ΨΟΦΟ ΑΠΑΝΤΕΣ

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
ergoil
Επικοινωνία:

Re: ΨΟΦΟ ΑΠΑΝΤΕΣ

Δημοσίευσηαπό ergoil » 21 Ιουν 2012, 00:54

urfurshlaag έγραψε:Οκ κοιτάξτε. Το φόρουμ σας είναι πιο ψόφιο από γκαλερί στο Αγρίνιο. Χρειάζεται να ζωντανέψει, να μπει κόσμος, να γίνει τζέρτζελο. Αυτό σημαίνει πως θα μπουν και κάθε είδους τρολ, ούμπερ τρολ, κάνιμπαλ τρολ και αν είστε τυχεροί νεοφιλελεύθερα Ούρουκ Χάι. Οπότε ετοιμαστείτε να μπανάρετε, ανεβάστε μπάντγουιθ και θα έλεγα να ψιλομοιράσετε 24ωρες βάρδιες αν δεν το έχετε κάνει ακόμα.

σιγά μην θέλει και 48ωρες βάρδιες.

μια αλλαγή του φόρουμ σε slashdot τύπου φόρουμ, και το πρόβλημα σχεδόν εξαφανίστηκε.
Το φόρουμ υπάρχει 15 χρόνια τώρα, και μια τεράστια λίστα από trolls έχουν αντιμετωπίσει εκεί, τις περισσότερες φορές επιτυχώς.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 21 Ιουν 2012, 00:55

urfurshlaag έγραψε:
ergoil έγραψε:θα έλεγα καλύτερα να υπάρχει ως κανόνας μόνο ο όρος "μην ενοχλείτε".

Όποιος ενοχλεί, να τον ενοχλούν και αυτόν.

κοίτα το ενοχλείτε παρά είναι ασαφές. Ο καθένας μπορεί να ενοχληθεί από οτιδήποτε. Δεν βγάζεις άκρη έτσι. Η φλυαρία είναι το μόνο που δύναται να εμποδίσει την εξέλιξη ενός διαλόγου και την ομαλή λειτουργία ενός φόρουμ.

πχ. Που ξέρω εγώ αν το να σου πω "γαμώ τη μάνα σου" σε ενοχλεί, ή έχεις καθήλωση στο οιδιπόδειο σου οπότε σε ψιλοκαυλώνει λιγάκι.

Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις τι ενοχλεί τον καθένα.
Αν σου πει "με ενοχλείς", τότε τον ενόχλησες, και πρέπει να σταματήσεις να τον ενοχλείς.
Αν δεν σταματήσεις, τότε θα αρχίσει να σε ενοχλεί και αυτός και τότε θα είσαστε και οι δύο ενοχλημένοι.
Σκατοκατάσταση δηλαδή.....

Οπότε το "μην ενοχλείτε" είναι ο καλύτερος κανόνας.
Αν όλοι σέβονται αυτόν τον κανόνα, τότε είναι όλοι ευχαριστημένοι, και αν είναι όλοι ευχαριστημένοι τότε το φόρουμ λειτουργεί σωστά.

urfurshlaag

Δημοσίευσηαπό urfurshlaag » 21 Ιουν 2012, 01:40

καλά παιδιά είσαστε βαθιά νυχτωμένοι, είναι σαφές πως δεν σας έχει ανακαλύψει κανένα Ούμπερ τρολ πέρα από τον Βίδα.
Αλλά άμα ξεκολλήσετε από το κόνσεπτ σέχτα και ανοίξετε το μαγαζί και σοβαρευτείτε θα γίνει της πουτάνας.

Και πότε θα κόψουν οι σπασίκλες εδωμέσα να δίνουν αχανή λινκ. Πείτε τα με δικά σας λογάκια, μη χαλιέστε.

Και για τον φίλο που λέει πως το μην ενοχλείτε είναι καλός όρος, να πω πως στα παπάρια μου ποιον ενοχλώ, ενοχλώ ανθρώπους επαγγελματικά από την ώρα που ξυπνάω. Αν θες χώρο που δεν θα ενοχληθεί κανείς υπάρχει η τηλεόραση. Τα φόρουμ είναι για να γίνονται ζυμώσεις. Οι ζυμώσεις εμπεριέχουν την σύγκρουση και προφανώς την ενόχληση.

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 21 Ιουν 2012, 02:26

Καλά!!!!!
Η χαρά της ελευθεριότητας!!!
Ο εργκόιλ, ο ούρφου-τάδε, παπάκια γύρω γύρω, εγώ να πλατσουρίζω, και οι περίοικοι να μας ζητωκραυγάζουν.
Που είσαι ρε Τζιμάκο να το κάνεις πρόγραμμα!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 21 Ιουν 2012, 07:56

urfurshlaag έγραψε:Και για τον φίλο που λέει πως το μην ενοχλείτε είναι καλός όρος, να πω πως στα παπάρια μου ποιον ενοχλώ, ενοχλώ ανθρώπους επαγγελματικά από την ώρα που ξυπνάω. .

Συζητάμε για το ποιός είναι ο καλός κανονισμός. Τον αν σου αρέσει εσένα ή εμένα είναι άλλη συζήτηση, ο κάθε κανόνας σημασία έχει αν αρέσει στους περισσότερους.

urfurshlaag έγραψε:. Αν θες χώρο που δεν θα ενοχληθεί κανείς υπάρχει η τηλεόραση. Τα φόρουμ είναι για να γίνονται ζυμώσεις. Οι ζυμώσεις εμπεριέχουν την σύγκρουση και προφανώς την ενόχληση.

άλλο πράγμα οι ζυμώσεις και η σύγκρουση, και άλλο η ενόχληση.

δύο παλεστές σούμο συγκρούονται μεταξύ τους, όμως δεν ενοχλεί ο ένας τον άλλο.

Phoebus
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Phoebus » 21 Ιουν 2012, 12:09

ergoil με βρισκεις σύμφωνο με ολες τις δημοσιευσεις σου σε αυτη την ενότητα πλην της τελευταίας

ergoil έγραψε:
urfurshlaag έγραψε:ο κάθε κανόνας σημασία έχει αν αρέσει στους περισσότερους.

Ναι μεν αλλά, επειδή ο φασισμός της πλειοψηφίας είναι και αυτός υπαρκτός, προτιμώ το... ο κάθε κανόνας σημασία έχει να βγάζει νόημα επιχειρηματολογικά, και ας ελπίσουμε οτι η πλειοψηφία θα επιλέξει η και διαμορφώσει την καλύτερη (από θέμα περιεχομένου/ιδεών) πρόταση, και όχι όποια εξιτάρει συναισθήματα στα σαυροειδή κομμάτια του εγκεφάλου.

Κάνω μια προσπάθεια για να δημιουργήσω ένα πλαίσιο/εφαρμογή που να το κάνει αυτό ποιό εύκολο, γιατί εάν είναι χαοτικό τώρα το φόρουμ - και όταν γίνει λίγο ποιο δημοφιλές απο αυτη την γκαλερί στο Αγρίνιο (έγραψες ουρφ... χαχαχα^2) - την κάτσαμε την βάρκα. Άντε να βγάλεις άκρη απο 100,000 προτάσεις για ένα θέμα τι είναι τι - τι έχει πρωτοτυπία, τι είναι άτοπο (απο θέμα επιστήμης/γνώσης/γνωστικής) - και τι είναι τόσο πρωτοποριακό που τα γνωστικά μοντέλα μέχρι στιγμής το απορρίπτουν - που και αυτό θέλει δικό σύστημα επισήμανσης.

Καλές οι συναντήσεις και τα φορουμο-ζυμώματα - και πάντα ευπρόσδεκτα θα είναι για εμένα. Πρέπει να ξέρουμε όμως τι δυνατότητες έχει κάθε εργαλείο και να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές και αλλαγές αυτών για τις βέλτιστες χρήσεις τους. ΠΧ, adhocracy για την ιδέα ψηφισης εικονικα τουλαχιστον των νομοσχεδίων, liquid, για ποιό σοβαρές προτάσεις... Και στο απότερο μέλλον bitvote για τις επίσημες συζητήσεις, και ψηφοφορίες (τα προηγούμενα δύο είναι κεντρικού τύπου σχεδιάσεις και ευάλωτα σε hacking).
Φοίβος Γιαννόπουλος. Ένας ακόμη κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα. http://phoebusg.com/

Phoebus
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Phoebus » 21 Ιουν 2012, 12:10

Α και ουρφ, καλως όρισες! :)
Φοίβος Γιαννόπουλος. Ένας ακόμη κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα. http://phoebusg.com/

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό anestis » 21 Ιουν 2012, 12:17

Ουρφ,

έφτασε ένα τρολ, ο φίλος και πετ μας ο Βασίλης ή ιζνο ή κι εγώ δεν ξέρω τι,
μέχρι που κατανοήσαμε ότι τα όρια του γνωστού σύμπαντος είναι πολύ μικρά
σε σχέση με τα όρια της ανθρώπινης ________________ (βάλε τον όρο που σου αρέσει)
και αποφασίσαμε να εργαζόμαστε εκτός forum και να μην χαλάμε τον ελάχιστο χρόνο που έχουμε
ταΐζοντας το τρολ.

Κάποιοι σκέφτονται μια version 2 του forum (κυρίως) μόνο για πιστοποιημένα μέλη...

Ιδωμεν και welcome!

ΥΓ Οπως μπορείς να δεις στο παρελθόν το forum λειτούργησε μια χαρά.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

ergoil
Επικοινωνία:

ergoil

Δημοσίευσηαπό ergoil » 21 Ιουν 2012, 17:19

anestis έγραψε:και αποφασίσαμε να εργαζόμαστε εκτός forum

...δηλαδή αποφασίσατε να εργάζεστε στα σκοτεινά, χωρίς να λογοδοτείτε σε κανένα, χωρίς να βλέπουν οι υπόλοιποι τι κάνετε και τι συζητάτε, καταργώντας έτσι την θεμελιώδη αρχή των πειρατών για διαφάνεια στις διαδικασίες και για λογοδοσία των δημοσίων προσώπων που έχουν καποιο αξίωμα;

Μπράβο σας, εύγε στην Διοικούσα Επιτροπή, τα καταφέρατε πάλι! Κάποιος να κλείσει το φως της διαφάνειας και της δημοκρατίας εδώ στο πειρατικό, να το κλείσει εντελώς όμως, για μπορέσουμε να κοιμηθούμε επιτέλους! :roll:
Τελευταία επεξεργασία από 1 και ergoil, έχει επεξεργασθεί 21 φορά/ες συνολικά

Phoebus
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Phoebus » 21 Ιουν 2012, 17:24

Θα προτιμούσα κάμερα η τουλάχιστον μαγνητοφώνηση σε κάθε συνάντηση. Αν χάσουμε τίποτα να μπορούμε να ακολουθήσουμε. Αυτό λύνει και το θέμα του ergoil.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες