ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Νέα και ειδήσεις από τον χώρο των Πειρατών
kailor

Re: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Δημοσίευσηαπό kailor » 15 Απρ 2012, 20:42

baskin έγραψε:Καλύτερα να μιλήσεις με τον Γιώργο (ommisman) και τον Ανέστη για σιγουριά.

Μόλις μίλησα με τον Γιώργο (ommisman), και είπε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει campaign για ότι θέλει. Είπε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα εάν βρούμε τρόπο πως θα μπούνε τα λεφτά μετά, γιατί δεν γίνεται κατευθείαν.

Οπότε και του πρότεινα να μπουν σε άδειο λογαριασμό μου, και να τα κάνω ως δωρεά προς το κόμμα. Ότι μαζευτεί τέλος πάντων.

Εάν έχει κάποιος άλλος αντίρρηση ή ερώτηση ας την πει...

armado

Δημοσίευσηαπό armado » 15 Απρ 2012, 21:44

Σύμφωνα με τον Νόμο περί "Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων" στο άρθρο 5.5 αναφέρεται :
"Τα έσοδα και οι δαπάνες των πολιτικών κομμάτων διακινούνται μέσω λογαριασμών, που τηρούνται σε τράπεζες, εγκατεστημένες στην Ελλάδα, σε ποσοστό τουλάχιστον 80% του ετήσιου ύψους τους."

Ειδικός δεν είμαι αλλά λογικά εφόσον σε ετήσια βάση μπορούμε να το ελέγξουμε χωρίς να υπερβαίνουμε το 20% γιατί να μην κάνουμε paypal;
Μήπως δεν υπάρχει καθόλου πρόβλημα αν μεταφέρονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα ποσά στον λογαριασμό του κόμματος σε Ελληνική Τράπεζα;

Ας το 'δούμε ξανά γιατί θα βοηθήσει πολύ αφού αποτελεί άμεσο και εύκολο τρόπο κατάθεσης μέσω πιστωτικής-χρεωστικής κάρτας.

Βέβαια η πιθανότητα να έχεις χρηματοδότηση από φυσικά πρόσωπα με μη ελληνική ιθαγένεια υπάρχει, όπως όμως και στην περίπτωση του τραπεζικού λογαριασμού με IBAN.

Εξάλλου όπως αναφέρθηκε παραπάνω άλλα κόμματα ήδη έχουν http://anexartitoiellines.gr/support.php

Apolitic

Δημοσίευσηαπό Apolitic » 16 Απρ 2012, 15:19

Σχετικά με την χρηματοδότηση του ΚΠΕ η άποψη μου είναι ξεκάθαρη και συμβαδίζει με την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που στόχο θα έχει να δώσει το παράδειγμα στα υπόλοιπα κόμματα και να υποδείξει το δρόμο για την επαναφορά της αξιοπρέπειας στην πολιτική (η οποία δεν υπήρχε ποτέ ως σήμερα πράγμα που απέτρεψε την συμμετοχή μου στην πολιτική)

Για τους νεότερους στα πράγματα έχω να δηλώσω ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων ως και σήμερα που μιλάμε είναι "μνημείο αδιαφάνειας και δημιουργικής λογιστικής"

Παραθέτω τα κόλπα
1) Πέραν την χρηματοδότησης από το κόμμα ενός υποψηφίου επιτρέπεται πλαγίως και η αυτοχρηματοδότηση των υποψηφίων από προσωπικούς σπόνσορες προφανώς έναντι ανταλλαγμάτων "μεταχρονολογημένες επιταγές". Σε όλα τα κόμματα τα έξοδα και τα ψηφοδέλτια βαρύνουν τους υποψήφιους συνδυασμούς και απλώς σε μερικά συμμετέχει το κόμμα.
2) Το διπλογραφικό σύστημα (αποδείξεις, κουπόνια) λειτουργεί επικουρικά στην μαύρη χρηματοδότηση με "βαλίτσες και πάμπερς"
3) Υπάρχει σωρεία παρακαμπτηρίων πάνω στις οποίες χτίστηκε το σημερινό άκρως διεφθαρμένο πελατειακό σύστημα, με τριγωνικές συναλλαγές σε χρήμα (μαϊμού επιδόματα, συντάξεις, μετρητά) σε είδος (ηλ. συσκευές, άδειες λειτουργίας, διευκολύνσεις) σε θέσεις εργασίας (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) προς εξαγορά ψήφων.
4) Το δόγμα "όλοι τα παίρνουν" εδώ έχει θέση κανόνα με ελάχιστες εξαιρέσεις.
5) Τα κατεστημένα κόμματα λειτουργούν σαν μπακάλικα και δεν εκδίδουν ισολογισμούς με βάση τα καθιερωμένα λογιστικά πρότυπα και ορκωτούς λογιστές, δεν τρυπάνε στην εφορία τα κουπόνια, δεν τα αριθμίζουν, έχουν παράλληλες σειρές, τα μεταχρονολογούν, δεν υπάρχει σταθερός ελεγκτικός μηχανισμός.
6) Ο νόμος που αναφέρθηκε ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη αλλά είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστεί αποσπασματικά κατά του κόμματος μας και οποιουδήποτε άλλου μικρού κόμματος απειλεί το σύστημα να μπει στην βουλή στέλνοντας μας στα εκλογοδικεία.
7) Κανένα κόμμα δεν αποκαλύπτει τους χρηματοδότες του ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ (?) για τους παραπάνω λόγους και λόγο μεγάλης χρηματοδότησης από σκοτεινούς ή λιγότερο αδιαφανείς σπόνσορες του εξωτερικού (προφανώς πάνω από το 20% της χρηματοδότησης τους).

Επιμένω ότι η χρηματοδότηση του κόμματος θα πρέπει να είναι τελείως ΑΝΟΙΚΤΗ και ΔΙΑΦΑΝΗΣ για να μην γίνουμε σαν τα μούτρα τους.

Θα ήθελα μια συνάντηση με τα παιδιά που ασχολούνται με το λογισμικό διότι από όσο γνωρίζω pay-pall και e-pos είναι απλές υποθέσεις. Γνωρίζω ανθρώπους που μπορούν μα επιταχύνουν τις διαδικασίες στις τράπεζες αλλά πρέπει να βεβαιωθώ για την σοβαρότητα, ασφάλεια, συνέπεια, διαφάνεια του πλάνου ώστε να μην εκτεθώ.

Θεωρώ ότι η υποδομή ασφαλούς αυτόματης ταμειακής διαχείρισης είναι προαπαιτούμενη.

kostik
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό kostik » 16 Απρ 2012, 16:57

συμφωνώ απόλυτα με την απόλυτη διαφάνεια στο οικονομικό ,ακόμα και σε "κοινή θέα"
κωστής καλλιβρετάκης

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 17 Απρ 2012, 13:01

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Μετα την πρωϊνη επισκεψη σε EUROBANK & ΠΕΙΡΑΙΩΣ , στο Βόλο, η κατασταση εχει ως εξης :

1. ΠΕΙΡΑΙΩΣ : υπολοιπο τραπεζικου λογαριασμου μεχρι σημερα ~ 10:00 πμ = 0,00 €

2. EUROBANK : υπολοιπο τραπεζικου λογαριασμου μεχρι σημερα ~ 10:00 πμ = 1.186,50 €
ΚΙΝΗΣΕΙΣ : 28 - κινησεις εμφανεις στην εκτυπωση ενημερωσης : 25
ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : 20 (?)
ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : 8

Παρακαλούνται θερμά οι :
1. ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2012 - 10/04 - 12,00
2. PIRBGRAA - 11/04 - 20,00
3. MIDLGRAA - 11/04 - 49,50
4. PIRBGRAA - 12/04 - 25,00
5. EMPOGRAA - 12/04 - 50,00
6. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - 12/04 - 50,00
7. apneagr.blogspot.com - 17/04 - 10,00
8. PiratePartyEkloges - 17/04 - 20,00

να μου στείλουν pm ή mail με τα πληρη στοιχεια τους για να ειναι δυνατη η καταγραφη τους στο βιβλιο εσοδων, είτε για τον αντιλογισμό της συνδρομής τους 2012, ειτε για την καταχωριση της δωρεας τους για την εκλογική ενίσχυση του κόμματος.
Χωρις τα στοιχεια αυτα ειμαι υποχρεωμενος να καταχωρισω τα ποσα που κατεθεσαν σαν ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΔΩΡΕΕΣ !
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

kissand

Δημοσίευσηαπό kissand » 17 Απρ 2012, 13:22

1200 ευρώ μόνο;
πόσα μέλη είναι στο κόμμα πειρατών και πόσοι έχουν δώσει την συνδρομή τους;

Όσα μέλη έχουν στείλει εμβάσματα από άλλη τράπεζα ας ενημερώσουν τον omissman
Τα εμβάσματα κάνουν 2 εργάσιμες για εντός Ελλάδας
Γιώργης Κισσανδράκης
Ό,τι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirateparty.gr/arxes-programma/

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 17 Απρ 2012, 13:24

kissand έγραψε:1200 ευρώ μόνο;
πόσα μέλη είναι στο κόμμα πειρατών και πόσοι έχουν δώσει την συνδρομή τους;

δεν είναι ώρα γιά τέτοιους δημόσιους προβληματισμούς,
πάμε γερά
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 17 Απρ 2012, 13:26

Αυτοί είναι όσοι πήγαν Μ. Πέμπτη - Μ. Παρασκευή, λογικό να είναι μικρό το ποσό. Κάποιοι ακόμα θα πήγαν σήμερα ή θα πάνε τις επόμενες μέρες. Ας ελπίσουμε αύριο τα πράγματα να είναι καλύτερα.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 17 Απρ 2012, 13:29

Εγώ που έκανα τη μεταφορά μέσω web σήμερα το πρωί, έλεγε ότι θα γίνει το βράδυ οπότε θα φαίνονται σε 2-3 ημέρες.

someuser12345

Δημοσίευσηαπό someuser12345 » 17 Απρ 2012, 13:38

Παιδιά, το είπα 5 φορές στο Mumble, ας στείλει κάποιος από τους διαχειριστές των FACEBOOK ομάδας και σελίδας MHNYMA σε κάθε μέλος-φίλο που έχει εγγραφεί σε αυτά, ένα μικρό κειμενάκι για εκλογική οικονομική ενίσχυση μαζί με τους δύο λογαριασμούς.
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 0 και 0 επισκέπτες