Πειρατικές Θέσεις για την ΕΡΤ

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
LouisaT
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Πειρατικές Θέσεις για την ΕΡΤ

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 14 Ιουν 2013, 15:41

Vassilis Perantzakis έγραψε:
LouisaT έγραψε:Τις συχνότητες ας τις πληρώνουν. Θα `πρεπε ήδη να τις πληρώνουν. Το ανταποδοτικό τέλος πρέπει να είναι ανταποδοτικό τέλος ακριβώς όπως του BBC. Έχεις τηλεόραση πληρώνεις, δεν έχεις τηλεόραση δεν πληρώνεις. Στην Γερμανία ξέρεις πόσο πληρώνω για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο που ΔΕΝ έχω; Εδώ η καινούργια νομοθεσία (από πέρυσι) λέει, έχεις δεν έχεις τηλεόραση, πληρώνεις. 52 ευρώ το 3-μηνο!

Αυτό που λες μπορεί να ακούγεται δίκαιο, αλλά δεν είναι μόνο η τηλεόραση. Για παράδειγμα οι παραγωγές της ΕΡΤ έχουν και παιδαγωγικό ή πολιτιστικό περιεχόμενο. Δεν μπορείς να πεις "να αφαιρέσουν τους φόρους για παιδεία και πολιτισμό από εμένα γιατί δεν έχω παιδιά και είμαι απολίτιστος".

Δεν ξέρω πως ακριβώς αυτό λειτουργεί στην Αγγλία... Πιθανών το BBC να έχει και άλλους πόρους εκτός του ανταποδοτικού τέλους.

Συμφωνώ μαζί σου σ`αυτό, ότι δηλαδή πρέπει να πληρώνουμε όλοι για πράγματα που είναι σημαντικά για την κοινωνία ως σύνολο. Εξάλλου η ΕΡΤ μεταδίδει και στο εξωτερικό κι αν είσαι εντός Ελλάδας εσένα αυτό σου είναι αδιάφορο. Αλλά το προτείνω έτσι γιατί έχει προηγούμενο το πιο γνωστό δημόσιο κανάλι στον κόσμο. Το BBC απ`ό,τι ξέρω δεν έχει άλλα έσοδα, αλλά το τέλος είναι πολύ υψηλό, πρώτον, και δεύτερον ο πληθυσμός της Βρετανίας είναι πολύ μεγαλύτερος.

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 14 Ιουν 2013, 15:42

zio_donnie έγραψε:Σαν πρόταση να μπει και η απαίτηση να δίνεται χρόνος σε πολίτες/συλλόγους/πρωτοβουλίες να πουν το δικό τους. 'Ολοι ανεξαιρέτως θα παίρνουν σειρά και δικαίωμα να μιλήσουν (όχι μεμονωμένα άτομα λόγω φύσης του μέσου, αλλά όποιος πχ μαζεύει 2-3 χιλιάδες υπογραφές στο site της ΕΡΤ). Αν μια φορά την ημέρα υπάρχει μισή ώρα αφιερωμένη στην κοινωνία, να δεις που τα 4 ευρώ το μήνα θα τα δίνουν όλοι ευχάριστα.

Στην Ελβετία γίνεται, δεν είναι και εξωφρενικό. Αυτή είναι η δημόσια τηλεόραση.

Ωραία ιδέα. :)

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 14 Ιουν 2013, 15:42

Δεν ξέρω πως ακριβώς αυτό λειτουργεί στην Αγγλία... Πιθανών το BBC να έχει και άλλους πόρους εκτός του ανταποδοτικού τέλους.

Το BBC πουλάει και με τεράστια κέρδη τις εκπομπές του. Το top gear έχει κανά δύο μύρια budget ανά επεισόδιο και παρόλα αυτά φέρνει πίσω υπέρ πολlαπλάσια κέρδη. Μην αναλύσουμε πόσες σειρές έχει κάνει το BBC και τα DVD τους πουλάνε ακόμα σαν τρελά.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 14 Ιουν 2013, 15:47

zio_donnie έγραψε:

Το BBC πουλάει και με τεράστια κέρδη τις εκπομπές του. Το top gear έχει κανά δύο μύρια budget ανά επεισόδιο και παρόλα αυτά φέρνει πίσω υπέρ πολlαπλάσια κέρδη. Μην αναλύσουμε πόσες σειρές έχει κάνει το BBC και τα DVD τους πουλάνε ακόμα σαν τρελά.

Ναι βέβαια, είναι αυτά. Βέβαια το BBC απασχολεί και 23.000 ανθρώπους.

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 14 Ιουν 2013, 15:48

ψυχραιμια παιδια !

ΔΕΝ προκειται να λυσουμε εδω και τωρα το προβλημα της χρηματοδοτησης μιας δημοσιας Αρχης Επικοινωνιας... Ιδέες ριχνουμε με κυριο στοχο να προβληθουν, να ακουστουν ΠΕΡΑ και ΠΑΝΩ απο ανεξοδες "ανακοινωσεις διαμαρτυριας".

Αν το καταφερουμε θα ειναι ηδη μια μεγαλη επιτυχια.
Ειναι ακριβως οπως το λεει ο Σιμος παραπανω...δεν βαζουμε ορους ουτε προτεινουμε "λυσεις". Απλα θελουμε να προβληθουν οι πειρατικες αρχες.
Πάντως ούτε και εγώ θα ήθελα να έχει διαφημίσεις η Δημόσια τηλεόραση, αλλά αυτό ανεβάζει την εξάρτησή της από το κράτος. Πως λύνεται αυτό; Με το τέλος από τις διαφημίσεις άλλων. Αν συνδυαστεί μάλιστα και με τα δικαιώματα που ΔΕΝ πληρώνουν τα κανάλια ούτε καν για τις συχνότητες που ανήκουν κανονικά στην ΕΡΤ...

Βασιλη αυτο ειναι αθεμιτος ανταγωνισμος προς τα ιδιωτικα ΜΜΕ και δεν νομιζω οτι μπορει να γινει αποδεκτή απο τους ευρωπαϊκους οργανισμούς (Comission κλπ)
Δεν μπορεις να αφαιρεις πορους απο τον ανταγωνισμο για να χρηματοδοτεις τη δικη σου λειτουργια. Ειναι ευνοητο !

Οσον αφορα την υπαρξη διαφημισεων, ελατε παιδια προσγειωθειτε επιτελους ! μεχρι να καταφερουμε να ξεφορτωθουμε τις διαφημισεις εχουμε πολυ δρομο ακομα. Εκτος αν θελουμε να γινει ενα πειραμα θνησιγενες ευθυς εξ αρχης. Χωρις διαφημισεις δεν υπαρχει καμμία περίπτωση να επιβιώσει.

Κι 'εγω πιστευω οτι μια λυση κοντα σ'αυτην που περιγραφει η Λουϊζα για το BBC ειναι πιο εφικτη.
Εβαλα ομως την τελευταια παραγραφο ετσι ωστε να προκυψει η μεθοδος χρηματοδοτησης μεσα απο δημοσια διαβούλευση και οχι να αποφασιστει "ανωθεν" ειτε απο τεχνοκράτες ειτε απο "σοφούς πειρατές" ... :lol:

υ.γ. και για να μου κανει τη χαρη να την ψηφισει και ο rain :D
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 14 Ιουν 2013, 15:51

zio_donnie έγραψε:Σαν πρόταση να μπει και η απαίτηση να δίνεται χρόνος σε πολίτες/συλλόγους/πρωτοβουλίες να πουν το δικό τους. 'Ολοι ανεξαιρέτως θα παίρνουν σειρά και δικαίωμα να μιλήσουν (όχι μεμονωμένα άτομα λόγω φύσης του μέσου, αλλά όποιος πχ μαζεύει 2-3 χιλιάδες υπογραφές στο site της ΕΡΤ). Αν μια φορά την ημέρα υπάρχει μισή ώρα αφιερωμένη στην κοινωνία, να δεις που τα 4 ευρώ το μήνα θα τα δίνουν όλοι ευχάριστα.

6. Διασφάλιση της δημοκρατικότητας στην εκπροσώπηση όλων των τάσεων – πολιτικών και κοινωνικών , της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της ανοιχτής πρόσβασης στην μετάδοση από την ΕΡΤ.

το εχω περιλαβει εδω Διονυση.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 14 Ιουν 2013, 16:00

omissman έγραψε:

6. Διασφάλιση της δημοκρατικότητας στην εκπροσώπηση όλων των τάσεων – πολιτικών και κοινωνικών , της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της ανοιχτής πρόσβασης στην μετάδοση από την ΕΡΤ.

το εχω περιλαβει εδω Διονυση.

Α, οκ δεν πρόσεξα το δεύτερο κομμάτι της πρότασης. Γιατί το "διασφάλιση της δημοκρατικότητας στην εκπροσώπηση όλων των τάσεων – πολιτικών και κοινωνικών " από μόνο του θα καταλήξει να είναι το γνωστό προεκλογικό τσίρκο. Απαραίτητη η δυνατότητα του ακομμάτιστου πολίτη να ακούσει διαφορετικές φωνές και γιατί όχι να πει και το δικό του.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 14 Ιουν 2013, 16:04

tvelocity έγραψε:Εγώ έχω άλλη απορία... Τι θα κάνει ακριβώς η ΕΡΤ το γραφείο;

Θα στησει ενα κομβο χρησιμοποιώντας την παροχη ιντερνετ και μια καμερα για ενδεχομενες συνεντευξεις.
Θα φερουν δικα τους laptop και ο,τι αλλο εξοπλισμο χρειαστει.
Στην ουσια θελουν ρευμα και ιντερνετ (τους βολευει ιδιαιτερα και η γραμμη VDSL που εχουμε...)

Στα bonuses ειναι οτι το γραφειο ειναι εδρα πολιτικου κομματος και η αστυνομια δεν εχει κανενα δικαιωμα να επεμβει.
Αν και εδω που τα λεμε κανονικα θαπρεπε να ευχομαστε να το κανει !
Θα γινομαστε instantly world famous και στις ευρωεκλογες θα βγαζαμε οχι ενα αλλα δυο ευρωβουλευτες :lol: :lol: :lol:

tvelocity

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 14 Ιουν 2013, 16:12

omissman έγραψε:
tvelocity έγραψε:Εγώ έχω άλλη απορία... Τι θα κάνει ακριβώς η ΕΡΤ το γραφείο;

Θα στησει ενα κομβο χρησιμοποιώντας την παροχη ιντερνετ και μια καμερα για ενδεχομενες συνεντευξεις.
Θα φερουν δικα τους laptop και ο,τι αλλο εξοπλισμο χρειαστει.
Στην ουσια θελουν ρευμα και ιντερνετ (τους βολευει ιδιαιτερα και η γραμμη VDSL που εχουμε...)

Γνωρίζουμε εάν το μικρό μας γραφειάκι είναι όντως χρήσιμο για αυτούς;

Στα bonuses ειναι οτι το γραφειο ειναι εδρα πολιτικου κομματος και η αστυνομια δεν εχει κανενα δικαιωμα να επεμβει.
Αν και εδω που τα λεμε κανονικα θαπρεπε να ευχομαστε να το κανει !
Θα γινομαστε instantly world famous και στις ευρωεκλογες θα βγαζαμε οχι ενα αλλα δυο ευρωβουλευτες :lol: :lol: :lol:

Αυτό η αλήθεια είναι δεν το σκέφτηκα.

Anyway εννοείται είμαι υπέρ, απλά δεν βλέπω να κάνει ιδιαίτερη διαφορά στην ΕΡΤ να έχουν πρόσβαση στο γραφείο μας...
Verba volant, scripta manent

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 14 Ιουν 2013, 16:13

tvelocity έγραψε:
Anyway εννοείται είμαι υπέρ, απλά δεν βλέπω να κάνει ιδιαίτερη διαφορά στην ΕΡΤ να έχουν πρόσβαση στο γραφείο μας...

Αν μη τί άλλο, θα έχουν ίντερνετ και τηλέφωνο. Εκεί που είναι προσπαθούν να την βγάλουν με 3G.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες