izno2 έγραψε:Vassilis Perantzakis έγραψε:izno2 έγραψε:υπάρχει μια διαφορά εδώ. Ως έλληνας πολίτης είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ. Δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς. Και αν με ρωτάς, όχι με κανένα νόμο δεν συμφωνώ εφόσον δεν έχω ερωτηθεί για αυτόν.
Από την άλλη, κανείς δεν με υποχρεώνει να ενταχθώ σε ένα πολιτικό οργανισμό με τον οποίο δεν συμφωνώ με τις αρχές του, ενώ η προσωπική μου θέση-παραξενία, είναι να μην εντάσσομαι κάπου αν δεν συμφωνώ πλήρως.
Συμφωνώ. Είναι επιλογή σου. Αν όμως δεν θέλεις να ακολουθήσεις τους κανόνες του Κόμματος Πειρατών για να συμμετέχεις και εσύ, μπορείς να λες την γνώμη σου, όχι όμως και να την στηρίζεις με την ψήφο σου. Η ψήφος σου δίνεται μόνο αν δεχτείς να συμμετέχεις. Διαφορετικά δεν μπορεί να δουλέψει ένα κόμμα. Διαφορετικά δεν είναι κόμμα.
Καταρχήν σε αυτό πιστεύω, σε ένα κόμμα μη-κόμμα. Γιαυτό έχω παρακαλέσει, αλλά δεν εισακούστηκα από την ΔΕ,να δεχτείτε όλους τους πολίτες.
Παρόλαυτά, ρίχνοντας νερό στο κρασί μου, έχω παρακαλέσει, χωρίς πάλι να εισακουστώ, να δέχεστε όσους συμφωνούν με κάποια πολύ βασικά άρθρα του καταστατικού σας (όπως το άρθρο 2), όχι όμως και με το καταστατικό στο σύνολό του.
Συμφωνία με επιφύλαξη δηλαδή; Νομίζω αυτό είναι αυτονόητο ότι ισχύει σχεδόν από όλους, αλλά αν το θες και γραπτώς τότε κολλάς στο γράμμα και όχι στο νόημα.