Αμεσοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας

Δημοσκοπήσεις Πολιτών - Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη και φίλοι του κόμματος.

Θα θέλατε να συμμετάσχετε σε ένα νέο πολιτικό κίνημα με κύρια αρχή την άμεση δημοκρατία;

Το δημοψήφισμα λήγει την 29 Ιαν 2013, 15:20

Ναι
3
10%
Όχι (θα εξηγήσω γιατί όχι)
22
71%
Άλλο
5
16%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
1
3%

Σύνολο ψήφων: 31

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Αμεσοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας

Δημοσίευση από baskin »

Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
enros

Δημοσίευση από enros »

Tzouvekas Theodoros έγραψε:εγω παντως ψηφισα αλλο .
ο λογος ? ===> https://www.pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=163&t=2801

Μα ειναι δυνατον τα προβληματα του τοπου να περνουν μονο 3 ψηφους ?
σε ποια χωρα ζητε? ειναι δυνατον να περνουν 20 ψηφους οι 3 βασικες αρχες των πειρατων ? Ξερει κανεις σας ποια ειναι τα προβληματα στην Σουηδια και στις αλλες χωρες? να σας πω παλι οτι το μονο προβλημα που εχει 2 χρονια τωρα η ολλανδια ειναι ο τροπος που πρεπει να θερμανει τους ποδηλατοδρομους για να μετακινουνται οι πολιτες ? αυτο ειναι το προβλημα της χωρας τους .
ειναι δυνατον να κυρησουμε μηνες τωρα την αμεση δημοκρατια και να λεμε τωρα δεν την θελουμε ?
αλλα το βασικο ... Τα προβληματα του τοπου δεν μας ενδιαφερουν ... ωρε που ζητε ;;;;; στο διαστημα εισαστε;;;;.... μαλον φτιαξαμε παιχνιδι οχι κομμα .. . διαστιμικοι απροσαρμωστοι ... τελειως εκτος πραγματικοτηας ζητε ή ειστε καλοβολεμενοι και αδιαφορειτε τελειως

διαλυστετο καλυτερα ενα μπουρδελο το κανατε

δηλαδη τι μας λετε τωρα να βγουμε να πουμε στους ψηφοφορους μας οτι δεν μας ενδιαφερουν τα προβληματα σου αλλα μας ενδιαφερει να μην υπαρχουν πατεντες διεθνως . .. . πλακα κανετε ή ειστε παιδια του δημοτικου αν οχι του νηπιαγωγειου .. .

προτεινω μετανομασια του κομματος σε μπουρδελακι greek αντι για κομμα πειρατων ελλαδας ..
με συφιλιασατε παλι νυχτιατικα

Υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρια εδώ σε αυτό που λες.
Άλλο το κόμμα που προτείνει κάτι, και μετά θέτει την πρότασή του στους πολίτες και άλλο το κόμμα που αποφασίζει κάτι, χωρίς τους πολίτες.

Πιστεύω ότι οι πειρατές, αν θέλουν να προσομοιώσουν την κατάσταση στην οποία κάποτε ελπίζουν να βρεθούν (δηλαδή της εξουσίας), θα πρέπει να διαβουλεύονται στον χώρο τους (στα μέλη) και μετά να προτείνουν τις λύσεις τους στις δημοσκοπήσεις-δημοψηφίσματα για να πάρουν την τελική απόφαση τους μαζί με τους πιστοποιημένους πολίτες.

Δυστυχώς λοιπόν εδώ μέσα συμβαίνει αυτό το εντελώς παλαβό που πάρα πολύ ωραία περιγράφεις. Οι πειρατές πάσχουν απο ΜΟΝΟΜΑΝΙΑ.

Τρεις αρχές....μπιπ....τρεις αρχες.....μπιπ.....τρεις αρχες!

Το καρδιογράφημα δίχνει ότι οι πειρατές είναι νεκροί.
ο Γιατρός.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enros την 25 Ιαν 2013, 12:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
mankasp

Δημοσίευση από mankasp »

Αρχίζετε να μπαίνετε στην ουσία σιγά σιγά...
https://twitter.com/e_kastrinakis
zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από zio_donnie »

enros έγραψε:Πιστεύω ότι οι πειρατές, αν θέλουν να προσομοιώσουν την κατάσταση στην οποία κάποτε ελπίζουν να βρεθούν (δηλαδή της εξουσίας), θα πρέπει να διαβουλεύονται στον χώρο τους (στα μέλη) και μετά να προτείνουν τις λύσεις τους στις δημοσκοπήσεις-δημοψηφίσματα για να πάρουν την τελική απόφαση τους μαζί με τους πιστοποιημένους πολίτες.

Ποιος σου είπε πως οι πειρατές θέλουν να γίνουν κόμμα εξουσίας; Έχει αλλού κόμματα για παντογνώστες. Εμένα πάντως το όραμά μου είναι να μπορούμε να επηρεάσουμε προς την κατεύθυνση που μας απασχολεί όχι να αναλάβουμε την κυβέρνηση της χώρας (lol γελάω με την σκέψη).
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

zio_donnie έγραψε:Ποιος σου είπε πως οι πειρατές θέλουν να γίνουν κόμμα εξουσίας; Έχει αλλού κόμματα για παντογνώστες. Εμένα πάντως το όραμά μου είναι να μπορούμε να επηρεάσουμε προς την κατεύθυνση που μας απασχολεί όχι να αναλάβουμε την κυβέρνηση της χώρας (lol γελάω με την σκέψη).

κάτι σαν το Παναθηναϊκό κόμμα μιλάμε για ΤΟ ΟΡΑΜΑ :mrgreen:
και απ οτι κατάλαβα δεν σας ενδιαφέρει αν ο λαός πεινάει πεθαίνει κλπ αρκεί να υλοποιηθούν οι τρεις βασικες αρχές και θα λυθούν ολα πωπω ΤΟ ΟΡΑΜΑ :mrgreen:
και γ@μ@ τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ θεέ μου τι κόμμα και να μην γίνει κόμμα εξουσίας αν είναι δυνατόν :mrgreen:
επίσης φαντάζομαι αν υπήρχε ως επιλογή να είναι όλος ο κόσμος ευτυχισμένος αλλά να μην υπάρχουν υπολογιστές εμείς λέμε όχι γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να "λειτουργήσουμε" ως κόμμα. :evil:
:( :( :( :( :(
baskin

Δημοσίευση από baskin »

http://www.cyprusfreethinkers.org/archives/459

Ψάξε να δεις πόσα έχεις κάνει μέσα σε 5 γραμμές...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
ekfrasi

Δημοσίευση από ekfrasi »

baskin έγραψε:http://www.cyprusfreethinkers.org/archives/459

[off topic = Εγώ]
!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό ίσα που πρέπει να μπει στους κανόνες του φόρουμ :twisted: :evil: :twisted:

Σοβαρά!!!! διαβάστε το ΟΛΟΙ
Expnand του Ad hominen
Επι προσωπικού – ad hominen

Η επίθεση ή η προσβολή στο άτομο και όχι στην λογική του ή στο τι λέει.

Είναι περίπτωση πλάνης συσχετισμού και κατα κάποιο τρόπο είναι προσφυγή στην έλλειψη αυθεντίας ή απαξίωση του προσώπου που το λέει.

Παραδείγματα στην καθομιλουμένη ειναι οταν χρησιμοποιούμε ή ακούμε να λένε:

Για δες ποιος μιλάει…
Τι να μας πεις και εσύ τώρα…
Τα ίδια λέει και ο (ανάλογα ποιον υποτιμάς περισσότερο) Καρατζαφέρης, ο Χριστόδουλος, ο Νίκος, ο Γιώργος κτλ.
Ποιός είσαι εσύ που το λές…
Παρουσίαση και παράδειγμα:

ο A λέει το Χ.
ο Β επιτήθεται στον Α
Αρα αυτό που λέει ο Α δεν μπορεί να είναι σωστό
Αρα το Χ λάθος
Οι Ναζί υποστηρίζαν την ευγονική επιστήμη
Οι Ναζί ήταν καθάρματα
Αρα η Ευγονική είναι λάθος
Οι Αμερικάνοι λένε οτι οι Άραβες κάναν την επίθεση τις 11ης Σεπτεμβρίου
Οι Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών, κάναν έπίθεση στο Ιράκ
Αρα οι Αραβες δεν κάναν την επίθεση
Ο Καραμαλακοβλαμενοβουλευτίδης λέει οτι η Κυβέρνηση είναι λάθος
Ο Καραβαλακοβλαμενοβουλευτίδης έχει εμπλακεί και σκάνδαλο και έχει καταδικαστεί
Αρα η Κυβέρνηση δεν είναι λάθος
Συμβαίνει πάρα πολύ συχνά επίσης μεταξύ μικρών και μεγάλων (ηλικιακά). Μπορεί ένας νέος ή ένα παιδί να πει κάτι σωστό, αλλά ακριβώς επειδή είναι μικρό, να απορίψουμε την πρόταση του, ως λάθος.

Υποκατηγορία:
Tu quoque (που σημαίνει “κι εσύ το ίδιο“) είναι ο τύπος του λάθους που λέει ότι κάποια θέση είναι λάθος μόνον επειδή αυτός που την λέει δεν ενεργεί με συνέπεια σύμφωνα με τις αρχές αυτής της θέσης. Αρα λάθος είσαι και εσύ που το λές. Είναι κατα συνέπεια υποκατηγορία του ad hominem, αφού επικεντρώνεται, όχι στην θέση αλλά στον φορέα της.

Παρουσίαση και παράδειγμα:

ο A κριτικάρει το Β
ο Α έχει κάνει το Β
Αρα το Β είναι λάθος
Π.χ. Η ΝΔ λέει οτι το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει λεφτά
Η ΝΔ πέρνει λεφτά (επίσης)
Αρα το ΠΑΣΟΚ δεν εχει πάρει λεφτά.
Εύχομαι να καταλάβαίνεις την πλάνη που υπάρχει. ‘Αλλο παράδειγμα θα ήταν: ” Ο Τάκης λέει οτι δεν πρέπει να κλέβουμε την εφορία, τι να μας πει και αυτός τώρα, αφού και αυτός το έκανε;” (Το λάθος είναι οτι υπονοεί η πρόταση οτι, άρα δεν είνα κακό να κλέβουμε την εφορία)

Το πιο γνωστό παράδειγμα Tu quoque είναι φυσικά το: “χέσε μας ρε μαλάκα, και εσύ το ίδιο έκανες/κάνεις“.

Επειδή τελικά υπονοείται ότι το επιχείρημα στερείται αυθεντίας, το ανάποδο του επι προσωπικού είναι η προσφυγή στην αυθεντία (επίσης λάθος λογικής)

[/off topic]
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από zio_donnie »

Rainmaker έγραψε:
zio_donnie έγραψε:Ποιος σου είπε πως οι πειρατές θέλουν να γίνουν κόμμα εξουσίας; Έχει αλλού κόμματα για παντογνώστες. Εμένα πάντως το όραμά μου είναι να μπορούμε να επηρεάσουμε προς την κατεύθυνση που μας απασχολεί όχι να αναλάβουμε την κυβέρνηση της χώρας (lol γελάω με την σκέψη).

κάτι σαν το Παναθηναϊκό κόμμα μιλάμε για ΤΟ ΟΡΑΜΑ :mrgreen:
και απ οτι κατάλαβα δεν σας ενδιαφέρει αν ο λαός πεινάει πεθαίνει κλπ αρκεί να υλοποιηθούν οι τρεις βασικες αρχές και θα λυθούν ολα πωπω ΤΟ ΟΡΑΜΑ :mrgreen:
και γ@μ@ τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ θεέ μου τι κόμμα και να μην γίνει κόμμα εξουσίας αν είναι δυνατόν :mrgreen:
επίσης φαντάζομαι αν υπήρχε ως επιλογή να είναι όλος ο κόσμος ευτυχισμένος αλλά να μην υπάρχουν υπολογιστές εμείς λέμε όχι γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να "λειτουργήσουμε" ως κόμμα. :evil:
:( :( :( :( :(

Τι λογική είναι αυτή; Μου θυμίζει το επιχείρημα των μαμάδων "φάε το φαΐ σου γιατί τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε". Ο κόσμος έχει ένα σωρό προβλήματα και δεν μπορείς να τα λύσεις όλα και δεν μπορώ να ταΐσω τον λαό ως πειρατής. Οι πειρατές είναι για να λύσουν μια κατηγορία προβλημάτων και να κάνουν τον κόσμο ένα κλικ καλύτερο. Αλλά υπάρχει πάντα αυτή η μεγαλομανία του Έλληνα "ή όλα ή τίποτα" που θάβει οτιδήποτε δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια και η περιφρόνηση γι' αυτούς που αναγνωρίζουν πως δεν έχουν το μαγικό ραβδί και απλά θέλουν να βάλουν ένα λιθαράκι. Ο κόσμος δεν γίνεται καλύτερος σε μια μέρα ούτε μια ομάδα ή υποσύνολο μπορεί να το πετύχει μόνη της.

Το βλέπω σαν να είμαστε η επιτροπή "τεχνολογίας" της κοινωνίας/ πολιτικού κόσμου. Έχει και άλλες επιτροπές και φυσικά άλλες επίδοξες Δ.Ε. Εγώ δεν θέλω εξουσία, θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο.

Μπορείς να το περιφρονείς όσο θέλεις, αλλά άποψη μου είναι πως καλύτερα κάτι συγκεκριμένο, πρακτικό και εφαρμόσιμο παρά γενικολογίες, ευχολόγια και αμπελοφιλοσοφίες. Είναι θέμα οπτικής γωνίας και φιλοδοξίας, τίποτα προσωπικό με τα οράματα του καθενός.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
Rainmaker

baskin έγραψε:http://www.cyprusfreethinkers.org/archives/459

Ψάξε να δεις πόσα έχεις κάνει μέσα σε 5 γραμμές...

ευχαρίστως να τα παρουσιάσω όλα τα λογικά σφάλματά μου ένα ένα
1) Στο παναθηναικό κόμμα τους απασχολεί μόνο το γήπεδο εμάς οι τρεις βασικές αρχές.
2) επειδή ασχολούνται κάποια άτομα με θέματα που είτε δεν τα κατέχετε είτε δεν γουστάρετε να ασχοληθείτε μειώνετε την προσπάθεια των άλλων και μάλιστα τον τελευταίο καιρό ακούω ...πχ τι σχέση έχει το κόμμα μας με την οικολογία ... στο τέλος θα μας πούνε δεύτερους οικολόγους φαίνονται συνέχεια αυτά που βγάζει η επιτροπή περιβάλλοντος εεεε καθίστε να δουλέψετε και να βγάλετε δικά σας κείμενα πάνω στα ενδιαφέροντά σας και να υπερκαλύψετε όλες τις άλλες επιτροπές.
προχτές είχε εκδήλωση με τους σπόρους και αναφερόντουσαν και για πατέντες δηλαδή δεν ήταν μόνο αντικείμενο του περιβάλλοντος που ήσασταν να πείτε την άποψή σας υπήρχαν τουλάχιστον 150 άτομα.
3)Επειδή στην σουηδία δημιούργησαν κόμμα με τις τρεις βασικές αρχές νομίζετε ότι εκπληρώσαν και τους ιδεολογικούς όρους της ύπαρξης των κομμάτων
τα κόμματα ιδεολογικά δημιουργήθηκαν από την ανάγκη να κυβερνήσουν μια χώρα όχι για να πραγματοποιηθούν τα "καπρίτσια" κάποιον ομάδων ασχέτως που τελικά έχουμε γεμίσει τέτοια κόμματα που τελικά θέλετε να αποδείξεται ότι και το δικό μας είναι τέτοιο.
4) αυτό έχει όντως όλες τις προδιαγραφές για να θεωρηθεί "λογικό σφάλμα".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rainmaker την 25 Ιαν 2013, 12:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Rainmaker

zio_donnie έγραψε:
αλλά άποψη μου είναι πως καλύτερα κάτι συγκεκριμένο, πρακτικό και εφαρμόσιμο

και ποιος σου λέει ότι "κάποιες άλλες πολιτικές" δεν είναι εφαρμόσιμες;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Δημοσκοπήσεις Πολιτών”