γιατί έγινα πειρατής-video

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
SilindeElendil
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: γιατί έγινα πειρατής-video

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 22 Απρ 2012, 14:10

atma έγραψε:Καλησπέρα,

Πιστεύεται όλα αυτά που αναφέρονται στο βίντεο; Δεν βλέπεται - πέρα από εξωφρενικές έως γελοίες ανακρίβιες - καμία διαφορά με την ιδεολογία του αντίστοιχου κόμματος από το οποίο - υποτίθεται - ότι εμπνεύστηκε το Ελληνικό PP?

Χωρίς να θέλω να προσβάλω το δημιουργό του, το βίντεο ταιριάζει περισσότερο σε strategy game promotion, παρά σε δυνητικό πολιτικό κόμμα.

Νομιζω εισαι υπερβολικα σκληρος στην κριτικη σου για το συγκεκριμενο βιντεο.
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

someuser12345

Δημοσίευσηαπό someuser12345 » 22 Απρ 2012, 14:16

Βρε... αφήστε τον σας λέω.
Όταν κάποιος τελειώνει με "δυνητικό πολιτικό κόμμα" και δεν καταλαβαίνει ότι δεν είμαστε κόμμα όπως το ξέρει μέχρι σήμερα, τι ψάχνετε; :)
Ενοχλεί το ότι δεν έχουμε αρχηγό, ότι έχουμε στην καρδιά των αρχών μας την Συμμετοχική - Άμεση - Ηλεκτρονική Δημοκρατία και ότι δεν τα λέμε για να χαϊδεύουμε.
.-

Jake Lankster

Δημοσίευσηαπό Jake Lankster » 22 Απρ 2012, 14:18

atma έγραψε:Καλησπέρα,

Πιστεύεται όλα αυτά που αναφέρονται στο βίντεο; Δεν βλέπεται - πέρα από εξωφρενικές έως γελοίες ανακρίβιες - καμία διαφορά με την ιδεολογία του αντίστοιχου κόμματος από το οποίο - υποτίθεται - ότι εμπνεύστηκε το Ελληνικό PP?

Χωρίς να θέλω να προσβάλω το δημιουργό του, το βίντεο ταιριάζει περισσότερο σε strategy game promotion, παρά σε δυνητικό πολιτικό κόμμα.

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω :lol: και καλοπροαίρετα σου λέω οτι δεν περιέχει γελοίες ανακρίβειες όπως λες ούτε τίποτα το εξωφρενικό , γιατι απλά είναι ιστορικά αποδεδειγμένα τα ιστορικα στοιχεία που έχει το βιντέο. Εάν διαβάσεις λίγο την ιστορία των πειρατών του 16ου 17ου αιώνα θα καταλάβεις :D
Για να σε βοηθήσω διάβασε αυτό το αρθρο είναι ένος καλού μου φίλου :D http://phys.org/news70726212.html
Τώρα έαν σε κάποιον δεν αρέσει αυτά είναι γούστα...

atma
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό atma » 23 Απρ 2012, 00:16

Η απάντηση βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με όλα τα άλλα από ότι βλέπω.

Καλό κουράγιο παιδιά.

Η παραπάνω ήταν η αρχική απάντηση, γιατί διάβασα μια γρήγορη απάντηση με ένα link, μιας έρευνα που υποστηρίζει ότι «οι πειρατές ζητούσαν την δημοκρατία». Τα λογικά άλματα που κάνει στο άρθρο είναι πολλά και μεγάλα.

Τώρα σοβαρά, θέλετε να επιχειρηματολογήσω ως προς το γιατί η αντιστοιχία πειρατών με την δημοκρατία είναι γελοία;

Η για την αναφορά και ανάλυση της αρχικής λέξης είναι εντελώς άκυρη, κι έχω αμφιβολίες για την προέλευση, παρότι γνωρίζω πως οι περισσότερες λέξεις στον δυτικό κόσμο προέρχονται από τα Λατινικά και τα Ελληνικά.

Αυτό που είδα στο video είναι ένα επικίνδυνα ανιστόρητο, δεξιό (πατριωτικό) κόμμα, με υπερβολικά μεγάλη δόση φαντασιακής αφήγησης.

Ως απάντηση στον χρήστη που προφανώς παρακολουθεί το twitter timeline μου ναι ΦΥΣΙΚΑ και ήρθα στο forum να γράψω τα ίδια γιατί αυτό ήταν το κόμμα που θα ψήφιζα. Μίλησα πολύ θετικά για το PP και σε άλλους, έως και σε 2 εν δυνάμει υποψηφίους σε νομό που δεν έχετε ακόμη υποψήφιο. Αλλά προφανέστατα βιάστηκα. Η κριτική του techie ήταν πέρα για πέρα στοχευμένη, είναι απίθανο το πόσο μέσα πέφτει αυτό το «παλικάρι».

Καλή συνέχεια εύχομαι κάποια στιγμή αν ωριμάσει κάπως η κατάσταση και τότε μετά χαράς να στηρίξω μια πιο άμεση μορφή δημοκρατίας.
The wise man said: "Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience."

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 23 Απρ 2012, 00:46

Atma,
"δεξιοί" δεν είμαστε ΩΣ κόμμα. Ούτε "φιλελεύθεροι", αν και φίλοι της Ελευθερίας. Ούτε "αριστεροί" (αυτό όμως ενοχλεί κάποιους).

Πως τολμάμε να σπάμε το μονοπώλιο της "αριστεράς" σε 5-10 πράματα... τς τς τς...

Υπάρχει ΜΗ-ταμπελωμένη-αριστερή, συμμετοχική-άμεση Δημοκρατία;

Πιστεύω ότι υπάρχει και όντως ο χρόνος θα δείξει.

ΥΓ
Τα πρόσωπα εδω μέσα αντίθετα είναι ΚΑΙ δεξιοί ΚΑΙ κεντρώοι ΚΑΙ φιλελεύθεροι ΚΑΙ αριστεροί ,ως προς τις καταβολές τους, στη γλώσσα του 20ου αιώνα.
Οπως και στα ευρωπαϊκά PP...
Και η πλάκα είναι ότι ΕΜΕΙΣ τα βρίσκουμε μεταξύ μας!
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

SpecialK

Δημοσίευσηαπό SpecialK » 23 Απρ 2012, 01:17

Σχετικά με το βίντεο, ίσως έχει ανακρίβειες, ίσως δεν αρέσει σε όλους. Δημοκρατία όμως έχουμε, σε κάποιους αρέσει και its OK. Πάμε παρακάτω.

atma έγραψε:Καλή συνέχεια εύχομαι κάποια στιγμή αν ωριμάσει κάπως η κατάσταση και τότε μετά χαράς να στηρίξω μια πιο άμεση μορφή δημοκρατίας.

Καλη συνέχεια και σε εσένα. Ίσως τα πούμε στο μέλλον.

arisnek

Δημοσίευσηαπό arisnek » 23 Απρ 2012, 20:21

Η αισθητικη του βιντεο ουτε εμενα με ενθουσιασε. Δε μπορω ομως παρα να πω ενα μεγαλο μπραβο στο δημιουργο για τον χρονο κ τον κοπο του.Αν μπορουσα να φτιαξω μονος μου κατι καλυτερο θα το εκανα! Αλλωστε εχει ηδη πανω απο 3000 views. Απο την αλλη, γνωμη μου ειναι, πως δεν πρεπει να ειμαστε εχθρικοι απεναντι στην οποια κριτικη, ακομα και την κακοπιστη. Απο την οποιαδηποτε κριτικη δεν εχουμε παρα μονο να κερδισουμε και να μαθουμε.
Παντα Πειρατικα και με σεβασμο σε ολους σας.

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 13 Μάιος 2012, 14:22

Ο δημιουργός του μουσικού θέματος του παραπάνω βίντεο (zero project) μου έστειλε το ακόλουθο μύνημα:

"""Καλημέρα Δημήτρη,
Ανακάλυψα πως έχει χρησιμοποιηθεί μουσική του "zero-project" στο βίντεο "Γιατί έγινα Πειρατής"
και αισθάνθηκα περήφανος για αυτό.
Ευχαριστώ που επιλέξατε κάτι από τη μουσική μου προσπάθεια, ό,τι χρειαστείτε σχετικό με μουσική, θα χαρώ πολύ να φανώ χρήσιμος.
Πχ να σας υποδείξω κάποιο μουσικό θέμα που να ταιριάζει σε κάποιο επερχόμενο βίντεο των "Πειρατών".
Θα είναι τιμή μου.
Καλή συνέχεια!
Νίκος (zero-project
)"""

Ευχαριστώ πολύ το Νίκο για την αποδοχή της χρησιμοποίησης της μουσικής του.
Αν θέλετε δείτε τη δουλειά του Νίκου εδώ. http://www.zero-project.gr/
Και φυσικά δε χρειάζετε να σας πώ να τον υποστηρίξουμε...
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

pelinio

Δημοσίευσηαπό pelinio » 05 Ιουν 2012, 18:11

Dimitris Zappas έγραψε:γιατί έγινα πειρατής.
promo video youtube
http://www.youtube.com/watch?v=EsWu5X_b ... e=youtu.be

Έφτιαξα αυτό το video με κείμενο από το μέλος μας jake langster.
Περιμενω και τα δικά σας, αν έχετε άλλες ιδέες πείτε μου.

Δηλαδή ο πειρατής (Έλλην στην καταγωγή) Μπαρμπαρόσα που κατέσφαξε την Ελλάδα και ζούσε με στην χλιδή ήταν εναντίον της αριστοκρατίας;
και τι εννοείς στο 1:47 όταν λες "στην άπληστη εκκλησιαστική εξουσία". Εννοείς μόνο της Ευρώπης ή και της Ελλάδος (δηλαδή γενικά όλων των εκκλησιών) και ανέφερε συγκεκριμένα γιατί είσαι κατά τούτης της εκκλησίας;

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 05 Ιουν 2012, 18:13

μη πιάνεσαι απ'τα μαλλιά, και το τραβάς, είναι πάρα πολύ σαφές το κείμενο, χωρίς να απομονώνουμε αποσπάσματα.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες