσο ενεργά, εδώ βρίσκομαι για να παρακολουθώ τις εξελίξεις σε 1 κόμμα που οι απόψεις του με εκφράζουν, συν του ότι όπως είπα στην αρχή, οι καταστάσεις δεν μ'αφήνουν) Συμμετοχή όσο και όπου μπορούμε, για να γαλουχηθούμε...
3. Το να συμμετέχει κάποιος σε διάφορες δράσεις και να συνευρίσκεται με άλλους, σίγουρα πιό πλούσιος βγαίνει, τουλάχιστον σε θέμα γνώσεων, πόσο μάλλον για κάτι που δεν το έχουμε δουλέψει... πράγμα που δεν βρίσκω κακό, καθότι, όλοι τώρα μαθαίνουν απ'ότι καταλαβαίνω στην Ελλάδα για το τι σημαίνει μνημόνιο.
4. Σε μια κρίσιμη και μεταβατική για τη χώρα κατάσταση, όπως είναι η σημερινή, κατά την άποψή μου πάντα, αυτό που χρειάζεται, είναι ιδέες και εμπλουτισμός τους για να βγούμε απ'αυτό το τέλμα, και όχι αντιδικίες. Θα κριθούμε όλοι απ' τη στάση μας σε μία ιστορική στιγμή σαν κι αυτή.
5. Είμαστε κόμμα πολυφωνίας και ίσως θα 'πρεπε να ακούμε και τους άλλους, μπας και γίνει dolby surround... Αλλιώς μας βλέπω stereo...
6. Καλό θα 'ταν και καμιά ψηφοφορία παραπάνω, γιατί το να μιλάμε, ωραίο είναι, δεν λέω..αλλά οι αποφάσεις πώς παίρνονται εντέλει? Και αν κάποιος διαφωνεί με τις παραμέτρους της ψηφοφορίας, ας προσθέτει ακόμη μία παράμετρο προς ψήφιση... Ωραία να μιλάμε για δημοκρατία, αλλά να μπορούμε να την υποστηρίξουμε και στη πράξη.
Πειρατικά πάντα :)

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 30 Μάιος 2012, 07:23

Δεν πρόκειται να πάει κανείς άλλος προσκεκλημένος (διαφωνεί κανείς;) οπότε καλύτερα να μην πάμε (πάλι) μόνο εμείς.

vagenasd

Δημοσίευσηαπό vagenasd » 30 Μάιος 2012, 09:16

arisnek έγραψε:Ναι εχουμε αποφασισει να τραβηξουμε μονοι μας την δικη μας πολιτικη ροτα. Δεν εχω καταλαβει ομως αυτο το φοβικο συνδρομο που μας εχει πιασει σε οτι αφορα αλλους πολιτικους συνδυασμους.
Δε καταλαβαινω για ποιο λογο φοβομαστε να αντιπαρατεθουμε, να συζητησουμε και να διαφωνησουμε η να συμφωνησουμε με τον οποιοδηποτε.
Δεν ειμαστε πολιτικο κομμα? Δεν εχουμε αρχες? Δεν εχουμε ιδεες και αποψη για την κοινωνια μας και την χωρα μας?

+100000000000

theofanis1987

Δημοσίευσηαπό theofanis1987 » 30 Μάιος 2012, 11:22

Να παμε η να μην παμε?Ιδου η απορια. Αν παμε θα πρεπει να εχουμε θεση για το μνημονιο την οποια ακομα δεν εχουμε(δεν εχουμε συγκεκριμενη θεση).Αν παμε θα πρεπει να η Δ.Ε. να αποφασισει ποιος θα παει. Αν παμε και πανε και τα αλλα κομματα ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ - ΔΗΜΑΡ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ πιστευω οτι θα ηταν καλυτερη προωθηση για το κομμα μας.Αν παμε ομως χωρις να εχουμε θεση για το μνημονιο τοτε την κατσαμε την βαρκα.Διοτι θα μας πουν πουτε πατε ξυπολητοι στα αγκαθια. Αν δεν παμε δεν εγινε και τιποτα. Ουτε θα κερδισουμε ουτε θα χασουμε. Το μονο που ισως χασουμε ειναι η προβολη του κομματος μας. Βεβαια υπαρχει και αυτο το εντονο ερωτικο παιχνιδι αναμεσα στους οικολογους και εμας που θελουν να συναψουμε σοβαρη σχεση-κατι το οποιο δεν πρεπει να γινει διοτι θα χασουμε παρα πολλα αν κανουμε συνεργασια μαζι τους και οχι μονο μαζι τους- διοτι θα μας πουν κοιταχτε πριτιμουν τους οικολογους απο εμας.Και θα αρχισουν τα νταβαντουρια. Λοιπον προτεινω να τους πουμε ενα ωραιο και ξεγυρισμενο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ και να μην παμε.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 30 Μάιος 2012, 11:36

ξανά τρώμε το χρόνο μας τζάμπα
στις προηγούμενες εκλογές πήγαμε αφού έγινε πάλι ατελειώτη συζήτηση και τελικά μόνο η εμπειρία μας έμεινε,
τώρα γιατί να πάμε τρώμε την ενεργεια μας ασκοπα ενώ θα μπορούσαμε να την διοχετέυσουμε στον προεκλογικό αγώνα καλύτερα τα άτομα που θα ασχολούνταν μαυτή την συγκέντρωση να πάνε στον δρόμο και να μιλήσουν με πολίτες
άσε που ούτε η τηλεοραση μας έδειξε ούτε τίποτα!

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες