agelos έγραψε:Η δικιά μου η θέση για τους μετανάστες της πάτρας, είναι τους δίνεις χαρτιά των ανθρώπων που θέλουν να φύγουν από την ελλάδα, για να πάνε όπου θέλουν.
Αλλά τους δίνει το κράτος χαρτιά, όχι οι πατρινοί. Όπως ελεύθερα ήρθανε από την χώρα τους, ελεύθερα να φύγουν.
όπως δεν εχω δικαιωμα να αποφασισω για τους αλλοδαπους στην αθηνα ετσι κι οποιος δεν ζει στην πάτρα δεν εχει δικαιωμα να αποφασισει για κατι που αφορα τοςυ πολιτες της και μονο. και οποιος εδω μεσα προτεινει το αντιθετο θα με βρει πολεμιο του.
Αν κατάλαβα καλά, προτείνες επιστροφή στο μοντέλο των πόλεων-κρατών; Αυτό προυποθέτει σύνορα ανάμεσα στις πόλεις.
Προτίθενται οι πατρινοί να υψώσουν τοίχος, και να βάλουν ομάδες περιφρούρησης στα σύνορα με την κόρινθο, την ηλεία και την αρκαδία;
Η προτείνεις να εκδίδει ο δήμος πατρέων ταξιδιωτικά έγγραφα ενάντια στο δουβλινο 2; Σε αυτό το δεύτερο θα συμφωνήσω μαζί σου, όμως αν ο δήμος πατρέων δεν έχει την υποστήριξη του δήμου αθηναίων σε αυτά τα έγγραφα, τότε μάλλον κουρελόχαρτα έγγραφα θα είναι.
Η πάτρα έχει γίνει πόλος μεταναστών, γιατί δεν τους αφήνουν να φύγουν από εκεί και να πάνε εκεί που θέλουν!
Το ίδιο ισχύει για το μενίδι, δεν αφήνουν τους άστεγους μετανάστες να φύγουν απο εκεί και να σκάσουν μύτη στα όμορφα πάρκα του ψυχικού και της φιλοθέης. Αυτός είναι ο λόγος που γεμίζει το μενίδι και η πάτρα μετανάστες. Αυτό να βάλεις πρώτα στο μυαλό σου, να το σκεφτείς καλά, και με βάση αυτό να αποφασίσεις την προσωπική σου θέση.
Εγώ αν ήμουν δημότης μενιδίου, θα ζητούσα αντισταθμιστικά οφέλη, λεφτά από τον δήμο ψυχικού για κάθε άστεγο μετανάστη που κυκλοφορεί στα πάρκα μου ή που στοιβάζεται κατά δεκάδες σε ένα δωμάτιο σπιτιού στο δήμο μου. Και αν δεν πληρώσει ο δήμος ψυχικού, η δημοτική αστυνομία μενιδίου μαζεύει τόσους άστεγους όσους αναλογούν στο εμβαδό του δήμου ψυχικού, αγοράζει σκηνές και kontainer, και στήνει ένα καταυλισμό στο κέντρο του ψυχικού.
Και ως δήμος πατρέων πρέπει να ζητηθούν λεφτά από την ευρώπη για κάθε κεφάλι άστεγου μετανάστη επίσης.
Και αν δεν πληρώσουν, τότε ανοίγουμε τα σύνορα του κράτους μας, και τους αφήνουμε να φύγουν και να γεμίσουν τα ωραία ευρωπαικά τους πάρκα.