Απαντήσεις σε "δύσκολες" ερωτήσεις.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
suorm

Απαντήσεις σε "δύσκολες" ερωτήσεις.

Δημοσίευσηαπό suorm » 06 Απρ 2012, 19:53

Οι δημοσιογράφοι, όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, είναι "αρπακτικά".

Οφείλουμε όλοι ως φίλοι και μέλη του κόμματος να αναπτύξουμε την επιχειρηματολογία μας, ειδικά σε ερωτήσεις που έχουν στόχο να βάλουν το κόμμα σε ένα "κουτάκι" (pigeonholing). Μην είστε αφελείς, όσο πλησιάζουμε τις εκλογές οι ερωτήσεις θα είναι ΜΟΝΟ τέτοιου είδους.

Οι απαντήσεις μας, όταν τις διαβάζετε, πρέπει να είναι μικρότερες των 15 δευτερολέπτων.

Ας ξεκινήσω εγώ λοιπόν, και περιμένω να δω τις απαντήσεις σας.

"Μνημόνιο: υπέρ ή κατά;"
"Απελευθέρωση των απολύσεων;"
"Κατάργηση του κατώτατου μισθού;"

Μη ξεχνάτε, σύντομες απαντήσεις! Απαντήσεις του στυλ "δείτε τις θέσεις μας στο site μας" δεν αρκούν.

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Απαντήσεις σε "δύσκολες" ερωτήσεις.

Δημοσίευσηαπό anestis » 06 Απρ 2012, 20:10

15 ' ' = 30 λέξεις

1) Υπέρ του να είχε γίνει συζήτηση και δημοψήφισμα ή εκλογές πριν το πρώτο μνημόνιο. Υπέρ του να ψάξουμε όλοι μαζί για λύσεις ξεκινώντας από τη Διαφάνεια στο Δημόσιο.

2) Υποτίθεται ότι το πρόβλημα ήταν το Δημόσιο χρέος. Η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στα μέτρα μειώνει τα έσοδα του δημοσίου και μεγαλώνει την μαύρη τρύπα.

3) Ούτε ο κατώτατος μισθός σχετίζεται με το Δημόσιο χρέος. Όλη η Ευρώπη έχει κατώτατο μισθό, επιπλέον οι Πειρατές είναι υπέρ του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με προϋποθέσεις.

Μη συνεχίσεις με άλλες 3, είμαι time over :)
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

suorm

Δημοσίευσηαπό suorm » 06 Απρ 2012, 22:00

Ρώτα εσύ και απαντάω εγώ :)

Οδυσσεας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό Οδυσσεας » 10 Απρ 2012, 14:44

Εγώ νομίζω στην προβολή του κόμματος θα πρέπει να δίνετε περισσότερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο βγαίνουν οι θέσεις του κόμματος, και πως ο καθένας μπορεί να τις επηρεάσει, παρά να έχουμε θέση για τα πάντα.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 15 Απρ 2012, 15:51

Η σοφή απάντηση είναι του Οδυσσέα. Δε μπορεί ένας εγκέφαλος να έχει τη σωστή θέση μέσα στις απόψεις.

Η συλλογική νοημοσύνη είναι το όργανο των αποφάσεων.
Αρκεί να λειτουργεί με οδηγό μια ηθική και ένα σύστημα αξιών, αποδεκτές από κοινού με ψήφο άνω του 80%
που ψηφίζονται κάθε 4 χρόνια και που διαφυλάσσονται με ανοικτές διαδικασίες.

Όπως με σκιαγράφηση της πρόθεσης ψήφου κατά την επιχειρηματολογία, πριν τις κανονικές μυστικές(;) ψηφοφορίες.
Και τη δυνατότητα άσκησης βέτο στο να κατέβει σε ψηφοφορία κάτι που είναι κατάφορα ενάντια στις αξίες και την ηθική που έχουν ψηφιστεί.

Για όσους χρειάζονται τα στενά πλαίσια λειτουργίας σου, υποδεικνύεις τους 4 - 5 πυλώνες της πολιτικής σου.
Όμως υπάρχει από δίπλα το σαφές σου όραμα (οι αρχές σου συμπυκνωμένες, = η ηθική και οι αξίες σου) και η θεσμική διαφύλαξή του.
Οι αποφάσεις βοηθώνται βάσει αυτού, στα αδιέξοδα.

Βάσει αυτού ελέγχονται οι πολιτικοί λειτουργοί, όταν ένα μεγάλο ποσοστό των προτάσεών τους
δείχνουν την τάση τους να καταπατούν την ηθική και τις αξίες που μας οδεύουν προς το όραμα.

Δεν το έχει κάνει κανείς.
Και δεν θα το τολμήσει κανείς άλλος. Και τους βουλώνεις όλους.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και manos_, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

ckastam
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ckastam » 03 Μάιος 2012, 00:28

εγώ βλέπω εδώ 3 διαφορετικές ψηφοφορίες ενόψει συνεδρίου....

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 9 και 0 επισκέπτες