Έχουμε να πούμε κάτι, ή.......

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
zio_donnie
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Έχουμε να πούμε κάτι, ή.......

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Ιαν 2013, 22:23

laskaris_vasilis έγραψε:...........
Μηδένισες κάθε επιχείρημα που είχα σε σχέση με τις "Πειρατικές Αρχές" και επιδιώξεις!!!
Ποια είναι η χώρα που παράγει την "φέτα" τέλος πάντων;
Όσοι την παρήγαγαν, στην Θεσσαλία το 1830 δεν παρήγαγαν "φέτα" διότι τότε η Θεσσαλία δεν ανήκε στην Ελληνική επικράτεια;
Και αν, λέω άν, αύριο οι γειτόνοι μας, καταλάβουν την Μακδεδονία και την Θράκη, το τυρί που θα παράγουν στις περιοχές εκείνες δεν θα μπορούν να το ονομάσουν "Φέτα";
Και αν ναι, γιατί;

Δεν είναι ονομασία εθνικής προέλευσης αλλά γεωγραφικής. Τώρα αν μας πάρουν οι Τούρκοι την Θράκη δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά μάλλον θα έχω άλλα στο κεφάλι μου.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Ιαν 2013, 22:30

Kotsos έγραψε:Διονύση μπορείς να τον κυνηγήσεις σε οποιαδήποτε χώρα έχει υπογράψει την TRIPS. Την σήμερον ημέρα εκτός από την Ινδία και κάτι νησάκια της Καραϊβικής, όλες οι άλλες χώρες έχουν υπογράψει το copyright και την TRIPS.

Όχι λέμε. Η ονομασία προέλευσης είναι Ευρωπαϊκή και δεν έχει ισχύ αλλού. Και δεν είναι Copyright λέμε.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 24 Ιαν 2013, 22:42

@zio:
Και την Στερεά, και τα Επτάνησα να "πάρουν" οι γειτόνοι, εγώ, τα ίδια προβλήματα θα έχω!!
Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα!! (Για εσένα δεν ξέρω!)
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Ιαν 2013, 22:45

laskaris_vasilis έγραψε:@zio:
Και την Στερεά, και τα Επτάνησα να "πάρουν" οι γειτόνοι, εγώ, τα ίδια προβλήματα θα έχω!!
Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα!! (Για εσένα δεν ξέρω!)

Θα έχω που θα με έχουν πάρει φαντάρο, δεν είναι πολιτικό το θέμα αλλά προσωπικό.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 24 Ιαν 2013, 22:46

Αν ισχύει αυτό που λές, που δεν ισχύει και σου παρέθεσα το νόμο παραπάνω (http://www.wipo.int/wipolex/en/results_ ... =&cat_id=5) τότε γιατί οι Έλληνες εξαγωγείς ζητάν να παρέμβει ο εμπορικός ακόλουθος;;;;;;;

Μπερδεύεις τα πρωτογενή προϊόντα με ΠΟΠ από τα δευτερογενή προϊόντα που έχουν ΠΟΠ.

Άλλο τα αγγούρια τα καλυβιώτικα και άλλο το τζατζίκι (που είναι ΠΟΠ)
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 24 Ιαν 2013, 22:47

@κοτσος
Συγνώμη αλλά συνεχίζεις τη παραπληροφόρηση..
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Ιαν 2013, 22:54

Kotsos έγραψε:Αν ισχύει αυτό που λές, που δεν ισχύει και σου παρέθεσα το νόμο παραπάνω (http://www.wipo.int/wipolex/en/results_ ... =&cat_id=5) τότε γιατί οι Έλληνες εξαγωγείς ζητάν να παρέμβει ο εμπορικός ακόλουθος;;;;;;;

Μπερδεύεις τα πρωτογενή προϊόντα με ΠΟΠ από τα δευτερογενή προϊόντα που έχουν ΠΟΠ.

Άλλο τα αγγούρια τα καλυβιώτικα και άλλο το τζατζίκι (που είναι ΠΟΠ)

Οι Έλληνες εξαγωγείς μπορούν να ζητάνε ότι θέλουν. Που βλέπεις πως η ονομασία προέλευσης αποτελεί εθνική πνευματική ιδιοκτησία όπως δήλωσες;

Πιθανότατα ο ακόλουθος θα θίξει το θέμα του trademark και της παραπλάνησης του καταναλωτή. Μπορεί να θελήσει να ενημερώσει τους εκπροσώπους της άλλης χώρας για το θέμα, και να εξηγήσει πως οι καταναλωτές πληρώνουν για κάτι που δεν αναλύεται επαρκώς στα προιόντα (ΠΧ να πουλάνε φέτα για Ελληνικό προϊόν και να είναι φτιαγμένη στην Κίνα) Δεν νομίζω να ζητήσει αποζημιώσεις για τα πνευματικά δικαιώματα ή να κινηθεί δικαστικώς εναντίων κάποιου για copyright.

Και ξανά. Πριν είπες TRIPS τώρα πετάς άλλα λινκ στα κουτουρού. Που βλέπεις πως χώρες εκτός ΕΕ παραδέχονται την ονομασία προέλευσης με τους όρους που ισχυρίζεσαι;

Συγκεκριμένη παράθεση παρακαλώ και όχι ξεκάρφωτα λινκ.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 24 Ιαν 2013, 23:00

Δημήτρη μπές στον world intellectual property organisation WIPO που σου δίνω το link παραπάνω και δες τον νόμο μόνος σου.

Δηλαδή η παρμεζάνα (parmizziano cheese) ή το cheddar cheese ισχύει μόνο για την ΕΕ; με δουλεύετε;;;; Που τα είδατε αυτά γραμμένα;;;;

Αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας μπορεί να λειτουργήσει μόνο στην ΕΕ.

Στις άλλες χώρες ο θιγόμενος πρέπει να κινήσει νομικές διαδικασίες,
Νομίζεις ότι ο Αμερικανός εισαγωγέας που αγοράζει από τον Έλληνα αλλά και από τον Δανό και τον Τούρκο καίγεται να ασκήσει ποινική δίωξη στον Δανό για 10000 τόνους τυρί;;;;;

Θα προωθήσει το Ελληνικό τυρί στο κυριλέ σουπερμάρκετ και την τούρκικη φέτα στο wallmart για την μάζα και καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς.

Τα ζαγάρια οι Έλληνες θα γκρινιάζουν πού είναι ο εμπορικός ακόλουθος, σιγά μην κινήσουν νομικές διαδικασίες και πληρώσουν, και όλα μέλι γάλα.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 24 Ιαν 2013, 23:04

Χρόνια τώρα οι Αμερικάνοι ανάμεσα στα άλλα φτιάχνουν σαμπάνια και την λένε έτσι και μια χαρά την διακινούν εκτός ΕΕ.
Φυσικά οι Γάλλοι αφρίζουν με αυτό (see hat i did there?) και προσπαθούν να το περιορίσουν (κάτι έχουν καταφέρει) αλλά είναι ανοιχτό το θεμα.
(http://en.wikipedia.org/wiki/Champagne# ... _champagne)

Προσωπικά είναι το ίδιο ανήθικο με τον να κάνεις κάτι σαν Κόκα κόλα και να το λες κόκα κόλα, παραπλανείς τον αγοραστή. Αν δεν μπορείς (που για κάποια ποπ είναι αλήθεια λόγο μικροκλίματος) έχασες. Αν μπορέσεις να φτιάξεις 1 προς 1 κλώνο τότε πες το φέτα ή Ελληνικό γιαούρτι ή σαμπάνια.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Ιαν 2013, 23:06

Kotsos έγραψε:
Δηλαδή η παρμεζάνα (parmizziano cheese) ή το ισχύει μόνο για την ΕΕ; με δουλεύετε;;;; Που τα είδατε αυτά γραμμένα;;;;.

To parmigiano (το έσφαξες, λες πως είσουνα και Ιταλία) είναι αναγνωρίσιμο παγκοσμίως σαν brand αλλά δεν σημαίνει πως ισχύει αυτό που λες. Έχω ακούσει για δίκες εντός ΕΕ (όπως και για την φέτα Δανίας). Έξω βασίζεται στην φήμη του και στα ισχυρά brands που το πουλάνε.

Εσύ που τα είδες αυτά που λες γραμμένα; Μάλλον πάλι τα κατέβασες από το κεφάλι σου, όπως και τα παραδείγματα του Αμερικάνου και του Walmart.

Source λέμε.

EDIT:

Definition: D.O.C. stands for Denominazione di Origine Controllata and is a set of Italian laws enacted in 1955 to protect the names, origins, production methods and characteristics of Italian food and wine. The purpose of these laws is to preserve the traditions and quality of Italian cheese and wine. The D.O.C. label should guarantee that consumers are getting the "real" thing, not an imitation of an Italian product.
Also Known As: Denominazione di Origine Controllata

Denominazione di origine controllata ("Controlled designation of origin") is a quality assurance label for Italian food products, especially wines and various cheeses (Denominazione di Origine Protetta). It is modelled after the French AOC. It was instituted in 1963 and overhauled in 1992 for compliance with the equivalent EU law on Protected Designation of Origin, which came into effect that year.

Commission Regulation (EC) No 753/2002 of 29 April 2002 laying down certain rules for applying Council Regulation (EC) No 1493/1999 as regards the description, designation, presentation and protection of certain wine sector products, consolidated version up until Commission Regulation (EC) No 1471/2007 of 13 December 2007
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2002R0753:20071214:EN:PDF

Επίσης αντίστοιχες ονομασίες προέλευσης στην Ισπανία και την Πορτογαλία:

http://en.wikipedia.org/wiki/Denomina%C3%A7%C3%A3o_de_Origem_Controlada

http://en.wikipedia.org/wiki/Denominaci%C3%B3n_de_Origen_Calificada

Ουδεμία αναφορά σε εξωκοινοτικές συμφωνίες.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και zio_donnie, έχει επεξεργασθεί 24 φορά/ες συνολικά

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες