iznogood wrote:

Rainmaker

Re: iznogood wrote:

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 22 Μάιος 2012, 00:46

ergoil έγραψε:
3) απο ποιους θα αποτελούνται αυτοί που θα ψηφίζουν (πχ μελη)?
Πιστοποιημένους πολίτες, όχι μέλη

αν οι πιστοποιημένοι πολίτες είναι 400.000 άτομα της χρυσής αυγής και θέτετε ένα ερώτημα πχ συμμετοχή στις εκλογές, ... και ψηφίζαν όλοι να μη συμμετάσχουμε τι θα κέρδιζε απ αυτό το κόμμα?

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 22 Μάιος 2012, 00:47

4) Πόσα άτομα (ή ποσοστό) χρειαζονται για να ψηφιστεί ένα θέμα?
50% των ενεργών+μια ψήφος

με άπειρες επιλογές για απάντηση ο στόχος 50%+ είναι ανέφικτος πως λύνεται αυτό το πρόβλημα?

Με συγκεκριμένη σωστά διατυπωμένη ερώτηση. Υπάρχουν ερωτήσεις, που δεν δέχονται πολλές απαντήσεις.
Αυτές οι μικροερωτήσεις, θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε το δέντρο των αποφάσεων. Αυτές οι μικροερωτήσεις, θα έχουν και μεγάλη συμμετοχή.

5) πότε θα τελειώνει μια ψηφοφορία (χρονική διάρκεια)?
ποτέ. θα είναι μόνιμη, με δικαίωμα να αλλάξουμε ψήφο όποτε θέλουμε

Τι γίνεται όταν μια ψηφοφορία αλλάζει αποτέλεσμα κάθε μέρα ποια απόφαση θα υλοποιούμε?

Κρατάμε ιστορικό, πότε ισχύει μια απόφαση, και πότε έπαψε να ισχύει.
Έτσι ξέρουμε πότε είναι νόμιμο να πράξουμε κάτι, και πότε κάποιος έπραξε κάτι παράνομα.
Αν αλλάζει κάθε μέρα, καλό είναι να περιμένουμε να σταθεροποιηθεί, γιατί κινδυνεύουμε να βρεθούμε παράνομοι.

7) όταν αφορά πρόσωπα θα γίνεται ηλεκτρονική ψηφοφορία?
δεν με αφορούν τα πρόσωπα αλλά οι αποφάσεις. Ας γίνεται και ηλεκτρονική, δεν με νοιάζει.

δυστυχως πρέπει να έχεις μια άποψη γιατί πρέπει καποιος να γίνει ΔΕ ή εκπρόσωπος τύπου ή...

Ε τότε ηλεκτρκονική ψηφοφορία με ψηφιακά κλειδιά, νο προβλεμ.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 22 Μάιος 2012, 00:53

ergoil έγραψε:5) πότε θα τελειώνει μια ψηφοφορία (χρονική διάρκεια)?

Τι γίνεται όταν μια ψηφοφορία αλλάζει αποτέλεσμα κάθε μέρα ποια απόφαση θα υλοποιούμε?

Έτσι ξέρουμε πότε είναι νόμιμο να πράξουμε κάτι, και πότε κάποιος έπραξε κάτι παράνομα.
Αν αλλάζει κάθε μέρα, καλό είναι να περιμένουμε να σταθεροποιηθεί, γιατί κινδυνεύουμε να βρεθούμε παράνομοι.

και όταν είναι να κάνεις ενέργεια πχ να εκτυπώσεις φυλλάδια αξίας 5.000 ευρώ, και την μία μέρα λένε ναι και την άλλη όχι τι κάνεις?

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 22 Μάιος 2012, 00:58

Rainmaker έγραψε:
ergoil έγραψε:
3) απο ποιους θα αποτελούνται αυτοί που θα ψηφίζουν (πχ μελη)?
Πιστοποιημένους πολίτες, όχι μέλη

αν οι πιστοποιημένοι πολίτες είναι 400.000 άτομα της χρυσής αυγής και θέτετε ένα ερώτημα πχ συμμετοχή στις εκλογές, ... και ψηφίζαν όλοι να μη συμμετάσχουμε τι θα κέρδιζε απ αυτό το κόμμα?

Εννοείς να κατέβει οργανωμένος ένας κομματικός μηχανισμός με σκοπό να μπλοκάρει τις διαδικασίες του κόμματος;
περιμένουμε να βαρεθούν και να φύγουν. Σε λίγο καιρό θα είναι όλοι τους ανενεργοί, και η ψήφος τους θα πάψει να ισχύει.
Έτσι θα αλλάξει πάλι το αποτέλεσμα.

