spkostas έγραψε: Λέω δηλαδή ότι πρέπει να μπεί σε ψηφοφορία μέσα στο κόμμα άμεσα το εξής ερώτημα; α) Θέλουμε η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στις εκλογές να διαπραγματευθεί καλύτερους όρους με τους δανειστές χρησιμοποιώντας ως μέσο πίεσης την μονομερή διαγραφή (με άλλα λόγια πεί :τόσα έχουμε τόσα μπορούμε να δώσουμε αυτή τη στιγμή παραπάνω δεν βγαίνουμε) ή
β) Θέλουμε από την κυβέρνηση που θα βγει από τις εκλογές να διεκδικήσει καλύτερους όρους, αναπτυξιακή πολιτική μέσα από την συνεννόηση με τους εταίρους γιατί δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την βουτιά στο άγνωστο, την άτακτη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή, ούτε εμπιστευόμαστε καμία κυβέρνηση σε μια τέτοια περίπτωση.
Αυτό θα ήταν μια καλή αρχή για να μπει σε λειτουργία η μηχανή του κόμματος και να ξεκινήσει μια διαδικασία σε συμπαγείς βάσεις. Να ξέρουν όσοι μείνουν ότι μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να δημιουργηθεί μια μαγιά ανθρώπων με κοινές αξίες, ιδέες, βλέψεις και οράματα που θα μπορεί να μπολιάσει τον πειρατισμό στους υπόλοιπους. Για να είμαι ξεκάθαρος εγώ σε περίπτωση που επιλέξετε το β θα ψηφίσω Σύριζα όχι γιατί με καλύπτει αλλά γιατί όπως είπαμε χωρίς ελπίδες ή έστω αυταπάτες δεν μπορεί να ζήσει κανείς
πας καλά ανθρωπέ μου; Γιατί να φύγουν κάποιοι άμα επικρατήσει το α ή το β;
Το αντίθετο πρέπει να κάνουν! Αν πρόσκαιρα επικρατήσει κάτι που δεν τo υποστηρίζουν, πρέπει να μαζέψουν παραπάνω κόσμο στο κόμμα που υποστηρίζει την αποψή τους, για να ψηφίσουν στις διαδικασίες του κόμματος και να επικρατήσει τελικά το δικό τους. Αυτό είναι πειρατική άποψη. Ρεσάλτο στο κόμμα, ρεσάλτο στη βουλή, ρεσάλτο στην κοινωνία.
Ψήφισε ότι θέλεις, χρυσά αυγά, σύριζα-ξεσύριζα-τσίριζα ή ακόμα βάλε μέσα στο φάκελο σαλάμι μουρταδέλα για να μολύνει με το λίπος του και τα διπλανά και να τα βγάλει άκυρα. Η ψήφος σου στις κοινοβολευτικές εκλογές δεν σε εμποδίζει ούτε να είσαι μέλος του κόμματος, ούτε να συναποφασίζεις στις διαδικασίες του κόμματος. Η ψήφος είναι μυστική, remember; Και μην μου πεις για το καταστατικό, αυτό είναι ένα κουρελόχαρτο που έφτιαξε ο ανέστης μόνος του, κανένας πειρατής δεν το λαμβάνει σοβαρά υπόψη.
Θα μου πεις, μα είναι ηθικό να είμαι μέλος του κόμματος και να ψηφίζω άλλο; Και εγώ θα σου πω, από πότε οι πειρατές είχαν ηθική; Η ηθική του πειρατή είναι το ρεσάλτο, είναι η ψεύτικη σημαία, που τελευταία στιγμή αλλάζει σε Jolly Roger. Για να το κάνουμε αυτό στην βουλή, για να ρίξουμε από τα μέσα την κοινοβουλευτική λαίλαπα και να φέρουμε την δημοκρατία, πρέπει να εκπαιδευτούμε σε τεχνικές ρεσάλτο αλλά και να τις υποστούμε και μέσα στο ίδιο το κόμμα.