χρηματοδοτηση κομμάτων απο το κράτος. συμφωνούμε?

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
agelos

χρηματοδοτηση κομμάτων απο το κράτος. συμφωνούμε?

Δημοσίευσηαπό agelos » 06 Απρ 2012, 10:23

συνπειρατες γεια σας. με αφορμη τη μικρη κουβεντουλα που εγινε εδω: viewtopic.php?f=8&t=948
kai μια συζητηση που ειχαμε στο Murble χθες το βραδυ πιστευω οτι για κατι τοσο απλο όπως η χρηματοδοτηση των κομμάτων θα πρεπει να έχουμε ξεκάθαρει πολιτική θέση. μπορεί οι πολλοί να συμφωνούν για το ότι δεν πρέπει να υφίσταται όμως πριν ανακοινώσουμε οτισήποτε σχετικό καλο θα είναι να τεθει προς ψηφοφορια ωστε να δουμε και τι θελει το συνολο των μελων μας.

μια ψηφοφορια του τυπου
" θέλουμε την κρατικη χρηματοδοτηση για τα πολιτικα κομματα ?
1) ΝΑΙ
2) ΟΧΙ
3) ΝΑΙ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Υ.Γ. σε περιπτωση που βγει η τριτη επιλογη ξανασυζηταμε με ποιες προυποθεσεις το θελουμε και το ανακοινωνουμε σαν απαντηση στο αρθρο εχω γραψει παραπανω θιγοντας παραλληλα 2 θεσεις μας (διαφανεια και η γνωμη γιατη χρηματοδοτηση).

τι λέτε? θέλουμε να κάνουμε μια τέτοια ψηφοφορια (τουλαχιστον για την επισημη γνωμη του κομματος ωστε να ξερουμε και τι λεμε προς τα εξω)

Υ.Γ.2. δείτε κι αυτο τοάρθρο όσοι δεν το έχετε δεί με το μέγεθος των χρηματων που χαλάμε γι αυτους... :

http://news247.gr/eidiseis/politiki/prw ... 71142.html
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

bucaneros A
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: χρηματοδοτηση κομμάτων απο το κράτος. συμφωνούμε?

Δημοσίευσηαπό bucaneros A » 06 Απρ 2012, 11:11

Το κρατος νομιζω οτι πρεπει να αναλαμβανει ΜΟΝΟ το κοστος των ψηφοδελτιων,[χαρτι,εκτυπωση,μεταφορα.]
Η κρατικη Τ.V δωρεαν σποτς, και ισο χρονο προβολης των κομματων.Το ιδιο να ισχυει και για το ραδιοφωνο.

Ολα τα υπολοιπα ας τα αναλαβουν τα κομματα μονα τους.
Και ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΑ απο ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Υ.Γ
εαν υπαρχουν αλλες παραμετροι το κουβεντιαζουμε.

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 06 Απρ 2012, 11:47

Συμφωνώ ότι τα κόμματα επιδοτούνται με εκατοντάδες φορές περισσότερα απ' όσα θα έπρεπε αλλά δεν έχω κατασταλάξει στο αν θα έπρεπε να μην παίρνουν τίποτα. Είμαι ανοιχτός σε επιχειρήματα. :)
Αν είχα να επιλέξω μεταξύ του όλα ή τίποτα, θα επέλεγα το τίποτα φυσικά.

Οδυσσεας

Δημοσίευσηαπό Οδυσσεας » 06 Απρ 2012, 11:53

Για εμένα θα πρέπει να υπάρχει κάποια χρηματοδότηση, που θα καλύπτει κάποια βασικά λειτουργικά έξοδα, ώστε να είναι εύκολο σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική να μπορούν να ιδρύσουν το κόμμα τους και να συμμετάσχουν στις εκλογές.
Παρ'όλα αυτά, θα πρέπει η χρηματοδότηση να είναι ίση σε όλους και να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στο που και πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα.
Φυσικά είμαι κατά των οποιοδήποτε δανείων, ειδικά όταν έχουν εγγύηση κρατική χρηματοδότηση.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 06 Απρ 2012, 11:57

Κατσιρης Διαμαντης έγραψε:Το κρατος νομιζω οτι πρεπει να αναλαμβανει ΜΟΝΟ το κοστος των ψηφοδελτιων,[χαρτι,εκτυπωση,μεταφορα.]
Η κρατικη Τ.V δωρεαν σποτς, και ισο χρονο προβολης των κομματων.Το ιδιο να ισχυει και για το ραδιοφωνο.

Ολα τα υπολοιπα ας τα αναλαβουν τα κομματα μονα τους.
Και ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΑ απο ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Υ.Γ
εαν υπαρχουν αλλες παραμετροι το κουβεντιαζουμε.

Συμφωνώ απόλυτα. Όσο για τα δάνεια από τράπεζες, μόνο αν υπάρχουν προσωπικές εγγυήσεις σε ακίνητη περιουσία αντίστοιχης αξίας θα πρέπει να δίδονται, πράγμα που είναι και λογικό.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 06 Απρ 2012, 12:31

οποτε θα μπορουσαμε να φτιαξουμε μια ψηφοφορια με 3 επιλογες οποτε αν καταληξουμε στην τριτη (ναι υπο προυποθεσεις) να ψαξουμε τις προυποθεσεις. μπορει καποιος admin να την δημιουργησει και να προωθησει την ψηφοφορια με email στα μελη?
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 06 Απρ 2012, 12:57

Υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν την ψηφοφορία με αυτές τις 3 επιλογές?
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 06 Απρ 2012, 13:05

Μήπως να περιμέναμε λίγο, για να ακουστούν επιχειρήματα; Εγώ πχ θα ήθελα να γράψω τα επιχειρήματά μου και να συζητηθούν. Προσωπική πρόταση να περιμένουμε 2-3 μέρες και μετά από συζήτηση βάζουμε ψηφοφορία
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 06 Απρ 2012, 13:08

plessas έγραψε:Μήπως να περιμέναμε λίγο, για να ακουστούν επιχειρήματα; Εγώ πχ θα ήθελα να γράψω τα επιχειρήματά μου και να συζητηθούν. Προσωπική πρόταση να περιμένουμε 2-3 μέρες και μετά από συζήτηση βάζουμε ψηφοφορία

γι αυτο το ανοιξα εδω. να συζητηθει και μετα να παμε σε ψηφοφορια. απλα πιστευω οτι εδω δεν υπαρχει και πολυ συζητηση να γινει. η θελουμε η δε θελουμε η θελουμε υποπρουποθεσεις. αυτο ειναι το πρωτο σταδιο που πρεπει να βγει. αν θελουμε υπο προυποθεσεις τοτε θα γινει συζητηση. (δεν ειναι και ερωτηση τυπου μνημονιο ναι η οχι ειναι πολυ πιο ξεκαθαρο)

koskin53

Δημοσίευσηαπό koskin53 » 06 Απρ 2012, 13:24

Βασικά συμφωνώ με τις θέσεις του Διαμαντή.
Θα ήθελα όμως να καταθέσω και μία εναλλακτική πρόταση.
Γιατί χρηματοδότηση κομμάτων και όχι χρηματοδότηση ΜΟΝΟ υποψηφίων βουλευτών ,άσχετα από κόμμα και μάλιστα μετά από έλεγχο του υποψηφίου για το ΠΟΘΕΝ και το ΕΣΧΕΣ.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες