Vassilis Perantzakis έγραψε:Kotsos έγραψε:Πάντως διαβάζοντας το άρθρο, οι τύποι καμία σχέση με τα φωτοτυπάδικα γύρω από τις σχολές.
Επιχείρηση είχαν στήσει που τυπώνονται όποιο βιβλίο ήθελες και το πωλούσαν σε χαμηλότερη τιμή από του εμπορίου, και όχι απλά το κόστος της φωτοτυπίας.
Μάλλον για μπίζνα πρόκειται και καμία σχέση με πειρατική ενέργεια, διάσωσης της πληροφορίας.
( αν ήθελα απλά το PDF σε δικό μου στικάκι, θα μου το έδινε δωρεάν;;;;; )
Ένα βιβλίο 300 σελίδων, μπρος-πίσω έχει στην καλύτερη περίπτωση 30 ευρώ κόστος να φωτοτυπηθεί (αν η σελίδα έχει 2-4 λεπτά ως χαρτί + μελάνι + κέρδος). Δεν νομίζω ότι μιλάμε για οποιοδήποτε βιβλίο. Το κόστος χαρτιού και φωτοτύπησης συν την ώρα κάνει ένα απλό βιβλίο ασύμφορο να φωτοτυπηθεί.
Ένα βιβλίο Ιατρικής 300 σελίδων αλλά και τα περισότερα επιστημονικά συγγράματα, έχουν τιμή στην αγορα από 150 μέχρι 500 ευρώ.
Νομίζεις ότι αν το πουλάει με 50 ευρώ ( συνήθως είναι εκατό η τιμή για τα ιατρικά που γνωρίζω) δεν βγάζει υπεκέρδος;;;;;
Ακόμα και στο παράδειγμά σου βιβλίο 300 σελίδες ( δηλαδή 150 μπρος πίσω) με 4 λεπτά η σελίδα, είναι 6 ευρώ (150 *0.04 =6). Το κόστος χαρτί μελάνι είναι 2 ευρώ. Τα υπόλοιπα 4 είναι κέρδος του φωτοτυπά.
Ποιά άλλη εργασία έχει πέριθώριο κέρδους 75% η κέρδος 300%;;;;;;
Αλλά εφόσον υπάρχει κέρδος δεν εντάσσεται στην κατηγορία εμπορική χρήση και δεν θεωρείται πειρατική πράξη και θεωρούμε ότι καλά κάνουν και τον διώκουν;;;;;;;