τι κρυπτογραφια μου λες τωρα
ο συγκεκριμενος ειναι ενας γριφος που μου εχει λυσει εννιαχρονο
iznogood wrote:
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: iznogood wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
pappasadrian έγραψε:τι κρυπτογραφια μου λες τωρα
ο συγκεκριμενος ειναι ενας γριφος που μου εχει λυσει εννιαχρονο
δεν με νοιάζει ο γριφος σου! πως να στο εξηγήσω αλλιώς;
αν έχεις ένα γρίφο με πρώτους αριθμούς, ίσως να ασχοληθώ.
το δικό μου το πείραμα-γρίφος, επειδή δεν έχει αριθμούς, είναι πολύ πιό ενδιαφέρον και δύσκολο να εξηγηθεί.
Με αριθμούς ασχολούνται οι χαζοί.
Το μήνυμα που αφορά το πείραμα μπορεί τώρα πια να βρεθεί στην συζήτηση εδώ.
Στην απλούστερη περίπτωση του συστήματος επαληθευσιμοτητας με αριθμό, δεν χρειάζεται ούτε υπολογιστής ούτε τίποτα, αρκεί να τυπώσει η εφορευτική πολλούς αριθμούς σε χαρτάκια και να τους βάλει σε ένα μεγάλο κουτί για να διαλέγει στην τύχη ο ψηφοφόρος, μαζί με το ψηφοδέλτιο και το φάκελο, δηλαδή λιγο πριν μπει στο παραβάν. Η άποψή μου είναι ότι αν γνωστοποιηθεί στην εφορευτική επιτροπή ένα τέτοιο σύστημα και αυτή αρνηθεί πεισματικά να το εφαρμόσει, τότε δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία (παρά μόνο η εξαγορά της ψήφου, και αυτό λόγο του ότι δεν είναι ηλεκτρονικό το σύστημα όπως εξήγησα και παραπάνω). Αν η εξαγορά ψήφου δεν παιζει σαν λογικό ενδεχόμενο, ή ακόμα και αν παίζει ως ενδεχόμενο οπότε για να μην το έχουμε τα αποτελέσματα υποχρεωτικά παρουσιάζονται πριν αποχωρήσουν οι ψηφοφόροι, τότε η επίμονη άρνηση της εφορευτικής ενδέχεται να σημαίνει ότι θέλει να κάνει λαδιές και ταχυδακτυλουργίες στην καταμέτρηση.
Στο προηγούμενο μήνυμα εξηγώ μια μέθοδο Επαληθευσιμοτητας και Μυστικοτητας ψηφου χωρίς Vote buying and coercion.
Την επαναλαμβάνω εδώ:
Ένας μεγάλος αριθμός (οne-time-pad) που επιλέγει τυχαία (ανάμεσα σε πολλούς διαθέσιμους αριθμούς) και φυσικά κρυφά ο ψηφοφόρος.Ο αριθμός είναι υπογεγραμμένος από την εφορευτική επιτροπή και τον επιλέγεις λίγο πριν μπεις στο παραβάν. Για λόγους σκαναρίσματος κατά την καταμέτρηση, μπορεί στο χαρτάκι με τον αριθμό να αναγράφεται ο αριθμός και σε QR-code, ακόμα να είναι και ψηφιακά υπογεγραμμένος, εκτός από την μονογραφή. Μονογραφή που θα γίνεται από την επιτροπή με τυφλή υπογραφή, δηλαδή θα υπογράφει η επιτροπή μέσω καρμπόν, χωρίς να βλέπει τον αριθμό.
Ο υπογεγραμμένος αυτός αριθμός μπαίνει στον φάκελο μαζί με το ψηφοδέλτιο, και για την επαλήθευση τον σημειώνει ο ψηφοφόρος με στυλό σε ένα χαρτάκι, μέσα στο παραβάν. Για την αποφυγή του Vote buying and coercion μέσα στο παραβάν υπάρχει Online οθόνη που εμφανίζει (με μικρή τυχαία χρονοκαθυστέρηση) κάποια πρώιμα αποτελεσμάτα αριθμών (και φυσικά του τι ψήφισαν οι αριθμοί). Έτσι ο ψηφοφόρος μπορεί να διαλέξει έναν άλλο αριθμό από την οθόνη, να τον παρουσιάσει σε αυτόν που θέλει να αγοράσει την ψήφο του, να πάρει τα λεφτά, και να έχει ψηφίσει άλλο.
Η οnline οθόνη μέσα στο παραβάν λύνει το πρόβλημα της εξαγοράς ψήφου (ή τουλάχιστον κάνει την ζωή του χρηματοδότη πάρα πολύ δύσκολη!) και ταυτόχρονα προσφέρει απόλυτη επαληθευσιμότητα και μυστικότητα της ψήφου (με την δημοσίευση όλων των αριθμών και του τι ψήφισε ο κάθε αριθμός στο ιντερνετ). Αλλά ακόμα και αν δεν υπάρχει οnline οθόνη μέσα στο παραβάν, πρέπει να προλάβεις να δώσεις το τυχαίο νούμερο σε αυτόν που σε πληρώνει από την στιγμή που θα βγεις από το παραβάν και μέχρι να βγουν τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Πολύ μικρός χρόνος δηλαδή για large scale απάτη.
Γιατί δεν εφαρμόζεται ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ αυτό το απλούστατο σύστημα που βεβαιώνει ότι η ψήφος μας υπολογίστηκε στην καταμέτρηση;
Οι δύο πυλώνες μια αξιόπιστης ψηφοφορίας είναι η πιστοποίηση (δηλαδή ένας άνθρωπος - μια ψήφος) και η επαληθευσιμότητα (δηλαδή αυτό που ψήφισες, να είσαι σίγουρος ότι το λάβανε υπόψη στην καταμέτρηση). Δυστυχως, ενώ η επαληθευσιμότητα της ψήφου έχει ίδια βαρύτητα με την πιστοποίηση, το μειοψηφικό κατεστημένο έχει φροντίσει έντεχνα να την αποσιωπήσει.
Ειλικρινά απορώ και σας ζητάω να μου βρείτε ένα ελάττωμα της μεθόδου ή να μου δώσετε μια λογική απάντηση-εξήγηση γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ δεν το έχει εφαρμόσει.
-
πες και ενα συγγνωμη για την κατασυκοφαντηση
το μηνυμα εκει ηταν
κρυμμενο στις 50τοσες σελιδες απο ποστ σου
τρικλοποδια στον εαυτο σου μου φαινεται βαζεις
το μηνυμα εκει ηταν
κρυμμενο στις 50τοσες σελιδες απο ποστ σου
τρικλοποδια στον εαυτο σου μου φαινεται βαζεις
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
-
Καλα με τοση μανούρα για το μηνυμα.... είμουν σίγουρος οτι θα διάβαζα την τελική ερώτηση στην απάντηση 42.......!!!!!!!
-
Καταλαβαίνεις τώρα ότι άμα γράφεις 500 τρολιές και έχεις φρικάρει ένα ολόκληρο φόρουμ κινδυνεύει να πάρει το ποτάμι και μια ιδέα σου που μπορεί να αξίζει; Απ' τον Γενάρη στο λέω, αλλά οι εμμονές σου είναι ισχυρότερες από την πραγματικότητα...
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
Re: Απειλητικές δηλώσεις από την Χρυσή Αυγή
Admax έγραψε:όχι και τους εχθρούς της δημοκρατίας μέσα στην βουλή!
πρόσεχε γιατί μετά θα πουν ότι και το κόμμα των πειρατών είναι εχθρός της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Re: Φορουμ και Οργανα του Κομματος
anestis έγραψε:Οχι, δεν μπορείς να έχεις προσωπικά δεδομένα κανενός, ούτε λίστα ονομάτων,
ελπίζω να είναι προφανές.
Το πρόβλημα είναι ότι ο Sauron της Διοικούσας επιτροπής έχει και την λίστα με τα ονόματα και τον συσχετισμό ονομάτων-nicknames.
Μπορεί να μην ξέρει λοιπόν τι λέει ο καθένας (για όσους ακολουθούν το iznogood style) ξέρει όμως πολύ καλά τι ψηφίζει ο καθένας στο φόρουμ.
και αυτό είναι απόλυτα επικίνδυνο. Ο συσχετισμός ονόματος_μέλους-Nickname φυσικά μπορεί πολύ εύκολα να αρθεί, αν υπάρχει βούληση, με χρήση τυχαίων κλειδάριθμων.
-
Re: Κανόνες Forum - Πρόταση της Ομάδας ΙΤ
Πρώτο, συμφωνώ με την πρόταση του Γιώργου προς τον Στράτο.
Δεύτερο, θαυμάζω την αντοχή που έχουν οι άνθρωποί που μας υποστηρίζουν,
ώστε να "χειρίζονται" τέτοιους "καλικάντζαρους"!! (Το Troll μου φέρνει πολύ "φράγκικο")
Δεύτερο, θαυμάζω την αντοχή που έχουν οι άνθρωποί που μας υποστηρίζουν,
ώστε να "χειρίζονται" τέτοιους "καλικάντζαρους"!! (Το Troll μου φέρνει πολύ "φράγκικο")
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
Re: Κανόνες Forum - Πρόταση της Ομάδας ΙΤ
Μπορειτε να μην απαντατε σε καραγκιοζηδες τυπου yourself ?
τοσο δυσκολο ειναι ?.
Υ.Γ.
Να πεταχτει εξω τωρα ,δεν παραγει ιδεες για συζητησει μονο μ@λ@κιες.
τοσο δυσκολο ειναι ?.
Υ.Γ.
Να πεταχτει εξω τωρα ,δεν παραγει ιδεες για συζητησει μονο μ@λ@κιες.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες