μια δύσκολη ερώτηση.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Zekvyrin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: μια δύσκολη ερώτηση.

Δημοσίευσηαπό Zekvyrin » 02 Απρ 2012, 22:22

Τα μέλη το έχουν συζητήσει ήδη ίσως αρκετά:

viewtopic.php?f=11&t=656

Γράψαμε θετικά και αρνητικά.. γράψαμε γιατί θεωρεί ο καθένας γιατί "πρέπει" ή "δεν πρέπει".
Η ερώτηση έχει απαντηθεί εκτενώς πιστεύω..

Finally, θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους :

Dimitris Zappas έγραψε:dont feed the troll.....................................

1 hint μόνο: μερικοί κοιτάμε "μακροπρόθεσμα", και όχι "βραχυπρόθεσμα"..

edit: Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους λιγάκι - για ενημέρωση των άλλων πειρατών (ή δυνητικά).
Τα παρακάτω είναι μόνο το άμεσο (για αυτές τις εκλογές και μόνο) και "πρακτικό" αποτέλεσμα.
Τα έμμεσα οφέλη είναι άλλη συζήτηση.

Το να ψηφίσεις κόμμα που θα πιάσει <3% δεν είναι σαν να ψηφίζεις το 1ο κόμμα..
Είναι σαν να μην ψηφίζεις ή να ρίχνεις άκυρο/αποχή (με την διαφορά ότι αν ψηφίσεις μικρό κόμμα το αποτέλεσμα φαίνεται "εμφανώς" στην μέτρηση "ποσοστό επί των έγκυρων").
Οι ψήφοι κομμάτων που δεν θα μπουν στην βουλή μοιράζονται, αναλόγως με βάση το ποσοστό τους, στα κόμματα που μπήκαν.
Ουσιαστικά "ευνοούνται" όλα τα κόμματα που μπήκαν στη βουλή αναλόγως το ποσοστό τους. Και προφανώς ένα click παραπάνω από τα υπόλοιπα παίρνει το 1ο.. (που ούτως ή άλλως παίρνει και το τραγικά ηλίθιο bonus 50 εδρών.. )

Οπότε όχι, ψήφος ΝΔ != (ή αλλιώς <>) ψήφος κόμματος εκτός βουλής..
Είναι απλά troll του izno, και "προπαγάνδα" άλλων κομμάτων για να σε πείσουν να ψηφίσεις μόνο όσα μπαίνουν σίγουρα σαν "διαμαρτυρία" (οπότε ουσιαστικά τα ίδια πάλι), για προφανείς λόγους..

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 03 Απρ 2012, 00:06

Μεγάλη αίσθηση δημιουργεί μια συνδρομητική πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Metron Analysis που διενεργήθηκε από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου του 2012 σε δείγμα 1200 ατόμων και τα ευρήματά της είναι εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, που αποκαλύπτει το iefimerida.gr, τα κόμματα χωρίς αναγωγή συγκεντρώνουν:

Νέα Δημοκρατία: 12,7%
ΠΑΣΟΚ: 12,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8%
ΔΗΜ.ΑΡ.: 7,8%
ΚΚΕ: 7,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,6%
Χρυσή Αυγή: 3,8%
ΛΑΟΣ: 2,1%
Οικολόγοι: 2,1%
ΔΗ.ΣΥ: 1,3%
Άλλο κόμμα: 3,8%
Ακυρα/Λευκά: 8,9%
Δεν ψηφίζω: 12%
ΔΞ/ΔΑ: 11,4%

Μετά την αναγωγή των ποσοστών προκύπτει ότι στην επόμενη Βουλή θα έμπαιναν εννέα κόμματα. Συγκεκριμένα:

Νέα Δημοκρατία: 18,8%,
ΠΑΣΟΚ: 18%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 11,8%,
ΔΗΜ.ΑΡ.: 11,5%,
ΚΚΕ: 10,7%,
ΣΥΡΙΖΑ: 9,7%,
Χρυσή Αυγή: 5,6%,
ΛΑΟΣ: 3,2%,
Οικολόγοι: 3,1%,
ΔΗ.ΣΥ.: 1,9%
Άλλο κόμμα: 5,7%
http://iznogood.eucube.gr

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 03 Απρ 2012, 00:11

Zekvyrin έγραψε:Το να ψηφίσεις κόμμα που θα πιάσει <3% δεν είναι σαν να ψηφίζεις το 1ο κόμμα..
Είναι σαν να μην ψηφίζεις ή να ρίχνεις άκυρο/αποχή (με την διαφορά ότι αν ψηφίσεις μικρό κόμμα το αποτέλεσμα φαίνεται "εμφανώς" στην μέτρηση "ποσοστό επί των έγκυρων").
Οι ψήφοι κομμάτων που δεν θα μπουν στην βουλή μοιράζονται, αναλόγως με βάση το ποσοστό τους, στα κόμματα που μπήκαν.
Ουσιαστικά "ευνοούνται" όλα τα κόμματα που μπήκαν στη βουλή αναλόγως το ποσοστό τους. Και προφανώς ένα click παραπάνω από τα υπόλοιπα παίρνει το 1ο.. (που ούτως ή άλλως παίρνει και το τραγικά ηλίθιο bonus 50 εδρών.. )

Άρα 1 ψήφος σε κόμμα μικρό που δεν μπαίνει στην βουλή σημαίνει ότι αυτή η μονάδα μοιράζεται, με βάση τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 0,188
ΠΑΣΟΚ: 0,18
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 0,118
ΔΗΜ.ΑΡ.: 0,115
ΚΚΕ: 0,107
ΣΥΡΙΖΑ: 0,097
Χρυσή Αυγή: 0,056
ΛΑΟΣ: 0,032
Οικολόγοι: 0,031

Μήπως τελικά πρέπει να συνεργαστήτε με τους οικολόγους, με τον τίτλο "οικολόγοι και πειρατές", διαπραγματευόμενοι επίσης τουλάχιστον έναν ανεξάρτητο πειρατικό βουλευτη σε περίπτωση που βγούν; Ένα κόμμα που μπαίνει οριακά στην βουλή, αν καταφέρει και μπει τελικά παίρνει έδρες από το πρώτο κόμμα, δηλαδή τον φαταούλα των 50 εδρών. Τέλος πάντων, δικό σας θέμα.

Το δικό μου ζήτημα είναι άλλο και θα ήθελα κάποια βοήθεια-συμβουλή.

Να πάρω το ρίσκο να ψηφίσω όποιον οριακά μπαίνει στην βουλή (μακάρι να είναι οι πειρατές), για να την σπάσω στο πρώτο κόμμα; Αν μπει θα είναι σούπερ που έκοψα τον φαταούλα, αν όμως δεν μπει την πάτησα! Ή μήπως να ψηφίσω κάτι λίγο μεγαλύτερο, για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα κομματιαστεί η ψήφος μου;

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 03 Απρ 2012, 02:34

Ίζνο έχεις βασικό λάθος στην ανάγνωση της δημοσκόπησης.

Πρώτον δεν γνωρίζεις αν είναι πληρωμένη ή φτιαχτή. Πάντως σίγουρα επιστημονικά είναι ανακριβής. Βλέπεις πχ ένα ποσοστό 12% στο δεν ψηφίζω. Πως συμπεριλαμβάνεις άτομα που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, άρα δεν ανήκουν στο εκλογικό σώμα, σε έρευνα προτιμήσεων εκλογικού σώματος;;;;;;;

Δεύτερον παρατηρείς ότι έχεις ένα ποσοστό 20% Άκυρα/Λευκά και ΔΞ/ΔΑ.
Αυτό το 20% που σαφώς δεν ανήκει σε ένα από τα κυρίαρχα κόμματα νομίζεις ότι με σωστή επικοινωνιακή πολιτική, δεν το έχει το κόμμα Πειρατών χαλαρά;
Όλα τα υπόλοιπα νέα κόμματα είναι παραφυάδες των υπάρχοντων κομμάτων. Όσους ψηφοφόρους είχαν να πάρουν από τα υπάρχοντα κόμματα τους πήραν και ελπίζουν να ξεγελάσουν ένα ποσοστό από αυτό το 20%.
Νομίζεις οι πειρατές που είναι το μόνο πολιτικά "παρθένο" κόμμα επικοινωνιακά δεν είναι σε καλύτερη θέση από όλα αυτά τα κόμματα να προσελκύσει αυτό το 20%;;;;;
Νομίζεις ότι η ψήφος διαμαρτυρίας/αντίδρασης όλων αυτών των ατόμων του 20% που είναι σε νεώτερη ηλικία που ασπάζονται τα ιδεώδη των πειρατών δεν θα αισθανθούν πιο άνετα να στείλουν έναν πειρατή στην Βουλή από ότι τον Καμμένο, την Ντόρα, την Λούκα ή όποιον άλλον από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό;;;;;

Απάντησε τις παραπάνω ερωτήσεις και θα αντιληφθείς ότι με τους νόμους των πιθανοτήτων η μόνη ψήφος που δεν θα πάει χαμένη στο πρώτο κόμμα είναι αυτή των πειρατών.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 03 Απρ 2012, 02:57

Μα η ψήφος μου δεν θα βασιστεί σε αυτή την δημοσκόπηση. θα βασιστεί στην δημοσκόπηση της τελευταίας στιγμής, και μάλιστα σε μια όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη-επιστημονική δημοσκόπηση. Τότε θα αποφασίσω στο κρίσιμο δίλημμα για το οποίο ζηταώ και την γνώμη σας , δηλαδή αν θα ρισκάρω να ψηφίσω οριακό για είσοδο στην βουλή κόμμα, ή αν θα πω "κάλιο πέντε και στο χέρι" και θα ψηφίσω ένα λίγο πιο πάνω αλλά σίγουρο.

Στις κοινοβουλευτικές εκλογές δεν ψηφίζω αυτό που πιστεύω, για μένα η κοινοβουλευτική ψήφος δεν έχει κανένα νόημα. Ιδεολογικά ανήκω στην αποχή, με την έννοια "να πάνε να πνιγούνε", δεν τους νομιμοποιώ να θεωρούν ότι το δικαίωμά μου να αποφασίζω εξαντλείται μια φορά ανά τετραετία, και κανονικά θα έπρεπε να τους αγνοήσω-αποφύγω τελείως και να σαλπάρω για άλλη χώρα-πλανήτη. Καταλαβάινω όμως από την άλλη ότι ούτε να τους αγνοήσω-αποφύγω μπορώ, και αν δεν ψηφίζω ουσιαστικά το έχουν κάνει έτσι ώστε να ρίχνω νερό στο κρασί της εξουσίας τους. Οπότε την κοινοβουλευτική ψήφο την χρησιμοποιώ καθαρά ως εργαλείο, για να εξυπηρετηθεί η αντικοινοβουλευτική τακτική μου και να τους δημιουργήσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερα προβλήματα και αδιέξοδα.

Ο σκοπός μου, το ξαναλέω, είναι η ψήφος μου να πλήξει όσο το δυνατόν περισσότερο το πρώτο κόμμα, όποιο και να είναι αυτό. Και οι πολιτικές συζητήσεις που κάνω , είναι για να πείσω τους συνομιλιτές μου να ψηφίσουν και αυτοί έτσι ώστε να το πλήξουν όσο το δυνατόν περισσότερο.Μπορεί η βουλή να γίνει από 5κομματική, 33κομματική; Για μένα αυτό είναι το ιδανικό, αυτός είναι ο ιδανικός πολιτικός μου στόχος.

Εκτός φυσικά και αν ένα κόμμα κατά του κοινοβουλευτισμού και υπερ της δημοκρατίας, με εσωτερικές διαδικασίες επίσης αμεσοδημοκρατικές-αντικομματικές, ένα κόμμα ανοιχτό σε όλους τους πολίτες που σέβονται μονάχα τα τρία αξιώματα της δημοκρατίας και τίποτα παραπάνω, έπιανε σίγουρα πάνω από 3% στις δημοσκοπήσεις. Οπότε τότε ναι, τότε θα ψήφιζα αυτό.
Τελευταία επεξεργασία από 4 και izno2, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 03 Απρ 2012, 03:38

ζούσα για να δώ αντιπαράθεση ιζνο και κότσου
τι άλλο μου επιφυλάσει η ζωή?????
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 03 Απρ 2012, 08:36

Δημοσκόπηση της τελευταίας στιγμής μάλλον δε θα υπάρξει, νομίζω σταματούν να δημοσιεύονται 2 βδομάδες πριν τις εκλογές.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 03 Απρ 2012, 12:14

με δυσκολεύεις. τι να κάνω; να ψηφίσω το "κάλιο πέντε και στο χέρι";

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 03 Απρ 2012, 12:17

Εσύ θα αποφασίσεις. Εμάς τι μας ρωτάς;
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 03 Απρ 2012, 12:19

έλα ντε...τι ρωτάω...δίκιο έχεις.

Ελπίζω η τελευταία δημοσκόπηση να σας έχει στο 3%. Θα χαρώ πολύ να είστε υποψήφιοι της ψήφου μου.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 9 και 0 επισκέπτες