χρηματοδοτηση κομμάτων απο το κράτος. συμφωνούμε?

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
agelos

Re: χρηματοδοτηση κομμάτων απο το κράτος. συμφωνούμε?

Δημοσίευσηαπό agelos » 07 Απρ 2012, 12:10

Dimitris Zappas έγραψε:Έχουμε συζητήσει ήδη να κατατεθεί πρόταση στο συνέδριο με την οποία να προσθέσουμε στο καταστατικό μας συγκεκριμενα πράγματα γιά τη χρηματοδότηση των κομμάτων και πιό σωστά γίατη μη χρηματοδότηση.
Π.χ. Ότι το κόμμα δε θα δέχεται κανενός είδους επιχορήγηση από το κράτος. Γιά ενημέρωση σας σας λέω ότι οι ΟΙΚ. Πρ. Έκλεισαν με ισολογισμό το 2010 στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Από τα οποία τα περισσότερα ήταν κρατική χρηματοδότηση.
Επίσης πρέπει να γνωρ´ιζετε ότι αν´αλογα με το ποσοστό μας στις εκλογές μπορούμε να πάρουμε κάποιο ποσό, π.χ. >0,50% μπορεί να μας δώσει και 200 Κ ευρώ γιά τις επόμενες εκλογές, αντιλαμβάνεστε ότι η γνωστοπόιηση της αποποίησης ενός τέτοιου ποσού τι θετικό μπορεί να έχει γιά μας αλλά και γενικά γιά την οικονομία με τις παρενέργειες που θα φέρει.

το ξερω δημητρη αλλα θα πρεπει να ξερουμε τι λεμε παραεξω οποτε να εχουμε κατασταλαξει τι θελουμε. γιατι επειγει ενα θεμα οπως εγραψα στην αρχη. μια ανακοινωση που μπορεουμε να θιξουμε 2 αρχες μας σε μια.

δεν θελω μονο να ξερω για μενα (κομμα πειρατων) αλλα αποψη για ολους. π.χ. εμεις δεν συμφωνουμε με την χρηματοδοτηση των κομματων απο το κρατος. η εμεις συμφωνουμε αλλα με αυτες τις ρουποθεσεις0ορους κ.λ.π.

δεν θελω να αποποιησουμε ενα τετοιο ποσο αλλα να προσθεσουμε επισημη θεση για την οποια θα παλεψουμε οταν μπουμε στην κοινοβουλευτικη ομαδα της χωρας.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 07 Απρ 2012, 12:20

Άγγελε μου δεν μπορούμε χωρίς συνέδριο να αλλάξουμε το καταστατικό, μπορούμε όμως να έχουμε θέση γιά τη χρηματοδότηση, ξεκινώντας με ένα κείμενο στο pad το οποίο να διαμορφωθεί από μελη και μετά να τεθεί σε ψηφοφορία( ή και όχι) , για να έχουμε επίσημη θέση.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 07 Απρ 2012, 12:45

Το ποσοστό είναι 1,5% όχι μισό και ΑΝ ποτέ το πάρουμε (σε 3-4 χρόνια δηλαδή)
πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να επιστρέψουμε πολύ μεγάλο μέρος του στο Κοινωνικό Σύνολο
με κάποιες έξυπνες και χρήσιμες δράσεις.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

bucaneros A

Δημοσίευσηαπό bucaneros A » 07 Απρ 2012, 12:55

Καλημερα
ποτε θα αρχισουμε να μαζευουμε χρηματα?
ας ορισει η δ.ε.ενα ποσο σαν μελος και μετα βλεπουμε, εγω προτεινω 35 ευρω.
πρεπει να αρχισουμε να μαζευουμε τωρα για να δουμε ποσα θα μας χρειαστουν αργοτερα για τα λειτουργικα μας εξοδα.
εχουμε και το υλικο εκλογων το οποιο δεν ειναι ευκολο.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 07 Απρ 2012, 13:04

Η ετήσια συνδρομή είναι 12 ευρώ. Μετά ο καθένας ότι θέλει βάζει. Χρήματα δεν μαζε'υονται ακόμη γιατί περιμένουμε τον λογαριασμο στην τράπεζα.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 07 Απρ 2012, 13:06

Περιμένουμε μήπως ανοίξει ο επίσημος Λογαριασμός καταθέσεων
Εν τω μεταξύ όποιος θέλει μπορεί να στείλει λεφτά στον omissman (Γιώργος)
σε λογαριασμό που θα πάρει με PM και να πάρει την θεωρημένη από τη Βουλή επίσημη απόδειξη.

Κατσιρης Διαμαντης έγραψε:Καλημερα
ποτε θα αρχισουμε να μαζευουμε χρηματα?
πρεπει να αρχισουμε να μαζευουμε τωρα για να δουμε ποσα θα μας χρειαστουν αργοτερα για τα λειτουργικα μας εξοδα.
εχουμε και το υλικο εκλογων το οποιο δεν ειναι ευκολο.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 07 Απρ 2012, 13:07

Οι πληροφορίες λένε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τουλάχιστον έναν λογαριασμό. Από εκεί και μετά πρέπει πρώτα να υπολογιστούν πόσα χρήματα χρειάζονται για τα ψηφοδέλτια, αρχικά και βλέπουμε.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 07 Απρ 2012, 14:00

Dimitris Zappas έγραψε:Άγγελε μου δεν μπορούμε χωρίς συνέδριο να αλλάξουμε το καταστατικό, μπορούμε όμως να έχουμε θέση γιά τη χρηματοδότηση, ξεκινώντας με ένα κείμενο στο pad το οποίο να διαμορφωθεί από μελη και μετά να τεθεί σε ψηφοφορία( ή και όχι) , για να έχουμε επίσημη θέση.

δε μιλαω για αλλαγη στο καταστατικο. ρωταω την επισημη αποψη προφορικα για να ξερω κι εγω τι λεω προς τα εξω. να μην λεω αερολογιες και ψεματα. αλλα νομιζω πρωτα δεν πρεπει να ψηφισουμε ναι η οχι και μετα να φτιαξουμε κειμενο? πως θα φτιαξουμε κειμενο αν δεν ξερουμε τα βασικα?

Το ποσοστό είναι 1,5% όχι μισό και ΑΝ ποτέ το πάρουμε (σε 3-4 χρόνια δηλαδή)
πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να επιστρέψουμε πολύ μεγάλο μέρος του στο Κοινωνικό Σύνολο
με κάποιες έξυπνες και χρήσιμες δράσεις.

+1000
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 07 Απρ 2012, 15:17

Απ' ότι φαίνεται οι απόψεις διίστανται και οι ερωτήσεις "Ναι/Όχι/Ναι υπό προϋποθέσεις" δεν είναι αρκετές.

Συγκεκριμένα, αν σήμερα τα κόμματα χρηματοδοτούνται με περίπου 10€/ψήφο, εγώ θα ήθελα να επιλέξω "Ναι, 0.1€/ψήφο" ενώ κάποιος άλλος έχει προτείνει 0.7€ για παράδειγμα. Πολλοί προτείνουν να μην υπάρχει καμία χρηματοδότηση.

Σχετικό αλλά όχι ακριβώς το ίδιο ερώτημα είναι το τι θα κάνουμε με πιθανή χρηματοδότησή μας, γιατί ρεαλιστικά ότι κι αν προτείνουμε δεν θα αλλάξουμε σύντομα το σύστημα. Θα αρνηθούμε να πάρουμε τα χρήματα; Θα τα πάρουμε και θα τα διαθέσουμε σε κοινωφελείς σκοπούς; Αν ναι, όλα ή θα κρατήσουμε 1% (π.χ. για λειτουργικά έξοδα); Θα τα πάρουμε και θα τα ρίξουμε σε διαφήμιση και προβολή;

Τέλος, μένει το θέμα για τη δανειοδότηση των κομμάτων.

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 07 Απρ 2012, 16:01

pav έγραψε:Απ' ότι φαίνεται οι απόψεις διίστανται και οι ερωτήσεις "Ναι/Όχι/Ναι υπό προϋποθέσεις" δεν είναι αρκετές.

Συγκεκριμένα, αν σήμερα τα κόμματα χρηματοδοτούνται με περίπου 10€/ψήφο, εγώ θα ήθελα να επιλέξω "Ναι, 0.1€/ψήφο" ενώ κάποιος άλλος έχει προτείνει 0.7€ για παράδειγμα. Πολλοί προτείνουν να μην υπάρχει καμία χρηματοδότηση.

Σχετικό αλλά όχι ακριβώς το ίδιο ερώτημα είναι το τι θα κάνουμε με πιθανή χρηματοδότησή μας, γιατί ρεαλιστικά ότι κι αν προτείνουμε δεν θα αλλάξουμε σύντομα το σύστημα. Θα αρνηθούμε να πάρουμε τα χρήματα; Θα τα πάρουμε και θα τα διαθέσουμε σε κοινωφελείς σκοπούς; Αν ναι, όλα ή θα κρατήσουμε 1% (π.χ. για λειτουργικά έξοδα); Θα τα πάρουμε και θα τα ρίξουμε σε διαφήμιση και προβολή;

Τέλος, μένει το θέμα για τη δανειοδότηση των κομμάτων.

1) αν καποιος θελει και τεταρτη απαντηση ας την πει να την βαλουμε μεσα.
2) απο τη στιγμη που δε θα αλλαξει συντομα θα παρουμε τα χρηματα και οτι περισεψουν θα μπορουσαμε να τα γυρισουμε πισω στην κοινωνια. εδω μιλαμε για της θεσεις που θα λεμε εξω. και μια θεση που θα τραβηξει πολυ κοσμο.

και νομιζω οτι παλυ χανουμε λιγο την ουσια η εγω δεν εκφραστηκα σωστα.

θελουμε τα κομματα να χρηματοδοτουνται? τι θα λεμε σε οποιον ρωτησει? διαβυλευση? ναι εγινε πρεπει να γινει και ψηφοφορια. αρχικα για αν θελουμε η οχι η ναι με προυποθεσεις κι αν βγει η τριτη επιλογη (που δεν το πιστευω) τοτε το συζηταμε για να καταληξουμε. γιατι δεν κοιταμε ενα ενα πραγμα καθε φορα? βημα βημα. και δεν νομιζω τι αυτο θελει και συζητηση. ειναι θεμα αποψη. η θες η δε θες η θες με αλλους ορους. ποια αλλη πιθανη απαντηση μπορει να υπάρχει δηλαδη?

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες