Δημοσίευσηαπό agelos » 07 Απρ 2012, 22:24
Tritonio έγραψε:agelos έγραψε:Αν θέλω θα πάω να το στηρίξω οικονομικά μόνος μου, γιατί να μου βάλει το κράτος κατώτατη αναγκαστική οικονομική υποστήριξη στο κόμμα που ψηφίζω;
δεν ειναι μονο στο κομμα που ψηφιζεις. ειναι για ολα τα κομματα. ειτε δηλαδη συμφωνεις η οχι με καποιο εσυ θα το πληρωσεις.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αφού παίρνουν αναλογικά με τις ψήφους που κέρδισαν, είναι σαν να πληρώνω την ψήφο μου μόνο και εσύ την δική σου μόνο.
Πχ: Έστω δύο κόμματα και παίρνουν μια ψήφο το κάθε ένα. Τότε παίρνουν από ένα ευρώ το κάθε ένα και εμείς πληρώνουμε 2 ευρώ έξτρα φόρους. Δηλαδή ένα ευρώ εγώ σε αυτό που ψήφισα και ένα εσύ στο δικό σου.
εγω αν ριξω ακυρο γιατι να πληρωσω? δεν ειναι τοσο δικαιο. πληρωνουμε ολα τα κομματα μαζι. βγαινει συμφωνα με αρθρο 4.52 ο καθενας. που τα δινουμε αναλογικα των ψηφων σε ολα τα κομματα. αρα ενα κομματι των χρηματων σου παει σε κομματα που μπηκαν στη βουλη αλλα δεν τα ψηφισες. και στο κτω κατω ενα κομμα να πληρωνεται απο τους υποστηρικτες του η αν ακομη επιμενουμε να τους πληρωνουμε γιατι να τους δινουμε 48 εκατομυρια ευρω (2010 στοιχεια) ενω αντιστοιχες χωρες με αντιστοιχα προβληματα και πληθυσμο νομιζω μεχρι 27 εκατομυρια αν δεν κανω λαθος.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.