Μετά και από τις εκλογές είδαμε πόσο τραγικός είναι ο εκλογικός νόμος, με τον οποίο φτάσαμε η ψήφος αυτών που ψήφισαν ΝΔ να μετράει διπλά, αφού σχεδόν για όσες έδρες κέρδισε, πήρε άλλες τόσες μπόνους. 1+1 δηλαδή, ούτε πίτσες να ήταν. Νομίζω πρέπει να αναλύσουμε παραπάνω τις αλλαγές που θέλουμε στον εκλογικό νόμο και να τις κάνουμε πιο εμφανείς.
Σίγουρα απώτερος σκοπός είναι η άμμεση/ρευστή δημοκρατία, αλλά για αρχή πρέπει να αλλάξει το έκτρωμα που έχουμε.
τροποποίηση εκλογικου νόμου
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: τροποποίηση εκλογικου νόμου
γι αυτο τα θεωρω προτεραιοτητα φιλε μανο. ειχαμε την ενισχυμενη τωρα εχουμε και το μπονους. τα μαγειρευουν οπως τους συμφερει γιατι εχουν προβλεψει οτι θα παρακαμασουν. παραταση στον δικοματισμο
"Ν΄αγαπάς την ευθύνη. Να λες, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τον κόσμο. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω." ΑΣΚΗΤΙΚΗ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
Αγαπητοί πειρατές,
Χαίρομαι κι εγώ για τους 32487 ψήφους που πήρε το κόμμα μας, και με τους οποίους θα έπρεπε να βγάζαμε 2 βουλευτές όπως φαίνεται στο πίνακα που σας στέλνω. Ας τα έχουμε αυτά τα νούμερα υπ' όψη μας όταν θα συζητούμε το θέμα της τροποποίησης του εκλογικου νόμου.
ευχαριστώ για την προσοχή
Ωκύπους
Χαίρομαι κι εγώ για τους 32487 ψήφους που πήρε το κόμμα μας, και με τους οποίους θα έπρεπε να βγάζαμε 2 βουλευτές όπως φαίνεται στο πίνακα που σας στέλνω. Ας τα έχουμε αυτά τα νούμερα υπ' όψη μας όταν θα συζητούμε το θέμα της τροποποίησης του εκλογικου νόμου.
ευχαριστώ για την προσοχή
Ωκύπους
-
Δεν βλέπω κάποιον πίνακα...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
Ωκύποδα, δεν βλέπω τον πίνακα που αναφέρεις!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
και χωρις πινακα, αν δεν υπηρχε το οριο 3%, τοτε βασικα αναλογει ενας βουλευτης ανα 0.33% των ψηφων. με τις στρογγυλοποιησεις δικαιουμαστε δυο (αν ειχαμε 0.50, θα παιρναμε εναν)
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
laskaris_vasilis έγραψε:Ωκύποδα, δεν βλέπω τον πίνακα που αναφέρεις!!
Προσπάθησα να προσθέσω ένα συνημμένο αρχείο με τον πίνακα αλλά δεν τα κατάφερα,
τελικά τον έβαλα εδώ να τον δείτε
http://www.pageorama.com/?p=ekloges_21012
και να οργανώσουμε καλύτερα τη συζήτηση.
ευχαριστώ
Ωκύπους
γι αυτο λεω οτι πρεπει πρωτα να παλεψουμε για την αλλαγη του εκλογικου νομου ωστε τουλαχιστον η εκπροσωπιση να ειναι πιο πραγματικη και να εχει πολυφωνια στη βουλη βεβαια ισως ετσι προκυπτει παντα θεμα κυβερνησης αλλα πιστευω με συνταγματικη αλλαγη ωστε να μην εχουμε την κυβερνηση που ξερουμε (πλειοψηφια και κανουμε οτι γουσταρουμε) αλλα μια κυβερνηση απο το κομμα που θα εχει τις πιο πολλες εδρες και το δικαιωμα απο καθε κομμα να προτεινει εναν νομο. και να θελει η πελιοψηφια της βουλης να περναει. (δεν εχω ξεφυγει τουθεματος απλα αναλυω το σκεπτικο μου)
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
Γεια σας,
Το ζήτημα του εκλογικού νόμου, είναι πάγιο αίτημα σχεδόν όλων των κομμάτων εκτός από τα δυο κεντρικά, τα τελευταία 35 χρόνια που παρακολουθώ τα πολιτικά δρώμενα. Ομως δεν έχω παρακολουθήσει μια ολκληρωμένη πρόταση στο πλαίσιο της παρούσας "Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας".
Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν το Κόμμα των Πειρατών θα ήταν το πρώτο κόμμα που θα κατέβαζε μια ολοκληρωμένη πρόταση που δεν θα προϋπόθετε ανατροπή του Πολιτεύματος.
Νομίζω ότι για να επιτευχθεί αυτό δεν επαρκεί η συζήτηση σε ένα θέμα του forum, ίσως θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια διαρκής επιτροπή με δική της κατηγορία θεμάτων που θα προσπαθήσει να εντοπίσει τις κρυμμένες γωνίες που περιέχει η "ανόθευτη" απλή αναλογική και να δώσει λύσεις.
Νομίζω επίσης μια τέτοια ή παρόμοια προσέγγιση θα είναι χρήσιμη και για τα άλλα πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν και για τα οποία πρέπει να διαμορφώσει απόψεις και θέσεις το Κόμμα των Πειρατών. Μην ξεχνάμε ότι το Κόμμα των Πειρατών τόσο στην ελληνική του βάση όσο και στη διεθνή σκηνή δεν διαθέτει έμπειρα πολιτικά στελέχη με διαμορφωμένη ιδεολογία και στάση απέναντι στα πολιτικά κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.
Νομίζω ότι ένα κόμμα που απευθύνεται στο σύνολο της χώρας και το εμπιστεύονται 32,487 ψηφοφόροι ωφείλει να έχει επεξεργασμένες θέσεις τόσο για το εκλογικό ζήτημα και το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων όσο και για τα ζητήματα της Παδείας, της Υγείας, του τουρισμού, της αγροτικής ανάπτυξης κ.λ.π.
Ξέρω ότι βγήκα εκτός θέματος, αλλά η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί για να διαμορφωθεί άποψη και θέση σε ένα θέμα μπορεί να είναι το εργαλείο και για τα υπόλοιπα θέματα.
Το ζήτημα του εκλογικού νόμου, είναι πάγιο αίτημα σχεδόν όλων των κομμάτων εκτός από τα δυο κεντρικά, τα τελευταία 35 χρόνια που παρακολουθώ τα πολιτικά δρώμενα. Ομως δεν έχω παρακολουθήσει μια ολκληρωμένη πρόταση στο πλαίσιο της παρούσας "Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας".
Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν το Κόμμα των Πειρατών θα ήταν το πρώτο κόμμα που θα κατέβαζε μια ολοκληρωμένη πρόταση που δεν θα προϋπόθετε ανατροπή του Πολιτεύματος.
Νομίζω ότι για να επιτευχθεί αυτό δεν επαρκεί η συζήτηση σε ένα θέμα του forum, ίσως θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια διαρκής επιτροπή με δική της κατηγορία θεμάτων που θα προσπαθήσει να εντοπίσει τις κρυμμένες γωνίες που περιέχει η "ανόθευτη" απλή αναλογική και να δώσει λύσεις.
Νομίζω επίσης μια τέτοια ή παρόμοια προσέγγιση θα είναι χρήσιμη και για τα άλλα πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν και για τα οποία πρέπει να διαμορφώσει απόψεις και θέσεις το Κόμμα των Πειρατών. Μην ξεχνάμε ότι το Κόμμα των Πειρατών τόσο στην ελληνική του βάση όσο και στη διεθνή σκηνή δεν διαθέτει έμπειρα πολιτικά στελέχη με διαμορφωμένη ιδεολογία και στάση απέναντι στα πολιτικά κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.
Νομίζω ότι ένα κόμμα που απευθύνεται στο σύνολο της χώρας και το εμπιστεύονται 32,487 ψηφοφόροι ωφείλει να έχει επεξεργασμένες θέσεις τόσο για το εκλογικό ζήτημα και το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων όσο και για τα ζητήματα της Παδείας, της Υγείας, του τουρισμού, της αγροτικής ανάπτυξης κ.λ.π.
Ξέρω ότι βγήκα εκτός θέματος, αλλά η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί για να διαμορφωθεί άποψη και θέση σε ένα θέμα μπορεί να είναι το εργαλείο και για τα υπόλοιπα θέματα.
-
@statal
Φίλε. Απόλυτα σωστοί οι προβληματισμοί σου. Ήδη, εδώ και μήνες απασχολούν και εμάς. Πόσω μάλλον, μετεκλογικά.
Καιρό τώρα, οι επιτροπές μας λειτουργούν σε αυτή τη βάση και δεκάδες "πειρατές", εθελοντές, αναλύουν, συγκρίνουν και ετοιμάζουν τις προτάσεις τους.
Προτείνω να περιμένουμε....... Το αποτέλεσμα θα μας εκπλήξει όλους.
Φίλε. Απόλυτα σωστοί οι προβληματισμοί σου. Ήδη, εδώ και μήνες απασχολούν και εμάς. Πόσω μάλλον, μετεκλογικά.
Καιρό τώρα, οι επιτροπές μας λειτουργούν σε αυτή τη βάση και δεκάδες "πειρατές", εθελοντές, αναλύουν, συγκρίνουν και ετοιμάζουν τις προτάσεις τους.
Προτείνω να περιμένουμε....... Το αποτέλεσμα θα μας εκπλήξει όλους.
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες