Πλειοψηφία ή ψήφοι στα επιχειρήματα;

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
myself

Re: Πλειοψηφία ή ψήφοι στα επιχειρήματα;

Δημοσίευσηαπό myself » 22 Απρ 2012, 18:54

Σε ρωτάω γιατί είναι κλειδωμένος ο μπους στην βικιπεδια, και μου απαντάς με λιακόπουλο.
εσύ αλλάζεις συζήτηση.

σε ρωτάω γιατί κείμενα σαν του βικιλικς απαγορεύονται στην βικιπεδια, και εσύ μου απαντάς με αλγόριθμο εναλλαγής διαχειριστών που διαγράφουν κόσμο και ισοπεδώνουν πληροφορίες στα πλαίσια της αμερικάνικης επαληθευσιμότητας από ελεγχόμενα αμερικάνικα μμε και αμερικάνικες "αξιόπιστες" πηγές πληροφόρισης.

Να σε ρωτήσω τότε κάτι άλλο, τον ξέρεις τον αλγόριθμο εναλλαγής των διαχειριστών; Τι σου διασφαλίζει ότι είναι αξιόπιστος και όχι φτιαχτός-μιλημένος;
θέλεις να σου αναπτύξω θεωρία για πραγματικά τυχαίο αλγόριθμο επιλογής διαχειριστών, τον οποίο οι βικιπεδιστες αρνούνται να εφαρμόσουν;
Τελευταία επεξεργασία από 5 και myself, έχει επεξεργασθεί 22 φορά/ες συνολικά

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό anestis » 22 Απρ 2012, 18:55

Βασίλη,
μαλώνεις με τον εαυτό σου
ή όντως βρήκες κάποιον να σου απαντά?
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

myself

Δημοσίευσηαπό myself » 22 Απρ 2012, 19:13

@anestis: αν εννοείς ότι εγώ και ο manos_ είμαστε το ίδιο πρόσωπο, τότε όχι, κάνεις λάθος. Kαι επίσης εμένα τουλάχιστον δεν με λένε βασίλη.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 22 Απρ 2012, 19:17

myself έγραψε:Σε ρωτάω γιατί είναι κλειδωμένος ο μπους στην βικιπεδια, και μου απαντάς με λιακόπουλο.
εσύ αλλάζεις συζήτηση.

σε ρωτάω γιατί κείμενα σαν του βικιλικς απαγορεύονται στην βικιπεδια, και εσύ μου απαντάς με αλγόριθμο εναλλαγής διαχειριστών που διαγράφουν κόσμο και ισοπεδώνουν πληροφορίες στα πλαίσια της αμερικάνικης επαληθευσιμότητας από ελεγχόμενα αμερικάνικα μμε και αμερικάνικες "αξιόπιστες" πηγές πληροφόρισης.

Να σε ρωτήσω τότε κάτι άλλο, τον ξέρεις τον αλγόριθμο εναλλαγής των διαχειριστών; Τι σου διασφαλίζει ότι είναι αξιόπιστος και όχι φτιαχτός-μιλημένος;
θέλεις να σου αναπτύξω θεωρία για πραγματικά τυχαίο αλγόριθμο επιλογής διαχειριστών, τον οποίο οι βικιπεδιστες αρνούνται να εφαρμόσουν;

Πάρε τα καλά στοιχεία, την εμπειρία που σου μεταφέρω, επισήμανε τα άσχημα για να μην τα αναπαράγουμε εδώ,
και θα βρούμε την άκρη. Όλα συζητούνται γιατί όλα πρέπει να εξελίσσονται και οι αλγόριθμοί σου μπορεί να είναι οι ιδανικοί.

Η δική μου στάση είναι, αντί να κάνω σήμανση σε κάτι που δεν μου αρέσει ως κακό, προτείνοντάς το ως άχρηστο,
να προσπαθώ να το βελτιώσω και να προτείνω κάτι καλύτερο. Δεκτή και η πλήρης ένσταση παρόλα αυτά.
Εξελισσόμαστε!
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

myself

Δημοσίευσηαπό myself » 23 Απρ 2012, 12:06

Χαίρομαι που τελικά κάπως συμφωνούμε.

Ενα τελευταίο θα πω σχετικά με την βικιπιδια, και σχετικά με την πολιτική περι ουδετερότητας που οι βικιπεδιστες υποστηρίζουν (στην θεωρία) ότι ακολουθούν (γιατί στην πραγματικότητα, εφόσον θεωρούν ως αξιόπιστες πηγές τα αμερικάνικα και δυτικά έντυπα, είναι φιλοαμερικάνοι). Η εγκυκλοπαίδεια, η οποιαδήποτε εγκυκλοπαίδεια, πρέπει να έχει σκοπό και στόχο την αλήθεια, και όχι την γκρίζα σούπα της ουδετερότητας.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 23 Απρ 2012, 12:40

myself έγραψε:Χαίρομαι που τελικά κάπως συμφωνούμε.

Ενα τελευταίο θα πω σχετικά με την βικιπιδια, και σχετικά με την πολιτική περι ουδετερότητας που οι οι βικιπεδιστες υποστηρίζουν (στην θεωρία) ότι ακολουθούν (γιατί στην πραγματικότητα, εφόσον θεωρούν ως αξιόπιστες πηγές τα αμερικάνικα και δυτικά έντυπα, είναι φιλοαμερικάνοι). Η εγκυκλοπαίδεια, η οποιαδήποτε εγκυκλοπαίδεια, πρέπει να έχει σκοπό και στόχο την αλήθεια, και όχι την γκρίζα σούπα της ουδετερότητας.

Έχω γράψει το πιο πολύ από το λήμμα για την αλήθεια στην βικιπαίδεια. Η αλήθεια είναι σχετική για τα πάντα. Την απόλυτη αλήθεια δεν θα την φτάσουμε ποτέ, καθώς και η ίδια η αλήθεια εξελίσσεται. Απλώς την αναζητούμε μέσω της επαληθευσιμότητας (επιστήμη) και της φιλοσοφίας. Στη βικιπαίδεια προσπαθούμε να καταγράψουμε ότι επαληθεύεται και ότι σημαίνον έχει διατυπωθεί. Όχι απαραίτητα την αλήθεια.

Ας αναζητήσουμε την αλήθεια μας μέσω της επαληθευσιμότητας και εδώ. Ψάχνουμε τον καλύτερο τρόπο για την επαλήθευση των ψήφων.
Ψάχνουμε όμως και την προστασία της ηθικής και των αξιών που πρεσβεύουμε. Χρειάζεται να ενσωματώσουμε και στοιχεία από τη φιλοσοφία.
Περιμένουμε όλοι προτάσεις και λύσεις επ' αυτού. Εμπρός.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.

myself

Δημοσίευσηαπό myself » 23 Απρ 2012, 20:50

manos_ έγραψε: Η αλήθεια είναι σχετική για τα πάντα. Την απόλυτη αλήθεια δεν θα την φτάσουμε ποτέ, καθώς και η ίδια η αλήθεια εξελίσσεται.

Μα τι λες! :shock:
Η αλήθεια είναι πάντα μια και δεν είναι καθόλου μα καθόλου σχετική. Η αλήθεια είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει, αλήθεια είναι μόνο μια και είναι η απόλυτη αλήθεια. Η απόλυτη αλήθεια δεν εξελίσσεται, η αλήθεια έχει συμβεί, απλά κάποιοι την διαβρώνουν όσο την αναφέρουν με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα την φτάσουμε ποτέ την αλήθεια αυτό ειναι σωστό, όμως πρέπει να είναι ο στόχος μιας εγκυκλοπαίδειας να την προσεγγίζει όσο το δυνατόν, και όχι να ακολουθεί την ουδετερότητα ούτε την μεροληπτική αναφορά σε δικές μας "αξιόπιστες πηγές", που και τα δύο ουσιαστικά διαβρώνουν την αλήθεια.

manos_ έγραψε:Ας αναζητήσουμε την αλήθεια μας μέσω της επαληθευσιμότητας και εδώ. Ψάχνουμε τον καλύτερο τρόπο για την επαλήθευση των ψήφων.
Ψάχνουμε όμως και την προστασία της ηθικής και των αξιών που πρεσβεύουμε. Χρειάζεται να ενσωματώσουμε και στοιχεία από τη φιλοσοφία.

Οι αρχές και η ηθική που πρεσβεύουμε είναι αυτονόητες, και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να κινδυνεύουν από την πλειοψηφία είτε αυτή είναι φανερή είτε κρυφή. Από μειοψηφίες κινδυνεύουν οι αρχές και η ηθική, και από την καλπονοθεία που εμφανίζει μειοψηφίες σαν πλειοψηφίες. Οι δύο πυλώνες μια αξιόπιστης ψηφοφορίας είναι η πιστοποίηση (δηλαδή ένας άνθρωπος - μια ψήφος) και η επαληθευσιμότητα (δηλαδή αυτό που ψήφισες, να είσαι σίγουρος ότι το λάβανε υπόψη στην καταμέτρηση). Δυστυχως, ενώ επαληθευσιμότητα της ψήφου έχει ίδια βαρύτητα με την πιστοποίηση, το μειοψηφικό κατεστημένο έχει φροντίσει έντεχνα να την αποσιωπήσει.

ekfrasi
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 23 Απρ 2012, 22:32

Μόλις ξεμπλέξουμε με τις εκλογές θα συμμετέχω σε αυτή τη κουβέντα ;)
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 24 Απρ 2012, 00:51

Μπορώ να απαντήσω περί αληθείας, όμως είσαι επιρρεπής στο τρολάρισμα. Θα μου επιτρέψεις να μην συνεχίσω γιατί φαίνεται πως ο σκοπός σου είναι άλλος από το θέμα μας εδώ.

Στο θέμα μας, τα αυτονόητα επιθυμώ να θεσμοθετήσω. Τη διαφύλαξή τους. Και δεν μου λες πώς, απλά μου λες να σε πιστέψω.

myself

Δημοσίευσηαπό myself » 24 Απρ 2012, 03:57

manos_ έγραψε:Στο θέμα μας, τα αυτονόητα επιθυμώ να θεσμοθετήσω. Τη διαφύλαξή τους. Και δεν μου λες πώς, απλά μου λες να σε πιστέψω.

Το αντίθετο θα έλεγα, εσύ ζητάς να σε πιστέψουμε.
Οι περισσότεροι εδώ μέσα το λένε, για το πως μπορείς να διαφυλάξεις την ηθική και τις αξίες.
Τις βάζεις σε ψηφοφορία.
Αν βέβαια για σένα ηθική και αξίες είναι ο φιλοαμερικανισμός, τότε ναι έχεις δίκιο, δεν θα καταφέρεις να τον διαφυλάξεις με αυτό τον τρόπο.
Ούτε άλλες αμφιλεγόμενες ηθικές και αξίες θα διαφυλαχτούν.
Οι πανανθρώπινες αξίες και η ηθική όμως, αυτές ναι, διαφυλάσσονται 100% όταν ψηφίζουν για αυτές όλοι.
Και για το πως γίνεται αυτό, είναι απλό.
Δεν έχεις παρά να βάλεις σε ψηφοφορία την πανανθρώπινη αξία, να αφήσεις όλους να ψηφίσουν, και θα δεις το συντριπτικό αποτέλεσμά υπερ της.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες