Τα κομματικά θαλασσοδάνεια

Νέα και ειδήσεις από τον χώρο των Πειρατών
baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Τα κομματικά θαλασσοδάνεια

Δημοσίευσηαπό baskin » 09 Απρ 2012, 13:43

agelos έγραψε:
Thermaikos έγραψε:Επί τάπητος η χρηματοδότηση των κομμάτων
http://www.skai.gr/news/politics/articl ... kommaton-/

Το «κούρεμα» των κομμάτων
http://folders.skai.gr/main/theme?id=306&locale=el

εχω βγαλει θεμα για να αποφασισουμε με ψηφοφορια την επισημη θεση του κομματος αλλα εχει σκαλωσει. εγω δεν μπορω να φτιαξω ψηφοφορια αρα.... δεν εχει νοημα να συζηταμε αν δεν περνουμε κι αποφασεις

Υπάρχει τελικό κείμενο για να τεθεί σε ψηφοφορία;
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 09 Απρ 2012, 14:09

δεν υπάρχει τελικο κειμενο γιατι ακομη επισημα δεν εχουμε αποφασισει αν θελουμε την κρατικη χρηματοδοτηση των κομματων ή όχι ή την θέλουμε υπο προυποθέσεις ώστε να ξερουμε ποια ειναι η θέση μας. πρωτα οπως λεω και στο θεμα που εχω ενοιξει αν θελουμε η οψι η υπο προυποθεσεις κι αν βγει το τριτο να μιλησουμε για τις προυποθεσεις. πηγαινε εκει και δες φιλε.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 09 Απρ 2012, 14:22

Μα το αν θέλω ναι ή όχι την χρηματοδότηση δεν είναι ερώτημα για ψηφοφορία. Π.χ. αν το κράτος δεν αναλάβει την εκτύπωση των ψηφοδελτίων, θα πρέπει να βάζουμε τα λεφτά από την τσέπη μας. Έτσι αποκλείονται όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα (οι τις κατάλληλες πλάτες).

Αν συμφωνούμε ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα είναι δωρεάν και υποχρέωση της πολιτείας, εγώ μπορώ να σου πω ναι να μην υπάρχει χρηματοδότηση. Και πάλι πολύ λιγότερα χρήματα χρειάζονται.

Αλλά δεν μπορούμε να πάμε χωρίς κείμενο σε ψηφοφορία, απλά με ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην χρηματοδότηση.

someuser12345

Δημοσίευσηαπό someuser12345 » 09 Απρ 2012, 14:23

Είμαστε... μαλάκες;
http://youtu.be/HXNUDtmwWz4
Ασχέτως εάν θέλουμε ή όχι κρατική επιχορήγηση, που εγώ προσωπικά διαφωνώ, ας βγάλουμε σήμερα ένα δελτίο τύπου για την υποκρισία των κομμάτων εξουσίας, σε σχέση με την ευνοϊκή αντιμετώπισή τους από τις τράπεζες σε αντίθεση με την αντιμετώπιση των πολιτών και το τζουνάμι κατασχέσεων που έρχεται μετά τις εκλογές. plz...

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 09 Απρ 2012, 14:23

krogias έγραψε:Είμαστε... μαλάκες;
Ασχέτως εάν θέλουμε ή όχι κρατική επιχορήγηση, που εγώ προσωπικά διαφωνώ, ας βγάλουμε σήμερα ένα δελτίο τύπου για την υποκρισία των κομμάτων εξουσίας, σε σχέση με την ευνοϊκή αντιμετώπισή τους από τις τράπεζες σε αντίθεση με την αντιμετώπιση των πολιτών και το τζουνάμι κατασχέσεων που έρχεται μετά τις εκλογές. plz...

Αυτό να λέγεται.

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 09 Απρ 2012, 14:56

krogias έγραψε:Είμαστε... μαλάκες;

φιλε ανακοινωσεις χωρις ουσιαστικη προταση-λυση ειναι μια κλασικη πολιτικη ανακοινωση. κατι που εγω εχω συχαθει και δεν θελω να ειμαστε το ιδιο με τους αλλους. οταν λεμε κατι να λεμε κατι με ουσια. αυτο θα μας κανει να διαφερουμε. αποψη μου.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

someuser12345

Δημοσίευσηαπό someuser12345 » 09 Απρ 2012, 15:07

Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα.
Είναι άλλο ζήτημα η χρηματοδότηση των κομμάτων (που αν επιμένουμε ότι θέλουμε κι εμείς, τότε να γίνεται υπό ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ) και άλλο η ευνοϊκή τους μεταχείριση από τις τράπεζες ("θαλασσοδάνεια" πάει να πει δάνεια χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα), που μαζί με την τροπολογία που πάει να περαστεί σήμερα για τα χρέη τους, προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Διαφωνεί κανείς ότι αυτό που πάει να γίνει σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με όσα μας λένε τόσο καιρό;

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 09 Απρ 2012, 16:17

krogias έγραψε:Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα.
Είναι άλλο ζήτημα η χρηματοδότηση των κομμάτων (που αν επιμένουμε ότι θέλουμε κι εμείς, τότε να γίνεται υπό ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ) και άλλο η ευνοϊκή τους μεταχείριση από τις τράπεζες ("θαλασσοδάνεια" πάει να πει δάνεια χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα), που μαζί με την τροπολογία που πάει να περαστεί σήμερα για τα χρέη τους, προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Διαφωνεί κανείς ότι αυτό που πάει να γίνει σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με όσα μας λένε τόσο καιρό;

προφανως και δεν εχει καμοια σχεση με οσα μας λενε. το θεμα ποιο ειναι? αυτην την περιοδο στην επικαιροτητα ειναι τα δανεια και η χρηματοδοτηση. αν εχουμε αποψη για τη χρηματοδοτηση θα μπορεσουμε σε ενα αρθρο-απαντηση σε οσα γινονται να ενημρωσουμε για την τροπολογια περι χρεων-αυξηση χρηματοδοτησης (και να θιξουμε ετσι αρχικα τη διαφανεια) εν συνεχεια να τοποθετηθουμε πανω στην διαφορετικη ντιμετωπιση τραπεζων των πολιτων και των κομματων (που θεωρω οτι ειναι παρανομο και ποσο μαλλον οτι βαζουν εγκυηση την χρηματοδοτηση του 2016) και τριτον θα αναφερουμε και τη θεση μας περι κρατικης χρηματοδοτησης (που κι εγω ειμαι καθετος αλλα χωρις ψηφοφορια δεν μπορουμε να τα λεμε).

ετσι με ενα αρθρο θιγουμε 3 κομματια και δεν δημιουργουμε απλα ενα κλασικο πολιτικο αρθρο μονο με γκρινια χωρις λυση η προταση οπως κανουν ολα τα αλλα κομματα.

υ.γ. παραλληλα περιμενουμε την θεση του κομματος περι χρηματοδοτησης στην αχαια γιατι θελουμε να δημοσιευσουμε γι αυτο στα τοπικα μμε και η κολισιεργεια δημιουργεια ψηφοφοριας μας καθυστερει και στο τελος θα παψει να ειναι επικαιρο. την εχουμε πατηση με αυτη τη καθυστερηση σε αλλα θεματα. το ιδιο θελουμε και γι αυτο το θεμα? αν οχι ς ανοιξει καποιος αρμοδιος μια ψηφοφορια αν θελουμε η οχι την χρηματοδοτηση οπως ειναι η αν την θελουμε αλλα με προυποθεσεις κι αι βγει το τριτο να κατσουμε 2 μερες να την βρουμε για να δτιαχτει το αρθρο σωστα. τοσο παραλογα ειναι αυτα που λεω πια?

someuser12345

Δημοσίευσηαπό someuser12345 » 09 Απρ 2012, 16:21

ΣΗΜΕΡΑ όμως, θα πρεπενα τοποθετηθούμε στα πρώτα δύο σκέλη.
Για το υπέρ ή όχι στη χρηματοδότηση σωστά πρέπει να μπει σε ψηφοφορία.
Σήμερα όμως πρέπει να ακουστούμε. Δεν είναι ανάγκη να κατεβάζουμε ολόκληρο μανιφέστο σε κάθε μας δελτίο τύπου.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 09 Απρ 2012, 16:29

Ρε συ agelos, έχει ξεκινήσει να δουλεύει κάποιος ένα κείμενο, να το φέρει σε διαβούλευση. Μιλάς για κωλυσιεργία, αλλά εγώ δεν έχω δει κάποια πρόταση για συζήτηση, τροποποίηση και ψήφιση. Ποιοι πρέπει να το κάνουν δηλαδή;

Προσωπικά είμαι αντίθετος σε ψηφοφορία ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην χρηματοδότηση, δεν είναι εκεί το θέμα. Κάντε ένα κείμενο, να δούμε τις ατέλειες του ή που διαφωνούμε και το κατεβάζουμε σε ψηφοφορία. Μέχρι τότε τι θα πει το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην χρηματοδότηση;

Κάλλιστα θα μπορούσα να σου πω ότι χωρίς χρηματοδότηση, θα κατεβάζουν κόμματα μόνο οι έχοντες, για παράδειγμα.

Δεν είναι άσπρο, μαύρο. Κάντε δουλειά και φέρτε τη. Από ποιον περιμένεις να την κάνει;

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες