Συμμετοχικό Ιστιοφόρο Πειρατών, γυρνώντας την Ελλάδα.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
kissand
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Συμμετοχικό Ιστιοφόρο Πειρατών, γυρνώντας την Ελλάδα.

Δημοσίευσηαπό kissand » 14 Μάιος 2012, 08:00

LouisaT έγραψε:Θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, και πάλι για να μην γίνονται παρεξηγήσεις. :)
kissand έγραψε:Λουϊζα,
1 με νοιάζει να τον ξεκουνήσω και σκεφτεί διαφορετικά και όχι να τον αποθαρρύνω ούτε να τον λογοκρίνω

Δεν αμφέβαλλα για την καλή σου πρόθεση, το τόνο και το ύφος του γραπτού λόγου συζητάμε μόνο. Γιατί ο γραπτός λόγος μπορεί πολύ εύκολα να παρεξηγηθεί, ή να δημιουργήσει προστριβές.

kissand έγραψε:2 η επανάληψη και η επιμονή είναι ενοχλητική

Εμένα δεν με ενόχλησε. Με ενδιέφερε να ακούσω τα επιχειρήματά του. Το αναφέρω αυτό απλώς για να καταδείξω πως τα πράγματα αυτά είναι υποκειμενικά και γι' αυτό καλόν είναι να είμαστε λίγο πιο ανεκτικοί σε ένα ανοιχτό φόρουμ απ' ό,τι θα ήμασταν πιθανώς σε μια κουβέντα με 2 φίλους μας. Εξάλλου, είναι στο νήμα «Ιδέες για συζήτηση», οπότε κάνουμε συζήτηση.

kissand έγραψε:3 όπως βλέπεις επί των πρακτικών συμφωνώ μαζί του αλλά δεν θα με κάνει να εγκαταλείψω την σκέψη ή να εμποδίσω όποιον θέλει να
ξεκινήσει να ασχολείται, ίσα ίσα θα τον βοηθήσω

Και καλά θα κάνεις.

kissand έγραψε:4 δηλαδή επειδή κατά την γνώμη σου εκφράστηκα άκομψα ή κατηγόρησα δεν μπορώ να γράψω "φιλικά και πειρατικά"; Αυτό είναι λογοκρισία

Ορίστε. Ας προσέχουμε πάλι. Φυσικά και ΔΕΝ εννοούσα αυτό. Εννοούσα πως, μολονότι σίγουρα εννοούσες ό,τι έγραψες με φιλική και πειρατική διάθεση, η φιλική σου διάθεση δεν αναιρούσε το άκομψο του χαρακτηρισμού «βαλτός». Διαφωνούμε;
Εγώ απλώς ζητάω να υπάρχει μια μεγαλύτερη προσοχή στο πως εκφραζόμαστε και να αποφεύγουμε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Τόσο παράλογο είναι;

kissand έγραψε:5 το "φιλικά και πειρατικά" το εννοώ, αν δεις τα άλλα posts μου δεν το γράφω αλλά εδώ θεώρησα ότι πρέπει να το γράψω για να καταλάβει το
παλικάρι την καλή μου πρόθεση ασχέτως των κατηγοριών και τον εκφράσεων.
Αν δεν το εννοούσα δεν θα καθόμουν να γράψω απάντηση έγραφα απάντηση αλλά θα έσβηνα τα posts και τον λογαριασμό του απλά...

Αυτό δεν θα ήταν λογοκρισία;

Φιλικά και Πειρατικά -- χωρίς ίχνος σαρκασμού.

Φυσικά και θα ήταν (τουλάχιστο) λογοκρισία αλλά δεν το έκανα γιατί συμφωνώ και υποστηρίζω απόλυτα τις αρχές του κόμματος
και, ok, μπορεί να ήμουν λίγο απότομος, (και εδώ να ζητήσω συγνώμη από τον Rogan για το ύφος μου) αλλά δεν έχει να κάνει με το
περιεχόμενο αλλά με την επανάληψη

(δεν το γράφω... εννοείται)
Γιώργης Κισσανδράκης
Ό,τι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirateparty.gr/arxes-programma/

koslibpro

Δημοσίευσηαπό koslibpro » 17 Μάιος 2012, 22:34

Εγω ειμαι μεσα για μια τετοια open engineering ιδεα :)

edit:διαβασα αρκετα παραπανω απο παιδια που πιστευουν πως δεν ειναι σωστη η ιδεα.Οντως,ασχημο θα ηταν αν περναμε ενα ιστιοφορο τον 1.000.000 ευρω και βγαιναμε εξω..αλλα τωρα,εφαρμοζωντας Open engineering,με τον προσωπικο χρονο και κοστος του καθενος,δεν νομιζω πως ειναι κακο..ασχετα οτι το κοστος θα ειναι πολυ πολυ χαμηλοτερο,εκφραζει ορισμενες απο τις open ιδεες μας.

οσο για τα τελη των λιμανιων,ενα εχω να προτινω:Τριζονια,στον κορινθιακο.Εκει ειναι δωρεαν τα τελη.(το γνωριζω γιατι εχω εξοχικο στον Μαραθια Φωκιδος και εχω παει απο κοντα στο λιμανακι).
ειναι εδω,για πιο συγκεκριμενα:Τριζόνια, Τολοφώνα 33058, Φωκίδα, Ελλάς(search in Google Maps).

Κώστας Χαμπίπης
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κώστας Χαμπίπης » 17 Μάιος 2012, 23:42

Μέσα, διαθέτω και δίπλωμα ιστιοπλόου.
Με αγωνιστική εμπειρία.
Και κάτοικος Κυκλάδων. :idea:

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες