Αμεσοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας

Δημοσκοπήσεις Πολιτών - Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη και φίλοι του κόμματος.

Θα θέλατε να συμμετάσχετε σε ένα νέο πολιτικό κίνημα με κύρια αρχή την άμεση δημοκρατία;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 29 Ιαν 2013, 15:20

Ναι
3
10%
Όχι (θα εξηγήσω γιατί όχι)
22
71%
Άλλο
5
16%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
1
3%

Σύνολο ψήφων: 31

ekfrasi
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Αμεσοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 26 Ιαν 2013, 15:09

mankasp έγραψε:Το καταστατικό αλλάζει, η ιδρυτική διακήρυξη όχι.

Για μένα ο σκοπός του ΠΕΙΡ είναι ακριβώς αυτός που λέει η Ιδρυτική Διακήρυξη. Να εξασφαλίσουμε κάποια πράγματα για την κοινωνία και όχι να προτείνουμε μια συνολική λύση για τα πάντα.

ξανά bingo θα πω!
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 26 Ιαν 2013, 15:13

Νομίζω με τα τελευταία κείμενα της Χριστίνας και του Μανώλη έχουμε επιτέλους το όραμά μας.

ΕΔΙΤ: Να το βάλουμε σε τρεις προτάσεις με τεράστια bold στην κεντρική σελίδα.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 26 Ιαν 2013, 15:22

Pav μην είσαι τόσο απόλυτος.

Πολλά έχουν να κάνουν με το point of view του καθένος. Για μένα δεν είναι σημαντικό να έχουμε όλοι το ίδιο point of view αλλά είναι σημαντικό να ξέρουμε το point of view του καθένα και τη συνισταμένη αυτών.

Η ουσία είναι αν αυτή η συνισταμένη θα συμβαδίζει με την ιδρυτική διακήρυξη. Αν δείχνει αλλού τότε δεν θα είμαστε πειρατές, θα είμαστε κάτι άλλο. Θα μου πείτε ποίος μπορεί να το κρίνει αυτό; Και ο καθένας μόνος του και οι πλειοψηφικές αποφάσεις των μελών και οι ψηφοφόροι μας.

ΕΔΙΤ: ορθογραφικό λάθος
https://twitter.com/e_kastrinakis

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 26 Ιαν 2013, 15:26

Έχεις δίκιο, απλώς δεν θέλω να "παραπλανώ" κι άλλους για ψήφους ή συνδρομές.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 26 Ιαν 2013, 15:27

James έγραψε:Kotsos:
Δεν ξέρω αν θα μείνω ή αν θα φύγω, αλλά δεν θα αφήσω ένα πολιτικό χώρο στον οποίο εκτέθηκα να γίνει σαν την Χρυσή Αυγή με τους ίδιους περιορισμένης ευθύνης ανεγκέφαλους οπαδούς και την ίδια ιδεοληπτική υπερφίαλη φιγούρα σαν την μάνα του Μιχαλολιάκου να ορίζει τι θα πιστεύουν αυτή την εβδομάδα ο αρχηγός (ΔΕ) και οι οπαδοί.

Κωνσταντίνε πρίν αποφασίσεις να μας απαλλάξεις από τη παρουσία σου, μη ξεχάσεις να απελευθερώσεις εκείνη τη πληρωμή στο κόμμα που είχες κάνει στην Alpha bank τότε που δεν είχαμε λογαριασμό στην αντίστοιχη τράπεζα..............

Θα απελευθερωθούν όταν κάποιοι επίδοξοι βουλευτές σαν και του λόγου σου θα υπογράψουν ότι ο βουλευτικός μισθός τους θα πηγαίνει υπέρ κόμματος.

Μαζόχας να ασχολούμαι μαζί σου μπορεί να είμαι. Μαλάκας να σε πληρώσω το υστέρημά μου για να βγάζεις 10000 ευρώ το μήνα και να μην κερδίζει το κόμμα τίποτα δεν είμαι.
Οι άλλοι μπορεί να είναι και να τους δουλεύεις.
Στην ζωή μου όμως έμαθα ότι με ξένα κόλυβα κηδεία δεν κάνεις.

Αντιλαμβάνομαι γιατί σας έπιασε η κολωπιλάλα. Το 2014 είναι κοντά, ευρωβουλευτή κατά πάσα πιθανότητα θα βγάλουμε. Θέλετε να ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί μέσα στο κόμμα ώστε να συνταχθεί η λίστα για το ποιοί θα συμμετάσχουν στο φαγοπότι.
Γι'αυτό και το κάψιμο, ο κάθε ένας να ιδρύει και ένα τοπικό γραφείο, για αυτό και πολλά πολλά άλλα καψίματα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.
Μαζευτείτε.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 26 Ιαν 2013, 15:28

random έγραψε:
manos_ έγραψε:random: "Φανταστείτε έναν κόσμο που λειτουργεί αμιγώς και αυστηρά με δημοκρατική μέθοδο. Αυτή είναι η δέσμευσή μας."

πές το και έτσι. :)

Φανταστείτε έναν κόσμο που η κοινωνία οδηγείται από την άμεση συμμετοχή και επιρροή του κάθε ενός ανθρώπου στο πολιτικό γίγνεσθαι, ο οποίος καρπώνεται γρηγορότερα τον ανθρώπινο πνευματικό πλούτο και τον κοινωνεί ελεύθερα. Αυτή είναι η δέσμευσή μας.

Αν το όραμα που θα διατυπώσετε δεν μοιάζει με ένα από τα παραπάνω, δεν είναι όραμα.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 26 Ιαν 2013, 15:32

ekfrasi έγραψε:Γενική παρατήρηση.
Δε νομίζω ότι έχει κανένας πρόβλημα με την Δημοκρατία εδώ, είτε άμεση είτε έμμεση.

Η μόνη διαφορά που βλέπω εγώ είναι η εξής:

1. Χρήση της ΑΔ εντός του ΠΕΙΡ , χωρίς να αλλάζει το τι είναι αυτό = ένα μέλος διεθνούς κινήματος με οριοθετημένες αρχές
    (και ναι μπορεί να είναι λίγες, 3, 13, 1013... και όχι επί παντός επιστητού )
    χρήση σε :
  • αποφάσεις
  • δρασεις
  • σχολιασμούς
  • κινητοποιήσεις
  • εσωτερικές διεργασίες
  • ψηφίσματα
  • κτλ

και

2. Χρήση του ΠΕΙΡ ως πολιτικού σχηματισμού για την εφαρμογή της ΑΔ στην Ελληνική κοινωνία από τους πολίτες
    εφαρμογή της σε:
  • αλλαγή συντάγματος
  • οικονομία
    νομοθεσία
  • κτλ

Για να το πω πιο απλά υπάρχει μια μεριά που βλέπει την Α.Δ. ως εργαλείο/μέθοδο αποφάσεων και μια μεριά που την βλέπει σαν αρχή/σκοπό, τόσο απλό.

ΥΓ Για να μην έχει κανένας (σιγά που θα είχε δηλαδή....) αμφιβολία για εμένα προσωπικά ανοίκω σαφέστατα και ξεκάθαρα στην πρώτη ομάδα.
Εγώ θα έμενα σε αυτό το κόμμα ακόμα και να ήταν "παραδοσιακό", δηλαδή ακόμα και να μην είχε την Α.Δ. ως μέθοδο.

Χριστίνα να το 2 που αναφέρεις είναι αυτό που φωνάζουμε όσοι υποστηρίζουμε ότι στις αρχές μας είναι η άμεση δημοκρατία.
Αφού η άμεση δημοκρατία είναι ότι τη νομοθετική εξουσία την ασκούν οι πολίτες, γιατί σε προηγούμενη θέση σου αυτό το αναιρείς και λες η άμεση δημοκρατία δεν περιλαμβάνεται στις αρχές μας.
Εκτός αν πιστεύεις ότι το 2 δεν είναι τα καθήκοντα της νομοθετικής εξουσίας, επειδή δεν τα αναφέρεις έτσι.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 26 Ιαν 2013, 15:34

Kotsos έγραψε:Αντιλαμβάνομαι γιατί σας έπιασε η κολωπιλάλα. Το 2014 είναι κοντά, ευρωβουλευτή κατά πάσα πιθανότητα θα βγάλουμε. Θέλετε να ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί μέσα στο κόμμα ώστε να συνταχθεί η λίστα για το ποιοί θα συμμετάσχουν στο φαγοπότι.
Γι'αυτό και το κάψιμο, ο κάθε ένας να ιδρύει και ένα τοπικό γραφείο, για αυτό και πολλά πολλά άλλα καψίματα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.
Μαζευτείτε.

Δεν παίρνεις κάνα τηλέφωνο τον Μοτσάκο να γράψετε καμιά συνωμοσιολογία μαζί, προφέσορα της δεκάρας, παντογνώστη του κώλου.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 26 Ιαν 2013, 15:35

manos_ έγραψε:
random έγραψε:
manos_ έγραψε:random: "Φανταστείτε έναν κόσμο που λειτουργεί αμιγώς και αυστηρά με δημοκρατική μέθοδο. Αυτή είναι η δέσμευσή μας."

πές το και έτσι. :)

Φανταστείτε έναν κόσμο που η κοινωνία οδηγείται από την άμεση συμμετοχή και επιρροή του κάθε ενός ανθρώπου στο πολιτικό γίγνεσθαι, ο οποίος καρπώνεται γρηγορότερα τον ανθρώπινο πνευματικό πλούτο και τον κοινωνεί ελεύθερα. Αυτή είναι η δέσμευσή μας.

Αν το όραμα που θα διατυπώσετε δεν μοιάζει με ένα από τα παραπάνω, δεν είναι όραμα.

Μάνο αν και μή μέλος είσαι ο μόνος που έχει αντιληφθεί το νόημα των τριών πειρατικών αρχών.

Πειρατόπουλα που μπερδεύεσθε σαν τη Χριστίνα παραπάνω, ξεκολήστε από το πληκτρολόγιο και διαβάστε τίποτα.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και Kotsos, έχει επεξεργασθεί 26 φορά/ες συνολικά

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 26 Ιαν 2013, 15:38

baskin έγραψε:
Kotsos έγραψε:Αντιλαμβάνομαι γιατί σας έπιασε η κολωπιλάλα. Το 2014 είναι κοντά, ευρωβουλευτή κατά πάσα πιθανότητα θα βγάλουμε. Θέλετε να ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί μέσα στο κόμμα ώστε να συνταχθεί η λίστα για το ποιοί θα συμμετάσχουν στο φαγοπότι.
Μαζευτείτε.

Δεν παίρνεις κάνα τηλέφωνο τον Μοτσάκο να γράψετε καμιά συνωμοσιολογία μαζί, προφέσορα της δεκάρας, παντογνώστη του κώλου.

Πειρατόπουλο, θα έρθεις καιρός που θα σου την φορέσουν και εσένα, μην αγχώνεσαι.
Τότε να σε δώ τι θα λές.

Το έργο το έχω δει εκατοντάδες φορές. Σε όλες τις ΜΚΟ έχει συμβεί. Θα το δείς και θα το φας στην μάπα.
Εμένα σαν αντιδραστικό δεν πρόκειται να με αγγίξουν γιατί θα με θεωρούν γραφικό.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες