iznogood wrote:

petrogazz
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: iznogood wrote:

Δημοσίευσηαπό petrogazz » 12 Μάιος 2012, 16:27

myself

Re: Μια ιδεα για τεχνικη αμεσης ψηφοφοριας

Δημοσίευσηαπό myself » 12 Μάιος 2012, 16:42

mitsouras έγραψε:Γεια χαρα σε ολους. Πιστευω μπορουμε να συμφωνησουμε πως απο τους βασικοτερους στοχους αυτου του κινηματος ειναι η καθιερωση online ψηφοφοριας (για εκλογες αλλα και οποιοδηποτε αλλο ζητημα) με τροπο που να διασφαλιζει την ανωνυμια αλλα να ειναι και δυνατο να διασφαλιστει οτι ο καθε πολιτης θα εχει δικαιωμα ψηφου ακριβως μια φορα. Οποτε σκεφτηκα κατι βασισμενο σε αυτο που κανουν οι τραπεζες οταν δινουν τα στοιχεια online banking:

Αρχικα δημιουργειται μια βαση δεδομενων με 9.949.401 τυχαιους "κωδικους ψηφοφορου", προφανως αρκετα συνθετοι ωστε να ειμαστε σιγουροι πως δε γινετε να τους μαντεψει καποιος. Στη συνεχεια ο πολιτης παει στο ΚΕΠ με την ταυτοτητα του και ζηταει εναν κωδικο, ο οποιος εκτυπωνεται κατευθειαν (χωρις να αποθηκευτει στο PC του υπαλληλου, ωστε να μη μπορει να γινει καμια αντιστοιχηση) σε ενα χαρτι. Το πανω μερος του χαρτιου ειναι η βεβαιωση παραλαβης του κωδικου (και μπορει να παρει απο ενα αντιτυπο ο πολιτης και το ΚΕΠ, αναλογα πως θα οργανωθει) και στο κατω, που παιρνει μονο ο πολιτης, βρισκεται ο κωδικος με τον οποιο μπορει μετα να μπει και να ψηφισει. Αν θελουμε λιγη περισσοτερη ασφαλεια, μπορει να γινει μια αντιστοιχηση πχ ημερομηνιας γεννησης- κωδικου για να υπαρχουν 2 πεδια που συμπληρωνονται κατα το log in. Ο υπαλληλος του ΚΕΠ καταχωρει σε μια διαφορετικη βαση δεδομενων τον αριθμο ταυτοτητας για να ξερουμε οτι δεν θα ξαναζητησει κωδικο ο πολιτης.

Αν και σιγουρα εχει ελλειψεις, ισως να ειναι μια πιθανη κατευθυνση προς την ανωνυμη αμεση ψηφο. Απο τα μειονεκτηματα που μπορω να δω στα γρηγορα ειναι το οτι δεν προβλεπεται τι θα γινει αν καποιος χασει το χαρτι, αν κλαπει καθως και οτι ο κωδικος λογικα θα ειναι αρκετα μεγαλος. Ολα τα σχολια δεκτα !

Σε ευχαριστούμε για την πρότασή σου, έχει ήδη από πολλούς προταθεί (και λογοκριθεί) κάτι παρόμοιο.
Μην απογοητεύεσε που έφτασε το μήνυμά σου εδώ στον κάδο.
Κάποια 5-10 άτομα εδω μέσα (ηλικιακώς από μεσήλικες ως γερόντια) έχουν αναλάβει τον ρόλο του ινστρουκτορα και νομίζουν ότι μπορούν να ορίζουν την πληροφορία, να κατευθύνουν το πειρατικό κίνημα και να μπλοκάρουν με νομικίστικους τρόπους (βλέπε καταστατικό) τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Έλα στο συνέδριο (που θα γίνει κάποτε ελπίζω) να τους συνετίσουμε. Εκεί δεν θα μπορούν να κρύβονται πίσω από οθόνες και κουμπάκια, εκεί η πραγματική θέληση των πειρατών, που με αγωνία προσπαθούν να καλύψουν-κουκουλωσουν τα γερόντια, θα λάμψει κόντρα στις μεθοδεύσεις τους.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και myself, έχει επεξεργασθεί 12 φορά/ες συνολικά

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 12 Μάιος 2012, 16:54

Θαύμα!!!
Ο "mitsouras" κουβεντιάζει με τον "myself".
......... Τα "ύστερα" του κόσμου!!!!
Σαν να μιλάει ο laskaris_vasilis και να απαντά ο vasilis_laskaris!!!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

myself

Δημοσίευσηαπό myself » 12 Μάιος 2012, 16:55

laskaris_vasilis έγραψε:Θαύμα!!!
Ο "mitsouras" κουβεντιάζει με τον "myself".
......... Τα "ύστερα" του κόσμου!!!!
Σαν να μιλάει ο laskaris_vasilis και να απαντά ο vasilis_laskaris!!!!!!

Δεν ντρέπεσε καθόλου ρε; Θα τα πούμε στο συνέδριο!
Εκεί θα δεις και θα καταλάβεις πόσοι είναι οι mitsoures και οι myself που φιμώνετε!
Ερχόμαστε! να μας περιμένετε!

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 12 Μάιος 2012, 17:24

Αι τιαξε ένα δικό σου κόμμα, κόμμα κουρσαρων ή όπως αλλιώς θέλεις
Κανε ότι κανόνες θέλεις, όσο ανώνυμα θέλεις, και με όσα wiki θέλεις

Αλλα ασε μας. Εν τέλει και εμείς και εσυ(εσείς;) χαλάμε πολύτιμους πόρους και χρόνο για να συμφωνούμε στο ότι διαφωνούμε.

Και εν τέλει, αφού είμαστε τόσο διαπλεκομενοι και φιμωτες και 20 αυταρχικομεσηλικες, και μόνο που συναναστρεφεσαι με εμάς πρέπει να είναι προσβλητικό για εσένα. Απέκτησε κουράγιο, να μας αεισιχτιρισεις μια και καλη, και να τελειώνουμε.
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

myself

Δημοσίευσηαπό myself » 12 Μάιος 2012, 17:52

ανώνυμοι πειρατές είμαστε, και στο δικό σας κότερο θα κάνουμε πειρατεία.
για να μάθετε να μην κοροιδεύετε τον κόσμο, και να ξεφτιλίζετε το πειρατικό όνομα και την δημοκρατία.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 12 Μάιος 2012, 18:03

"Κουρσάρε", σκιάζομαι!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

myself

Δημοσίευσηαπό myself » 12 Μάιος 2012, 18:08

laskaris_vasilis έγραψε:

"Κουρσάρε", σκιάζομαι!!!!

ένα πράγμα να είσαι σίγουρος.
Στο συνέδριο οι "μεγάλοι" τιμονιέρηδες θα καταλήξουν μούτσοι.
Η δημοκρατία, η ανωνυμία και η ελευθερία λόγου , τις οποίες με λύσσα και με ύπουλες γκεμπελικές μεθόδους κάποιοι εδώ μέσα διαστρεβλώνουν, πολεμούν και φιμώνουν αντίστοιχα, τελικά θα νικήσουν.
Δεν υπάρχει άλλωστε και άλλη εναλλακτική. Αν δεν επικρατήσουν στο συνέδριο και επικρατήσει ο γκεμπελισμός, το κόμμα των πειρατών θα διαλυθεί εις τα εξόν συνετέθει.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 12 Μάιος 2012, 18:22

Εγώ είμαι μαζί σου, αλλά δεν το έχεις καταλάβει.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

myself

Δημοσίευσηαπό myself » 12 Μάιος 2012, 18:31

baskin έγραψε:Εγώ είμαι μαζί σου, αλλά δεν το έχεις καταλάβει.

Προσπαθώ να μην προσωποποιώ τα λεγόμενά μου, και μιλάω γενικά για τις γκεμπελικές τάσεις που υπάρχουν εδώ μέσα.

Παρόλαυτά, επειδή ξέρω πολύ καλά ότι δεν είμαι ο mitsouras, καταλαβαίνω επίσης πολύ καλά ποιοί είναι αυτοί που ριχνουν λάσπη στις ιδέες της ανωνυμίας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου.

Θες να το καταλάβεις και εσύ; μπες και πες κάτι ανώνυμα, και θα δεις αυτό που είπες να καταλήγει εδώ.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες