Όχι ακριβώς αλλά σε γενικές γραμμές έτσι.
Ο Γιάννης έστησε το phplist και έβαλε όλα τα email των μελών, το ξέραμε, για να γίνετε αποστολή newsletter. Στον Σίμο δόθηκαν admin rights στο phplist για να μπορεί η ΟΜ.ΕΠ να στέλνει τα newsletter (και ότι άλλο χρειάζεται).
Μαλακία 1: Ο Σίμος χωρίς να μιλήσει σε κανέναν από την IT, μάλλον πάνω σε κουβεντούλα στο εργαλείο διαβούλευσης mumble, έκανε τα παράπονα του για την "ταχύτητα" του phplist, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν εσκεμμένα ρυθμισμένη έτσι.
Μαλακία 2: Ο Γιώργος του πρότεινε να δοκιμάσουν το ning, γιατί τα software και ο ανοιχτός κώδικας, είναι ψιλά γράμματα.
Μαλακία 3: Συμφώνησαν να δοκιμάσουν, πήρε ο Σίμος την λίστα με τα mail (που γίνεται export από το phplist) και την έδωσε στον Γιώργο. Κάνανε τις δοκιμές και το άφησαν.
Μαλακία 4: Ο Γιώργος συνέχισε να στέλνει μερικά μηνύματα σε όλα τα μέλη.
Μάθημα να γίνει.
Υ.Γ. Ο Μιχάλης ψάχνει την dark side του κόμματος, αλλά μάλλον θέλει λίγο διάβασμα και λιγότερο Facebook.
Ανοιχτή ερώτηση προς την Διοικούσα Επιτροπή
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Ανοιχτή ερώτηση προς την Διοικούσα Επιτροπή
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Κατσιρης Διαμαντης έγραψε:Γιαννη
ο mike λεει οτι εχει συζητηθει στη δε
Πράγματι είχα δει ένα email στη λίστα της Δ.Ε. το οποίο πρότεινε να συντάξουμε ένα χριστουγεννιάτικο newsletter για τα μέλη του κόμματος. Δεν είδα κάποια απάντηση σε αυτό όμως. Ίσως να συζητήθηκε σε κανένα mumble..
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές.
-
Giorgio Mariotti mariotti at pirateparty.gr
Wed Dec 19 22:26:40 EET 2012
Previous message: [De] Καταθέτω την υποψηφιότητα μου για τη θέση του υπεύθυνου αναπληρωτή οικονομικών
Next message: [De] Fwd: Αίτηση προς την Διοικούσα Επιτροπή του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας
Messages sorted by: [ date ] [ thread ] [ subject ] [ author ]
*παιδιά, θα πρότεινα να συντάξουμε στα γρήγορα ένα χριστουγεννιάτικο
newsletter για τα μέλη του κόμματος. *
*
*
**χριστουγεννιάτικα χρόνια πολλά*
**μια σύντομη αναφορά ότι ξεκινάνε την καινούρια χρονιά η ψηφοφορίες στης
οποίες θα ΕΠΙΘΥΜΗΤΕ να συμμετάσχουν *
**και ότι άλλο νομίζετε.*
*
*
*pad:*
*http://piratepad.net/IZeYeOgNW9*
*-- *
*Giorgio Mariotti
Γιώργος Μαριοττι*
**
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.pirateparty.gr/cgi-bin/mailman/private/de/attachments/20121219/87de9dc6/attachment.html>
Δεν απαντήθηκε από κανέναν. Οπότε πήρε την πρωτοβουλία...
Ο Διαμαντής, άλλο ρώτησε όμως.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
μη τα βλεπουμε ολα μαυρα
σ αυτη την αστεια δ.ε. καπελωνει ο ενας τον αλλον.
πρωτο θετικο οτι ο καθενας κινηται αυτονομα,και στα δυσκολα βγαζει την ουρα του απ εξω,π.χ
κανει τη π@@@ρια ο ............og. βγαινει ο mike και λεει η ΔΕ δεν ξερει τιποτα μπλα μπλα
και ο αλλος στις ευχες εχει κολλησει το ΔΕ
τι μαρκα τσιπουρο πινεται ?/
.....................................................................................................................................
............................................................................................................

σ αυτη την αστεια δ.ε. καπελωνει ο ενας τον αλλον.
πρωτο θετικο οτι ο καθενας κινηται αυτονομα,και στα δυσκολα βγαζει την ουρα του απ εξω,π.χ
κανει τη π@@@ρια ο ............og. βγαινει ο mike και λεει η ΔΕ δεν ξερει τιποτα μπλα μπλα
και ο αλλος στις ευχες εχει κολλησει το ΔΕ
τι μαρκα τσιπουρο πινεται ?/
.....................................................................................................................................
............................................................................................................

-
και μετα σας φταιει το lfb
για να κανουμε ανουσιες ψηφοφοριες στο φορουμ
και να γινομαστε σκατα ,επειδη ειστε ..................
...............πως ???? αυτοκαθοριστιτε κυριοι της Δ.Ε.
για να κανουμε ανουσιες ψηφοφοριες στο φορουμ
και να γινομαστε σκατα ,επειδη ειστε ..................
...............πως ???? αυτοκαθοριστιτε κυριοι της Δ.Ε.
-
- Επικοινωνία:
pav έγραψε:Τέλος πάντων, απλώς είναι πολύ δύσκολο πια να ελπίζω πως υπάρχει μέλλον για το κόμμα.
Καλή διάθεση και καλές προθέσεις μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν είναι αρκετές όταν δεν καταλαβαίνεις τις αρχές που υποτίθεται ότι υπερασπίζεσαι.
Μέλλον υπάρχει, αρκεί μερικοί να καταλάβουν τι είναι πειρατικό κίνημα και να αφήσουν τις παλαιοκομματικές συμπεριφορές, προσωπικές προβολές και ιδιοκτησιακές τάσεις. (α και να αποκτήσουν και λίγη τσίπα...)
Έλαβα και εγώ το περιβόητο email χωρίς να έχω ποτέ "πατήσει" στο στέκι πειρατών. Στο mailbox μου υπάρχουν τα παρακάτω mail από το piratiko.ning.com

-
και κατι τελευταιο
ας μαζευτουμε πρωτα εμεις και μετα μαζευουμε κοσμο .
καληνυχτα.
@petrogaz
και σε μενα παρα πολλα αλλα τα διεγραψα.
ας μαζευτουμε πρωτα εμεις και μετα μαζευουμε κοσμο .
καληνυχτα.
@petrogaz
-
- Επικοινωνία:
Απλά για να υπάρχει ΟΛΗ η εικόνα.
Ο baskin καλά τα έγραψε και έχω να συμπληρώσω μόνο ότι δόθηκαν μόνο τα e-mail adresses.
Τώρα για στις σπόντες τύπου "η πλατφόρμα της ΟΜ.ΕΠ που χρηματοδοτείται και βρίσκεται σε μια πλατφόρμα/server που δεν είναι του κόμματος και δεν είναι ανοιχτού κώδικα κτλ.", έχω να πω τα εξής, ήταν η πρώτη πλατφόρμα π.f. (προ forum) και από όσο ξέρω και η μόνη, τότε, παραμένει πλατφόρμα του κόμματος αλλά ως "στέκι πειρατών", social δηλαδή και εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να κλείσει.
Το στέκι, λοιπόν, των πειρατών είναι και η μόνη "εναλλακτική" έναντι του server του κόμματος, και εξηγούμε, αν για οποιονδήποτε λόγο κλείσει ο server του κόμματος, ψηφιακά το κόμμα παύει να υπάρχει. Θα μας έχει μείνει ο ανοιχτός και ελεύθερος κώδικας, άχρηστος, πάνω σε ένα κλειστό (power off/offline) κυριολεκτικά server και όλα τα άλλα εγώ τα ακούω βερεσέ.
Εφ' όσον το ning είναι πληρωμένο service και τα έξοδα τα έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος σύλλογος στην Γερμανία, εμένα ΔΕΝ με χαλάει.
Η πλατφόρμα προσφέρθηκε ΚΑΙ για να την χρησιμοποιήσει ΚΑΙ αν θέλει/όπως θέλει η ΟΜ.ΕΠ. Ακόμα δεν έχουμε κατασταλάξει πως και όταν θα κατασταλάξουμε θα σας ενημερώσουμε.
Μην μπλέκουμε τα άσχετα μεταξύ τους.
Είναι ΆΛΛΟ πράγμα η μαλακία η δικιά μου, ΆΛΛΟ πράγμα το ning, ΆΛΛΟ πράγμα η ΟΜ.ΕΠ, και ΆΛΛΟ πράγμα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ server που πάνω του αυτή την στιγμή υπάρχει ΨΗΦΙΑΚΑ όλο το κόμμα.
Άλλη η δουλειά του ναύτη και άλλη του καντηλανάφτη...
Εδώ τώρα μιλάμε για την μαλακία που έκανα και spamαρίστικαν τα μέλη.
Για το "στέκι των πειρατών" και για την ΟΜ.ΕΠ άμα θέλετε να την ανοίξουμε την κουβέντα να την ανοίξουμε.
Για την ΔΕ εγώ δεν έχω καμία σχέση και δεν είμαι ο "μαϊντανός" (μου έγινε πρόταση να αλλάξω φυτό για την "ακούω" καλύτερα) που τους υπερασπίζεται (κατά James, που παρεμπιπτόντως είχε βάλει υποψηφιότητα για την ΔΕ και δεν εξελέγει από τους Συνέδρους).
Όποιες άλλες απορίες, ερωτήσεις ή πληροφόρηση σχετικά, μπορείτε απλά να με ρωτήστε. Τα διάφορα "σενάρια" τα αφήνω για τους "σεναριογράφους" τους.

Ο baskin καλά τα έγραψε και έχω να συμπληρώσω μόνο ότι δόθηκαν μόνο τα e-mail adresses.
Τώρα για στις σπόντες τύπου "η πλατφόρμα της ΟΜ.ΕΠ που χρηματοδοτείται και βρίσκεται σε μια πλατφόρμα/server που δεν είναι του κόμματος και δεν είναι ανοιχτού κώδικα κτλ.", έχω να πω τα εξής, ήταν η πρώτη πλατφόρμα π.f. (προ forum) και από όσο ξέρω και η μόνη, τότε, παραμένει πλατφόρμα του κόμματος αλλά ως "στέκι πειρατών", social δηλαδή και εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να κλείσει.
Το στέκι, λοιπόν, των πειρατών είναι και η μόνη "εναλλακτική" έναντι του server του κόμματος, και εξηγούμε, αν για οποιονδήποτε λόγο κλείσει ο server του κόμματος, ψηφιακά το κόμμα παύει να υπάρχει. Θα μας έχει μείνει ο ανοιχτός και ελεύθερος κώδικας, άχρηστος, πάνω σε ένα κλειστό (power off/offline) κυριολεκτικά server και όλα τα άλλα εγώ τα ακούω βερεσέ.
Εφ' όσον το ning είναι πληρωμένο service και τα έξοδα τα έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος σύλλογος στην Γερμανία, εμένα ΔΕΝ με χαλάει.
Η πλατφόρμα προσφέρθηκε ΚΑΙ για να την χρησιμοποιήσει ΚΑΙ αν θέλει/όπως θέλει η ΟΜ.ΕΠ. Ακόμα δεν έχουμε κατασταλάξει πως και όταν θα κατασταλάξουμε θα σας ενημερώσουμε.
Μην μπλέκουμε τα άσχετα μεταξύ τους.
Είναι ΆΛΛΟ πράγμα η μαλακία η δικιά μου, ΆΛΛΟ πράγμα το ning, ΆΛΛΟ πράγμα η ΟΜ.ΕΠ, και ΆΛΛΟ πράγμα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ server που πάνω του αυτή την στιγμή υπάρχει ΨΗΦΙΑΚΑ όλο το κόμμα.
Άλλη η δουλειά του ναύτη και άλλη του καντηλανάφτη...
Εδώ τώρα μιλάμε για την μαλακία που έκανα και spamαρίστικαν τα μέλη.
Για το "στέκι των πειρατών" και για την ΟΜ.ΕΠ άμα θέλετε να την ανοίξουμε την κουβέντα να την ανοίξουμε.
Για την ΔΕ εγώ δεν έχω καμία σχέση και δεν είμαι ο "μαϊντανός" (μου έγινε πρόταση να αλλάξω φυτό για την "ακούω" καλύτερα) που τους υπερασπίζεται (κατά James, που παρεμπιπτόντως είχε βάλει υποψηφιότητα για την ΔΕ και δεν εξελέγει από τους Συνέδρους).
Όποιες άλλες απορίες, ερωτήσεις ή πληροφόρηση σχετικά, μπορείτε απλά να με ρωτήστε. Τα διάφορα "σενάρια" τα αφήνω για τους "σεναριογράφους" τους.

здравствуйте
Κομπειλάδας έγραψε:Εφ' όσον το ning είναι πληρωμένο service και τα έξοδα τα έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος σύλλογος στην Γερμανία, εμένα ΔΕΝ με χαλάει.
Κάτσε, Κάτσε....Τα έξοδα του ning τα έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος σύλλογος στην Γερμανία;

Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά φημολογείται ότι κάποιοι καταφέρανε να μαζέψουν 4000 ευρώ για μια πλατφόρμα της ΟΜΕΠ. Αυτή η πλατφόρμα φαίνεται να είναι τελικά η ίδια στην οποία εσύ έδωσες όλα τα e-mail των μελών του κόμματος. Όταν έδινες τα e-mail , το ήξερες ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα είχε χρηματοδότηση με 4000 ευρώ; Ή δεν το ήξερες;
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΙΛ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟ;;; ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΕΝΓΚΕΛΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΞΕΣΠΑΣΕ Η ΚΡΙΣΗ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ PP-EU, ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ;
ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΤ, ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΑΖΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΤΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΙΛ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;;;;;;;;;;;
Από που πήραν το δικαίωμα να τα δώσουν σε ένα απλό μέλος, τον Κομπειλάδας;
drafte έγραψε:Αρκεί φυσικά να μην έχει την λίστα και ο ενγκελς τώρα.
Επανέρχεται και πάλι αυτό το σενάριο.....

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το βλέπω πιθανό ο σύλλογος στην γερμανία να έχει στα χέρια του την λίστα με τα mail των μέλών του κόμματος, ίσως και εν αγνοία του piratiko.org. Αυτό μπορεί να μας το διευκρινίσει μόνο ο ίδιος, να μας πει δηλαδή ποιοι, εκτός από αυτόν, είναι συνδιαχειριστές του ning.
Κομπειλάδας έγραψε:Ο Γιώργος τότε μου πρότεινε να δοκιμάσουμε τον mailer του ning (piratiko.org), και του έδωσα την λίστα για να στείλουμε δοκιμαστικά κάτι, δεν ξαναστείλαμε τίποτα μέχρι να βρούμε έναν τρόπο/εργαλείο για μαζική αποστολή.
Ο Γιώργος αντί να σβήσει την λίστα με τα e-mails (που την είχε βάλει σε ξεχωριστή κατηγορία) την άφησε έτσι.
Τώρα έστειλε Χριστουγεννιάτικες Ευχές και έβαλε όλες τις κατηγορίες που είχε το ning στην βάση του, να στείλουν e-mail με τις ευχές χωρίς να προσέξει πως συμπεριέλαβε και την συγκεκριμένη λίστα.
Δυστυχώς δεν έστειλε μόνο τις Ευχές.
Και αυτά, με ημερομηνίες 4,5 Ιουλ και 9 Αυγ τι είναι;
petrogazz έγραψε: Στο mailbox μου υπάρχουν τα παρακάτω mail από το piratiko.ning.com
Αλλά και αυτά...
Κατσιρης Διαμαντης έγραψε:@petrogaz
Μάλλον ξαναστείλατε, και μάλλον δεν είχε μπει η λίστα σε ξεχωριστή κατηγορία όπως λες, και στέλνατε συνέχεια.....

Τέλος πάντων, το σημαντικό για μένα ερώτημα είναι το παρακάτω.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Piratiko.ning.com ;
Αν είναι μόνο το μέλος της ΔΕ, μικρό το κακό, αν όχι........το χάσαμε το κορμί πατριώτες!
Πάει η λίστα με τα mail!

mankasp έγραψε:Εμαιλ πήγε και στην γυναίκα μου ή οποία δεν το έχει δώσει το εμαιλ της πουθενά παρά μόνο για την εγγραφή της στο κόμμα.
Το piratenfreunde.org πιθανότατα έχει υποκλέψει τα εμαιλ των μελών.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες