Περί της Ονομασίας: "Κομμα" Πειρατών Ελλάδος

αnestos

Περί της Ονομασίας: "Κομμα" Πειρατών Ελλάδος

Δημοσίευσηαπό αnestos » 13 Ιαν 2012, 22:44

Είμαι ενθουσιασμένος με το ξεκίνημα του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος, βλέπω ότι με εκφράζει αυτή η κίνηση και ελπίζω να κινείται πάντα με τις αρχές τις οποίες διάγει. Θέλω να κάνω μία παράθεση σχετικά με την λέξη "ΚΟΜΜΑ" που υπάρχει στην αρχή του ονόματος. Η λέξη ΚΟΜΜΑ παραθέτει σε απαρχαιωμένες δομές που σύμφωνα με το καταστατικό είστε αντίθετοι και πολύ καλά κάνετε. Το ΚΟΜΜΑ μου θυμίζει ...κομματική νεολαία, ΕΣΣΔ, κομματόσκυλο κλπ, και γενικά αυτή η λέξη κουβαλάει κακές νοοτροπίες του παρελθόντος και φυσικά όποιος θα ακούει στο μέλλον "κόμμα" θα θυμάται αυτά που μας έφεραν εδώ στα χάλια που είμαστε σήμερα. Φανταστείτε τι θα λέει ίσως κάποιο νέο παιδί στους γονείς του ..."μαμά μπαμπά από σήμερα ανήκω σε ένα κόμμα". Πιστεύω ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί με κάτι πιό νεωτεριστικό, κάτι που δεν θα κουβαλάει τις παλιές αμαρτίες. Θέλει όμως πολύ σκέψη και μελέτη. Καλό κουράγιο! Θα μαθαίνω τα νέα σας και ελπίζω να γίνει κάποια συνάντηση στο μέλλον. Ευχαριστώ.

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Περί της Ονομασίας: "Κομμα" Πειρατών Ελλάδος

Δημοσίευσηαπό baskin » 13 Ιαν 2012, 22:52

Μπορούμε απλά να κυριολεκτούμε. Δεν είναι απαραίτητα να μας ενδιαφέρει πως ερμηνεύει κάποιος άλλος το κόμμα, αν εμείς λέμε "κόμμα" και εννοούμε "κόμμα" και όχι "γιάφκα".
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

αnestos

Δημοσίευσηαπό αnestos » 13 Ιαν 2012, 23:13

Προς Θεού, ήμουν λιγουλάκι αυστηρός σ' αυτό τα θέμα, αλλά από φοιτητής που ήμουν κάποτε, έβλεπα με τα μάτια μου τα απαίσια φυτώρια των κομματικών παρατάξεων στα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Όποιος ξέρει με καταλαβαίνει.

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 13 Ιαν 2012, 23:40

Κατά βάση, οι άλλοι θα μας λένε ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ. Επρεπε να μεταφράσουμε το PIRATE PARTY.
Και να προβλέψουμε την περίπτωση όπου το Κόμμα πειρατών κάνει πάρτυ, δηλαδή ένα PIRATE PARTY PARTY. :lol:
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

Vidopoulos
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vidopoulos » 14 Ιαν 2012, 18:38

Η λεξη κομμα ειναι μια λεξη. Το αν εχει εκφυλιστεί η σημασία της ειναι αλλο θεμα. Παραδειγμα. Αν πολλοι χρησιμοποιούν τα μαχαίρια για να σφάζονται, πρεπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε μαχαίρια;

ευάγγελος μπουγιώτης

Δημοσίευσηαπό ευάγγελος μπουγιώτης » 15 Ιαν 2012, 02:11

παιδιά δεν έχω κάποια ιδέα αλλά δυστυχώς η λέξη κόμμα είναι βρώμικη. ανήκει σε ένα σύστημα, απο τις καταβολές του, που μάλλον δεν θέλουμε να εκφράσουμε.εμείς απ'ότι λέμε είμαστε "αμεσοδημοκράτες". Τί δουλειά έχουμε με αστικές ορολογίες και λέξεις τις κοινοβουλευτικής δημοκρατίας;

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 15 Ιαν 2012, 11:16

To Σύνταγμά μας "λειτουργεί" με κόμματα. Έχουμε τα κόμματα της Βιομηχανικής Εποχής και ένα κόμμα της Ψηφιακής Εποχής.
Θα μου άρεσε να προλάβω να ζήσω μια ελεύθερη και δημοκρατική Κοινωνία οργανωμένη χωρίς κόμματα. Μέχρι να συμβεί, επιλέξαμε να είμαστε "μέσα" στο σύστημα, γιατί όσοι δοκίμασαν (ή είπαν ότι θα ήθελαν να δοκιμάσουν) "έξω" από το σύστημα δεν κάνανε πολλά πράγματα.

ευάγγελος μπουγιώτης έγραψε:παιδιά δεν έχω κάποια ιδέα αλλά δυστυχώς η λέξη κόμμα είναι βρώμικη. ανήκει σε ένα σύστημα, απο τις καταβολές του, που μάλλον δεν θέλουμε να εκφράσουμε.εμείς απ'ότι λέμε είμαστε "αμεσοδημοκράτες". Τί δουλειά έχουμε με αστικές ορολογίες και λέξεις τις κοινοβουλευτικής δημοκρατίας;
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

ευάγγελος μπουγιώτης

Δημοσίευσηαπό ευάγγελος μπουγιώτης » 15 Ιαν 2012, 17:26

αν και διαφωνώ για πολλούς λόγους πηγαίνω πάσο.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες