Επειδή προβλέπω να έχει πολύ δουλειά η Επιτροπή διαιτησίας προτείνω τα εξής:
Να δημιουργηθεί κατηγορία "Μέλος υπό αναστολή" όπου ένα μέλος του κόμματος δεν θα έχει
δικαίωμα ψήφου
1. Κάθε μέλος που θέλει να προσφύγει στην ΕΔ θα καταθέτει 20 ευρώ με την προσφυγή, εξαιρείται η ΔΕ
2. Αν υπάρχουν δύο μέλη με διαφορές τότε η ΕΔ ή η ΔΕ θα δίνει διορία 2 ημέρες για αυτά τα δύο μέλη
να τα βρούνε μεταξύ τους και να γράψουν ένα κοινό post ότι τα βρήκαν
Αν δεν τα βρούνε μεταξύ τους ή παρόλο που έγραψαν κοινό post, συνεχίζουν τότε να τεθούν και τα
δύο μέλη σε αναστολή από την ΔΕ, μέχρι να πληρώσουν και οι δύο από 10 ευρώ για να πάνε στην
ΕΔ για τις διαφορές τους.
3. Αν το μέλος1 επιτίθεται στο μέλος2 με ύβρις, συκοφαντίες και γενικά απαράδεκτη συμπεριφορά, χωρίς το μέλος2
να απαντάει καθόλου, , και όταν λέω καθόλου εννοώ καθόλου, τότε το μέλος2 μπορεί να στείλει mail στην ΕΔ και με
10 ευρώ να ζητήσει (με αποδείξεις), το μέλος ένα να γίνει υπό αναστολή.
Αν το μέλος1 ζητήσει δημόσια συγνώμη από το μέλος2, και δώσει 10 ευρώ στην ΔΕ, μπορεί να επανέλθει σε ενεργό μέλος
Τα μέλη υπό αναστολή διαγράφονται αυτομάτως όταν συμπληρώσουν δύο μήνες σε αναστολή. Μπορούν να ξανακάνουν αίτηση
για εγγραφή στο κόμμα μετά από ένα χρόνο από την διαγραφή τους
Η επιτροπή διαιτησίας έχει όλα τα παραπάνω δικαιώματα από την 5.8
Τα έσοδα πάνε στο κόμμα
Δεν έχει να κάνει με άμεση δημοκρατία και λήψη πολιτικών αποφάσεων με άμεση δημοκρατία
Έχει να κάνει με οργάνωση και να διατηρήσουμε ένα πολιτισμένο επίπεδο.
Πρόταση: Επιτροπή διαιτησίας
Πρόταση: Επιτροπή διαιτησίας
Γιώργης Κισσανδράκης
Ό,τι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirateparty.gr/arxes-programma/
Re: Πρόταση: Επιτροπή διαιτησίας
διαφωνω για το οικονομικό άμα χρειαστεί να δώσω χρήματα θεώρησετο οτι έχω φύγει απο το κομμα...και ας μείνουν οι λεφτάδες...! 

kissand έγραψε:Επειδή προβλέπω να έχει πολύ δουλειά η Επιτροπή διαιτησίας προτείνω τα εξής:
Να δημιουργηθεί κατηγορία "Μέλος υπό αναστολή" όπου ένα μέλος του κόμματος δεν θα έχει
δικαίωμα ψήφου
αυτό που λές είναι που διαχωρίζει την δημοκρατία από τον φασισμό.
το δικαίωμα ψήφου είναι απαράβατο σε μια δημοκρατία, και κανείς δεν μπορεί να το στερήσει από κανένα.
το ξέρεις ότι στην αρχαία αθήνα, οι εξοστρακισμένοι διατηρούσαν τα πολιτικά τους δικαιώματα;
Αν δεν σου αρέσει (και δικαίως) να προσβάλει το πρόσωπο σου ο κάθε καραγκιόζης, η λύση να γίνεις ανώνυμος σαν και μένα.
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δεν υπάρχουν "ενδιάμεσες" καταστάσεις. Ή είσαι μέλος ή δεν είσαι.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
@Rainmaker
Σε αυτό έχεις δίκιο
Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι όποιο μέλος δικαιωθεί θα του επιστρέφεται το "παράβολο"
@ergoil
Στην αρχαία Αθήνα δεν είχαν δικαίωμα ψήφου οι γυναίκες και οι εγκληματίες.
Δεν σημαίνει ότι αντιγράφουμε ακριβώς ότι ίσχυε στην αρχαία Αθήνα...
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να είμαι επώνυμος, δεν κρύβομαι πίσω από μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο
Για να σε προσβάλει κάποιος, ή τον έχεις προκαλέσει με την συμπεριφορά σου ή έχει κάποιο πρόβλημα ή δεν μπορεί να
μιλήσει με δημοκρατικούς όρους
Δεν απαντάω σε προβολές που γίνονται μέσω internet, τις λύνω με face to face κουβέντα, οπότε η πρόταση
για μένα δεν έχει εφαρμογή
@baskin
το μέλος υπό αναστολή είναι μέλος, απλά δεν έχει δικαίωμα ψήφου
Δεν υπάρχει σε άλλο κόμμα αλλά πολλά του κόμματος μας δεν υπάρχουν σε άλλα κόμματα
Τέλος πάντων παιδιά αυτό σκέφτηκα για να σκεφτόμαστε πριν γράφουμε, αν αυτά που γράφουμε είναι εποικοδομητικά
ή ξεφεύγουν από την "καλή συμπεριφορά"
Αν το θεωρείτε ακραίο, ακατάλληλο ή σε αντίθεση με τις αρχές του κόμματος το αποσύρω, μια πρόταση είναι
Σε αυτό έχεις δίκιο
Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι όποιο μέλος δικαιωθεί θα του επιστρέφεται το "παράβολο"
@ergoil
Στην αρχαία Αθήνα δεν είχαν δικαίωμα ψήφου οι γυναίκες και οι εγκληματίες.
Δεν σημαίνει ότι αντιγράφουμε ακριβώς ότι ίσχυε στην αρχαία Αθήνα...
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να είμαι επώνυμος, δεν κρύβομαι πίσω από μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο
Για να σε προσβάλει κάποιος, ή τον έχεις προκαλέσει με την συμπεριφορά σου ή έχει κάποιο πρόβλημα ή δεν μπορεί να
μιλήσει με δημοκρατικούς όρους
Δεν απαντάω σε προβολές που γίνονται μέσω internet, τις λύνω με face to face κουβέντα, οπότε η πρόταση
για μένα δεν έχει εφαρμογή
@baskin
το μέλος υπό αναστολή είναι μέλος, απλά δεν έχει δικαίωμα ψήφου
Δεν υπάρχει σε άλλο κόμμα αλλά πολλά του κόμματος μας δεν υπάρχουν σε άλλα κόμματα
Τέλος πάντων παιδιά αυτό σκέφτηκα για να σκεφτόμαστε πριν γράφουμε, αν αυτά που γράφουμε είναι εποικοδομητικά
ή ξεφεύγουν από την "καλή συμπεριφορά"
Αν το θεωρείτε ακραίο, ακατάλληλο ή σε αντίθεση με τις αρχές του κόμματος το αποσύρω, μια πρόταση είναι
Γιώργης Κισσανδράκης
-
Γνώμη μου είναι πως η πρόταση του Γιώργου έχει ενδιαφέροντα στοιχεία. Νομίζω θέλει επεξεργασία, όμως παραμένει ενδιαφέρουσα. Ιδίως υπό το πρίσμα του να μην ανοίγει ο καθείς το στόμα του
ανεύθυνα.
Όσο για τον ergoil τι να πω.
Όπως και πολλοί άλλοι θεωρεί πως το πολιτικό, νομικό σύστημα της Αθήνας είναι πανάκεια......... Αμ δε!!!
ανεύθυνα.
Όσο για τον ergoil τι να πω.
Όπως και πολλοί άλλοι θεωρεί πως το πολιτικό, νομικό σύστημα της Αθήνας είναι πανάκεια......... Αμ δε!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
- Επικοινωνία:
Αμέσως μετά τις εκλογές πρέπει αφού τακτοποιήσουμε τις οικονομικές εκκρεμότητες να δούμε και αυτό το θέμα. Βέβαια η επιτροπή διαιτησίας δεν νομίζω ότι θα πρέπει να έχει σχέση με το τι γίνεται σε ένα ανοιχτό φόρουμ. Εκεί υπάρχουν οι κανόνες του ίδιου του φόρουμ.
Όταν το θέμα περνάει όμως σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση του κόμματος και τις εργασίες μέσα σε αυτό, τότε φυσικά και πρέπει να υπάρχει μια σαφώς ορισμένη διαδικασία που να δίνει το χρόνο για επίλυση της διαφοράς και στο τέλος να επιβάλει μια λύση όσο το δυνατόν δικαιότερη. Η αναστολή της ιδιότητας του μέλους ή η διαγραφή για κάποιο παράπτωμα είναι πάντα μια επιλογή, απλά αυτό είναι σε ειδικές περιπτώσεις και όχι σε απλές διαφορές (π.χ. κάποιος με έβρισε γιατί δεν του άρεσε το μούσι μου...).
Τώρα σχετικά με το οικονομικό κομμάτι, νομίζω ότι δεν έχει νόημα αρκεί να μην δούμε ότι γίνεται υπερβολική χρήση του δικαιώματος της διαιτησίας, οπότε κάτι τέτοιο ίσως δουλέψει και αποτρεπτικά (που είναι κακό όσο και καλό). Μεγάλα παιδιά είμαστε, μπορούμε να τα βρούμε και χωρίς να εγκαλούμε ο ένας τον άλλον.
Όταν το θέμα περνάει όμως σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση του κόμματος και τις εργασίες μέσα σε αυτό, τότε φυσικά και πρέπει να υπάρχει μια σαφώς ορισμένη διαδικασία που να δίνει το χρόνο για επίλυση της διαφοράς και στο τέλος να επιβάλει μια λύση όσο το δυνατόν δικαιότερη. Η αναστολή της ιδιότητας του μέλους ή η διαγραφή για κάποιο παράπτωμα είναι πάντα μια επιλογή, απλά αυτό είναι σε ειδικές περιπτώσεις και όχι σε απλές διαφορές (π.χ. κάποιος με έβρισε γιατί δεν του άρεσε το μούσι μου...).
Τώρα σχετικά με το οικονομικό κομμάτι, νομίζω ότι δεν έχει νόημα αρκεί να μην δούμε ότι γίνεται υπερβολική χρήση του δικαιώματος της διαιτησίας, οπότε κάτι τέτοιο ίσως δουλέψει και αποτρεπτικά (που είναι κακό όσο και καλό). Μεγάλα παιδιά είμαστε, μπορούμε να τα βρούμε και χωρίς να εγκαλούμε ο ένας τον άλλον.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
-
..................αρκεί να μην δούμε ότι γίνεται υπερβολική χρήση του δικαιώματος της διαιτησίας
Ένας από τους λόγους, Βασίλη, που βρίσκω ενδιαφέρουσα την πρόταση.
Διότι αν ο κάθε ένας γνωρίζει πως θα "πονέσει η τσέπη του" αν πει "χοντράδα" θα είναι διπλά προσεκτικός.
Το ίδιο ισχύει και για τον κάθε "καταγγέλοντα"
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
- Επικοινωνία:
Καλά, αν δεν το "διαλύσουμε" το μαγαζί με τις χαζομάρες μας μέχρι τότε, εγώ προτείνω να γίνει το θέμα της ΕΔ βασικό θέμα συζήτησης αμέσως μετά τις εκλογές και να μπουν (και δεν με ενδιαφέρει το αν προβλέπεται βάση καταστατικού ή όχι) σε επεξεργασία και τελική πρόταση, Κώδικας Διαιτησίας για την ΕΔ και Κώδικας Δεοντολογίας για τα μέλη με απλούς, λογικούς και κατανοητούς κανόνες της (αυτονόητης) καλής συμπεριφοράς των μελών (άντε πάλι πίσω στο νηπιΑΓΩΓΕΙΟ...
).
Αυτή την στιγμή και για τις επόμενες 3 εβδομάδες λέω να κρύψουμε τα τόμαχοκ και να αδειάσουμε τα AK47 και να τα τοποθετήσουμε στον οπλοβαστό...

Αυτή την στιγμή και για τις επόμενες 3 εβδομάδες λέω να κρύψουμε τα τόμαχοκ και να αδειάσουμε τα AK47 και να τα τοποθετήσουμε στον οπλοβαστό...

здравствуйте
-
Στο συγκεκριμενο θεμα δεν νομιζω οτι μπορουν να γινουν και πολλα.
Να επισημανω μονο οτι αυτα που συμβαινουν στο φορουμ εμπιπτουν στην αρμοδιοτητα της ΕΔ (αφου εχουν και μεγαλυτερο αντίκτυπο απο οσο μια υβρη που ακουγεται σε κλειστο κυκλο), παραβολα στη λειτουργια του κομματος μονο μπελαδες θα φερουν και σημασια δεν εχει η διαδικασια αλλα ποιους θα εκλεξουμε
στην ΕΔ.
Σε θεσμικο επιπεδο ισως χρειαστει να προσθεσουμε οτι ενας τουλαχιστον απο τους εκλεγεντες π[ρεπει να ειναι αποφοιτος Νομικης. Δεν μου πολυαρεσει αρχικα, αλλα ισως μας σωσει απο κακες αποφασεις που θα ειναι χειροτερες και απο τις αντιδικιες, αφου θα κλονισουν την εμπιστοσυνη στην ορθη κριση των οργανων των ΠΕΙΡ. Αυτο πρεπει να το εξετασουμε ενδελεχως....
Να επισημανω μονο οτι αυτα που συμβαινουν στο φορουμ εμπιπτουν στην αρμοδιοτητα της ΕΔ (αφου εχουν και μεγαλυτερο αντίκτυπο απο οσο μια υβρη που ακουγεται σε κλειστο κυκλο), παραβολα στη λειτουργια του κομματος μονο μπελαδες θα φερουν και σημασια δεν εχει η διαδικασια αλλα ποιους θα εκλεξουμε
στην ΕΔ.
Σε θεσμικο επιπεδο ισως χρειαστει να προσθεσουμε οτι ενας τουλαχιστον απο τους εκλεγεντες π[ρεπει να ειναι αποφοιτος Νομικης. Δεν μου πολυαρεσει αρχικα, αλλα ισως μας σωσει απο κακες αποφασεις που θα ειναι χειροτερες και απο τις αντιδικιες, αφου θα κλονισουν την εμπιστοσυνη στην ορθη κριση των οργανων των ΠΕΙΡ. Αυτο πρεπει να το εξετασουμε ενδελεχως....
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες