Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Επαναφορά νόμου περί βλασφημίας

Παρεμβάσεις οποιωνδήποτε 3 μελών για θέματα που χρήζουν άμεσης δημόσιας θέσης
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν κάποιο θέμα χρήζει λήψης άμεσης δημόσιας θέσης, θα μπορούν οποιαδήποτε 3 μέλη του κόμματος με συμφωνία και πλήρη δική τους ευθύνη, να πάρουν μία πρωτοβουλία σε σχέση με τα παρακάτω στο όνομα του κόμματος, ενώ απαραίτητη είναι και η υπογραφή με τα δικά τους ονόματα ή username που χρησιμοποιούν στο κόμμα.
Κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται με τον κανόνα των τριών πειρατών δημοσιοποιείται σε αυτή την κατηγορία.

Η παραπάνω δημοσιοποίηση θα γίνεται τουλάχιστον:
Πέντε ώρες πριν την υλοποίηση της δράσης σε περιπτώσεις που η απόφαση για παρέμβαση έχει ληφθεί και η συγγραφή κειμένου έχει γίνει σε μη δημόσια ή κανάλια επικοινωνίας που δεν ανήκουν στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Δύο ώρες πριν την υλοποίηση της δράσης σε περίπτωση που η απόφαση ληφθεί στο φόρουμ ή σε λίστα ή pad των οποίων ο σύνδεσμος έχει ανακοινωθεί στο φόρουμ.

RSS: feed.php?f=182

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Επαναφορά νόμου περί βλασφημίας

Δημοσίευσηαπό spooky » 11 Νοέμ 2019, 18:26

https://pads.pirateparty.gr/p/press-releases-2019-q4

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, η οποία ήρθε ως συνέχεια των βάναυσων ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ. στο "Steam" το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Καταδικάζει επίσης την απαράδεκτη προσαγωγή των στελεχών του ΜέΡΑ25.
Ακόμη, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την επαναφορά του αντιδημοκρατικού και θεοκρατικών αντιλήψεων νόμου περί "βλασφημίας", ο οποίος εξευτελίζει τη χώρα, καταστρατηγεί βασικές ελευθερίες και θέτει στο απυρόβλητο, πέραν σάτιρας ή/και κριτικής, την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ελλαδική Εκκλησία, αλλά και κάθε θρησκευτική ή παραθρησκευτική οργάνωση.
Οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη οφείλουν να παραιτηθούν άμεσα και η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να θυμάται πως οι δημοκρατικές αξίες κι αρχές είναι απολύτως αδιαπραγμάτευτες.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
spooky
 
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 27 Μάιος 2019, 01:58

Re: Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Επαναφορά νόμου περί βλασφημίας

Δημοσίευσηαπό spooky » 11 Νοέμ 2019, 21:17

Νέα εκδοχή:

Όταν καταργήθηκε το κατασυκοφαντημένο ακαδημαϊκό άσυλο, ξέραμε πως ο σκοπός ήταν η απαγόρευση κι η άγρια καταστολή της πολιτικής, συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης των φοιτητών κι η μετατροπή των πανεπιστημίων σε εξεταστικά κέντρα κι εκδοτήρια πιστοποιητικών φοίτησης. Τη Δευτέρα, με τη βίαιη κι απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ που επιχείρησαν να σπάσουν το απαράδεκτο lock-out που επέβαλε η διοίκηση του ιδρύματος, επιβεβαιωθήκαμε. Τα επιχειρήματα περί "ανομίας" στα πανεπιστήμια παραμένουν όσο έωλα ήταν πάντα. Οι ίδιοι που δείχνουν τους φοιτητές με το δάχτυλο κάνουν τα στραβά μάτια σε καθηγητές που προκάλεσαν σφοδρότατες αντιδράσεις εκβιάζοντας φοιτητές και φοιτήτριες κι απαιτώντας σεξουαλικά ανταλλάγματα. Αυτοί που μιλούν για "ανομία" και βρίζουν τους φοιτητές δέχονται ως "κανονικότητα" φαινόμενα νεποτισμού, διαφθοράς, διασπάθισης χρημάτων κι άγριας εκμετάλλευσης της εργασίας των μεταπτυχιακών φοιτητών. Το ότι ενοχλούν μόνο οι φοιτητικές κινητοποιήσεις και το ότι οι νέοι που διεκδικούν τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους παρουσιάζονται ως εχθροί της κοινωνίας είναι σύμπτωμα μιας βαθιά άρρωστης κοινωνίας που μισεί και φοβάται τα παιδιά της.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα τη βάναυση εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και την αναίτια προσαγωγή στελεχών του ΜέΡΑ25 κι επισημαίνει ότι αυτή ήρθε ως συνέχεια της, για λόγους επίδειξης κακώς εννοούμενης πυγμής, εισβολής ομάδας της Δίωξης Ναρκωτικών σε κέντρο διασκέδασης, η οποία συνοδεύτηκε από βίαιη και ταπεινωτική συμπεριφορά προς τους θαμώνες κι από άνθρακες που παρουσιάστηκαν ως "θησαυρός". Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε "κανονικότητα" επικαλούνται τα κυβερνητικά στελέχη και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αλλά στοχεύουν μόνο στη δημιουργία μιας ψευδαίσθησης "ασφάλειας" και στο χάιδεμα του πιο συντηρητικού κι οπισθοδρομικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας.

Επίσης, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταδικάζει την επαναφορά του απαράδεκτου, αντιδημοκρατικού και θεοκρατικών καταβολών νόμου περί "βλασφημίας". Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επαναφέρει ένα νόμο που αποτελούσε για δεκαετίες όνειδος για τη χώρα και την έσυρε σε καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς παραβίαζε βασικές ελευθερίες. Στη νέα του μορφή γίνεται ακόμα χειρότερος: θέτει στο απυρόβλητο την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Εκκλησία, αλλά και κάθε θρησκευτική και παραθρησκευτική οργάνωση.

Θέτουμε προ των ευθυνών τους τις πρυτανικές αρχές της ΑΣΟΕΕ και τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας. Οι δημοκρατικές αξίες κι αρχές είναι για μας απολύτως αδιαπραγμάτευτες και δεν πρόκειται να ανεχτούμε εκπτώσεις για κανένα λόγο.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
spooky
 
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 27 Μάιος 2019, 01:58

Re: Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Επαναφορά νόμου περί βλασφημίας

Δημοσίευσηαπό f1nch » 11 Νοέμ 2019, 21:27

+1
f1nch
 
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2018, 22:17

Re: Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Επαναφορά νόμου περί βλασφημίας

Δημοσίευσηαπό onotis » 12 Νοέμ 2019, 10:24

+1 στη νεα εκδοχη
onotis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 25 Δεκ 2014, 16:54

Re: Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Επαναφορά νόμου περί βλασφημίας

Δημοσίευσηαπό xaris » 12 Νοέμ 2019, 10:26

+1
xaris
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 02 Απρ 2019, 08:46

Re: Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Επαναφορά νόμου περί βλασφημίας

Δημοσίευσηαπό gounara » 12 Νοέμ 2019, 10:26

+1
Θανάσης Γούναρης Πρόεδρος Δ.Ε.
6976403600,6934753640
agounar@sch.gr,thanasisgounaris@gmail.com
Πειρατές στην εκπαίδευση www.piratedu.gr
Πειρατές στην Aθήνα www.piratesinathens.gr
www.facebook.com/thanasis.gounaris
Πειρατικό Ραδιόφωνο www.radiopiratis.com
gounara
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 1390
Εγγραφή: 17 Φεβ 2012, 10:47
Τοποθεσία: Athens, Greece

Re: Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Επαναφορά νόμου περί βλασφημίας

Δημοσίευσηαπό Gratiano » 12 Νοέμ 2019, 17:50

+0.5
-What is matter?
-Never mind.
-What is mind?
-No matter.
Gratiano
 
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 11 Ιαν 2019, 13:47


Επιστροφή στο Παρεμβάσεις με τον κανόνα 3 πειρατών

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron