Μιλώντας ως 1 απλό μέλος, που δεν έχει συμετάσχει ενεργά στο όλο εγχείρημα, λόγω καταστάσεων κυρίως, αλλά παρακολουθώντας όσο μπορούσα τις συζητήσεις στο φόρουμ, έχω τις παρακάτω απόψεις. Όποιος θέλει διαφωνεί, ή και το αντίθετο.
1. Δε μου αρέσει η τακτική του δεν συνεργάζομαι σε τίποτα γιατί οι άλλοι έχουν κάποιες απόψεις διαφορετικές μαζί μου. Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε είναι συγκεκριμένη κατ'εμέ, και είναι να βοηθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε στο να δούμε αυτό το τόπο να πηγαίνει όσο το δυνατόν πιό μπροστά. Είτε με πειρατές, είτε με ναυτικούς, ή ξέρω και γω τι... Ο παλαιοκομματισμός είχε αυτή τη τακτική και είδαμε όλοι που βρεθήκαμε... Στην ίδια χώρα ζούμε όλοι νομίζω. Φανταστείτε στην εργασία του καθενός από σας/μας σε κάθε τι που διαφωνούμε με τον συνεργάτη μας ( τρόπος εργασίας, ιδέες κ.α.) να μη κάνουμε τίποτα. Αποτέλεσμα? Κλείνει η επιχείρηση, και μεις χωρίς εργασία... Συμβιβασμοί με συνεργάτες (και λέω συνεργάτες, γιατί όλοι στην ίδια χώρα ζούμε) είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει στη πραγματική ζωή.
2. Βλέπω κόμματα νέα σαν κι εμάς να είναι όλο και πιο συχνά στο προσκήνιο. Εμείς απ' την άλλη ούτε 1 video στο youtube νέο δεν έχουμε σε προεκλογική περίοδο. ( Καλά, τι μας τσαμπουνάς, γιατί δεν φτιάχνεις εσύ 1? Θα πουν κάποιοι. Δεν έχω σκοπό να συμμετέχω τόσο ενεργά, εδώ βρίσκομαι για να παρακολουθώ τις εξελίξεις σε 1 κόμμα που οι απόψεις του με εκφράζουν, συν του ότι όπως είπα στην αρχή, οι καταστάσεις δεν μ'αφήνουν) Συμμετοχή όσο και όπου μπορούμε, για να γαλουχηθούμε...
3. Το να συμμετέχει κάποιος σε διάφορες δράσεις και να συνευρίσκεται με άλλους, σίγουρα πιό πλούσιος βγαίνει, τουλάχιστον σε θέμα γνώσεων, πόσο μάλλον για κάτι που δεν το έχουμε δουλέψει... πράγμα που δεν βρίσκω κακό, καθότι, όλοι τώρα μαθαίνουν απ'ότι καταλαβαίνω στην Ελλάδα για το τι σημαίνει μνημόνιο.
4. Σε μια κρίσιμη και μεταβατική για τη χώρα κατάσταση, όπως είναι η σημερινή, κατά την άποψή μου πάντα, αυτό που χρειάζεται, είναι ιδέες και εμπλουτισμός τους για να βγούμε απ'αυτό το τέλμα, και όχι αντιδικίες. Θα κριθούμε όλοι απ' τη στάση μας σε μία ιστορική στιγμή σαν κι αυτή.
5. Είμαστε κόμμα πολυφωνίας και ίσως θα 'πρεπε να ακούμε και τους άλλους, μπας και γίνει dolby surround... Αλλιώς μας βλέπω stereo...
6. Καλό θα 'ταν και καμιά ψηφοφορία παραπάνω, γιατί το να μιλάμε, ωραίο είναι, δεν λέω..αλλά οι αποφάσεις πώς παίρνονται εντέλει? Και αν κάποιος διαφωνεί με τις παραμέτρους της ψηφοφορίας, ας προσθέτει ακόμη μία παράμετρο προς ψήφιση... Ωραία να μιλάμε για δημοκρατία, αλλά να μπορούμε να την υποστηρίξουμε και στη πράξη.
Πειρατικά πάντα