από ΕΙΣΗΓΗΣΗ 2 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: ΕΙΣΗΓΗΣΗ 2 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσίευσηαπό omissman » 08 Μάιος 2012, 13:44

Δημητρη, αυθαιρετεις και παλι χρησιμοποιεις χαρακτηρισμους για να υποτιμησεις τον συνομιλητη σου.
Δειξε μου μια αναρτηση ή μια δραστηριοτητα που εχω κανει λειτουργωντας σαν "μεντορας"...
Εδω μεσα ηρθα κουβαλωντας την οποια εμπειρια μου - και σε διαβεβαιω οτι εχω παρα πολλη - και την οποια γνωση μου.
Καθομαι και δουλευω οσο πιο συστηματικα και ουσιαστικα μπορω, με απολυτη ανιδιοτελεια, ειλικρινεια και εντιμοτητα.
είμαστε το νέο λειτουργικό? ή θα χαθούμε σε ανούσιες αναλύσεις χωρίς να επεμβαίνουμε μέ άμεσες προτάσεις?

Εαν εσυ βρισκεις τα κειμενα μου ανουσια , μπορεις καλλιστα να μην τα διαβαζεις, αλλα τοτε δεν θα εχεις το δικαιωμα να τα σχολιαζεις. Εκτος εαν αυτο ειναι μεσα στους ηθικους κανονες του "νεου λειτουργικου"...
Εαν εσυ εχεις καλυτερο τροπο για να φτανεις σε σωστα συμπερασματα και σε αμεσες προτασεις, χωρις να κανεις τον κοπο να εχεις κατανοησει προηγουμενως τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβληματα, δεν εχεις παρα να τον προτεινεις.
Εαν εσυ νομιζεις οτι εχεις στο τσεπακι σου τις "λυσεις¨ για την οικονομια, τοτε ή εχεις πληρη αγνοια για το ποσο συνθετα και περιπλοκα ειναι τα οικονομικα ζητηματα, ή απλως βαριεσαι να διαβασεις τις "ανουσιες" αναλυσεις που το επισημαινουν.
Επι της ουσιας μαλιστα, για να ειμαστε εποικοδομητικοι, εαν ειχες κανει τον κοπο να διαβασεις την εισηγηση μου μεχρι τελους θα εβρισκες - οπως βρηκαν και σχολιασαν οι πριν απο σενα - αρκετες ΑΜΕΣΕΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ προτασεις πανω στις οποιες χωραει πολλη συζητηση και πολλη δουλεια βεβαιως βεβαιως...
Αλλωστε οπως ειπε και ο Βασιλης, δεν ειμαστε οικονομολογοι, οποτε μονο γενικες κατευθυνσεις μπορουμε να δωσουμε . Εαν δε συμφωνησουμε σε αυτες τοτε προχωραμε και σε πιο λεπτομερειακες εισηγησεις.
Εκτος αν νομιζεις οτι μια συστημικη κριση οπως ειναι η Ελληνικη στα πλαισια του ευρωπαϊκου καπιταλισμου μπορει να λυθει με αλλαγες στις ταμειακες μηχανες...
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 08 Μάιος 2012, 13:55

Εδω μεσα ηρθα κουβαλωντας την οποια εμπειρια μου - και σε διαβεβαιω οτι εχω παρα πολλη - και την οποια γνωση μου

Το καταλαβαίνει κανείς από τα άσπρα σου μαλλιά......
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 08 Μάιος 2012, 13:58

Αρκετά με τις προσωπικές επιθέσεις. Βρείτε τα τηλεφωνικά ή όπως σας βολεύει.

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 08 Μάιος 2012, 13:59

mankasp έγραψε:Μην φαγώνεστε.

Προφανώς υπάρχουν 2 εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις όσον αφορά την οικονομία.
Ας δουλευτεί η κάθε μια ξεχωριστά και τον τελευταίο λόγο τον έχουν τα μέλη.

Μανωλη δεν ειναι σωστο αυτο. Δεν εχει σε τιποτε να κανει με την ιδεολογικη προσεγγιση. Η διαφωνια μου με τον Δημητρη ειναι σε δυο επιπεδα : στο Δεοντολογικο αφ΄ενος και στο Μεθοδολογικο αφ' ετερου.
Μου ειναι πραγματικα αδυνατο να κατανοησω, ασε που το θεωρω ακραια αντιεπιστημονικο, το πως θα φτανουμε σε αμεσες προτασεις χωρις ουσιαστικη γνωση του αντικειμενου. Αυτος ο "χυδαιος εμπειρισμος" - οπως αποκαλειται η προσεγγιση αυτη στην επιστημονικη κοινοτητα - οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στο αλλαλουμ που βιωνουμε τα τελευταια χρονια.
Επι πλεον μου ειναι αδιανοητο να εμφανιζεται εδω ο οποιοσδηποτε , κρατωντας το υποδεκαμετρο του "πειρατισμου", σκορπωντας υποτιμητικες αξιολογικες κρισεις αλλα αποφευγοντας συστηματικα την ουσιαστικη κριτικη πανω στο ιδιο το σωμα της εργασιας. (οπως π.χ. Γιά πολλοστή φορά αντιδράς σα μικρό παιδί που του παίρνουν το παιχνίδι......, το ότι είσαι κάποιας ηλικίας δε σε διορίζει και εσένα μέντορα. κλπ)
Γι' αυτο ακριβως απαντησα οπως απαντησα. Διευκρινιζω μαλιστα οτι δεν προκειται να αφησω αναπαντητη καμμια απολυτως επιθετικη και υποτιμητικη φλυαρια. Η οποια κριτικη οφειλει να απευθυνεται στο ΕΡΓΟ και οχι στο ΠΡΟΣΩΠΟ.
Σταματω εδω, δεν συνεχιζω αυτη την αντιπαραθεση την οποια ΔΕΝ ξεκινησα εγω, και περιοριζομαι στα πολυ ουσιαστικα των μελλοντικων εκλογων.
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

anestis

Re: από ΕΙΣΗΓΗΣΗ 2 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσίευσηαπό anestis » 09 Μάιος 2012, 10:45

ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΛΙ!
Που γράφει ότι διαιρούμε την ηλικία μας δια του 5 και συμπεριφερόμαστε ανάλογα ?

Κάπως έτσι θα διδάξουμε το διάλογο σε 11.000.000 Ελληνες ?

Θα αρχίσω να συμπαθώ τον Βασίλη όπως πάμε... :)
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

crisal

Δημοσίευσηαπό crisal » 10 Μάιος 2012, 08:04

Με κίνδυνο να παω αντίθετα με τους κανονες του Forum

+1000

Σταμάτης

Δημοσίευσηαπό Σταμάτης » 18 Μάιος 2012, 12:44

Προτείνω τα εξής για την οικονομία:
1) Ανάρτηση όλων των διαγωνισμών δημοσίων έργων/προμηθειών στο διαδίκτυο σε μορφή δημοπρασίας. Η ταξινόμηση να γίνετε σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της μέγιστης προσφοράς. Κάθε εταιρία που συμμετέχει θα πρέπει να αναφέρει την έδρα της, το κόστος, την περίοδο εγγύησης του έργου, την αξιολόγηση από τον κόσμο από άλλα έργα, και άλλες λεπτομέρειες (το ebay μπορεί να μας διδάξει πολλά στον τομέα αυτό). Οι εγγεγραμμένοι χρήστες (με μία αίτηση στα ΚΕΠ) οι οποίοι θα διαλέγουν τον νικητή του διαγωνισμού θα είναι πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες , και θα καταθέτουν διαδικτυακά και επώνυμα την άποψη τους.
Αυτόν βρίσκω τον ποιο αποτελεσματικό τρόπο για την καταπολέμηση της μίζας, και την δραματική μείωση των κρατικών εξόδων.
2) Φορολογικό:
Ενιαίος ΦΠΑ 20% για όλα τα προϊόντα (αρχικά μέχρι να ξεπεράσουμε τη κρίση και με προοπτική μείωσης αργότερα).
Ενιαίος φόρος εισοδήματος 60% για όλους (νομικά ή φυσικά πρόσωπα φτωχούς και πλούσιους) αλλά με έκπτωση όλων των εξόδων (αποδείξεις, ΔΕΚΟ, δάνεια) που έχουν ελληνικό ΑΦΜ. Επιχειρήσεις εισαγωγής συναλλάγματος όπως εξαγωγικές και ποντοπόρες ναυτιλιακές, θα έχουν φόρο εισοδήματος 4%. Οι εισαγωγικές να φορολογούνται με 80%. Η μισθοδοσία όλων θα εκπίπτει από τα έξοδα κατά 110%. Έτσι θα χτυπηθεί η ύφεση η φοροδιαφυγή η ανεργία και η εκροή συναλλάγματος.
Φορολόγηση της λιμνάζουσας περιουσίας:
Κατάργηση του φόρου καταθέσεων, και φορολόγηση του συσσωρευμένου εισοδήματος με 1%. Αυτό το εισόδημα θα θεωρείται ειλικρινές αν είναι μικρότερο από το άθροισμα των προηγουμένων ετών. Όσοι δηλώσουν μικρό ή μηδενικό, δεν θα έχουν τη δυνατότητα αγορών στο μέλλον λόγω πόθεν έσχες.
Φορολόγηση όλων των ακινήτων πλην της πρώτης κατοικίας με 0,5ευρώ/τ.μ./μήνα για τα οικοδομημένα και 0,1ευρώ/τ.μ./μήνα για τα αγροτεμάχια, αυτό θα ισχύει για τα ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΜΑ Ή ΜΗ. Έτσι θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, θα μειωθούν οι τιμές των ενοικίων, και θα προωθηθεί η εκμετάλλευση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και εκτάσεων.
3) Μισθολογικό:
Να εφαρμοστεί όριο μέγιστης "ψαλίδας" μεταξύ ανωτάτου και κατωτάτου μισθού στο δημόσιο (όχι πάνω από 4 φορές) αιρετοί ή μη. Τα golden boys στο δημόσιο αυτή τη στιγμή αμείβονται με ετήσιες αποδοχές που σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 600.000ευρώ !!!
Όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο να μην αμείβονται με σταθερό μισθό αλλά με χιλιοστά επί του προϋπολογισμού κάθε περσινού έτους. Τα χιλιοστά θα εξαρτώνται από τα εξής κριτήρια: χρόνος εργασίας, μορφωτικό επίπεδο, θέση ευθύνης, σώματα ασφαλείας, οικογενειακή κατάσταση, αξιολόγηση από συναδέλφους. Έτσι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και θα μηδενιστεί το ετήσιο έλλειμμα.
Αυτά θεωρώ τα ποιο σημαντικά

SpecialK

Δημοσίευσηαπό SpecialK » 19 Μάιος 2012, 13:19

Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να απαντήσω αλλά για το 1) θεωρώ πως οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί για προμήθειες είναι ότι πιο ασύμφορο και αδιαφανές όσον αφορά τις προμήθειες στο δημόσιο αυτή τη στιγμή για δύο λόγους:
α) Αν δεν υπάρχει τεχνική αξιολόγηση φθηνότερο είναι σχεδόν πάντα το υλικό χαμηλότερης ποιότητας
β) Αν υπάρχει τεχνική αξιολόγηση, το "παιχνίδι" παίζεται εκεί.

Άποψή μου σχετικά με τις προμήθειες είναι να γίνονται ΜΟΝΟ διαγωνισμοί συμφερότερης προσφοράς αφού έχει γίνει όμως νωρίτερα σοβαρή μελέτη κόστους και αναγκών.
Παραδείγματα μπορώ να φέρω πολλά από τον ιατρικό κλάδο όπου φθηνότερα υλικά κοστίζουν τελικά πολύ περισσότερο στο δημόσιο λόγω χαμηλότερης απόδοσης.

Στην ουσία μας ενδιαφέρει η ετήσια δαπάνη ενός έργου/προμήθειας καθώς και οι οικονομικές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο και όχι η σχετική τιμή των επιμέρους υλικών.

Το βασικότερο στοιχείο εδώ είναι η σωστή και διάφανη αναγνώριση των αναγκών και η μελέτη του κόστους μαζί με την διάφανη αξιολόγηση των προσφορών.
Σχετικά με την αξιολόγηση πρέπει να βρεθούν τρόποιοι όπου θα συμμετέχουν μέλη από τον φορέα που τρέχει τον διαγωνισμό αλλά από διαφορετικές υπηρεσίες + ίσως πολίτες ή ακαδημαϊκοί με κλήρο ώστε να επιτύχουμε την μικρότερη πιθανότητα διαβλητότητας.

Οποιοσδήποτε τρόπος διεξαγωγής διαγωνισμών όμως δεν θα έχει σοβαρό αποτελεσμα στην οικονομία αν δεν λειτουργεί ο κάθε φορέας ως αυτόνομη οντότητα με καταγεγραμμένα έσοδα, έξοδα στόχους και προγραμματισμό καθώς και διοικητικές ποινές αν υπάρχουν αδικαιολόγητες αποκλίσεις

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες