H λύση για το χρέος του πειρατικού κόμματος.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
ergoil
Επικοινωνία:

Re: H λύση για το χρέος του πειρατικού κόμματος.

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 18:09

kailor έγραψε:θα βρούμε τζάμπα αίθουσα.

σωστόν!

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 21:18

12. Το "σνομπαρισμα" που εχω συναντησει εδω μεσα (στο ΠΕΙΡ) σε οτιδηποτε αφορα το "οικονομικο" ζητημα απο καθε αποψη και μαλιστα ενιοτε θεωρητικοποιημενο [π.χ. το ποσο ...αντιδημοκρατικο ειναι να ψηφιζουν μονο τα οικονομικα ενημερα μελη !!!] δεν το εχω συναντησει σε κανενα αλλο πολιτικο οργανισμο.

ευτυχώς που σε αυτό το θέμα υπάρχουν αντιστάσεις από τους πειρατές. φυσικά και είναι αντιδημοκρατικό να απαγορεύεις την ψήφο στους φτωχούς. Να βρείτε άλλους τρόπους τιμωρίας για όσους δεν πληρώνουν την συνδρομή τους για το κόμμα, και όχι να την πληρώνει ο φτωχός ή το δικαίωμα της ψήφου.

Η μεγαλύτερη βλακεία που έγινε είναι που δεν ακολούθησε νέα εξαρτημένη ψηφοφορία για το που-πως θα βρεθούν τα λεφτά ΠΡΙΝ αποφασιστεί το τελικό ναι για τις εκλογές. Μια απλή ψηφοφορία "ναι-οχι", δεν αρκεί , λύσεις δίνει μόνο το δέντρο των ψηφοφοριών. Τα ιερατεία όμως το φοβούνται αυτό το δέντρο.

13. Εαν δεν ειμαστε ωριμοι να αναλαβουμε τις ευθυνες ενος σοβαρου πολιτικου κομματος με ευρωπαϊκο προσανατολισμο και ψηφιακη κουλτουρα,

το ευρωπαικό τι το ήθελες; μάλλον ρότα θες να μας χαράξεις, αλλά οι πειρατές όπως δεν είναι δεξιοί ή αριστεροί, έτσι δεν είναι ούτε ευρωπαιστές ούτε αντιευρωπαιστές.

omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό omissman » 14 Ιούλ 2012, 22:42

...κανονικα πρεπει να αφαιρεθει το δικαιωμα της ψηφου ΚΑΙ απο τους ηλιθιους ... :lol: :lol: :lol:
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 23:11

omissman έγραψε:...κανονικα πρεπει να αφαιρεθει το δικαιωμα της ψηφου ΚΑΙ απο τους ηλιθιους ... :lol: :lol: :lol:

Το αντίθετο. Όσοι δεν ψηφίζουν είναι ιδιώτες, και πρέπει να πληρώνουν φόρο στην δημοκρατία επειδή δεν ψηφίζουν.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 23:14

omissman έγραψε:Δλδ το ακρον αωτο του παραλογισμου : να μαζευονται 100 ατομα / μελη του τυπου ειδα φως και μπηκα / να ψηφιζουν "δημοκρατικα" την Α ή την Β δραση χωρις ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στο κοστος της και στις ουσιαστικες της συνεπειες, απλα γιατι "ετσι τους αρεσει" , μετα να εξαφανιζονται , και στο τελος να στελνουν το λογαριασμο σε ολους τους υπολοιπους !!! και ολο αυτο το σουρεαλιστικο σκηνικο να θεωρειται οτι υπηρετει τις αρχες της αμεσης δημοκρατιας !

Ο παραλογισμός είναι στο στήσιμο της ψηφοφορίας από την ΔΕ, και στο πλαστό "ναι-οχι χωρίς προϋποθέσεις" ερώτημα που έθεσε. Αν αφήνατε τις ψηφοφορίες να εξελιχθούν ελεύθερα σαν δέντρο, αναπόφευκτα θα φύτρωνε και η ψηφοφορία για στο κόστος, και τότε το οικονομικό θέμα θα είχε λυθεί πριν καν δημιουργηθεί, και δεν θα κλαιγόσασταν τώρα. Από μια άποψη καλά να πάθετε, αφού τολμήσατε να κλαδέψετε το δέντρο των ψηφοφορίων, και από δέντρο το κάνετε κούτσουρο για να ακουμπάει τον κώλο της η ΔΕ.

SNM

Δημοσίευσηαπό SNM » 14 Ιούλ 2012, 23:33

Εγώ, να απευθύνω ένα μήνυμα και στη ΔΕ και στα μέλη :
Τζάμπα γνώμη έχουν όλοι. Κι όχι απλά μία. Για να αποτελεί κάποιος ενεργό μέλος κάποιας ομάδας, πρέπει και να συνεισφέρει στα κοινά έξοδα. Εγώ μέλος δεν είμαι, και πάλι αισθάνομαι άσχημα που λέω την άποψή μου και δεν έχω επί του παρόντος τη δυνατότητα να συνεισφέρω υλικά. Και Πανελλαδικά να κάνετε ψηφοφορία "να αγοράσουμε ιδιόκτητα γραφεία;" όλοι "ναι" θα πούνε, γιατί δε βγαίνει απ'τη δική τους τσέπη. Εν ολίγοις, σε ένα πολιτικό φορέα, υπό τα σημερινά δεδομένα, όχι απλά "αντιδημοκρατικό" δεν είναι να ψηφίζουν οι ταμειακώς εντάξει, επιτακτικό είναι. Όχι γιατί είναι το ιδανικότερο, αλλά επειδή οι γνώμες κι οι απόψεις δεν πληρώνουν ούτε το ηλεκτρικό ούτε το τυπογραφείο ούτε τα παράβολα.

ΥΓ: omissman, δεν ξέρεις πόσο ήθελα να το πω κι εγώ αυτό, αλλά με πρόλαβες.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και SNM, έχει επεξεργασθεί 14 φορά/ες συνολικά
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 14 Ιούλ 2012, 23:46

SNM έγραψε:Εγώ, να απευθύνω ένα μήνυμα και στη ΔΕ και στα μέλη :
Τζάμπα γνώμη έχουν όλοι. Κι όχι απλά μία. Για να αποτελεί κάποιος ενεργό μέλος κάποιας ομάδας, πρέπει και να συνεισφέρει στα κοινά έξοδα. Εγώ μέλος δεν είμαι, και πάλι αισθάνομαι άσχημα που λέω την άποψή μου και δεν έχω επί του παρόντος τη δυνατότητα να συνεισφέρω υλικά. Και Πανελλαδικά να κάνετε ψηφοφορία "να αγοράσουμε ιδιόκτητα γραφεία;" όλοι "ναι" θα πούνε, γιατί δε βγαίνει απ'τη δική τους τσέπη.

ναι αλλά μετά, αν οι ψηφοφορίες ήταν ελεύθερες, αναπόψευκτα θα ξεφύτρωνε η εξαρτημένη (στην απόφαση "ναι να αγοράσουμε γραφεία") ψηφοφορία "που θα βρούμε τα λεφτά;" και εκεί η υλοποίηση της απόφασης θα κόλαγε.

To ίδιο ακριβώς λάθος έγινε και στις εκλογές, εξαιτίας της ψηφοφοβικής ΔΕ. Που δυστυχώς εξακολουθεί να κρατάει μόνο για τον εαυτό της το δικαίωμα να βάζει "επίσημες" ψηφοφορίες, επηρεάζοντας και κατευθύνοντας σε λάθος δρόμο το κόμμα όσον αφορά τις αποφάσεις.

SNM

Δημοσίευσηαπό SNM » 14 Ιούλ 2012, 23:54

SNM έγραψε:Τζάμπα γνώμη έχουν όλοι.
ergoil έγραψε:...
Όπερ έδει δείξαι.
- Τάδε έφη Σωτήρης.
~~~
Don't mistake my attitude towards you for my character. My character is who I am. My attitude depends on what you are.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 15 Ιούλ 2012, 00:21

2. Επειδή πάντα θα έχουμε έξοδα και δε νομίζω πως η συνδρομή των 12 ευρώ θα φτάνει να τα καλύψει, προτείνω να συζητήσουμε το εξής το οποίο βέβαια θα χρειαστεί και τις αντίστοιχες τροποποιήσεις στο καταστατικό.

- Καταργούμε την ετήσια συνδρομή.
- Στις 15 κάθε μήνα αναρτάται ο (ψηφισμένος από ποιόν;) προϋπολογισμός για τα έσοδα/έξοδα του επόμενου και βγαίνει ένα τελικό ποσό.
- Αν είναι αρνητικό το ποσό, διαιρείτε με τον αριθμό των μελών που έχουν δηλώσει πως θέλουν να συμμετέχουν στις ψηφοφορίες
- Μέχρι τις 5 του επόμενου το κάθε μέλος οφείλει να έχει καταβάλει το ποσό
- Όσοι δε το κάνουν χάνουν το δικαίωμα ψήφου.
- Εδώ τώρα τίθεται το θέμα αν κάθε μήνα θα γίνεται reset στη διαδικασία ή αν θα αθροίζονται τα ποσά που χρωστάει ένα μέλος για να ξαναγίνει ενεργό. Κλίνω πως το πρώτο.
- Επίσης πρέπει να δούμε αν θα μπει ανώτατο όριο στο ποσό και τι θα κάνουμε σε περιπτώσεις που απαιτούνται μεγάλα ποσά (π.χ. εκλογές)
- Τέλος για τους άνεργους και φοιτητές θα μπορούσε να υπάρχει άλλη ρύθμιση

Ξέχασεις μια μικρηηηηηηηηηηηηηηηη λεπτομέρια!

Ποιός αποφασίζει για το προϋπολογισμό; είναι ελεύθερα ψηφισμένος ή είναι κατευθυνόμενος από την ΔΕ;

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 15 Ιούλ 2012, 00:38

EDIT2 (από υπενθύμιση του ergoli): πρέπει να δούμε ποιος θα εγκρίνει τον προϋπολογισμό (όλα τα μέλη, μέλη με δικαίωμα ψήφου, Δ.Ε. ή υπεύθυνος οικονομικών)

Εννοείται ότι η αρχική έγκριση του όλου συστήματος, αλλά και ο πρώτος προϋπολογισμός που θα συνταχθεί, πρέπει να ψηφιστεί από όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη. Και επίσης βεβαίως πρέπει να ισχύσουν για την απόφαση αυτή οι κανόνες της ζωντανής δημοκρατίας καθώς και ο κανόνας των ανενεργών χρηστών. Αλλιώς δημιουργήται αυτό που ονομάζουμε αρχικοποιημένη πλειοψηφία. Προσέχτε, γιατί αν αρχικοποιηθεί η πλειοψηφία, αυτό είναι το προπατορικό αμάρτημα της δημοκρατίας.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες