Ο κανόνας "1 προς 5" στο Δημόσιο κι άλλα παραμύθια...

Πολιτικά κείμενα για έκδοση που δεν εμπίπτουν στον κανόνα των τριών και συμβαδίζουν με τις θέσεις και τις αρχές μας.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν κάποιο θέμα χρήζει λήψης άμεσης δημόσιας θέσης, θα μπορούν οποιαδήποτε 3 μέλη του κόμματος με συμφωνία και πλήρη δική τους ευθύνη, να πάρουν μία πρωτοβουλία σε σχέση με τα παρακάτω στο όνομα του κόμματος, ενώ απαραίτητη είναι και η υπογραφή με τα δικά τους ονόματα ή username που χρησιμοποιούν στο κόμμα.
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4952
ΕγγραφήCOLON 12 Φεβ 2012, 13:01
ΤοποθεσίαCOLON Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
CONTACTCOLON

Ο κανόνας "1 προς 5" στο Δημόσιο κι άλλα παραμύθια...

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 27 Ιουν 2019, 14:13

Ο κανόνας "1 προς 5" στο Δημόσιο κι άλλα παραμύθια...

Ένας από τους πυλώνες της εκλογικής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας είναι η επαναφορά του κανόνα "1 προς 5" στο Δημόσιο, δηλαδή: για κάθε πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο (είτε λόγω απόλυσης είτε λόγω συνταξιοδότησης/εθελουσίας εξόδου), θα γίνεται μία πρόσληψη. Ξέρουμε, βεβαίως, ότι για την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας αυτή η υπόσχεση είναι ιδιαίτερα "πιασάρικη", καθώς το "υπερτροφικό Δημόσιο" είναι πια ένας απ' τους εθνικούς μύθους της χώρας μας, μαζί με το... "θεϊκό αρχαιοελληνικό DNA", την "Ομάδα Έψιλον" και τα "Ελλάνια Υπερόπλα". Προ(σ)καλούμε τον τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας:

1. Να υποδείξει σ' εμάς και στους πολίτες αυτής της χώρας ποιες επιστημονικές μελέτες (σε σοβαρά, peer-reviewed έντυπα, όχι άρθρα γνώμης σε φίλα προσκείμενες εφημερίδες) επικαλείται για να τεκμηριώσει:
1.1. την αναγκαιότητα αυτής της πολιτικής
1.2. ότι αυτή η πολιτική δεν θα προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες σε φορείς που ήδη πάσχουν από υποστελέχωση και υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων.
2. Να πει σ' εμάς και στους πολίτες αυτής της χώρας πόσες ευνοιοκρατικές, αναξιοκρατικές και πέραν των υπηρεσιακών αναγκών προσλήψεις έχουν γίνει από υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας σε περιόδους που αυτή κυβερνούσε.
3. Να πει σ' εμάς και στους πολίτες αυτής της χώρας πόσες "γαλάζιες" προσλήψεις έγιναν επί ΠΑΣΟΚ με παρέμβαση πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, και κυρίως πέραν των προβλεπομένων πραγματικών υπηρεσιακών αναγκών.
4. Να πει σ' εμάς και στους πολίτες αυτής της χώρας πόσες παράνομες προσλήψεις έγιναν από ιθύνοντες του Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των διοικήσεων διαφόρων ΑΕΙ και ΤΕΙ) προσκείμενους στη Νέα Δημοκρατία ή προστατευόμενους από αυτή.
5. Να πει σ' εμάς και στους πολίτες αυτής της χώρας πόσο ζημιώθηκε το Δημόσιο από αυτές τις προσλήψεις, ως προς:
5.1. την ποιότητα της λειτουργίας του
5.2. την αδικαιολόγητη μισθολογική δαπάνη που αυτές προκάλεσαν
5.3. τις χαμένες ευκαιρίες αξιοποίησης πραγματικά προσοντούχων στελεχών που δεν προσλήφθηκαν ή δεν εξελίχθηκαν για χάρη των "ημετέρων"
5.4. τη συνεπαγόμενη δυσφήμηση του Δημοσίου λόγω των προαναφερθέντων.

Θυμίζουμε ότι η Τρόικα Εξωτερικού υπαναχώρησε από τον κανόνα "1 προς 5", αποδεχόμενη ότι δεν οδηγεί σε αποδοτικό και λειτουργικό Δημόσιο. Επίσης, ξέρουμε ότι κάθε κόμμα λέει αυτά που "πιάνουν τόπο" στο ακροατήριό του, αλλά ένας σοβαρός πολιτικός δε χαράσσει πολιτική με βάση ιδεοληψίες ή νούμερα που επινοεί· αντίθετα, βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία. Και, φυσικά, ποτέ δεν υποτιμά τη νοημοσύνη και τη μνήμη των πολιτών.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 0 και 0 επισκέπτες