τροποποίηση εκλογικου νόμου

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
tvelocity
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: τροποποίηση εκλογικου νόμου

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 03 Μάιος 2012, 02:04

ckastam έγραψε:Έτυχε να ήμουν στην εφορευτική επιτροπή στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές όταν διαπίστωσα πως οι θανόντες (από το 2000 και ύστερα) συγγενείς μου ήταν ακόμα γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και μετρούνταν σαν ΑΠΟΧΗ που με το ισχύον εκλογικό σύστημα θεωρούνται ψήφοι του πρώτου κόμματος!!!!

Η αποχή δεν μετράει σαν ψήφος στο πρώτο κόμμα! Η αποχή δεν υπολογίζεται στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Verba volant, scripta manent

ckastam
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ckastam » 03 Μάιος 2012, 03:22

tvelocity έγραψε:
ckastam έγραψε:Έτυχε να ήμουν στην εφορευτική επιτροπή στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές όταν διαπίστωσα πως οι θανόντες (από το 2000 και ύστερα) συγγενείς μου ήταν ακόμα γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και μετρούνταν σαν ΑΠΟΧΗ που με το ισχύον εκλογικό σύστημα θεωρούνται ψήφοι του πρώτου κόμματος!!!!

Η αποχή δεν μετράει σαν ψήφος στο πρώτο κόμμα! Η αποχή δεν υπολογίζεται στο εκλογικό αποτέλεσμα.

http://griniarogatos.blogspot.com/2012/ ... -post.html

σύμφωνα με τον γκρινιαρόγατο τα ποστοστά των κομμάτων υπολογίζονται επι του συνόλου των ψήφων.
Για π.χ. σε έναν πλυθυσμό 1000 ψηφοφόρων, αν 240 υποστηρίζουν τον Α, και η αποχή ειναι 200 ψηφοφόροι τότε
το ποσοστό του Α=240/800=30% και όχι Α=240/1000=24%

διορθωσε με αν είμαι λάθος γιατι δεν ειμαι εκλογολόγος...

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 03 Μάιος 2012, 09:10

Σωστά. Τα ποσοστά υπολογίζονται επί των εγκύρων ψήφων. Τα λευκά, άκυρα και η αποχή, δεν έχουν καμία σημασία στον υπολογισμό των ποσοστών.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

ckastam
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ckastam » 03 Μάιος 2012, 12:42

Άρα όσο λιγότερα είναι τα έγκυρα ψηφοδέλτια τόσο ανεβαίνουν τα ποσοστά των κομμάτων....

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 03 Μάιος 2012, 13:26

Εφόσον πάρεις το ίδιο πλήθος ψήφων, ναι.

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 03 Μάιος 2012, 14:09

θα ηταν καλο να συγκεντρωσουμε ολες τις προτασεις του νομου σε ενα pad ωστε να το προτειναμε και στο συνολο των μελων?
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 03 Μάιος 2012, 14:13

agelos έγραψε:θα ηταν καλο να συγκεντρωσουμε ολες τις προτασεις του νομου σε ενα pad ωστε να το προτειναμε και στο συνολο των μελων?

Δεν το κατάλαβα αυτό. Ο νόμος υπάρχει και ισχύει. Τι να προτείνουμε; Τις αλλαγές που θέλουμε;

Αυτό είναι δουλειά επιτροπής για αργότερα.

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 03 Μάιος 2012, 14:38

baskin έγραψε:
agelos έγραψε:θα ηταν καλο να συγκεντρωσουμε ολες τις προτασεις του νομου σε ενα pad ωστε να το προτειναμε και στο συνολο των μελων?

Δεν το κατάλαβα αυτό. Ο νόμος υπάρχει και ισχύει. Τι να προτείνουμε; Τις αλλαγές που θέλουμε;

Αυτό είναι δουλειά επιτροπής για αργότερα.

παντα για αργοτερα και επιτροπης αλλα θα μπορουσαν μερικες ιδεες να κατατεθουν για να βοηθησει την επιτροπη.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

okypous

Δημοσίευσηαπό okypous » 04 Μάιος 2012, 00:39

Αγαπητοί φίλοι πειρατές, σας άκουσα και θα μας ψηφίσω μεθαύριο,
Για τον εκλογικό νόμο, έχω να σας προτείνω την εξής απλή αναλογική:

1. Όλη η Επικράτεια μία περιφέρεια.

2. Επί των εγκύρων ψηφοδελτίων διαιρούμε με 300 και βγαίνει το εκλογικό μέτρο.

3. Όποιοι υποψήφιοι βουλευτές (ή κόμματα) πιάνουν το μέτρο, βγαίνουν βουλευτές (βγάζουν όσους αναλογούν)

4. Τα "υπόλοιπα" (οι ψήφοι πάνω από το μέτρο), συγχωνεύονται με υπόλοιπα άλλων κομμάτων, κατόπιν συμφωνίας των κατεχόντων, για να δώσουν και άλλον βουλευτή, αν συμπληρώνουν το μέτρο κ.ο.κ.

Έτσι πρέπει κατά τη γνώμη μου να σχηματίζεται η "Βουλή των Ελλήνων", για να είναι πραγματικά η βουλή των Ελλήνων,
Βεβαίως οριακά μπορεί να έχουμε έως και 300 κόμματα, δηλαδή κάθε βουλευτής και ένα κόμμα, αλλά αυτό γιατί να απαγορεύεται? εξ άλλου ποια η σκοπιμότης και η αναγκαιότης υπάρξεως των κομμάτων?

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 04 Μάιος 2012, 14:14

@okypous
Πολύπλοκη η πρότασή σου και δεν ξέρω αν είναι εφαρμόσιμη και προπαντός δίκαιη.
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες