φοροδιαφυγή: καλό ή κακό;

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
ergoil
Επικοινωνία:

Re: φοροδιαφυγή: καλό ή κακό;

Δημοσίευσηαπό ergoil » 27 Μάιος 2012, 12:48

chprokop έγραψε:Αν θελεις πραγματικα αποδοτικοτητα των φορων, πρωτα τους εξασφαλιζεις και μετα τους ελεγχεις.
Αν το κανεις με την μια, οι πλουσιοι ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ. Και πιο ευκολα θα χασεις την εξουσια
παρα αυτοι την επιρροη τους....

Στον πυρήνα της σκέψης σου, είναι ο ραγιαδισμός. Είδες τι λές; "πιο εύκολα θα χάσουμε εμείς την εξουσία, παρά αυτοί την επιρροή τους".

Πριν λοιπόν από το δίκαιο φορολογικό σύστημα, πριν ακόμα και από το να αποφασίζουμε που πάνε οι φόροι, βρίσκεται η επιρροή και η εξουσία.

Και η κατάληψη της εξουσίας, η διάλυση της επιρροής των πλουσίων, γίνεται με την καταστροφή του υπάρχοντος συστήματος, και όχι συντηρώντας το με τους φόρους μας. Γίνεται με χτύπημα κάτω από την μέση στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και στο ολιγαρχικό κράτος, από τα οποία αντλούν την επιρροή και την εξουσία τους οι πλουσίοι, που μόνο πλούσιοι δεν θα είναι άμα τα καταργήσουμε.

chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό chprokop » 27 Μάιος 2012, 12:58

ΧΑΧΑ με εκανες και γελασα...

Να σου θυμισω οτι οι πλουσιοι πλουτιζαν με φασιστες στην εξουσια, επαναστατες αριστερους κλπ κλπ

Τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν θα προσαρμοστουν και παλι? Αν αλλαξει το καθεστως, δεν θα αλλαξουν οι ανθρωπινες συμπεριφορες, αλλα προσωπα.

Αν νομιζεις, οτι η αριστερη επαναστατικοτητα θα πετυχει οτι δεν εγινε αιωνες, δες τι γινεται 60-70 χρονια μετα εκει που επικρατησαν...

Αν ειναι να γινουμε Κουβα, Κινα και Βενεζουελα, καλα ειμαστε και στην ΕΕ...

Το απολυτο παραδειγμα ειναι η Λιβυη. Εγινε το κρατος που απαρνηθηκε τη διεθνη εννομη ταξη, εξεθρεψε την τρομοκρατια, συμφιλιωθηκε
με τους αντιπαλους του, αλλα δεν γλιτωσε την μοιρα οσων εχυσαν ποταμους αιματος για να εδραιωθουν: o Κανταφι πηγε απο μαχαιρι live και με τον πιο ασχημο θανατο... Ουτε στο Αλκατραζ τοση βια..

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 27 Μάιος 2012, 13:00

chprokop έγραψε:ΧΑΧΑ με εκανες και γελασα...

Να σου θυμισω οτι οι πλουσιοι πλουτιζαν με φασιστες στην εξουσια, επαναστατες αριστερους κλπ κλπ

Τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν θα προσαρμοστουν και παλι? Αν αλλαξει το καθεστως, δεν θα αλλαξουν οι ανθρωπινες συμπεριφορες, αλλα προσωπα.

Αν νομιζεις, οτι η αριστερη επαναστατικοτητα θα πετυχει οτι δεν εγινε αιωνες, δες τι γινεται 60-70 χρονια μετα εκει που επικρατησαν...

Αν ειναι να γινουμε Κουβα, Κινα και Βενεζουελα, καλα ειμαστε και στην ΕΕ...

Το απολυτο παραδειγμα ειναι η Λιβυη. Εγινε το κρατος που απαρνηθηκε τη διεθνη εννομη ταξη, εξεθρεψε την τρομοκρατια, συμφιλιωθηκε
με τους αντιπαλους του, αλλα δεν γλιτωσε την μοιρα οσων εχυσαν ποταμους αιματος για να εδραιωθουν: o Κανταφι πηγε απο μαχαιρι live και με τον πιο ασχημο θανατο... Ουτε στο Αλκατραζ τοση βια..

Εμείς δεν είμαστε μπουνταλάδες λίβυοι. Στο dna μας έχει γραφτεί η καταστροφή εκ των έσω δύο αυτοκρατοριών, της ρωμαικής και της οθωμανικής. Έχουμε την τεχνογνωσία να καταστρέψουμε και την τρίτη που μας έχει προκύψει. Η θρησκεία και η φοροδιαφυγή είναι τα όπλα που έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα, και μπορεί να βρεθεί και κάποιο άλλο στην πορεία. Ή μήπως το έχουμε βρεί ήδη; ;)

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 27 Μάιος 2012, 13:24

Kotsos έγραψε:Στην φαντασιακή σου αφήγηση έχεις λύσει το θέμα της επιμελητείας και πώς;

Δεν νομίζω η όλη συζήτηση να αφορά την πειρατική επιμελητεία. Το χαράτσι αφορά.
Αν θες όμως , ας συζητήσουμε και το θέμα της επιμελητείας . Αν και θα προτιμούσα σε άλλο θρεντ.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 27 Μάιος 2012, 14:32

ergoil έγραψε:
Kotsos έγραψε:Στην φαντασιακή σου αφήγηση έχεις λύσει το θέμα της επιμελητείας και πώς;

Αν θες όμως , ας συζητήσουμε και το θέμα της επιμελητείας . Αν και θα προτιμούσα σε άλλο θρεντ.

Νομίζω ότι αντιλαμβάνεσαι τα επιχειρήματά σου στερούνται λογικού ερίσματος και δράς μόνο με τον συναισθηματισμό χωρίς να σκέφτεσαι.
Τι ακριβώς εννοείς όταν λές χαράτσι;;
Τους φόρους που επιβλήθηκαν;;;
Μα κάθε χρόνο για την επιμελητεία της χώρας θές 110 δις. Αυτά τώρα που δεν σε δανείζει κανένας πώς θα τα καλύψεις;;
Αν έχεις τον μαγικό τρόπο να τα καλύψεις χωρίς φόρους και χωρίς μειώσεις δαπανών, πες´ τον μου να τον υιοθετήσω, γιατί εγώ δέκα χρόνια τώρα σπάω το κεφάλι μου ( από την εποχή που δανειζόμασταν αβέρτα κουβέρτα και έβλεπα την καταστροφή να πλησιάζει) και δεν τον έχω βρεί.
Ακόμα και ο λαπαβίτσας και ο καζάκης δηλώνουν ότι για έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια θα επιβάλουν ποσοστό εκατό τοις εκατό φόρο και θα χρησιμοποιούμε κουπόνια. Εσύ ποιά μαγική λύση έχεις;

Το θέμα είναι αυτή την πραγματικότητα πώς θα την λύσεις χωρίς κόσμος να πεινάσει και με μία προοπτική σε λίγα χρόνια να βελτιωθεί η κατάσταση.
Δυστυχώς όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί σήμερα πλήν ημών που έχουμε ειλικρινή θέση σε αυτό το ζήτημα, δεν προσφέρουν λύση, παρα μόνο τρόπους να μην θιχθεί η εκλογική τους βάση και οι υπόλοιποι να πάνε να γα,,,.....
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 27 Μάιος 2012, 15:59

Kotsos έγραψε:
ergoil έγραψε:

Νομίζω ότι αντιλαμβάνεσαι τα επιχειρήματά σου στερούνται λογικού ερίσματος και δράς μόνο με τον συναισθηματισμό χωρίς να σκέφτεσαι.
Τι ακριβώς εννοείς όταν λές χαράτσι;;
Τους φόρους που επιβλήθηκαν;;;
Μα κάθε χρόνο για την επιμελητεία της χώρας θές 110 δις. Αυτά τώρα που δεν σε δανείζει κανένας πώς θα τα καλύψεις;;
Αν έχεις τον μαγικό τρόπο να τα καλύψεις χωρίς φόρους και χωρίς μειώσεις δαπανών, πες´ τον μου να τον υιοθετήσω, γιατί εγώ δέκα χρόνια τώρα σπάω το κεφάλι μου ( από την εποχή που δανειζόμασταν αβέρτα κουβέρτα και έβλεπα την καταστροφή να πλησιάζει) και δεν τον έχω βρεί.
Ακόμα και ο λαπαβίτσας και ο καζάκης δηλώνουν ότι για έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια θα επιβάλουν ποσοστό εκατό τοις εκατό φόρο και θα χρησιμοποιούμε κουπόνια. Εσύ ποιά μαγική λύση έχεις;

Το θέμα είναι αυτή την πραγματικότητα πώς θα την λύσεις χωρίς κόσμος να πεινάσει και με μία προοπτική σε λίγα χρόνια να βελτιωθεί η κατάσταση.
Δυστυχώς όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί σήμερα πλήν ημών που έχουμε ειλικρινή θέση σε αυτό το ζήτημα, δεν προσφέρουν λύση, παρα μόνο τρόπους να μην θιχθεί η εκλογική τους βάση και οι υπόλοιποι να πάνε να γα,,,.....

Στο ξαναλέω, φόρος από φόρο διαφέρει. Προέχει ο προϋπολογισμός και το ποιός αποφασίζει για αυτόν, και μετά ακολουθεί ο δίκαιος φόρος.
Ο προϋπολογισμός των 110 δις που μας λες, εμπεριέχει και τα χρήματα που δίνουμε στους δυνάστες μας για να μας κρατάνε υποδουλομένους. Τα 110 δις δεν είναι μόνο πειρατική επιμελητεία, έχει μέσα και χαράτσι.

Δεν μπορεί να απαντηθεί έτσι απλά το ερώτημα που θέτεις. Πρέπει να τεθεί επι τάπητος, και σε ψηφοφορία, οι πραγματικές μας ανάγκες, και να σβηστούν από τον προϋπολογισμό τόσο τα χαράτσια όσο και οι πλαστές ανάγκες που μας δημιούργησαν οι δυνάστες μας. Ναργιλέδες και χανουμάκια κομένα! Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα άλλωστε, η ασκητική αντιμετώπιση της ζωής κόντρα στον δυτικό-βαρβαρικό καταναλωτισμό, είναι κομμάτι της ελληνικής κοσμοθεωρίας μας.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και ergoil, έχει επεξεργασθεί 27 φορά/ες συνολικά

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 27 Μάιος 2012, 16:07

Εμείς δεν είμαστε μπουνταλάδες λίβυοι.

Τι λες ρε "παριζιάνε" εργκόιλ!!!!!
Ποιός είσαι εσύ που θα χαρακτηρίσεις έναν ολόκληρο λαό (Λίβυους), "μπουνταλάδες";
Συμμαζέψου!
Εσύ δεν είσαι ο τιμητής της δημοκρατίας, των προσωπικών δεδομένων, της αξιοκρατίας, της ισότητας, του....., του......;
Σχήμα οξύμωρο, μία τέτοια προσωπικότητα(;) να εκφράζεται με αυτό τον τρόπο για έναν ολόκληρο λαό.
Για αυτό σε θεωρώ ανάξιο για συνομιλητή μου (προσωπική άποψη αλλά άποψη)
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 27 Μάιος 2012, 16:13

laskaris_vasilis έγραψε:

Τι λες ρε "παριζιάνε" εργκόιλ!!!!!
Ποιός είσαι εσύ που θα χαρακτηρίσεις έναν ολόκληρο λαό (Λύβιους), "μπουνταλάδες";
Συμμαζέψου!
Εσύ δεν είσαι ο τιμητής της δημοκρατίας, των προσωπικών δεδομένων, της αξιοκρατίας, της ισότητας, του....., του......;
Σχήμα οξύμωρο, μία τέτοια προσωπικότητα(;) να εκφράζεται με αυτό τον τρόπο για έναν ολόκληρο λαό.
Για αυτό σε θεωρώ ανάξιο για συνομιλητή μου (προσωπική άποψη αλλά άποψη)

Θεωρώ μπουνταλοσύνη αυτό που έκαναν οι λύβιοι και ο αρχηγός τους, να θελουν να επιτεθούν κατά μέτωπο στον εχθρό, ενώ δεν υπήρχε εκ των πραγμάτων καμιά ελπίδα.
Ο ελληνικός τρόπος έχει να κάνει με την πονηράδα, με τον κλεφτοπόλεμο, και με την κατάληψη του κάστρου εκ των έσω, μέσω της συστηματικής διάβρωσης των όποιον θεσμών ή δομών καθιστούν κάθε φορά το κάστρο ισχυρό. Γιαυτό άλλωστε και θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνουμε μέσα στο κάστρο, λέγοντας και διαβεβαιώνοντας τον εχθρό ότι θα κάνουμε ότι μας λέει σαν καλοί και πιστοί δούλοι, άλλα κάνοντας τα εντελώς αντίθετα στην πράξη.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και ergoil, έχει επεξεργασθεί 27 φορά/ες συνολικά

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 27 Μάιος 2012, 16:18

μπουνταλοσύνη

Ενδιαφέρον λεξιλόγιο!!!
Ομορφάάάάάάάντρα μου!!
(Το τελευταίο "κλεμμένο" από άλλο πειρατή)
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 27 Μάιος 2012, 17:29

ergoil έγραψε:
laskaris_vasilis έγραψε:

Γιαυτό άλλωστε και θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνουμε μέσα στο κάστρο, λέγοντας και διαβεβαιώνοντας τον εχθρό ότι θα κάνουμε ότι μας λέει σαν καλοί και πιστοί δούλοι, άλλα κάνοντας τα εντελώς αντίθετα στην πράξη.

Ωραια προσεγγιση... Αυτα πιανουν σε Ελληνες (βλ. ψηφοφορους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), οχι σε Γερμανους και μαλιστα κυβερνωντες.
Αν δεν το ξερεις, ειναι ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ... και εχουν και ατομα να τους σφυριζουν τα διαφορα, βλ. ΣΕΒ, κλπ.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες