ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ SUPERMARKETS !

Συζήτηση για διάφορες δράσεις που μπορούμε να κάνουμε
omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ SUPERMARKETS !

Δημοσίευση από omissman »

espoir....
Προτείνω να μιλήσεις με κάποιον δικηγόρο για να σου εξηγήσει πόσο απλοϊκά είναι όσα λες.
... να απαντησω στον ιδιο "τονο" ;;;
Η δημιουργία μιας πλατφόρμας (στο πλαίσιο της πληροφόρησης) όπου ο κάθε ένας θα μπορεί να ανεβάζει υλικό χωρίς έλεγχο, αφήνει εκτεθειμένο νομικά τον administrator της.

Ποιος προτεινε κατι τετοιο ;;; Εγω παντως οχι. Η προταση ειναι σαφης : ενημερωση τιμων απο την οποια ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ η προφανης τακτικη των εναρμονισμενων πρακτικων, η καταργηση του ανταγωνισμου, η καρτελλοποιηση της αγορας κλπ,κλπ
Μην έχετε αυταπάτες: οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου στην Ελλάδα είναι οι 300 βουλευτές. Όλοι οι άλλοι, φέρουν το βάρος της απόδειξης των λεγόμενών τους και ακόμα και τότε, δεν απαλλάσσονται από διώξεις/αντιδικίες.
Μαλλον σε αλλη χωρα ζεις...
Υ.Γ. Επίσης, χωρίς καμία διάθεση να προβοκάρω κανέναν, από πότε είναι παράνομη η κερδοσκοπία στην Ελλάδα και την ΕΕ; Εάν κάποιος θέλει να βγάζει 1.200% κέρδος σε αυτά που πουλάει (a.k.a. αισχροκέρδια), η ΕΕ έχει τη νομοθεσία που του το επιτρέπει και τον προστατεύει για να συνεχίσει να το κάνει.
Ισχυει το προηγουμενο + αγνοια των υπαρχοντων νομων. Ενα τηλεφωνημα στο Υπ. Εμποριου θα σε πεισει [εγω εχω κανει παντως πολλα !] Παρεπιπτοντως , κανεις τρελος δεν πουλαει με εξωφρενικο κερδος, απλουστατα γιατι δεν θα βρει πελατες ! Συμφωνα με τα λεγομενα σου που οφειλεται η διωξη και καταδικη σε υπερβολικα προστιμα της PEPSI, η οποια καταδικαστηκε για παραβιαση των κανονων ανταγωνισμου ;;; Και ξερεις ποιοι το βγαλανε στη φορα ;; Οι ανταγωνιστες της !!! Αρα υπαρχει ελευθερια λογου ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ, οταν υπαρχουν σαφη τεκμηρια.
Κανεις δεν ισχυριστηκε οτι θα βγουμε και θα λεμε τις επιχειρησεις απατεωνες! Αυτα ειναι αποκυηματα της δικης σου φαντασιας, ελαφρως τρομολαγνικα...
Δείτε τις διαφημίσεις στην Ελλάδα: δεν μπορείς να πεις ότι το προϊόν κάποιου είναι ακριβότερο.
ποιος ακριβως προτεινε κατι τετοιο ;;;
Εν κατακλειδι οι φοβιες σου οδηγουν στην πληρη απορριψη του Ακτιβισμου ! Εαν ειχαν εστω και ιχνος ρεαλισμου αυτα που λες δεν θα ειχε υπαρξει ουτε η GREENPEACE, ουτε το ΙΝΚΑ και οι καταναλωτες θα ηταν στο ελεος των εταιρειων... Για ριξε μια ματια στην Εσπερια, ιδιως στις ΗΠΑ, εκει να δεις πως φοβουνται οι εταιρειες τη δυναμη των ενωσεων καταναλωτων.
Παρακληση : για να γινει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ διαλογος καλο ειναι να διαβαζουμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις αποψεις των αλλων, να μην τους βαζουμε στο στομα κουβεντες που ΔΕΝ ειπαν, να μην υποθετουμε "τι εννοουν", και τελος να ασκουμε τεκμηριωμενη κριτικη και οχι να επισειουμε ανυπαρκτους κινδυνους επικαλουμενοι την φαντασια μας ή την ελλειπη εμπειρια μας.
Τελος, για να εξηγουμαι : ολη μου η οικογενεια ειναι ανωτατοι δικαστικοι, εχω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ φιλους δικηγορους , εχω περασει χρονια στα δικαστηρια εξ αιτιας διαφορων ατυχων προσωπικων υποθεσεων ΚΑΙ ειμαι ο τελευταιος ανθρωπος στη χωρα που θα προτεινε δρασεις και κινησεις με υψηλο ρισκο χωρις να τις εχω σκεφτει και διασταυρωσει τρεις φορες.
Η συγκεκριμενη προταση οχι μονο δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ ρισκο, το εντελως αντιθετο μαλιστα ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ μεσα στο πνευμα των αρχων του κομματος γι' αυτο και πηρα την πρωτοβουλια να την εκθεσω εδω.
ΓΙΩΡΓΟΣ
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
anestis

Δημοσίευση από anestis »

Γιώργο, στην πλατφόρμα που προτείνεις, ποιος θα βάζει τις τιμές;
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
espoir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από espoir »

Δεν θέλω να απαντήσω επί προσωπικού, επειδή δεν είμαστε 5χρονα.
omissman έγραψε:Η προταση ειναι σαφης : ενημερωση τιμων απο την οποια ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ η προφανης τακτικη των εναρμονισμενων πρακτικων, η καταργηση του ανταγωνισμου, η καρτελλοποιηση της αγορας κλπ,κλπ
Για να γίνει αυτό που προτείνεις και να τεκμηριωθεί σύσταση καρτέλ, πρέπει να υπάρχει συστηματική καταγραφή για πολλά χρόνια. Ούτε και τότε αρκεί.

Ακόμα κι αν γίνει όμως ... Ως PPGR, θα κατηγορήσεις τις εταιρείες που πουλάνε το ρύζι ότι είναι ακριβό; Θα σου απαντήσουν ότι "ο πελάτης έχει εναλλακτικές, ας πάρει το φθηνό". Τόσο απλά.
omissman έγραψε:Ισχυει το προηγουμενο + αγνοια των υπαρχοντων νομων. Ενα τηλεφωνημα στο Υπ. Εμποριου θα σε πεισει [εγω εχω κανει παντως πολλα !] Παρεπιπτοντως , κανεις τρελος δεν πουλαει με εξωφρενικο κερδος, απλουστατα γιατι δεν θα βρει πελατες ! Συμφωνα με τα λεγομενα σου που οφειλεται η διωξη και καταδικη σε υπερβολικα προστιμα της PEPSI, η οποια καταδικαστηκε για παραβιαση των κανονων ανταγωνισμου ;;; Και ξερεις ποιοι το βγαλανε στη φορα ;; Οι ανταγωνιστες της !!! Αρα υπαρχει ελευθερια λογου ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ, οταν υπαρχουν σαφη τεκμηρια.
Μία επιχείρηση η οποία έχει "δεσπόζουσα θέση στην αγορά" [έτσι είναι η ακριβής ορολογία] μπορεί να κατηγορηθεί για κατάχρηση της θέσης της, υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Έχουν καταδικαστεί αρκετές, όχι μόνο η Pepsi, και οι περισσότερες έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους. Εάν διαβάσεις τις περισσότερες καταδίκες αναφέρονται σε πολλά χρόνια (ενίοτε και δεκαετίες) στο παρελθόν.

Πληροφορίες σχετικά εδώ:
http://www.europarl.europa.eu/factsheets/3_3_2_en.htm
http://ec.europa.eu/competition/antitrust/art82/005.pdf

Η εφαρμογή στην Αγγλία, εδώ:
http://www.oft.gov.uk/shared_oft/busine ... oft402.pdf

Έχω μία απορία όμως: εφόσον "κανείς τρελός δεν πουλάει με εξωφρενικό κέρδος" τότε τί ακριβώς συζητάμε;
omissman έγραψε:Κανεις δεν ισχυριστηκε οτι θα βγουμε και θα λεμε τις επιχειρησεις απατεωνες! Αυτα ειναι αποκυηματα της δικης σου φαντασιας, ελαφρως τρομολαγνικα...
Διάβασε τις προηγούμενες αναρτήσεις και θα δεις σε τί αναφερόμουν.
omissman έγραψε:
Δείτε τις διαφημίσεις στην Ελλάδα: δεν μπορείς να πεις ότι το προϊόν κάποιου είναι ακριβότερο.
ποιος ακριβως προτεινε κατι τετοιο ;;;
Εν κατακλειδι οι φοβιες σου οδηγουν στην πληρη απορριψη του Ακτιβισμου ! Εαν ειχαν εστω και ιχνος ρεαλισμου αυτα που λες δεν θα ειχε υπαρξει ουτε η GREENPEACE, ουτε το ΙΝΚΑ και οι καταναλωτες θα ηταν στο ελεος των εταιρειων... Για ριξε μια ματια στην Εσπερια, ιδιως στις ΗΠΑ, εκει να δεις πως φοβουνται οι εταιρειες τη δυναμη των ενωσεων καταναλωτων.
Έχεις καταλάβει λάθος αυτά που γράφω.

Στις ΗΠΑ υπάρχει συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του λόγου, εδώ όχι.

[Πεδίο δόξης λαμπρό για όποιον φτιάχνει το πρόγραμμα του κόμματος, καθώς εάν επιμείνουν στη συνταγματική κατοχύρωση των όρων του μνημονίου, η επόμενη βουλή θα είναι και αναθεωρητική.]

Επίσης, στις ΗΠΑ υπάρχει διαφορετικό δικαστικό σύστημα και διαφορετική συνείδηση των καταναλωτών**, χτισμένη επί δεκαετίες.

[**Έχω μία σημαντική ένσταση βεβαίως, αλλά είναι off topic: πελάτες vs. πολίτες.]
omissman έγραψε:Παρακληση : για να γινει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ διαλογος καλο ειναι να διαβαζουμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις αποψεις των αλλων, να μην τους βαζουμε στο στομα κουβεντες που ΔΕΝ ειπαν, να μην υποθετουμε "τι εννοουν", και τελος να ασκουμε τεκμηριωμενη κριτικη και οχι να επισειουμε ανυπαρκτους κινδυνους επικαλουμενοι την φαντασια μας ή την ελλειπη εμπειρια μας.
Θα ήταν χρησιμότερο να το εφαρμόζεις.
είμαστε όλοι αραπάδες, τσιγγάνοι, γύφτοι, μοϊκανοί
http://about.me/espoir
anestis

Δημοσίευση από anestis »

Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 14.1 ?!?!?!?
espoir έγραψε:Στις ΗΠΑ υπάρχει συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του λόγου, εδώ όχι.

"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
espoir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από espoir »

anestis έγραψε:Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 14.1 ?!?!?!?
espoir έγραψε:Στις ΗΠΑ υπάρχει συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του λόγου, εδώ όχι.
Τυποκτόνος νόμος, συκοφαντική δυσφήμιση, προσβολή της τιμής, προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσβολή της Δικαιοσύνης κ.ο.κ.

Π.χ. απαγορεύεται ο σχολιασμός της ορθότητας των δικαστικών αποφάσεων. Η έκφραση κρίσης ["λάθος απόφαση"] συνιστά προσβολή της δικαιοσύνης και διώκεται. Επίσης, εδώ απαγορεύεται η προσβολή του ΠτΔ. Αντιθέτως, στις ΗΠΑ μπορείς να πεις ό,τι θέλεις για τον Ομπάμα σε όσο μεγάλο ακροατήριο θέλεις και να μην κινδυνεύεις με οποιαδήποτε δίωξη.

Αν δεν έχετε πεισθεί, σκεφτείτε μία υβριστική ιστοσελίδα σε greek domain και μετά μία αντίστοιχη σε us domain. Σε ποια από τις δύο ο υβριζόμενος μπορεί να ασκήσει διώξεις για συκοφαντική δυσφήμιση και σε ποια θα γελάσουν αν το προσπαθήσει; Θυμίζω τις υποθέσεις troktiko & press-gr, σε αντίθεση με εκείνον τον ελληνικό blog aggregator (έχω ξεχάσει το όνομα) που είχε τη δυστυχή έμπνευση να προτιμήσει ελληνικό domain.
είμαστε όλοι αραπάδες, τσιγγάνοι, γύφτοι, μοϊκανοί
http://about.me/espoir
anestis

Δημοσίευση από anestis »

Σωστό, εδώ υπάρχει απόσταση θεωρίας-πρακτικής. Νόμιζα ότι αναφερόσουν στη θεωρία.
Και στις ΗΠΑ όποιος έχει ακριβό δικηγόρο είναι "ποιο ίσος" από τους άλλους... :)
espoir έγραψε:
anestis έγραψε:Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 14.1 ?!?!?!?
Τυποκτόνος νόμος, συκοφαντική δυσφήμιση, προσβολή της τιμής, προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσβολή της Δικαιοσύνης κ.ο.κ.

crisal

Δημοσίευση από crisal »

Για να μην γραφουμε οτι να ναι θα σας κανω μια ξεναγηση στα σουπερ μαρκετ,,καλα και κακα.....

Υπαρχουν 3 ειδων Σουπερ Μαρκετ . Οι μεγαλες ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ (Carefour μαρινοπουλος, Lidle, Μασουτης,Βασιλοπουλος κλπ)
Οι Μεγαλες FRANCHISE AΛΥΣΙΔΕΣ (ARISTA, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΚΕΤ,CAREFOUR EXPRESS,PROTON,ΑΡΙΑΔΝH κλπ)
Και Πολλα μα πάρα πολλά Ανεξάρτητα καταστήματα.
Ταυτόχρονα υπάρχουν και οι Προμηθευτές τους οι οποίοι χωρίζονται σε Ειδικούς συνεργάτες, και Γενικούς Προμηθευτές

Ολοι μα Ολοι αυτοί μεταξύ τους σκοτώνονται για τις τιμές. Και οταν λέω σκοτώνονται το εννοώ.Ο ένας βλέπει τι κάνει ο άλλος και προσπαθεί να κατεβασει την τιμή του στο ράφι.

To μεγάλο παιχνίδι είναι στις Πολυεθνικές εταιρείες. Εχουν επίτηδες ανεβασμένες τις αρχικές τους τιμές έτσι ώστε να δίνουν ευκολότερα εκπτώσεις

ΠΧ το Dixan έχει τιμή στο ράφι κάπου ανάμεσα στα 9 και 11 €. Αρχική Τιμή προμηθευτή 21 €.....

Τιμή Colgate οδοντοκρεμας σε ράφι στην Ιταλία 1,15....αντίστοιχη Αρχική τιμή Προμηθευτή στην Ελλάδα 1,9...ράφι φτάνει από 2,5 έως 3€ περίπου.

Ενιαίες τιμές έχουν μόνο τα ιδιόκτητα καταστήματα μιας Αλυσίδας αν και αυτά όχι πάντα. Αλλες τιμές βάζουν πχ στο κατάστημα τους στο Πανόραμα και άλλες στο κατάστημα τους στο Κορδελιό.

Το θέμα με τις τιμές στα SM είναι καθαρά μύθος.
Υπάρχει επίσης το παρατηρητήριο τιμών στο οποίο βρίσκεις τιμές βασικών αγαθών σε διάφορα SM και το οποίο είναι ενημερωμένο πάντα.

Εκεί που συμφωνώ και που θεωρώ ότι είναι όλο το παιχνίδι είναι στις Πολυεθνικές. Αυτές ορίζουν τελικά την τιμή στο ράφι και πάλι όμως ούτε αυτές είναι εναρμονισμένες μεταξύ τους.

Η δουλειά μου είναι να είμαι μέσα σε SΜ όλη την μέρα(ασχολούμαι με μηχανογράφηση των SM) και όχι μόνο στα καταστήματα αλλά και στα κεντρικά αλυσίδων. Εχω πάρει μέρος σε άπειρες συναντήσεις με καταστήματα, προμηθευτές, Διευθυντες, προέδρους, ειδικούς συνεργάτες, έχω δεί πόλεμο και ειρήνη, βρισίδια, πισώπλατα μαχαιρώματα..ΠΟΥΘΕΝΑ όμως δεν είδα να υπάρχει κάποιο CARTEL μέσα στα SM.
Στους προμηθευτές Ναι (Γαλατάδες, καλλυντικά, Απορυπαντικά συνήθως)

Συνηθως ένα SM δουλεύει με κέρδος από 0 (καλά το διαβάσατε 0%) έως 40 %. Στα βασικά προιόντα και στα βασικά είδη διατροφής το κέρδος τους δεν ξεπερνάει το 7-12%. Μεγάλο κέρδος έχουν σε εποχιακά (Χριστουγιεννιατικα - πασχαλινά) και σε είδη bazaar.
Τα κεντρικά τους εχουν επίσης ένα κέρδος που κυμαίνετε από 2% έως 7% περίπου.

Αν τα υπολογίσετε όλα αυτά θα δείτε οτι το μεγάλο κέρδος μένει στις πολυεθνικές και όχι στα καταστήματα.
anestis

Δημοσίευση από anestis »

Ας μου εξηγήσει κάποιος σας παρακαλώ
γιατί το Listerine έχει ΔΙΠΛΗ τιμή στο S/M στην Ελλάδα
από ότι στο ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ στη Γερμανία

και τι μπορούμε να κάνουμε
(εκτός από το να αγοράζουμε άλλο οικονομικότερο, που είναι η μέχρι τώρα λύση...)

pav

Δημοσίευση από pav »

crisal, μια που τα ξέρεις από μέσα λύσε μου κι εμένα την εξής απορία: Γιατί τα δικά μας σούπερ μάρκετ δεν δίνουν πλήρη τιμολογιακό κατάλογο online;
Thermaikos

Δημοσίευση από Thermaikos »

anestis έγραψε:Ας μου εξηγήσει κάποιος σας παρακαλώ
γιατί το Listerine έχει ΔΙΠΛΗ τιμή στο S/M στην Ελλάδα
από ότι στο ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ στη Γερμανία

και τι μπορούμε να κάνουμε
(εκτός από το να αγοράζουμε άλλο οικονομικότερο, που είναι η μέχρι τώρα λύση...)
Tο συγκεκριμενο προιον μπορεις να το βρεις στη μιση τιμη στα discount markets. Οπως επίσης και στα σαμπουαν.
Ανδρικο σαμπουαν 400ml στα 5 ευρω στο σουπερ μαρκετ, στο discount εχει των 600ml περιπου 3,8 :!:
Εκει εχω εντοπισει τις μεγαλυτερες διαφορες.

Δειτε και ενα σχετικο αρθρο
Εισαγόμενα τρόφιμα made in Greece!
Ελληνικά προϊόντα που εξάγονται σε ευρωπαϊκές χώρες επιστρέφουν... φθηνότερα
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4520187
----Με κουράζουν τα κείμενα που είναι μόνο κεφαλαία γράμματα και greeklish----
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Δράσεις”