manos_ έγραψε:Αν δεν έχει πρόταση και απλά έχει θέσεις για την πειρατεία, απλά δεν είναι κόμμα.
Κόμμα προφανώς και είναι. Μήπως εννοείς ανάξιο κόμμα ή κάτι παρόμοιο;
manos_ έγραψε:Αν δεν έχει πρόταση και απλά έχει θέσεις για την πειρατεία, απλά δεν είναι κόμμα.
pav έγραψε:manos_ έγραψε:Αν δεν έχει πρόταση και απλά έχει θέσεις για την πειρατεία, απλά δεν είναι κόμμα.
Κόμμα προφανώς και είναι. Μήπως εννοείς ανάξιο κόμμα ή κάτι παρόμοιο;
manos_ έγραψε:Αν δεν αγκαλιάσουν ως ένα και το αυτό την ΑΔ οι πειρατές απλά τραβούν το καζανάκι.
Απλά είναι οι τύποι που ενδιαφέρονται, όχι για την κοινωνία, αλλά για να κατεβάζουν τσάμπα ταινίες και τραγούδια.
Ένα κόμμα έχει μια πρόταση για την κοινωνία. Αν δεν έχει πρόταση
και απλά έχει θέσεις για την πειρατεία, απλά δεν είναι κόμμα.
mankasp έγραψε:manos_ έγραψε:Αν δεν αγκαλιάσουν ως ένα και το αυτό την ΑΔ οι πειρατές απλά τραβούν το καζανάκι.
Απλά είναι οι τύποι που ενδιαφέρονται, όχι για την κοινωνία, αλλά για να κατεβάζουν τσάμπα ταινίες και τραγούδια.
Ένα κόμμα έχει μια πρόταση για την κοινωνία. Αν δεν έχει πρόταση
και απλά έχει θέσεις για την πειρατεία, απλά δεν είναι κόμμα.
Η πρόταση για την κοινωνία δεν είναι κάτι απλό. Άντε πετάμε ένα Άμεση Δημοκρατία και τελειώσαμε. Σχεδόν το 100% όσων είναι εδώ μέσα όχι μόνο δεν μπορούμε να κάνουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την κοινωνία, δεν ξέρουμε καν τι συμβαίνει στην κοινωνία και δεν ξέρουμε καν τι σημαίνει ο όρος κοινωνία.
Κακώς ή καλώς ανοιχτήκαμε περισσότερο από όσο μπορούμε να διαχειριστούμε και αυτό φαίνεται. Το επόμενο πιθανό μεγάλο άνοιγμα που θα κάνουμε είναι πάλι όποτε έχουμε εκλογές. Η γνώμη μου είναι πως μέχρι τότε να ξεχάσουμε αυτό το άνοιγμα μέχρι να βρούμε τι είμαστε.
Αυτό που φωνάζεις εδώ και μήνες για το όραμα έχεις δίκιο. Εσύ το λες όραμα εγώ σε κάποια φάση το είπα στόχο. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με αυτό. Ουσιαστικά να φτιάξουμε την πολιτική μας ταυτότητα. Ξαναλέω, δώστε μου λίγες μέρες.
ekfrasi έγραψε:Γενική παρατήρηση.
Δε νομίζω ότι έχει κανένας πρόβλημα με την Δημοκρατία εδώ, είτε άμεση είτε έμμεση.
Η μόνη διαφορά που βλέπω εγώ είναι η εξής:1. Χρήση της ΑΔ εντός του ΠΕΙΡ , χωρίς να αλλάζει το τι είναι αυτό = ένα μέλος διεθνούς κινήματος με οριοθετημένες αρχές
(και ναι μπορεί να είναι λίγες, 3, 13, 1013... και όχι επί παντός επιστητού )
χρήση σε :- αποφάσεις
- δρασεις
- σχολιασμούς
- κινητοποιήσεις
- εσωτερικές διεργασίες
- ψηφίσματα
- κτλ
και2. Χρήση του ΠΕΙΡ ως πολιτικού σχηματισμού για την εφαρμογή της ΑΔ στην Ελληνική κοινωνία από τους πολίτες
εφαρμογή της σε:- αλλαγή συντάγματος
- οικονομία
νομοθεσία- κτλ
Για να το πω πιο απλά υπάρχει μια μεριά που βλέπει την Α.Δ. ως εργαλείο/μέθοδο αποφάσεων και μια μεριά που την βλέπει σαν αρχή/σκοπό, τόσο απλό.
ΥΓ Για να μην έχει κανένας (σιγά που θα είχε δηλαδή....) αμφιβολία για εμένα προσωπικά ανοίκω σαφέστατα και ξεκάθαρα στην πρώτη ομάδα.
Εγώ θα έμενα σε αυτό το κόμμα ακόμα και να ήταν "παραδοσιακό", δηλαδή ακόμα και να μην είχε την Α.Δ. ως μέθοδο.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Έξω οι μετανάστες
Φυλακή στους πολιτικούς
Διαγραφή του χρέους
Κατάργηση του μνημονίου
Εθνική ανεξαρτησία
Ορθοδοξία
2.2.1 Τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στην λήψη αποφάσεων μέσω διαδικασιών Άμεσης Δημοκρατίας με φυσική παρουσία ή με ψηφιακά μέσα κατά περίπτωση, σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας πιστεύουμε πως οι ακρογωνιαίοι λίθοι της Κοινωνίας της Πληροφορίας πρέπει να είναι:
Η ελεύθερη πρόσβαση του προσώπου στην ανθρώπινη Γνώση και τον Πολιτισμό.
Ο σεβασμός της προσωπικής ελευθερίας, της ελευθερίας της έκφρασης, της ιδιωτικής ζωής και του απορρήτου των επικοινωνιών.
Η προστασία του προσώπου απέναντι στην απεριόριστη συλλογή, αποθήκευση, χρήση και παραχώρηση των προσωπικών του δεδομένων. (πληροφοριακός αυτοκαθορισμός)
Μόνο με αυτές τις βάσεις μπορεί να λειτουργήσει μια κοινωνικά δίκαιη, ελεύθερη, δημοκρατική κοινωνία.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες