Antonis_T έγραψε:Καλά, τα παραπάνω μόνος σας τα σκεφτήκατε; Τι κοινό μπορούμε να βρούμε με το Σ.Ε.Ε.; Με την "κοινωνία"; Με το "ΟΧΙ";
Ας είμαστε (είσαστε) λίγο σοβαροί... Οι Πειρατές δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ λόγο να συμμετέχουν σε κάτι τόσο ανομοιογενές και άχαρο.
Όσο δε για τη δημιουργία, ξανά! (ή όπως εμένα αρέσει να αποκαλώ "Δημαγωγία, ξανα;") για να τελειώνει το παραμύθι. Όπου βρήκαν χώρο, προσπάθησαν να μας πείσουν οι του ΔΞ ότι είμαστε πολύ κοντινοί σχηματισμοί, ότι πρέπει να τους βλέπουμε φιλικά και άλλα τέτοια περιχαρή. Όταν αντικρούσαμε αυτές τις αιτιάσεις, αρχίσανε τις επιθέσεις του στυλ "που πάτε με τόσο γενικόλογο πρόγραμμα - εμείς έχουμε πλήρες ελάτε να το δείτε και να το αποδεχθείτε".
Ξεχάσανε να μας πουν ότι το πρόγραμμα που καμάρωναν τόσο πολύ, προέκυψε από τη συνεργασία τους με τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι υπάρχουν από το 2007, γι αυτό εμφανίστηκε ο Τζήμερος σε 2-3 μήνες να έχει τόσο πλήρες πρόγραμμα (μεγάλο μέρος του από τον προϋπάρχοντα συνδυασμό των "Δ"). Όπου δε έκριναν ότι υπάρχει κάτι άξιο αντιγραφής από άλλη πολιτική πρόταση, το έκαναν ανερυθρίαστα και το προσάρτησαν και αυτό στο πρόγραμμά τους, χωρίς και πάλι να αναφέρουν την "πηγή έμπνευσής" τους.
Αρκετά! Δεν θα μας καπελώσει κανείς 'πιτήδειος. Ήρθαμε για να μείνουμε και να βάλουμε τα ζητήματα στη σωστή τους σειρά.
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ/ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ - ΙΣΟΝΟΜΙΑ/ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΩΝ
Ας αποδεχτούν λοιπόν τα παραπάνω όσοι μπαίνουν εδώ, ας καταθέσουν την κομματική τους ταυτότητα και τότε μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά και να προάγουμε τον πολιτικό λόγο και να βρούμε πρακτικές λύσεις.
Μέχρι τότε...
1) Ναι μόνος το διατύπωσα, μετά από κουβέντες με απλούς ανθρώπους σε πόλεις και χωριά.
2)Τι κοινό μπορούμε να βρούμε, θα αποτυπωθεί μετά από ειλικρινή συζήτηση στην κοινή επιτροπή για τις βασικές αρχές και θέσεις και θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.
3)"ανομοιογενές" είναι και το κόμμα των πειρατών που τα μέλη του προέρχονται από όλους τους προϋπάρχοντες πολιτικούς χώρους.
4)Δεν μιλώ για απορρόφηση ούτε ηγεμονία κανενός, μιλώ για εκλογική συνεργασία. Το Δημιουργία Ξανά δεν έκανε φιλική πρόταση, αλλά επιθετική. Μιλώ για μια καινούργια άλλη συμφωνία.
5)Ναι το πρόγραμμά τους προέκυψε από τους Δημοκρατικούς, που είναι διάσπαση της Δημοκρατικής Αναγέννησης.
6)Από πότε ένα πειρατής είναι αντίθετος με την πειρατεία της αντιγραφής! (μόνο να αντιγράφουμε να μην μας αντιγράφουν;)
7)Οι ιδέες του κόμματος των πειρατών έχεις την ψευδαίσθηση ότι γεννήθηκαν με την γέννηση του κόμματος των πειρατών;
Δεν γεννήθηκαν, αλλά προβλήθηκαν ισχυρά από το παγκόσμιο πειρατικό κίνημα. Και όποιος φορέας τις προβάλει καλά κάνει. Γιατί δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, αλλά οι ιδέες. Και οι ιδέες για να υλοποιηθούν και για να μην μείνουν όνειρα χρειάζονται συμμάχους για να γίνουν πλειοψηφία.
8)και εγώ δεν θέλω να με καπελώσει κανένας, αλλά δυστυχώς με καπελώνει το σύστημα με τα κοινοβουλευτικά κόμματα που επέλεξε και βάζει σε περιπέτεια την χώρα μου. Και η μόνη αντίσταση που βλέπω είναι η ισχύς εν την ενώσει κομμάτων που είναι σαφώς καλύτερα από αυτά που μας κυβερνούν.
9)"ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ/ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ - ΙΣΟΝΟΜΙΑ/ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΩΝ" Συμφωνώ
10) Η πολιτική μου ταυτότητα: είμαι μέλος της Υπερκομματικής Δημοτικής Κίνησης Θεσσαλονικέων του Παπαθεμελή, μέλος της παράταξης "Μηχανικών της Εκπαίδευσης" του ΤΕΕ και ιδρυτής της θρυλικής φοιτητικής ομάδας "Ελεύθερη Έκφραση-ανεξάρτητοι φοιτητές -Ηλεκτρ.Μηχ. ΑΠΘ"
(1990-97).
11) Περιμένω να αποφασίσετε αμεσοδημοκρατικά μετά από συζήτηση όπως αρμόζει στο πειρατικό κίνημα.