Θα μπορούσαμε στην αρχική σελίδα του site, να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων συλλογής υπογραφών για διάφορα θέματα, που απασχολούν τους πολίτες ως μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση.
Ως παράδειγμα θα μπορούσαμε να έχουμε μαζέψει υπογραφές κατά της ACTA και μετά να τις ενσωματώσουμε σε έναν διεθνή οργανισμό όπως η http://www.avaaz.org.
Η συλλογή των υπογραφών δεν θα γίνεται αποκλειστικά απο τα μέλη του κόμματος πειρατών, αλλά απ' οποιονδήποτε πολίτη που θα θέλει π.χ. να δηλώσει την αντίθεση του σε κάποιο νομοσχέδιο προς ψήφιση.
Τα οφέλη απο μια τέτοια πρωτοβουλία είναι προφανές ότι θα είναι πολλαπλάσια τόσο από πλευράς ψηφιακού ακτιβισμού αλλά και ως προς την γνωριμία των Ελλήνων με το κόμμα Πειρατών.
Άλλωστε μπορούμε να το δούμε και ως τρόπο εκπαίδευσης των πολιτών στα οφέλη της άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας.
Συλλογή υπογραφών μέσο της ιστοσελίδας μας
Συλλογή υπογραφών μέσο της ιστοσελίδας μας
Τελευταία επεξεργασία από 3 και dinos, έχει επεξεργασθεί 13 φορά/ες συνολικά
Re: Συλλογή υπογραφών μέσο της ιστοσελίδας μας
Ωραιότατη ιδέα...
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Πολύ καλή ιδέα, έτσι θα δοθούν ευκαιρίες για συμμετοχή... Εμένα με αρέσει ως ιδέα για να υλοποιηθεί...
здравствуйте
Καλώς σας βρήκα,
Συμφώνω και εγώ με την ιδέα. Η συλλογή υπογραφών και τα δημοψηφίσματα είναι δυο από τα πολύ ισχυρά εργαλεία της άμεσης δημοκρατιάς.
Συμφώνω και εγώ με την ιδέα. Η συλλογή υπογραφών και τα δημοψηφίσματα είναι δυο από τα πολύ ισχυρά εργαλεία της άμεσης δημοκρατιάς.
να μαζέψουμε τότε υπογραφές για τις... υπογραφές? 

Είμαι υπέρ, απλά να πω ότι πρέπει η σελίδα/μέθοδος να είναι ασφαλής (προσωπικά δεδομένα). Εξαίσια ιδέα Ντίνο! 

Φοίβος Γιαννόπουλος. Ένας ακόμη κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα. http://phoebusg.com/
dinos έγραψε:[...]να μαζεύουμε υπογραφές για διάφορα θέματα που απασχολούν τους πολίτες ως μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση.[...]
Εγώ πάλι έχω την εντύπωση πως αυτό κάνουμε τόσο καιρό, απλώς αντί για υπογραφές μαζεύουμε μέλη και ψήφους.
pav έγραψε:dinos έγραψε:[...]να μαζεύουμε υπογραφές για διάφορα θέματα που απασχολούν τους πολίτες ως μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση.[...]
Εγώ πάλι έχω την εντύπωση πως αυτό κάνουμε τόσο καιρό, απλώς αντί για υπογραφές μαζεύουμε μέλη και ψήφους.
1. Η διαφορά είναι οτι δεν θα χρειάζεται κάποιος να είναι μέλος των Πειρατών για να βάλει την ψηφιακή υπογραφή του (όπως είπε και Phoebus αυτό πρέπει να διασφαλιστεί)
2. θα τίθενται θέματα συλλογής υπογράφων γενικότερου ενδιαφέροντος και μπορούν να χωρίζονται σε
Διεθνή π.χ μήνας συλλογής υπογραφών κατά της αποψίλωσης και της μονοκαλλιεργιας στον Αμαζόνιο http://www.e-zine.gr/images/articles/amazonio/13.JPG
Εθνικά π.χ συλλογή υπογραφών για την κατάργηση του νόμου περι ευθύνης υπουργών cloudconnected.pblogs.gr/files/f/226667-blind%20justice.jpg
3. Θα μπορούμε να διαφημίζουμε την συλλογή υπογράφων μέσα απο facebook, twitter, εφημεριδες, ΜΜΕ κ.τ.λ. Να προτρέπουμε δηλαδή τον πολίτη να κάνει τουλάχιστον το ελάχιστο. Τον εκπαιδεύουμε να γίνει ενεργός και να συμμετέχει σε μια συλλογική ενεργεια.
4. Με αυτό τον τρόπο εμμέσως φέρνουμε σε επαφή τον κόσμο με το κόμμα Πειρατών. Αν θέλει θα μπορεί να συμμετέχει και να διαμορφώνει και άλλα γεγονότα..
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Ντίνο, μου αρέσει η πρότασή σου.
Το μόνο που θέλω να προσθέσω/προτείνω, επειδή είναι συλλογή για υπογραφές προς "εξωτερική" χρήση,
θα πρέπει να είναι επώνυμες. Εδώ δηλαδή διαφωνώ με τον Φοίβο.
Δεν γίνεται δηλαδή να ζητάς κάτι επίσημα και να λες πως το προσυπογράφει ο myself, ranger, morning_star ή δεν ξέρω τι άλλο!!
Το μόνο που θέλω να προσθέσω/προτείνω, επειδή είναι συλλογή για υπογραφές προς "εξωτερική" χρήση,
θα πρέπει να είναι επώνυμες. Εδώ δηλαδή διαφωνώ με τον Φοίβο.
Δεν γίνεται δηλαδή να ζητάς κάτι επίσημα και να λες πως το προσυπογράφει ο myself, ranger, morning_star ή δεν ξέρω τι άλλο!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
νομίζω οτι ο phoebus εννοεί ότι αφενός πρέπει να εξασφαλίζεται η μοναδικότητα της ψήφου
και αφετέρου να μην υπάρξει διαρροή της βάσης δεδομένων.
για το 1ο προφανώς πρέπει να υπάρχει αναγκαστικά ονοματεπώνυμο και email
για το δεύτερο δεν είμαι ειδικός να απαντήσω στο πως μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια της βάσης
και αφετέρου να μην υπάρξει διαρροή της βάσης δεδομένων.
για το 1ο προφανώς πρέπει να υπάρχει αναγκαστικά ονοματεπώνυμο και email
για το δεύτερο δεν είμαι ειδικός να απαντήσω στο πως μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια της βάσης
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 11 και 0 επισκέπτες