Αλλά, αλοίμονο αν δεν υπάρχει και οργανωμένος κομματικός μηχανισμός των πειρατών , που να ψηφίζει συμμετοχή.
Τότε χαμένο το έχουμε το παιχνίδι, ούτως ή άλλως.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 22 Μάιος 2012, 00:59

Rainmaker έγραψε:
ergoil έγραψε:5) πότε θα τελειώνει μια ψηφοφορία (χρονική διάρκεια)?

και όταν είναι να κάνεις ενέργεια πχ να εκτυπώσεις φυλλάδια αξίας 5.000 ευρώ, και την μία μέρα λένε ναι και την άλλη όχι τι κάνεις?

Κανονικά περιμένεις να σταθεροποιηθεί. Τώρα αν θές να ρισκάρεις, αγοράζεις την στιγμή που ισχύει, και τους παρουσιάζεις το τιμολόγιο με την μέρα και ώρα. Αλλά ρισκάρεις να σε κράξουν.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 22 Μάιος 2012, 01:11

καταλαβαίνεις και συ πιστεύω οτι στις ερωτήσεις 3 και 5 οι τελευταίες απαντήσεις σου είναι πολύ αδύνατες ;)

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 22 Μάιος 2012, 08:51

Rainmaker έγραψε:καταλαβαίνεις και συ πιστεύω οτι στις ερωτήσεις 3 και 5 οι τελευταίες απαντήσεις σου είναι πολύ αδύνατες ;)

όχι δεν το καταλαβαίνω.
το μόνο πραγματικό πρόβλημα που βλέπω είναι στο 3 με τον οργανωμένο κομματικό στρατό ο οποίος θα θέλει να προσβάλει το "πολίτευμα" το οποίο λύνεται με επίσης οργανωμένο κομματικό στρατό ο οποίος το προστατεύει.
Το 5 , παρόλο που σου φαίνεται ασταθές, είναι πολύ σταθερό στην πράξη γιατί η πλειοψηφία δεν αλλάζει έτσι γνώμη εύκολα, και έτοιμο να υλοποιηθεί (το wiki κρατάει ιστορικο), ενώ η θεωρητική υπόθεση που κάνεις για μια ψηφοφορία που θα παίζει ανάμεσα στο ναι και στο όχι σε αποφάσεις (όχι σε πρόσωπα) είναι απίθανη ή θεωρητικά πολύ σπάνιο να συμβεί.

Αλλά το θέμα και το ερώτημα είναι άλλο. Γιατί δεν το δοκιμάζετε για να σας πείσει; Τι έχετε να χάσετε, εκτός από την αντι-πειρατικότητά σας;

crisal
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό crisal » 22 Μάιος 2012, 09:11

Αποφασισα μετα απο πολυ σκεψη να σου απαντησω κανονικα

Πρωτα απο ολα μιλάς για το καταστατικο.
Ειναι το βασικό κείμενο των θέσεων μας, το οποίο το αποδέχεται ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΟΣ του κόμματος.
Αν εχει κενα ή οτιδηποτε άλλο θα διορθωθουν εφόσων γίνει το συνέδριο.

Καθε αναφορά που κάνεις ή οποία δεν είναι σύμφωνη με το καταστατικό δείχνει
1. Αδυναμία να δεχτείς τους όρους του παιχνιδιού
2. Διάθεση για στείρα κριτική και όχι πραγματική δουλειά
3. Διάθεση να αποπροσανατολίζεις τον κόσμο

Αν ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ το καταστατικό μας, τότε δεν υπάρχει κόμμα

Μετα μιλάς για το συνέδριο. Ειναι λες εύκολο να γινει ψηφιακα σε 7 μερες..
Το συνέδριο Πρέπει να γινει αλλά όχι ψηφιακά
Χρειάζεται πολυ περισσότερος χρόνος για να γινουν οι απαραιτητες διαδικασιες για την αλλαγη των αρθρων του καταστατικου
(τοποθέτηση, συζήτηση)
Αλλιως δεν θα πετυχουμε τιποτα ιδίως αν μας ενδιαφέρει η συμετοχη των μελών

Και τελος μιλας για το δικαιωμα οποιουδηποτε να αναμιγνυεται στα εσωτερικα του κόμματος μας.
Το κόμμα μας πιστεύει στην Αμεση Δημοκρατία και το κάνει πράξη.
Οπως μονος σου λες τα άλλα κόμματα δεν σε αφήνουν καν να εκφραστείς, και ξεσπας εδω μεσα.

Φυσικα και οποιοσδηποτε μπορει να συμμετέχει στις συζητήσεις μας, ΑΛΛΑ να έχει δικαίωμα ψήφου? ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ?
Γιατι αυτό?

Αν δεν το καταλαβαίνεις θα στο πω απλά. Είναι σαν να έρχομαι εγω στο σπίτι σου (επειδη με κάλεσες για φαγητό) και να σου λέω (και να επιμένω ότι εγω είμαι σωστός και εσυ λάθος) ποιους άλλους να καλεσεις, πως να βαψεις τους τοιχους, τι επιπλα να βάλεις, πως να ξοδεύεις τα χρήματα σου,με ποια γυναίκα να κάνεις σχέση και τελικά να θέλω να διώξω εσένα απο το σπίτι σου για να μεινω εγω.. Μαλόν θα με διαολοστειλεις αν το κανω αυτο ε? και μάλον θα με πετάξεις έξω απο το σπίτι σου ε? και μάλον δεν θα με ξανακαλέσεις ε?

Οπότε εμείς γιατι να αφήσουμε εσένα που ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ να αποφασίζεις για εμας?

Εαν θέλεις να γινεις μέλος έχεις ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να συμμετέχεις ΙΣΟΤΙΜΑ σε οποιαδήποτε απόφασή μας. Θα εχεις ΜΙΑ ΨΗΦΟ οπως ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ

Μέχρι τότε γινεσαι απλά γραφικός και ειλικρινα κουραστικός θεωρώντας ότι είσαι ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

Και οπως εχω πεί απειρες φορές μέχρι τώρα από λόγια κουραστηκαμε...εργα θελουμε να βλεπουμε.....

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 22 Μάιος 2012, 09:19

crisal έγραψε:
Αν δεν το καταλαβαίνεις θα στο πω απλά. Είναι σαν να έρχομαι εγω στο σπίτι σου (επειδη με κάλεσες για φαγητό) και να σου λέω (και να επιμένω ότι εγω είμαι σωστός και εσυ λάθος) ποιους άλλους να καλεσεις, πως να βαψεις τους τοιχους, τι επιπλα να βάλεις, πως να ξοδεύεις τα χρήματα σου,με ποια γυναίκα να κάνεις σχέση και τελικά να θέλω να διώξω εσένα απο το σπίτι σου για να μεινω εγω.. Μαλόν θα με διαολοστειλεις αν το κανω αυτο ε? και μάλον θα με πετάξεις έξω απο το σπίτι σου ε? και μάλον δεν θα με ξανακαλέσεις ε?
.

crisal, δεν έχεις καταλάβει ότι η χώρα μου είναι το σπίτι μου, και στην χώρα μου φιλοξενώ το κόμμα σας.
Tα κόμματα είναι οι καλεσμένοι, το κόμμα σας έρχεται και μου λέει πως να βάψω το σπίτι μου και τι έπιπλα θα βάλω.
Εμείς, ο λαός, φιλόξενούμε τα κολο-κόμματά σας, και όχι το αντίστροφο.
Γιαυτό και πρέπει τα κόμματα να είναι ανοιχτά στο λαό, και όχι να δημιουργούν κλίκες μέσα στην ελλάδα, να γίνονται κράτος εν κράτη.

Αν ήταν στο χέρι μου, θα ψήφιζα την απαγόρευση των κομμάτων που έχουν face-control.
Η άμεση δημοκρατία χρειάζεται ελεύθερους πολίτες και όχι συντεταγμένα κομματόσκυλα.
Γιαυτό και το κόμμα των πειρατών δεν πρέπει να έχει face-control και όλοι οι πολίτες να είναι ευπρόσδεκτοι.

kissand
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό kissand » 22 Μάιος 2012, 10:03

Είναι και δικιά μας χώρα, γι'αυτό πήραμε την πρωτοβουλία της ίδρυσης του κόμματος (αν και δεν είμαι
ιδρυτικό μέλος). Δεν είναι μόνο δικιά σου, συγκατοικούμε.

Επίσης όλοι οι πολίτες που αποδέχονται το καταστατικό είναι ευπρόσδεκτοι στο κόμμα

Εσύ δεν προσφέρεις τίποτα σε κανένα.
Είσαι παράσιτο, και θα είναι ντροπή για το κόμμα να έχει μέλη παράσιτα.

Αν μπορείς να προσφέρεις κάτι πρόσφερε σαν απλό μέλος, σαν απλός πολίτης, αντί να γκρινιάζεις όλη μέρα
Γιώργης Κισσανδράκης
Ό,τι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirateparty.gr/arxes-programma/

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες