Δειξε μου μια αναρτηση ή μια δραστηριοτητα που εχω κανει λειτουργωντας σαν "μεντορας"...
Εδω μεσα ηρθα κουβαλωντας την οποια εμπειρια μου - και σε διαβεβαιω οτι εχω παρα πολλη - και την οποια γνωση μου.
Καθομαι και δουλευω οσο πιο συστηματικα και ουσιαστικα μπορω, με απολυτη ανιδιοτελεια, ειλικρινεια και εντιμοτητα.
είμαστε το νέο λειτουργικό? ή θα χαθούμε σε ανούσιες αναλύσεις χωρίς να επεμβαίνουμε μέ άμεσες προτάσεις?
Εαν εσυ βρισκεις τα κειμενα μου ανουσια , μπορεις καλλιστα να μην τα διαβαζεις, αλλα τοτε δεν θα εχεις το δικαιωμα να τα σχολιαζεις. Εκτος εαν αυτο ειναι μεσα στους ηθικους κανονες του "νεου λειτουργικου"...
Εαν εσυ εχεις καλυτερο τροπο για να φτανεις σε σωστα συμπερασματα και σε αμεσες προτασεις, χωρις να κανεις τον κοπο να εχεις κατανοησει προηγουμενως τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβληματα, δεν εχεις παρα να τον προτεινεις.
Εαν εσυ νομιζεις οτι εχεις στο τσεπακι σου τις "λυσεις¨ για την οικονομια, τοτε ή εχεις πληρη αγνοια για το ποσο συνθετα και περιπλοκα ειναι τα οικονομικα ζητηματα, ή απλως βαριεσαι να διαβασεις τις "ανουσιες" αναλυσεις που το επισημαινουν.
Επι της ουσιας μαλιστα, για να ειμαστε εποικοδομητικοι, εαν ειχες κανει τον κοπο να διαβασεις την εισηγηση μου μεχρι τελους θα εβρισκες - οπως βρηκαν και σχολιασαν οι πριν απο σενα - αρκετες ΑΜΕΣΕΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ προτασεις πανω στις οποιες χωραει πολλη συζητηση και πολλη δουλεια βεβαιως βεβαιως...
Αλλωστε οπως ειπε και ο Βασιλης, δεν ειμαστε οικονομολογοι, οποτε μονο γενικες κατευθυνσεις μπορουμε να δωσουμε . Εαν δε συμφωνησουμε σε αυτες τοτε προχωραμε και σε πιο λεπτομερειακες εισηγησεις.
Εκτος αν νομιζεις οτι μια συστημικη κριση οπως ειναι η Ελληνικη στα πλαισια του ευρωπαϊκου καπιταλισμου μπορει να λυθει με αλλαγες στις ταμειακες μηχανες...