4. Για το θέμα του copyright και των blog έχω την δική μου άποψη. Δεν μπορεί να φτιάχνουμε 1-2 άτομα ένα λογισμικό 6 μήνες, να το πουλάω 20-40 ευρω για χαρτζιλίκια ... να μου το σπάει ο άλλος και να το βρίσκω στο spaodll.com και να μου λέει ένα κόμμα ότι δικαίωμα του. Ναι... αλλά όχι ρε φίλε να βγάζει λεφτά από διαφημίσεις, μπλουζάκια κλπ. Οκ καταλαβαίνω ότι το θέμα ιδιωτικότητας είναι πολύπλοκο, απλά μην πάμε στο άκρο που στηρίζει την κερδοσκοπία από την πειρατεία. Μήπως έχετε πάει στο άλλο άκρο ; (δεν ξέρω μπερδεμένος είμαι και εγώ και άλλοι φίλοι που μιλώ μαζί τους)
Πιθανότατα θα πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο ξεκάθαροι σε αυτό το θέμα. Η υποστήριξη του ελεύθερου λογισμικού και η θέση κατά του copyright δεν έχει να κάνει με την παράνομη χρήση. Φαντάζομαι ότι πολλά άτομα του χώρου που η πειρατεία λογισμικού τους κάνει τη ζωή δύσκολη μπορεί να συγχέουν τα θέματα.
Στο on-topic :
Βλέποντας το θέμα από πολιτική άποψη, το Κόμμα Πειρατών επιβάλλεται να συμμετέχει στις εκλογές.
Η συμμετοχή στις εκλογές προϋποθέτει 3 πράγματα: 1. Πολιτική θέληση (ο σκοπός της συγκεκριμένης ψηφοφορίας) 2. Οικονομική ευχέρεια (την οποία θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε μόνο με μια ερώτηση του τύπου "είστε διατεθειμένοι να δώσει ο καθένας το χ ποσό" και 3. Εθελοντική εργασία (άρα άλλη μια ερώτηση "ποιοι θα είστε διαθέσιμοι τον επόμενο μήνα σε αυτές τις περιοχές".
Μια γενική απάντηση "Ναι στη συμμετοχή" που δεν περιλαμβάνει απαντήσεις στα υπόλοιπα 2 ερωτήματα δε θα είναι πλήρης.
ΥΓ. Η αίτηση μέλους θα είναι στο ταχυδρομείο αύριο. Μήπως τη δέχεστε και σκανναρισμένη;