PirateGov

Δήλωσε συμμετοχή στις ομάδες εργασίας και βοήθησε στην λειτουργία του κόμματος.
plessas
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: PirateGov

Δημοσίευσηαπό plessas » 24 Σεπ 2012, 11:02

Ναι, έδωσα λάθος url. Δείτε εδώ:
http://150.140.142.76:8000/pirategov/

Και στο drupal υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης wiki εργαλείων ή άλλων εργαλείων για διαβούλευση.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 24 Σεπ 2012, 11:34

plessas έγραψε:Ναι, έδωσα λάθος url. Δείτε εδώ:
http://150.140.142.76:8000/pirategov/

Και στο drupal υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης wiki εργαλείων ή άλλων εργαλείων για διαβούλευση.

+1000 για του drupal το opengov.

χίλιες φορές καλύτερο από του wiki που έχει φτιάξει η ομάδα ΙΤ.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 24 Σεπ 2012, 13:32

Αν δεν βρέξεις (_ο_) ψάρι δεν πιάνεις.
Το να φοβάσαι να μπεις στο wiki σημαίνει πως
υπάρχει τεμπελιά που καλύπτεται πίσω από τον φόβο της προσαρμογής και μάθησης,
που σημαίνει, σε επέκταση, όχι τάξη σε επίπεδο οργάνωσης της σκέψης.

Δεν θα μάθεις να ψηφίζεις με ναι/όχι γιατί δεν θα ξέρεις γιατί πατάς ναι/όχι,
αφού δεν θα έχεις μπει σε διαδικασία κριτικής σκέψης,
βλέποντας με οπτικά σημάδια και συγκεντρωτικά τα υπέρ και κατά του κάθε επιχειρήματος.

Και το μόνο που δεν παρασύρεται από τη φλυαρία,
η οποία σπάει την οργάνωση/τάξη/συγκέντρωση,
προς το παρόν είναι το wiki.

Πρέπει να μπουν περισσότερα κουμπιά βέβαια,
που να μοιάζουν με κουμπιά, εκεί που ψηφίζεις.
Και πρέπει όταν ψηφίζεις ή επιχειρηματολογείς
να σου έρχεται ένα κουτί διαλόγου
που θα το γεμίζεις, θα πατάς οκ και θα καταχωρείται.

Αν βάλεις κανονικό wiki στο drupal
και ταυτόχρονα εμφανίσεις και δομή στις συζητήσεις,
αντί για σειρά το ένα κάτω από το άλλο,
θα είναι καλά και μπορεί καλύτερα.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 24 Σεπ 2012, 14:11

manos_ έγραψε:Αν δεν βρέξεις (_ο_) ψάρι δεν πιάνεις.

βλέποντας με οπτικά σημάδια και συγκεντρωτικά τα υπέρ και κατά του κάθε επιχειρήματος.

εάν εννοείς για εμένα κάνεις λάθος και δεν φοβάμαι το wiki. Αντιθέτως το χρησιμοποιώ μερικές φορές.

Το θέμα είναι σε ποιόν απευθύνεσαι? σε 5 - 10 άτομα για να μπαίνουν να ψηφίζουν στο wiki, γιατί τόσοι θα είναι στο τέλος,

ή σε όλους μίας και θα είναι εύκολο με ένα κουμπί και ωραίο γραφικό περιβάλλον ??????????????

Πρέπει να καταλάβετε εσείς στην ΙΤ ομάδα ότι δεν μπορείτε να ρίχνετε ένα πολύπλοκο σύστημα και να περιμένετε να το ακολουθήσουν όλοι όταν οι περισσότεροι ξέρουν απλά να χρησιμοποιούν ένα φόρουμ και ένα facebook. Το σύστημα πρέπει να είναι όσο πιο απλό γίνεται, εάν βεβαίως θέλετε συμμετοχή. Εάν θέλετε να μπαίνουν 10 άτομα, τότε κάντε το όσο πολύπλοκο θέλετε.

Και τον απλό κόσμο χέστηκε το τι κάνει ένα κουμπί + ή ένα κουμπί - ή οτιδήποτε άλλο κουμπί (yes,no, agree, disagree), τους νοιάζει απλώς να ψηφίζουν. Τελεία και παύλα.

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 24 Σεπ 2012, 15:13

Όπως είπα και νωρίτερα δεν έχω παρακολουθήσει όλη τη συζήτηση και δεν ξέρω ποιες λειτουργικές προδιαγραφές θέλουμε να εξυπηρετεί η πλατφόρμα. Απλά βλέπω ότι γίνεται πολύς κόπος να γραφτούν extensions για το wiki, ενώ στο drupal υπάρχουν έτοιμα πράγματα και το interface είναι πολύ πιο εύκολο στην εκμάθηση.
Μπήκα λίγο στο pirategov1.pirateparty.gr αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς σε τι ψηφίζουμε και που γίνεται η διαβούλευση (στη Συζήτηση;). Ίσως αν καταλάβω ακριβώς τι θέλουμε να δω αν είναι εφικτό να γίνουν αυτά στο drupal με αυτοματοποιημένο τρόπο.
Προς το παρόν το έστησα για να δείξω ότι είναι εύκολο να γίνουν import τα νομοσχέδια από το RSS και να μπει μια υποτυπώδης ψηφοφορία.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 24 Σεπ 2012, 15:59

Απ' ότι είδα είναι εφικτό πάντως κάθε item του RSS να εισάγεται στην πλατφόρμα ως σελίδα Wiki, ενώ τώρα είναι σελίδα τύπου feed item (στην πραγματικότητα μια απλή html σελίδα).

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 24 Σεπ 2012, 16:01

kailor έγραψε:
manos_ έγραψε:Αν δεν βρέξεις (_ο_) ψάρι δεν πιάνεις.

εάν εννοείς για εμένα κάνεις λάθος και δεν φοβάμαι το wiki. Αντιθέτως το χρησιμοποιώ μερικές φορές.

Το θέμα είναι σε ποιόν απευθύνεσαι? σε 5 - 10 άτομα για να μπαίνουν να ψηφίζουν στο wiki, γιατί τόσοι θα είναι στο τέλος,

ή σε όλους μίας και θα είναι εύκολο με ένα κουμπί και ωραίο γραφικό περιβάλλον ??????????????

Πρέπει να καταλάβετε εσείς στην ΙΤ ομάδα ότι δεν μπορείτε να ρίχνετε ένα πολύπλοκο σύστημα και να περιμένετε να το ακολουθήσουν όλοι όταν οι περισσότεροι ξέρουν απλά να χρησιμοποιούν ένα φόρουμ και ένα facebook. Το σύστημα πρέπει να είναι όσο πιο απλό γίνεται, εάν βεβαίως θέλετε συμμετοχή. Εάν θέλετε να μπαίνουν 10 άτομα, τότε κάντε το όσο πολύπλοκο θέλετε.

Και τον απλό κόσμο χέστηκε το τι κάνει ένα κουμπί + ή ένα κουμπί - ή οτιδήποτε άλλο κουμπί (yes,no, agree, disagree), τους νοιάζει απλώς να ψηφίζουν. Τελεία και παύλα.

Σε αυτήν την παράθεση βλέπω κάποια λογική!!
Είμαι ο μόνος;
.....Και για να γίνω "αμερικανάκι"...... Get it simple!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 24 Σεπ 2012, 17:22

Παιδιά, ιδού η Ρόδος. Προσωπικά δεν νιώθω πως καταναλώνω δυνάμεις, όσα κάνω μου είναι χρήσιμα.
Το wiki πράγματι δεν είναι ακόμα έτοιμο για αυτά που χρειάζονται οι χρήστες με την απλοϊκή νοοτροπία.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 24 Σεπ 2012, 19:30

Έχω προσθέσει σε κάθε feed item ένα tab με όνομα Talk όπου μπαίνουν τα σχόλια για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σε threaded view. Μπορούν να βαθμολογούνται και τα σχόλια αν θέλει κανείς νομίζω. Τώρα αν θέλει κανείς να έχει κάθε άρθρο του νομοσχεδίου ξεχωριστά για να το συζητά και να το αξιολογεί θέλει έξτρα δουλειά (δεν ξέρω καν αν μπορεί να γίνει αυτοματοποιημένα). Το σταματάω εδώ προς το παρόν. Όσοι ασχολούνται με το project ας ρίξουν μια ματιά και ας αξιολογήσουν αν κάνει για τη δουλειά που θέλουν. Αν όχι, ας συνεχιστεί η εργασία στο wiki.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 24 Σεπ 2012, 21:40

Δεν είναι κακό και το drupal. Το πλεονέκτημά του είναι ότι το user Interface του είναι απλοικό, φτιαγμένο για "χαζούς". Έχει όμως λιγότερες δυνατότητες από το wiki όταν η πληροφορία αρχίζει να αυξάνει χαοτικά (κάτι που προβλέπεται στην περίπτωσή μας). Το είχαμε συζητήσει αρχικά σαν επιλογή, και δεν είναι κακό αν η πλειοψηφία των πειρατών το θελήσει να ξεκινήσει μόνο για το pirategov της βουλής από ένα drupal.

Η μεγαλύτερη ένσταση μου είναι όμως για το πως ακριβώς ψηφίζει ο κόσμος στο drupal. Γιατί αν είναι απλά ένα κουμπάκι που το πατάς και αυξάνει-μειώνει ένα counter, αυτό δεν κάνει. Το pirategov είναι ψηφοφορία, όχι δημοσκόπηση. Στο wiki το σχέδιο είναι κάθε ψήφος να είναι ορατή, και η καταμέτρηση να γίνεται εξωτερικά-ανεξάρτητα από την πλατφόρμα με την χρήση ρομποτ, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να υπολογίσει το αποτέλεσμα και μάλιστα σε διάφορα επίπεδα σωμάτων ψηφοφόρων. Στo drupal πως αυτό μπορεί να υλοποιηθεί; Υπάρχει api για ρομποτ ;

Η άποψή μου για το θέμα είναι ότι το wiki πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως semantic web, και να φτιαχτεί ένα application με ποιό εύκολο user interface που να δέχεται και να λαμβάνει πληροφορίες από το wiki. Αυτή η εφαρμογη μπορεί να είναι σε drupal.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες