PirateGov

Δήλωσε συμμετοχή στις ομάδες εργασίας και βοήθησε στην λειτουργία του κόμματος.
plessas
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: PirateGov

Δημοσίευσηαπό plessas » 07 Νοέμ 2012, 11:53

Προς το παρόν πέρασα σε όλα τα τρέχοντα σχέδια νόμου τα άρθρα από το OCR. Ένα - ένα, δεν προλαβαίνω να τα δω όλα μαζί!
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 08 Νοέμ 2012, 10:20

Κατατέθηκε νέο νομοσχέδιο στη Βουλή. http://www.pirategov.gr/node/82
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 08 Νοέμ 2012, 10:27

plessas έγραψε:Κατατέθηκε νέο νομοσχέδιο στη Βουλή. http://www.pirategov.gr/node/82

αν μπορείς βάλε στην ψηφοφορία, μετά την ημερομηνία, και μια στήλη "ψηφιακή υπογραφή".
και άσε την άδεια απλά να φαίνεται (ως "απειλή" για το κοινοβουλευτικό σύστημα αλλά .... και για τους άσχετους :twisted: )

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 09 Νοέμ 2012, 20:47

Ακόμα περιμένω απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχα κάνει για το pirategov.... :|

Τέσπα, άμα θα είναι ανοιχτό για όλον τον κόσμο και όχι μόνο για τα μέλη, μήπως θα έπρεπε να φτιάχναμε ένα είδος δελτίο τύπου που να εξηγήσουσε στον κόσμο τι είναι, πως λειτουργεί και να τεθεί σε λειτουργία ώστε να ψηφίζει ο κόσμος.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 09 Νοέμ 2012, 20:52

kailor έγραψε:Ακόμα περιμένω απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχα κάνει για το pirategov.... :|

Τέσπα, άμα θα είναι ανοιχτό για όλον τον κόσμο και όχι μόνο για τα μέλη, μήπως θα έπρεπε να φτιάχναμε ένα είδος δελτίο τύπου που να εξηγήσουσε στον κόσμο τι είναι, πως λειτουργεί και να τεθεί σε λειτουργία ώστε να ψηφίζει ο κόσμος.

Ρε Χρήστο αντιλαμβάνεσαι την έννοια του project; Κάνε αίτημα εγγραφής και δούλεψε το. Ούτε επίσημο είναι ούτε έτοιμο. Μπορεί ποτέ να μην γίνει έτοιμο, είναι ένα project σε εξέλιξη, χωρίς χρονοδιάγραμμα. Αν ενδιαφέρεσαι συμμετέχεις.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 09 Νοέμ 2012, 21:04

baskin έγραψε:
kailor έγραψε:Ακόμα περιμένω απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχα κάνει για το pirategov.... :|

Ρε Χρήστο αντιλαμβάνεσαι την έννοια του project; Κάνε αίτημα εγγραφής και δούλεψε το. Ούτε επίσημο είναι ούτε έτοιμο. Μπορεί ποτέ να μην γίνει έτοιμο, είναι ένα project σε εξέλιξη, χωρίς χρονοδιάγραμμα. Αν ενδιαφέρεσαι συμμετέχεις.

Στράτο έχω γραφτεί στο drupal και προσπαθώ να συμμετέχω. Απλώς δεν έχω καταλάβει την έννοια του να έχουμε ακόμα μια πλατφόρμα για ψήφιση νομοσχεδίων, που δεν έχει κανένα σκοπό έτσι όπως είναι τώρα, τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 09 Νοέμ 2012, 21:06

Γιατί δεν έχει σκοπό;

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 09 Νοέμ 2012, 21:16

baskin έγραψε:Γιατί δεν έχει σκοπό;

Γιατί όσα άτομα και να συμμετέχουμε είτε 10 είτε 1000 αφού θα είναι σαν να μην υπάρχουμε, απλώς θα ψηφίζουμε για να ψηφίζουμε... Δηλαδή απλώς βάζουμε άλλη μια πλατφόρμα που θα ψηφίζουμε ναι ή όχι στα τρέχοντα νομοσχέδια. Υπάρχει κανείς λογικός με όλα αυτά που πάνε να περάσουνε να ψηφίσει κανείς ναι?

Και ωραία ψηφίσαμε, μετά τι κάνουμε? απλώς ψηφίσαμε γιατί δεν είχαμε κάτι άλλο να κάνουμε? (είχα ρωτήσει ποιός ακριβός θα είναι ο σκοπός του pirategov?)

Ποιός ο σκοπός του εάν απλώς ψηφίζουμε χωρίς να υπάρχει συμμετοχή από τον απλό κόσμο? (εδώ είχα ρωτήσει παλιότερα εάν θα είναι μόνο για τα μέλη ή για όλους τους πολίτες)

Έχει φτιαχτεί μια πλατφόρμα, χωρίς να ξέρουμε για ποιούς προορίζεται, ποιός είναι ο ακριβής σκοπός αυτής της πλατφόρμας, πως θα προωθηθεί, και γενικά λεπτομέρειες για το pirategov.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 09 Νοέμ 2012, 21:24

Το παιχνίδι Χρήστο, το παιχνίδι. Παίζεις και μαθαίνεις. Μαθαίνεις και ενημερώνεσαι για το πως παράγονται οι νόμοι στο κοινοβούλιο, τους διαβάζεις, ψηφίζεις, μπορείς να πεις την γνώμη σου. Γίνεσαι ενεργός και μαθαίνεις. Παράλληλα αναπτύσσεται και η πλατφόρμα. Δεν είναι αυτοσκοπός να κάνει κάτι. Ένας να μάθει πως λειτουργεί το πολίτευμα μας, κέρδος είναι...

Τα έτοιμα, θα τα φέρουν οι εξωγήινοι και τα Νεφελιμ...

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 09 Νοέμ 2012, 22:07

baskin έγραψε:Το παιχνίδι Χρήστο, το παιχνίδι. Παίζεις και μαθαίνεις. Μαθαίνεις και ενημερώνεσαι για το πως παράγονται οι νόμοι στο κοινοβούλιο, τους διαβάζεις, ψηφίζεις, μπορείς να πεις την γνώμη σου. Γίνεσαι ενεργός και μαθαίνεις. Παράλληλα αναπτύσσεται και η πλατφόρμα. Δεν είναι αυτοσκοπός να κάνει κάτι. Ένας να μάθει πως λειτουργεί το πολίτευμα μας, κέρδος είναι...

Αυτό ακριβώς! Για αρχή τουλάχιστον. Εγώ για πρώτη φορά στη ζωή μου διάβασα νομοσχέδιο πριν ψηφιστεί και σχημάτισα γνώμη.
Το να γίνουν οι δέκα, εκατό και οι εκατό χίλιοι είναι δύσκολο. Άπαξ και γίνει όμως και δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα, θα πάει αλυσίδα, οπότε θα αυξηθούν οι ενημερωμένοι και οι απαιτήσεις από τους αντιπροσώπους μας.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες